gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Vilken dag

Publicerad 2012-01-31 21:19:38 i Vardag

Med sonen ledig från skolan tog vi pendeln till Jakobsberg för lite ärenden. Tro nu inte det gick smärtfritt. Hamnade mitt i ett rån av guldsmedsbutik, vi blev inte vittnen men kom dit strax efter så sen var dagens samtalsämne valt. C har snackat så jag nästan får sår i öronen :-)
På väg hem hade en mamma med barnvagn fastnat i hissen vid pendeln samt att ingen satt i spärren som kunde stämpla C's biljett vilket gjorde att han trodde vi skulle bli tagna av någon vakt för obetald resa. Vilken dag, somnade tidigt gjorde båda pojkarna i alla fall. King vid 17.50 och C vid 19.45. Ska bli spännande och se när King vaknar i morgon bitti. Är själv dödstrött och kommer att gå till sängs snart. Inget jag gillar på tv så då kan man ju försöka sova i stället. Ska bara fixa sen middag till dottern som varit och tränat.
Sov gott, kram k

Jobbat

Publicerad 2012-01-29 23:19:22 i Vardag

Haft turen att få vikariera både fredag och lördag så den här veckan har jag hunnit ha 9 klasser. Det känns skönt att komma igång. Lite jobbigt att se sig i spegeln när man ser fettet välla ut men jag hoppas att mer jobb gör att jag går ner i vikt. Försöker äta med tanke fast nu i helgen blev det en hel del godis och till och med hamburgare till middag. Dålig karaktär av mig. Ny vecka i morgon så då tar jag tag i grönsakerna igen. :-)
C är ledig från skolan både måndag och tisdag så nu blir det till att hitta på något. Museum kanske?
Har möte på Habben i morgon i alla fall ska bli spännande och se vad det ger.
Kram k

Hemma dag

Publicerad 2012-01-26 23:06:25 i Vardag

King och jag tog en dag hemma i dag för han var så trött efter natten. Törstig och magknip gav oss lite sömn och under dagen har jag nog bytt 15 blöjor. Han är alldeles röd i rumpan den lilla stackaren. Vet inte vad han lyckats få i sig. Han äter ju som en myra. Det känns som om jag måste ta tag i hans törst och dåliga aptit. Ringer barnmottagningen i morgon. Var ute en stund och åkte pulka med pojkarna i den lilla snö som finns. Skönt med frisk luft. Varit halv seg denna vecka så varit lat med min diet. Har dock inte ätit sockersaker bara en och annan hallongrotta bakade på dietsocker.
Kram k

Anmälan

Publicerad 2012-01-26 07:09:27 i Vardag

Det känndes som om det tog en evighet från det att jag gjorde en anmäälan mot Flens kommun till Skolinspektionen men igår fick jag äntligen svaret. JAG VANN!!!! De har brustit i sitt ansvar att ge en god utbildning. Vad ger detta mig i framtiden? Känsla att man ska anmäla när något är fel för då hjälper man barn som kommer senare till denna skola. Kram k

Tjutande bil

Publicerad 2012-01-25 11:00:58 i Vardag

Sitter och väntar på min bil som tjuter när man startar den. Hoppas att det inte blir så dyrt. Den fick ju service för 8000:- i augusti så det får räcka tycker jag. Funderar på med det här med avgifter i skolan. A ska ha friluftsdag som kostar 300:- plus skidhyra och sen måste de köpa in en speciell miniräknare till matten. Gäller inte kostnadsfri skola friskolorna?
Vet inte hur pengarna ska räcka, vad man ska spara in på? Lever redan snålt.
Nog är livet lättare med pengar tro inget annat.
King blev ledsen när jag lämnade igen.....
Kram k

Viktminskning

Publicerad 2012-01-24 10:10:35 i Vardag

Kunde ju gått bättre. - 0,5 kilo på en vecka. Jag vet man säger att långsam nedgång är stabilare än snabb men om man fått en skjuts hade det varit roligare. Var på en anställningsintervju
I söndag och igår ringde de och sa jag fick det. Var tvungen att tacka nej. Lönen skulle varit 90 till 110 per timme och i så fall måste vi ha barnvakt vissa gånger jag jobbar och det kostar ju. Bara att söka vidare. Vickade på en skola igår och den var riktigt trevlig.
King ensam hos dagmamman några timmar. I går gick det bra men i morse blev han ledsen när jag gick.
Min lilla gosebäbis....
Kram k

Helg

Publicerad 2012-01-22 22:07:16 i Vardag

Har haft mina första klasser, tagit C på gympa, varit på anställnings intervju och kollat på en lägenhet. Full helg. Är dödstrött. Ska uppdatera er i morgon när jag har ny invägning. 2 nyttiga veckor förutom lite gott i dag.
Kram k

Det är min tur nu.

Publicerad 2012-01-19 23:10:54 i Vardag

Var och blev inskriven i dag på nya jobbet. Jag ska ju bara jobba några timmar i veckan men jag tror att vikarie timmar kommer att rulla in om jag bara har möjlighet att tacka ja. Att Al jobbar natt med start redan 15.30 funkar ju inte att kombinera med mina tider. Vill jobba, ska jobba måste bara lösa barnens barnvakt först för C klarar ju sig inte själv hemma. Hur gör folk som inte har omsorg? Ska man tacka nej till jobb? Det känns ju inte bra. Imorgon planera klasser. På lördag undervisa. Är hur pepp som helst. Ska bli skönt med träningsvärk i fläsket:-)
Kram k

Jobb

Publicerad 2012-01-17 18:40:02 i Vardag

Är på inskolning med lilla King när telefonen ringer. Blir erbjuden jobb hos en annan skola. Inte så många timmer men jag vet att det kommer bli en hel del vikarie timmar också. Får dessutom in en fot på rätt skola här i stan om man vill ha fler jobb. Det känns bra. Kanske ordnar det sig....måste vara positiv nu.
Kram k

Magkänsla

Publicerad 2012-01-16 21:14:29 i Vardag

Fick erbjudande om jobb i dag. 9-11 timmar fördelat på 4 dagar. Var tvungen att ta beslut på en gång och med tanke på att det inte är mina ämnen tackade jag tillslut nej. Det var långt att åka också 1,5 timme till skolan och undervisning på 3 olika ställen. Tog jag rätt beslut? Jag vet inte. Tiderna skulle ha blivit svårt att kombinera med yttligare jobb. Vill ju helst ha minst deltid och sen kanske jobba extra.
Usch, magkänslan ska man följa den?
Kram k

Besviken

Publicerad 2012-01-16 12:41:38 i Vardag

Levt nyttigt och rört på mig mer än vanligt men det var inte nog för att gå ner i vikt för mig. Det står ju stilla? Hur kan det komma sig?
Ska fortsätta dieten men jag kunde ju lika gärna snaskat godis förra veckan och börjar denna vecka i stället. Nu vill jag se resultat. Har igår mätt mage, armar, ben och rumpa för att se om det blir någon skillnad. Jag ska gå ner nu! Trött på att vara lönnfet 40+ med noll energi.
Kram k

Irriterande

Publicerad 2012-01-15 16:22:34 i Vardag

Så blev det en vanlig disskution om att Al inte kan jobba....
Tonern till skrivaren var slut, jag behövde bilen och han skulle åka och jobba. Alex behöver ett jätteviktigt papper med sig till skolan. Varför har jag inte köpt tidigare? Ja varför har JAG inte köpt tidigare?
Jag vet inte....
Sa till Al att då får du fixa utskriften i stan. Hur då säger han?
Det är ju vara och gå in på vilket hotell som helst hur svårt kan det vara.
Gudar ska veta vad jag hatar sådant här. Hon MÅSTE ha papperet,se till och fixa det eller måste jag åka pendel med pojkarna fram å tillbaka för att hjälpa henne?
Helt sjukt.
Åkt till jobbet har han, ingen balans i livet alls. Vår tid rinner ut.
Kram k

Nattarbete

Publicerad 2012-01-14 10:08:05 i Vardag

Innebär det att man då blir befriad från allt ansvar i hemmet?
Jag vet att det inte gått så många veckor men för mig att ha 100% ansvar både morgon och kväll gör att jag undrar hur jag ska hinna jobba?
Det är inte det att man inte får jobba men det är som vanligt att Al's jobb går före allt. Det ska jobbas jämt och när jag säger något så blir kommentaren: då slutar jag jobba direkt....är hemma jämt.
Det är ju inte det jag menar, jag vill också ha ett liv, hinna göra saker, hitta vad jag vill göra här i livet.
Känner ni någon som jobbar natt och hur har ni löst det?
Kram k

Ny färg

Publicerad 2012-01-12 23:29:21 i Vardag

Fått bättre färg denna gång på Wella. De såg också att håret slog i grönt så det var inget påhitt från min sida. Känns bättre nu i alla fall. De bjöd på lunch så där sprack dagens nyttigheter. Helt otroligt att man säger mat är onyttigt. Känner mig piggare, att pumpa i sig nyttigheter verkar ju bra oavsett om vikten går ner eller inte. Vet att jag måste komma igång med träningen också. King har varit hos mormor och hon sa att det gått bra. Han är ju lite intensiv med sin nyfikenhet. Al jobbar natt för 7 natten i rad och jag börjar vänja mig att sova själv( har ju en go bäbis tätt tätt). Nackdelen är väl att han går på sitt pass så tidigt. Han åker ju redan klockan 16.00 så kvällarna blir ganska långa för mig och pojkarna. Måste få igång ansökan om LSS.
Kram k

3 dagar

Publicerad 2012-01-11 22:39:12 i Vardag

Har ätit nyttigt nu i 3 dagar. Känner mig yr i huvudet men det måste ju vara psykiskt. Måste ta mig över tröskeln, bli av med sockerberoendet. Knaprat morötter, äpple och andra grönsaker framför tvn. Att man kan vara så sugen och att det känns som om kvällen aldrig tar slut så att man får gå och sova och klarat ännu en dag utan onyttigheter.
Känns som om jag skulle kunna trycka i mig en hel tårta.....
Hoppar i säng i stället. I morgon ska jag vara Wella hårmodell igen.
Sov gott.
Kram k

Jobb

Publicerad 2012-01-11 07:38:41 i Vardag

Hann med mycket igår. Först besök på Arbetsförmedlingen, man måste ju gå dit på vissa besök. Fick en otroligt trevlig handläggare. Det är ovanligt att möta människor man får förtroende för. Kanske är jag hård nu?
Sen var jag ju på anställningsintervju och det gick väl ganska bra. De har i dagsläget bara 3 klasser lediga och jag vet inte om det är bra att binda upp dig på ett jobb 3 timmar i veckan när jag egentligen behöver mer?
Dessutom i ämnen som inte egentligen är det jag jobbar med. Får ta mig en funderare.
C var super trött efter första skoldagen så han sov innan 20.00 och King strax därefter. Fick alltså en kväll själv i soffan vilket var skönt men när jag väl skulle sova knölade jag jättelänge.
Gårdagens onyttigaste var 2 st köttbullar. Så jag lyckades hålla mig ganska bra, vore kul och se resultat på vågen också.
Kram k

Dagis

Publicerad 2012-01-09 23:25:20 i Vardag

Kändes som en katastrof. 15 stycken ett till två åringar på 3 personal där ingen är ordinarie. De jobbar mest med vikarier och jag tror inte det är ett bra sätt att få en verksamhet att fungera. Inte får de sova ute heller. Jag tackade nej till platsen. Det blir ur och skur dagmammorna i stället för vår lilla King.
Sökte en massa jobb i helgen och ett ställe ringde direkt så i morgon ska jag på min första arbetsintervju. Har ju inte varit på så många själv men däremot hållit i några stycken. Ska bli spännande att se hur det är. Har också hunnit vara med C till sjukgymnasten och han är svag i vissa delar så nu får vi träna honom lite extra. Jag behöver det ju själv med. Måste bli av med min övervikt nu. Får ju faktiskt ta mig i kragen. Man är ju så sugen jämt. Har 8 kilo att gå ner. Med början idag. Invägning varje måndag morgon. Någon
som hakar på?
Ge mig lite press. Dagens onyttigaste var: Ost!
Ny uppdatering i morgon.
Kram k

Viktiga inköp

Publicerad 2012-01-07 16:33:19 i Vardag

Varit och köpt vinterskor, vantar och mössa till lille King. Rea 50 % är ju toppen och det verkade många andra tycka också. Har aldrig sett så många bilar i Barkaby och Ikeas parkering såg hemsk ut. Hade C med mig och han var snäll hela tiden. Helt otroligt. Al jobbar natt igen. I går kom han hem redan vid 22.00 då hade han inte haft en enda körning. Värdelöst.
Kram k

Nyttig choklad

Publicerad 2012-01-07 09:00:20 i Vardag

Har varit och köpt cocosfett på hälsokosten. Tänkte nu prova laga lite nyttigare godis. Tog och smälte mörk choklad med inte allt för hög kakaohalt och sen så hackade jag lite jordnötter och blandade i. Tog några skedar cocosfett. Allt fick gotta i hop sig och sen bara ut på en plåt med bakplåtspapper. Svalna och skar upp i bitar.
Provsmakning; så otroligt gott att det inte räcker med en bit. Så så blev det med "nyttigt" godis.
Kram k

Choklad pudding

Publicerad 2012-01-07 08:53:54 i Vardag

Konstgjord smak, smakar plastigt. Usch tyckte barn och vuxna i vår familj.

Eget rum

Publicerad 2012-01-05 13:55:11 i Vardag

Tog och la mig i Kings rum där vi har en extra säng. Al fick ta natten och trots att jag vaknade av att jag inte blev väckt av King så har jag för första gången på över ett år sovit djupsömn. Känner mig nästan som en hel människa i dag. Vilken skillnad. Nu ska ju Al jobba natt igen och jag må säga att köra taxi inte är ett välbetalt jobb. Alla kör på provision vilket innebär att om du inte får några körningar så får du ingen lön. 40% får de per nota kunden betalar. Helt värdelöst om folk inte tar taxi den natt man jobbar. Rena rama slav jobbet. Vad gör staten åt sådana kontrakt? Är det ens lagligt att tjäna så lite?
Är lite sugen på att tipsa tidningarna om det....de säger att Thai massörer tjänar dåligt men det finns fler yrkesgrupper.
King har fått dagis, fick besked i går och det blir inskolning redan på måndag. Min lilla kille, redan dagis, dax för mamma att börja jobba.....
Kram k

Jaha

Publicerad 2012-01-05 00:17:53 i Vardag

Vad ska man säga.... Klev upp vid halv 6 för att åka o kolla Ryggen det innebar att King såklart vaknade och att Al inte fick sova något. Några timmar sömn senare vägde inte upp hans humör. I bland blir jag så jäv....förbannad och less att allt kretsar kring hans jobb fast han hela tiden säger att man måste gå på tå för mig. Ja när gjorde jag någon ting senast? Jag ger all min tid till familjen. Vem har skött allt medans han jobbat dygnet runt? Han säger att jag påverkar barnen för att de ska ta mitt parti men det gör han så väl själv.
Jag älskar mina barn men man behöver mer här i livet. Finns det ett skyddsnät där ute om jag låter allt gå?
Kram k

Mellan mannen

Publicerad 2012-01-03 23:21:45 i Vardag

10 åriga sonen fick åka till farmor och farfar i dag. Med all trafik i Sthlm tog det mig en hel dag fram och tillbaka. Al jobbar åter natt så Alex och jag kröp upp i soffan för att se film....den hade vi visst redan sett. Nackdelen med Tv 1000 samma filmer om och om igen. Min lille King är så duktig, klarar massor med rörelser från pyttedansen och förstår nästan allt vardagligt man säger till honom. Han dricker fortfarande hur mycket som helst....nästan två liter per dygn. I morgon blir det röntgen av ryggen. I Eskilstuna så jag måste åka 06.00. 😞
Sov gott, kram k

Nytt år

Publicerad 2012-01-02 10:24:31 i Vardag

Ja ut med det gamla och in med det nya?
Jag håller på att gå under, för lite sömn, för lite pengar, för lite kärlek, för lite tid.
Det är bara jag som kan förändra mitt liv
men hur ska jag orka göra det?
Måste hitta en lösning och det är NU!
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela