gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Rött hus...

Publicerad 2009-04-30 10:15:44 i Vardag

Ja, nu  har vi ängtligen bestämt oss det blir det röda huset med inflyttning 25 maj. Ska säga upp lägenheten i dag och gå förbi banken o be om pengar. Tror ni ger mig ett lån? Jag hoppas det, vi har ju ett lånelöfte tack o lov. A ska fira Valborg med sina kompisar i kväll men som det verkar blir det lugnt. Kommer ju ihåg hur vissa Valborg var när man var yngre dock var jag äldre än vad hon är nu. Ska själv bara ta det lugnt i kväll. Ta C till någon brasa och kanske hyra film. Sitter med lite syn bortfall just nu så jag tror migrän är på väg. Kanske vänder det, ska köpa migräntabletter snarast. Har apoteket på andra sidan gatan.
Ha en underbar Valborg så länge.
Kram k

Städtant

Publicerad 2009-04-29 08:50:04 i Vardag

Kanske jag måste acceptera det faktum att det är jag som ansvarar för markservicen hemma, orkade inte ens kommentera bombnedslaget när jag kom hem i går kväll. Dagen kommer att spenderas med att röja, möte på skolan och besök hos vetrinären. Hur länge ska man låta en hund vara dålig, han är ju mycket bättre men diarre omgångarna han har cirka varannan vecka är inte att leka med. Ärligt talat vet jag inte om jag känner att allt arbete med honom är värt det. Han är ju en jättefin hund när hann är piggare men nu är han inte sig själv och frågan är ju om han någon gång kommer att bli det. Han verkar se dåligt också. Får ta upp det med vetrinären senare i dag.
Fast han är ju min bäbis så det känns så veligt. Jag vet inte hur man ska göra. Det känns väldigt hårt att låta honom gå till vila.

Vi har kanon väder + 20 och sol, när jag kom från Umeå i går kändes det nästan som att komma utomlands.
Hoppas solen och värmen får skina över Norrland med.

Kram k

Ensamhet

Publicerad 2009-04-28 10:07:45 i Vardag

I bland kan man känna sig så otroligt ensam fast man är mitt uppe bland folk. Är det för man inte känner varandra riktigt djupt eller för att man helt enkelt ligger på samma våglängd. Jag har ju alltid haft lite problem med att måsta hålla min yrkesroll i många situationer. Stannar och är social om jag träffar yngre elever på Ica etc. Mina barn tycker det är jätte jobbigt - de vill ha mig för dem själva när jag är ledig. Att vara på lekland eller badhus i samma stad som jag jobbar är ju nästan omöjligt. Det är därför vi reser mycket. Nu har ju förändringen blivit total. I lilla Flen är jag ju helt okänd, känner ju ingen förutom personalen på Al Bundys jobb - känner o känner....hur mycket vill man berätta för chefens fru???? Och vad kan jag berätta? Det är det jag menar med ensamhet. Jag har ju jobbat mycket hela mitt liv och sen skött barnen,hus, hund och allt sådant så jag tror inte jag har en sådan där riktig vän som jag tror alla har. En sådan man berättar allt för. Har alla en sådan vän? En som får veta ens riktigt innersta känslor? Med barn, hem, jobb, sex och allt sådant som berör livet. Jag har funnit många goda vänner det är inte det men jag menar de som man är riktigt riktigt nära med, som på film. Har ni sådana vänner?
Eller är ni också lite ensamna där ute?

Kram k

Att hinna med allt.

Publicerad 2009-04-27 10:13:26 i Vardag

Hur hinner folk med allt eller verkar det bara som om de gör allt perfekt? Jag tycker att de flesta familjer verkar ha så organiserat hemma. Hos oss råder ständigt kaos. Vi har alltid leksaker, ovikt tvätt, pappershögar etc. liggandes överallt. Om vi skulle ha städhjälp skulle jag vilja städa innan. När jag var sjuk, när jag fick C så stapplade jag omkring halv 7 på morgonen och städade med en arm innan hemhjälpen kom - helt sjukt. När jag låg inne på sjukhuset kom arbetsdatorn till mitt rum så att jag kunde jobba trots fullproppad med medicinering. Min känsla för att fixa saker finns men varför får jag inte saker gjorda i tid?
Läste en rapport där det står att duktiga personer gör saker i sista minuten så att samvetet ska kännas bra om man skulle misslyckas - då har man inte lagt ner massor med tid på något som inte blev bra. Kan det vara så?

En gång i livet blev jag kallad för batteriet för att jag hade sådan energi på jobbet - jobbar man så jobbar man är jag ju uppvuxen med. På Konsum när jag jobbade där kunde jag arbeta 12 timmar per dag utan problem - vart tog den energin vägen? Har inte hela vår värld blivit slappare. Visst är folk latare nu? Eller har jag helt fel? Är det inte därför folk blivit rundare i kropparna?
Oftast när man ser instruktörer på olika sportanläggningar är de rätt runda - varför ska man träna då? Det verkar ju inte bli någon skillnad fast man betalar dyra pengar till olika sportanläggningar. Om man tränar vill man ju ha någon att se upp till - eller hur? Jag vill också ha magrutor etc. Nä, bort med alla feta instruktörer på alla gym som inte ger oss inspiration att träna. Låter hårt! Men visst är det sant?
Kram k

Kaffe & tvätt

Publicerad 2009-04-24 08:46:31 i Vardag

Slut på mjölk. Hur kunde jag missa det? Å det var inte det enda, jag missade hundmat också. Kaffe utan mjölk är inte samma sak men det går i krig...Krig med att vakna alltså. Jag kommer nog aldrig bli en morgon människa. Jag förstår inte hur alla gör för att överleva och vara pigga hela dagen. Jag känner mig nog mest som en gammal disktrasa när eftermiddagen kommer. Hur kommer det sig att tvättkorgen alltid är full? Och vart tar alla ojämna sockar vägen? Jag har en hel korg med strumpor som jag inte hittar maken till. För snål för att slänga man kan ju hitta den igen eller hur? Måste alltså tvätta igen. Bäst att boka tid o tvätta på kvällen en fred. eller lörd. då är det alltid ledigt, folk vill nog se på tv. Jag tvättar jag. I dag ska vi se på två hus, hoppas de funkar.

Kram K

Solen skiner.

Publicerad 2009-04-23 08:48:39 i Vardag

Äntligen skiner solen igen, vi får ju dock väldigt varmt inne. Vi måste ta beslut om hus snart. Det blir nog ett litet rött för det är mest renoverat för  pengarna. Alla dessa ofrächa duschkabiner som de har här i husen i Flen. Varför? Vi hade också en hemma när jag var liten men vem gillade att duscha där? Fast det här var ju på 80 - talet kanske är de så att alla struntat i att renovera badrummet. Jag gillar ju godsaker så mycket ska nog börja spara mina godaste recept till en receptbok. Jag vet att A vill ha en när hon flyttar hemifrån. "Mammas Mat" men jag har ju några år på mig. När jag var liten ville jag ha en kiosk när jag blev stor - kanske börjar det bli dax? Fast bakelser och tårtor ligger mig närmare i hjärtat - choklad. mmm

Det är ett slott till salu här i närheten, 32 miljoner bara. Vem har dessa pengar? Jag vänder på slantarna varje månad. Vet ni att man bara får 65% av sin inkomst när man är långtids sjukskriven? Det känns fel, är det därför jag är en sur.....? Kanske en av anledningarna - penga brist stressar nog alla.

A har lärt sig lägga ut bilder på bloggen så hon har lovat hjälpa mig, så snart får ni se hur Flen ser ut.

Kram k

Hemma igen.

Publicerad 2009-04-22 08:39:37 i Vardag

Samma stök som vanligt men jag börjar ju bli van. När jag åkte tåg mellan Flen o Stockholm fanns det inga sittplatser. Varför ska man betala fullt pris för att stå i en timme? Är det ens lagligt? Hur svårt är det att koppla till en till vagn? Natttåget gick bra fast konuktören väckte en 05.50. Femtio minuter innan ankomst till Umeå. Jag blev lite seg men ryggen klarade sängen ganska bra. Jag har funderat lite.....när blev jag så sur? Klagar över det mesta. Varför kan inte mitt liv vara som en tv-reklam med glada barn och föräldrar? När var det livet blev så negativt? Jag ska nog fundera på det lite. Någon där ute som vet? Borde jag inte vara övertacksam till livet eftersom jag överlevt svår sjukdom?

Kram K

Loppis

Publicerad 2009-04-19 17:26:39 i Vardag

Hur kan folk köpa alla struntsaker som finns? Jag lyckades sälja för 600 trots att sakerna kostade mellan 10 och 50 kronor, Det är ju bra. Nu är jag på väg mot att börja jobba igen efter denna långa ledighet. Känslorna är blandade men det blir nog bra när man kommer igång. Ska åka tåg denna gång , natt tåg undra hur det blir.....

Nu tickar klockan...måste hinna diska o ta soporna innan jag åker.

Kram k

Dålig mamma?

Publicerad 2009-04-18 20:02:52 i Vardag

Jag lyckades igen! Missa tandfeen. Hur kunde jag? Denna gång sa jag att hon måste ha haft många barn under natten så att hon inte hann komma denna natt. Nu är i fall båda hans framtänder borta så nu dröjer det ett tag till nästa gång.

Vi har ett litet tivoli i stan under helgen. Ett gäng skralltiga karuseller som kostar 30 kronor styck och körs av ett gäng som ser ut som a lagare. Vilken enhet inom staten kontrollerar dessa produkter. Nu fick C åka 3 stycken men under denna tid fastnade en karusell och han hann bli lite rädd. Tröstade med en lott som hann vann 3:e pris på - en liten klubba = värdelöst.

Nu måste livet ha sin gång, ska hjälpa C
Ha en trevlig helg.

Kram k

Solig morgon

Publicerad 2009-04-17 09:41:43 i Vardag

Hej
Solen strålar ute men värmen har inte kommit ännu, kanske kan man sitta ute lite senare i dag.
Har just nu tv4 på och funderar varför de måste ha alkohol med när de presenterar de olika maträtterna. Ska man inte försöka få en minskning för konsumtionen. Vet de hur många barn som lever med föräldrar som dricker  eller personer med alkoholproblem som har på tv:n på morgonen. Jag dricker ju inte vin själv men tar gärna en öl eller två någon kväll. Detta om jag vet att barnen ska vara hemma. Skulle aldrig dricka alkohol om de skulle behöva skjuts någonstans. Jag anser inte att det är viktigt att dricka alkohol till middagen. Är det inte lika gott med läsk? Smakar inte maten bättre när man inte bedövar smaklökarna med alkohol. Jag måste ha missat hela poängen  med vin till maten. Eller har jag inte lyckats bli vuxen på den punkten?

C var snäll i går när vi var på Junibacken vart bara arg en gång eller två. Vi hade en ganska trevlig dag med andra ord. Det känndes skönt att man kunde ha trevligt och inte bråka hela tiden.

Kram k

Mormor

Publicerad 2009-04-16 06:34:17 i Vardag

Min mamma har varit på besök. Jag vet inte vad det är som gör att min son alltid får fram sina värsta sidor. De är som hund och katt jag måste vakta hela tiden så de inte ryker i hop ordentligt.Kan det vara så enkelt att vissa personer inte går i hop?  Man hatar varandra från första stund?

Till besöket kom också mina gulliga brorsbarn med sin mamma, det var jättetrevligt att de ville se vårt lilla Flen. Vi ska åka till Sthlm o träffas i dag. Det blir bara jag och C eftersom han kan vara ledig från skolan. Junibacken blir vårt mål........vi får väl se hur det går.

Min son har ju en språkstörning, grav sådan vilket gör att hans humör pendlar väldigt mycket om man förstår honom eller ej. Jag börjar dock tro han har något mer, hans utbrott är inte att leka med. Jag måste reda ut detta, det gäller ju bara att orka ta tag i det. Var får man kraft?

Jag dissar alla dessa upppiggande produkter - de funkar ju inte. Inte på mig i alla fall

Kram K

Öppet 10-20 vadå?

Publicerad 2009-04-14 08:25:48 i Vardag

Hej
Skulle springa till affären och köpa disktrasor och lite annat. Klockan var omkring 19 men Coop har öppet till 20.
Trodde jag.....Vad betyder skylten på alla butiker där det står tex. 10 till 20 alla dagar? ska man inte ha öppet alla dagar då? Vem tillåter alla dessa butiker att ha falsk marknadsföring? Det är ju inte bara Coop.
ÖB, Ica, Videobutiker, pizzerior etc. har samma skyltar. När man själv har butik, café eller annat är det ju jätteviktigt att man följer vissa regler. Visste ni att det inter tillåtet att servera någon slag livsmedel tex. korv eller snabbfika som bensinmacker har utan huvudbonad. Kolla er omgivning och se hur många som uppfyller detta krav. Hur många pizzabagare har skyddsmössa? Tre missar och man kan bli av med sitt tillstånd. Sugen på att jävlas med någon? Jag vet fler småsaker som måste uppfyllas......

Kram k

Sista lediga dagen.

Publicerad 2009-04-13 09:24:37 i Vardag

Vart tog ledigheten vägen? Fast man nästan inte gjort något så flyger dagarna förbi.I går stod jag och sålde grejer på en loppis. Lyckades sälja för 760 kronor men då ska jag ju räkna bort bordhyra på 150 kronor. Ganska bra för annars hade ju alla saker blivit slängda. Kanske ett nytt sätt att få ihop till resor? Man får ju då bara stå om man är ledig annars blir ju timlönen inte så bra. Bensinpengar och fika pengar får man också lyckas glömma då blir det ju lite plus. Sa till familjen att om vi städar tillsammans denna vecka så blir det ju lättare för alla - nu är det sista dagen och bombnedslaget är ett faktum. Tror ni att det händer i dag? Kan min familj hjälpas åt?
I dag ska vi i alla fall och titta på hus, är jag fjantig som väljer bort radhus? Kanske ska jag ge det en chans? måste i alla fall vara bättre än denna lägenhet, hade 28 grader inne i går fast det var mulet ute, har jag berättat att vi har en 5:a på 170 kvadrat? Ingen diskmaskin och kök från 70 talet men annars är själva lägenheten bra om jag hade ägt den själv så att man kunde fixa saker i den. Saknar dock balkong......ja, ja, Vi har ju i alla fall snart gröna gräsmattor i parkerna. Nu ska jag ut med hunden.
Vi hörs senare.

Kram k

Tvättstugan

Publicerad 2009-04-11 11:01:23 i Vardag

Tvättstugan hos oss har bara en maskin och en torktumlare det innebär att man bara hinner med 4 maskiner per tvättpass. I hyran som verkligen är svindyr får man tvätta 4 ggr per månad. Hur bär sig folk åt?
Sen ska man även städa efter sig....Varför då? Det är väl inte min tvättstuga. Jag kan tycka att man torkar ju självklart bort dammludd och spillt tvättmedel men att skura golv etc. aldrig i livet.

Vi har dessutom en lägenhet utan balkong där vardagsrummet ligger mot söder. Vi får så fort det är sol ute 28 grader det innebär att man måste gå naken hemma. Vilket man inte kan göra eftersom det är grannar som ser in.
Vi kommer inte kunna bo kvar till sommaren - hettan kommer att bli olidlig. Vart ska vi flytta då?
Tänk om man vore rik och kunde bygga sitt drömhus. Med en lättskött trädgård som man bara sköter när man vill. Kanske en pool och spabad....drömma kan man ju. Fast det är ju ganska skönt att resa också. Kanske borde jag vara mer framåt och våga resa ensam. Sitta med öl på en balkong o bara njuta av livet. Skulle man ha mer ork till  vardagen då? Skulle nog dö av dåligt samvete för barnen. Fast om man är skild har man barnen 26 veckor per år får de föräldrarna dåligt samvete om de reser de veckor barnen är hos pappan?
Finns det någon bok som svarar på alla mina funderingar?
Hur kan man bara tänka negativt?
Min dotter undrar valrför jag inte är lika positiv hemma som på jobbet. Något att fundera på.

Överraskning

Publicerad 2009-04-10 22:10:07 i Vardag

Min Al Bundy har gett mig en överraskning i dag. Väckte mig vid 09.00 och sa: Hoppa in i husbilen så åker vi.... Jag blev som vanligt sur eftersom jag är tjej och vill gärna duscha och dricka kaffe innan jag ska någonstans. Jag har packat kaffe, choklad o smörgåsar så frukosten är med kom nu. Jag var ju dock tvungen att gå ut med hunden och så duscha men sen var vi på vägnär hela familjen fått vänta på mig......mot Kolmårdens djurpark. Vi hann köra cirka 10 minuter innan C började gorma efter frukost. Jag tyckte vi kunde stanna och äta tillsammans men efter yttligare 10 minuter var hans protester så höga att jag tog fram hans frukost. Han åt så klart bara en liten bit...som vanligt vann han. När vi väl gått i flera timmar såg vi delfinshowen och åt senare lunch.För er som varit på Kolmården vet att backarna är långa så C blev trött och bråkig. I bland önskar man att man hade en skylt som sa att man har ett barn med handikapp eftersom det inte syns på honom. Med skrik och gråt tog vi oss så småningom till bilen. En bra dag som varit ännu bättre om nu min kropp kunde vara med på noterna. Jag hatar verkligen att ha det så här. Har inte varit på någon läkarmottagning än men ska någon dag. Al hade lagt disken i blöt innan vi åkte och jag trodde knappt mina ögon när han diskar när vi är hemma. Jag har nog bara sett honom diska när vi campar fast han visste inte vart diskborsten fanns. Jag behövde alltså bara laga middag, borsta tänder på C, gå ut med hunden och vika tvätt. Bra va?
Vad är påskmat? Då menar jag innan det blev lika som julmaten?
Dagens middag :
spaghetti med köttfärssås

Nu ska jag se på dålig tv.....

Glad påsk - och lite skitsnack

Publicerad 2009-04-09 09:25:39 i Vardag

Glad Påsk ska man väl säga. Jag är redan på otroligt dåligt humör. Ryggen värker som jag vet inte vad o ringde därför sjukvården.
Här i Sörmland svararde en kvinna med att man kan prova ringa vid 7.30 för att få en akuttid. Dock finns det inga doktorer nästan så det är ingen mening att jag ringer - hur kan man säga så?? Har funderat på att åka till sjukhusets akutmottagning men passar man in där? Hunden är hemma igen och han verkar må lite bättre efter sin semester. Trots att jag var ute med honom sent så gjorde han inne. Han verkar tro att det är okej.
C väckte mig 8.20 för att gå ut och vara påskkärrning. Jag måste nog börja med bildsystem igen....Han är så intensiv och ska göra saker hela tiden. Får man vara urtrött på att sysselsätta?
Var ju upp till Stockholm i går. Vi passade på att köpa en ny cykel till honom. Just nu känns det som om han aldrig kommer att lära sig cykla. Nu ska man gå dubbelvikt bakom den också.....känner redan nu vad otroligt ont jag kommer att ha i kväll.
Är alla så här ensam i ett förhållande? Hur är det där ute? Delar ni på uppgifterna hemma? Är det bara jag som har det så här? Eller lever vi alla i ett tyst liv likadant?

Kommentera, kommentera, kommentera - snälla

Dagens middagstips:
Grilladkyckling med pastasallad

Offentliga toaletter.

Publicerad 2009-04-07 10:55:40 i Vardag

Hej alla
 Har precis kört 75 mil eftersom jag var så klantig att jag glömde sommardäcken hos däckfirman i umeå.
Under resans gång blir man ju kissnödig och stannar på vissa bensinmackar. Hur kommer det sig att någon alltid varit inne före mig och lämnat en smärtsam lukt efter sig? Jag måste vara väldigt fin i kanten men jag skulle aldrig sätta mig o bajsa på en offentlig toalett, jag skulle hålla mig. Man känner sig dessutom skyldig när man kommer ut och det är kö och man har lust att säga: Det var inte jag! Jag vet att det ska vara naturligt och allt sånt där och man säger till barnen att man visst kan bajsa i skolan. När ändras vi? Jag tror inte killar är likadana. Om man har någon på besök tar det gärna en tidning och säger att de försvinner en stund. Jag skulle nog inte ens bajsa på jobbet om det nu inte är riktig kris typ turistmage. Visst är jag löljig? eller är vi kvinnor så här? Vad säger ni?

Kram k

Ljuger för mitt barn.

Publicerad 2009-04-05 08:20:55 i Vardag

Det hinner gå 5 minuter på morgonen så har livet startat igen. Varför är inte mitt liv så där lyckligt som i reklamen där hela familjen skiner som en sol. Klockan är alltså 08.00 på en söndagmorgon och jag ska ju resa och jobba. Min son kommer stapplande upp i köket går direkt fram till glaset där tanden ligger - MAMMA TANDFEN HAR INTE VARIT HÄR!!! Jag lyckades alltså i förrvirringen av att ha koll så att barnen har allt de behöver, diska och gå med soporna  - glömma bort tanden - hur kunde jag?
- Ser du att det regnar ute gubben, tandfen kunde nog inte komma, hon får ju inte förstöra vingarna.
Men när ska hon nu komma?????

Jag har ju nyss duschat trots den tidiga tiden, Är det bara jag som har schampoo flaskor som faller som käglor när man står i duschen. Ner på golvet...jag undrar om det finns flaskor flasor med sugpropp under. Ska kolla upp det.
Nä, nu måste jag göra mig klar.
Kram k

Dagens
middagstips: Hemgjord potatismos med ungsgrillad fläskfilé och sås.

Fritids politiker kanske något för mig?

Publicerad 2009-04-04 17:23:23 i Vardag

Som nyinflyttad i en liten och då menar jag liten kommun kan jag inte förstå hur de som bestämmer tänker.
Här ligger Leksaksaffären granne med Systembolaget och som det känns så har många personer droger som sitt
stora problem. Varför tilllåter man att dessa två butiker ligger intill varandra? Systembolaget borde ju ligga där det är lätt att parkera och inte mitt i en liten galleria.När man sen ser hur mycket hundbajs det ligger på gator o parker kanske man förstår vilka det är som har hundar i denna stad, jo de med drogproblem har de med de största bajskorvarna och det är nog svårt att få de att plocka upp efter sig.  Vi med små hundar dvs. pensionärerna och jag vi plockar ju faktiskt upp efter våra små bäbisar så små högar ser man aldrig. Här ligger också lekparken granne med högstadiet och gymnasiet och jag tror inte det är värst många ungdomar som slänger sitt skräp i papperskorgen eller tänker på att de fimpar i sandlådan när de tjuvröker.

Vanligt sunt förnuft borde ju räcka när politiker och fastighetsägare planerar stadens kärna.
Jag som är utbildad inom något helt annat ser ju problemet, frågan är ju hur man hittar en lösning

Får man fota hundägare som inte plockar upp efter sig och sen göra ett collage och sätta upp på de allmänna anslagstavlorna?

Undra vilken kommunpolitiker som håller med mig?
Kram k

God morgon

Publicerad 2009-04-04 10:14:53 i Vardag

Äntligen skiner solen ute, vår lägenhet har uppnått 28 grader redan så dagen blir nog varm - inne i alla fall. I dag har jag lovat C min 7 åring att åka till ett stall med gratis ridning. A är fortfarande sjuk så hon blir hemma. Det känns som om min Al Bundy ( min sambo ) förstår att om han inte hjälper till blir det skilsmässa. Han är faktiskt hemma nu på morgonen men jag tror att det är F1 som egentligen lockar. Ryggen är förfärlig ond men kanske släpper det lite när jag duschar. Jag måste prata med min läkare om detta - kanske är det ryggcancer? Jag vet att det inte är något att skämta om.....förlåt.C väckte mig med att framtanden äntligen lossnat - får inte glömma vara tandfe i kväll.

Dagen uppgifter:
Ridskolan
Inte bli så arg på allt
Vara ute ett tag fast hunden är på semester
Fixa med arbetspapper

Dagens middagstips;
Kycklingfyllda burritos gratinerade i ugn.

Intresserad av recept? Lägg en kommentar
Kram k

Arg 13 åring

Publicerad 2009-04-03 21:52:46 i Vardag

Hjälp nu är klockan 21.45 o dottern klagar på mig att jag städat bort halstabletterna o inget vatten står i glaset på bordet. Vad är det för otroligt o intressanta program tv visar, dessa tävligar är det bara jag som tycker det är ur tråkigt? Kanske det blir roligare med lite stärkande i magen? Skulle inte tro det, vem bestämmer på tv? Ge oss bra underhållning eller låt oss åtminstånde slippa betala för skiten.
Vad har jag gjort idag?
Diskat
Följt till frissan
Hämtat på fritids
Handlat
Lagat mat
Bakat
Diskat
Handlat igen, glömde toapapper

Ha det!

Rolig historia

Publicerad 2009-04-03 21:01:15 i Vardag

Var med dottern hos frissan i dag o läste denna historia medans jag väntade:

Kvinnans man satt o slappade framför tv:n som vanligt;
Kvinnan säger: Kan du laga den trasiga lampan?
- Ser jag ut som en elektriker kanske?
Men kan du laga den trasiga biten som saknas på trappen?
 - Tror du jag är en snickare?
En stund senare bad kvinnan att mannen skulle ordna middag,
- Jag är ju faktiskt ingen kock sa mannen med en stor suck, tog sin jacka o gick ner till baren runt hörnet.
Efter några timmar fick han lite dåligt samvete och gick hem till sin fru.....när han kom innanför dörren såg han att alla saker som kvinnan bett honom fixa redan var ordnade. Hur lyckades du med allt det här frågade mannen.
- När du gått så satte jag mig ute på bron och grät. Då kom det förbi en ung trevlig man som frågade varför jag var ledsen. Jag berättade för honom om sakerna jag ville ha fixade och han sa att han kunde hjälpa mig.
- Vad fick du betala för det? undrade mannen
- Jag fick välja mellan att baka en kaka eller sex.
- Vad valde du då? undrade mannen.
- Ser jag ut som en konditor eller?

Förälder i strejk

Publicerad 2009-04-03 12:38:39 i Vardag

Får man gå i strejk som förälder? Och hur länge i så fall?

Jag är så otroligt less på att ingen plockar undan eller överhuvudtaget gör någonting hemma hos oss. I går var gränsen nådd när jag började fundera på vem som byter toarulle om jag dör. Vem gör det hemma hos er?

Jag har skämt bort familjen med att ta ansvar över allt i hushållet Vi flyttade hit för 2 månader sedan o min sambo kan inte gå med soporna för han vet inte vart man slänger de. Hur kan man vara chef på en arbetsplats men så otroligt slö hemma?  Tänk vilket sopberg det skulle bli om jag var borta ett tag. I går tyckte hunden att soporna luktade gott o rev ut de över köksgolvet. Jag vek all tvätt, plockade undan som vanligt, lagade middag etc.  o min sambo undrar om det var skönt att ha en ledig dag. Sen kissade hunden inne fast vi nyss varit ute. I och med detta flippade vi totalt här hemma. Jag packade en övernattningsväska och åkte tillsammans med hund o son till min mamma som får ta hand om hunden tills vi löst det mest akuta. När jag kom hem nu på förmiddagen trodde man ju att någon kanske plockat bort middagen och kvällsfikat från vardagsrummet - men inte......ojdå glömde bort att jag visst sov borta i natt....hushållerskan var ju inte där o kunde plocka bort. Lever folk så här eller har jag haft maxad otur med arbetsfördelningen här hemma?  Okej om man är ledig och bör i och med detta göra det mesta, men allt?

Malmöaviation, krångligt system

Publicerad 2009-04-02 09:14:34 i Vardag

Jag hade rätt, man får ingen ersättning om man inte kan visa tydligt att man blivit av med inkomst eller haft extra kostnader för tiden man väntade på planet. Är min lediga tid då ingenting värt??? En söndag där flyget skulle ha gått 12.35 och men vid 16.30 blir erbjuden flyg från sas o arlanda klockan 22.45. Stackars alla dessa personer som sitter på flyget med endast en kupong på 80 kronor från malmöaviation på en hel dag. Dessutom tog caféet hela kupongens värde även om man bara ville börja med en kaffe eftersom man inte visste hur lång dagen skulle bli. 80 kronor för en kaffe - otroligt. Man fick dock gratis taxi till arlanda men för de som tänkt äta där så gällde ju inte kupongen. Jag förlorade ju arbetstid så nu måste jag skicka in arbetsgivar intyg / lönespec där det står hur mycket jag förlorat denna dag. Vad är söndagen värd?  Skulle ha jobbat 4 timmar, vad ska jag skriva? Kan man skriva ett intyg själv?  Måste ta tag i detta.

Mer saker att blogga om:
Räkningar
Hyreslägenheter
Bantning
Hundbajs
Resor
Påsklov

Hur står man ut?

Publicerad 2009-04-01 10:20:52 i Vardag

Välkommen till mig, jag har ju alltid undrat hur folk har tid att blogga.....tänkte passa på o prova när jag är hemma med sjukt barn.
Ni som känner mig vet ju att jag pendrar till mitt arbete 3 dagar i veckan det är ju tur att det finns flyg när det är 75 mil enkel väg. Men min fundering i dag är hur det kommer sig att man inte automatiskt får ersättning när flyget är försenat, de har ju ens bokningsuppgifter och allt sådant. Varför ska jag behöva fixa papper och förklara varför jag vill ha ekonomisk kompensation när flyget är försenat med 9 timmar? 
I natt kom jag hem 00.45 efter det att tåget fick stopp på halva vägen pga. någon olycka - återkommer om det. Nu blev förseningen bara 90 minuter men ändå....ersättning in på mitt konto eller???? Nä, jag måste ansöka hos SJ. Dagens uppdrag bliralltså för mig att ta reda på hur man på ett enkelt sätt får ut sina pengar.
När jag kom hem i natt så var köket åter överfyllt med diverse sopor. Pizzakartonger, mc donalds, godispapper etc. Hur får jag familjen att hålla snyggt när jag är och jobbar? Vet ni att jag lyckades fylla en hel svart sopsäck? När jag dessutom steg upp dödstrött klockan 7 och ska ta mjölk till kaffet så har någon ställt in en mc donaldsmugg med cola i kylen, högst upp så klart....denna har ju så klart börjat läcka och stänkt över hela kylen å då menar jag hela inte bara någon liten pöl....vem ska skura ur det?.....det blir nog jag eftersom jag ändå är hemma i dag. Sonen på 7 år hade dessutom kräkts i går så i hallen låg mysiga kläder som måste tvättas. Men de hade ju i alla fall torkat upp spyan., Tur att vi just nu bor i lägenhet så att man måste bära all tvätt tvärs över gården....urk


Nä här var min presentation, läs om ni vill eller hitta en gladare sida än min.

Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela