gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Sena tåg

Publicerad 2010-01-31 18:53:25 i Vardag

Vet inte om man ska skratta eller skratta....vad är det för fel på tågen i detta land? Inställt igen och det är tur att man tar en dag tillgodo när man ska o jobba. Ska ta mig till Sthlm i kväll för att lämna hunden hos mamma men fortfarande inte tagit mig i väg. Hinner ju natta C i alla fall innan jag gör sista försöket för kvällen. Jobbade i går kväll vi hade 50 middags gäster och fick blanda många Irish coffe. Hemma vid halv 2 men ändå inte farligt trött i dag. Går bara upp i vikt måste ta tag i någon bra kur som inte ger mag katarr. Ska ner innan sommaen så är det bara! Överlevde Kniven mot strupen de hade klippt bort alla sura kommentarer vilket är lite synd sen så var ju personalen uppsagd redan innan inspelningen.....men man vinklar ju såpan som man vill. Missade robbinsson i går vilket inte gjorde något eftersom mr Hans vann. Urk.
Ha en skön söndag.
Kram k

Rättigheter

Publicerad 2010-01-27 08:52:58 i Vardag

Jag vet att barn som bor i olika kommuner ska ha samma rättigheter när det gäller skolgång. Jag vet också att jag borde skriva ner allt och ta tag i en anmälan om att allt inte går rätt till i de kommunala skolorna. Språkstörda barn hamnar i skymundan då de går utanför lss. Barn med adhd hamnar också där. Är det kanske dax för staten att hjälpa oss som har det jobbigt trots att diagnosen inte är utvecklingsstörning? Det finns många bland diagnoser och visst vore det lättare med ett barn som kanske fötts utan ben. Det låter hemskt men sanningen i Sverige är att de som det syns på får hjälp medans vi som lever i tysthet får klara oss själva. Vet inte vart jag ska börja nysta i allt. Vet bara att om något år är det försent. Vi måste få hjälp nu! Vart????
Kram k

Mycket som händer

Publicerad 2010-01-23 19:14:24 i Vardag

Nu har vi renoverat lite på jobbet. Turkost blev färgen det ser bra ut tycker jag, lite spilld färg och så men det går ju att ordna. Tarzan sköter sig ganska bra är i alla fall lugn på hotell rummet. På torsdag sänds programmet! Känner mig nervös, det kan bli katastrof man vet aldrig. Kom till hotellet redan vid 17 känner mig super trött men man kan väl inte sova än? Ska köra hemmåt igen i morgon eftermiddag hoppas på ta mig hela vägen men det är ju inte så säkert. Ska förbi Hissjö i morgon och besiktiga efter hyresgästerna. Jag ber till högre makter att de inte förstört något så att det blir strul med det. Ha en skön lördagkväll.
Kram k

Flen - Umeå 85 mil

Publicerad 2010-01-20 13:02:18 i Vardag

Har inte hunnit hämta ut hyrbilen ännu så min resa kommer att börja sent känns det som. Kommer väl i väg vid 3 kan jag tro. Måste nog stanna ett bra antal ggr på vägen eftersom  Tarzan är med.  Casper blev arg i morse säkert för att jag ska åka men det känns inte bra i hjärtat med ett tråkigt avsked. Var på nätverksträff i går. Det ska bli en förening så småningom som kämpar för föräldrars rätt när man har handikappade barn. Har fått tag i Habben i Katrineholm - de har glömt bort oss. Jag blir så otroligt ledsen vad slarvigt det kan vara - kuratorn ska ringa mig - pratade bara med en sekreterare. Ett år till till spillo i C´s utveckling känns det som.
Är ovanligt trött i dag, hoppas jag orkar köra.
Kram k

Träning

Publicerad 2010-01-19 08:26:05 i Vardag

Tog tjuren vid hornen och följdemed A på gratis träningspass hos Friskis o Svettis. Det var ett danspass, otroligt skönt att röra på sig måste försöka gå oftare. Tyvärr är träningen månd. så det är inget jag kan fortsätta med. Det har nu gått lite över ett år vi bott här och fortfarande har vi ingen kallelse fått från habiliteringen i Katrineholm. Kan man få ut straff pengar för det? Vi ska alltid vänta på vår tur......men hur lång tid får det ta? Vad blir koncekvenserna när de inte sköter sitt jobb?  Tänk om man vore jurist och snabbt kunde stämma till höger och vänster. Är så trött att vara en vanlig Svensson som måste jobba hårt för allt. Varför blev inte jag född med silversked i mun?
Kram k

Väntan

Publicerad 2010-01-15 22:11:56 i Vardag

Har kanska många på hotellet i natt. Sitter just nu och väntar på att de sista kunderna ska gå hem. Har varit hur lugnt som helst - onödigt att ha öppet. Men men.  Lagat mat åt några kunder i alla fall. Ska sova gott för jag ska ta frukosten halv 6 i morgon bitti. Jag som är morgonpigg eller?
Vi hörs,
kram k

Inget jobb

Publicerad 2010-01-14 08:44:22 i Vardag

Här är jag helt ledig och har hur mycket tid som helst att hinna fixa saker men jag får ingenting gjort. Var i alla fall och toppade håret i går och en positiv sak med Flen är att pris för klippning 330:- det är ju ingenting mot för i Umeå. Skrev också brev till Flens kommun och klagade på deras bemötande i går. Ska bli intressant att se svaret. Inget bråk med C på morgonen fast jag är trött ändå hade behövt en gaffel truck när jag skulle vända mig i sängen i natt. Det är helt stopp i ryggen. En naprapat har öppnat här ska prova honom men nu är det inte så många kronor kvar på mitt konto - kanske kan man få behandling på krita? Just kidding - gud vad löjligt att skriva på engelska i bland - börjar bli som en riktig känd bloggare....Igen mening att skriva vad jag ska göra i dag när jag ändå inte uppfyller det jag säger. Har middagstips till er:
Kyckling fajitas med mycket grönsaker fast bara sådant barn och gubbar tycker om.
Kram k

Dans i Flen

Publicerad 2010-01-13 14:16:38 i Vardag

Svår arbetat när det gäller att kunna hålla kurser. Var på kommunen och undrade vad de tänkte göra åt det superhala golv som är i den dans och motionssal som finns på Hammarvallen - Ja du ska inte tro vi köper nytt golv för att du ska ha några danslektioner. I bland är man värd noll! Varför sitter gamla människor på dessa poster? Ge oss chansen att utveckla Flen eller kanske är det bäst att vi lite yngre helt enkelt låter Flen växa igen av stängda företag, aktiviteter, affärer och flyttar till en stad som vill utvecklas. Hur kan ni inte bry er om barnens framtid? Jag kan betala mattan själv men det är kanske inte intressant? Måste hitta en vettig politiker som vill utveckla staden.

Kram från en sur k

Papper på köksbordet

Publicerad 2010-01-13 09:03:17 i Vardag

Eftersom jag är ledig i dag så måste jag få klart A´s rum. Berget av papper på köksbordet är skrämmande. Dessutom är det viktiga papper som inte får komma bort. I och med att rummen blir klara får vi ett arbetsrum. Denna kaos funkar inte många dagar till jag blir stressad så jag mår illa. Appropå må illa så gör jag det än till och från dagligen. Jag är inte gravid, kan man må illa när är stressad? Eller så har jag fått någon konstig sjukdom???? Nä det är nog magkatarren som spökar igen. Ska ta losec några dagar så får vi se om det blir bättre. Fick tid hos reumaten nästa vecka. 4,5 mil enkel resa för att träffa någon okunning läkare igen - har ju inte så stort förtroende för dem. Har heller inte varit och lämnat de prover jag ska ta för man måste boka tid och det är ju jobbigt och krångligt - vart är min assistent? Oj, jag glömde bort att jag inte är rik - ingen Anna Ankas här inte.
Kram k

Segt att blogga

Publicerad 2010-01-12 14:23:40 i Vardag

Har blivit lite seg på att klaga på allt. Skolan har börjat för barnen trots detta hinner C sluka så mycket energi på morgonen och Al på kvällen. Mina energi tjuvar. Du märker att du har en tjuv i närheten när han eller hon: Alltid vet bäst. Gör en allmänt arg på livet, gör dig slut och trött irriterad och ledsen. Jag hoppas att jag nu inte är er energitjuv. Lova mig då att ni slutar läsa min blogg i så fall. Ett tips när man drabbats av energitjuvar är att: Minska sitt umgänge med personerna stod det i en artikel men om tjuvarna är inom familjen? Jo då ska man ha ork att coacha dem för det är egentligen tjuvarna själv som mår dåligt.Jaha och hur ska man då orka detta? Ta en pause i förhållandet....vaa??? Man kan väl inte ta pause från att vara mamma eller kan man det? Vissa författare verkar ju inte ha levt ett normalt liv, dessa tips, vad ska vi ta oss till med dem? Menar de allvar?
Kram k

-27 i lilla Flen

Publicerad 2010-01-09 10:19:26 i Vardag

Det börjar kännas lite kallt nu. Klär man sig går det bra men på jobbet ska man ju ha skjorta så där är det lite kallt. Jobbade lite i går o ska ta någon timme i dag med. Tarzan sköter sig kanska bra men har blivit betydligt busigare. C klarar inte av det så nog tog jag mig lite vatten över huvudet. Han retar hunden hela tiden. Jag håller på att bli så förbannad på alla som inte kan köra bil i snö. Om det är 80 väg kör de i 40 eller 50. Det tog mig 6 timmar att åka fram och tillbaka till Arlanda för att hämta A. Snart kommer jag att flippa ordentligt på någon bilist. Snart börjar terminen igen och det väl bra men C är värre än vanligt och jag vet inte hur denna vår utvecklar sig. Han blir så arg så att han kräks ibland. Vad ska man ta sig till?
Kram k

Gripsholms värdshus

Publicerad 2010-01-07 11:19:44 i Vardag

Kanske är jag kräsen men om man betalar för att åka utomlands för en natt så förväntar man sig att servicen ska vara på topp. Vi anlände på tisdag eftermiddag med afternoon the. Små kakor och kaffe i matsalen som var lite tråkigt uppdukat. Mycket folk gjorde att talrikar, de hembakta sconens var slut o inte fyllde de på heller. Eller mycket folk - eftersom det var inklusive hotellnatt visste de ju innan hur många som skulle komma. Vi går sedan upp på rummet som är stort men svinkallt eller ja i alla fall 18 grader kanske. Mellan 16 0ch 18 är det champange provning med Ostron. Vi går dit och får några droppar av en sort. R smakar ett ostron som kocken glömmer hälla bort vattnet ur. R har ju nygligen fått utbildning hur saker ska gå till. 3 sorter champange men man får välja en sort- är det champange provning??? Tillbaka till rummet får vi elda i kakelugnen som dock står i badrummet???Mysigt men ger ju ingen värme direkt där man behöver det. Maiddag 19.30. Visste ni för att det ska kallas middag på finare resturanger ska man servera efter 20.00? Förrätt okej för att vara soppa. Lamm till varmrätt, den var alldeles blodig och gick inte att skära då det inte fanns köttknivar att hugga i med.  Ostbricka - inget speciellt ( samma ostar fanns senare på frukosten) Chokladpannacottan var inte bra, ett skinnlager bevisade att den stått i kylen lite länge - jag älskar ju choklad med denna var inte bra. Efter maten vill vi ta en drink i baren.....den är under ombyggnad och stängd. Kanske kunde man fått denna info när vi bokade. Vi bokar så bastun för att bli genomvärma. Rinde och beställde dryck och det fungerade faktiskt. Efter bastu klädde vi oss och skulle sätta oss i soffgruppen för en kvällsdrink. Vi beställde......efter 45 min gav vi upp.....vi gick och lade oss. Det är tur man är norrlänning så att långkalsoner fanns på plats i sängen. På vårt hotell är frukosten enkel men jag trodde inte det kunde bli sämmre. Talrikar, juice, ost, äggröra slut och det tog tid att fylla på. Väntade nog 40 min på äggröran.
Hur kan man ta fullt betalt när man misslyckas totalt - det går inte skylla på att personalen är ny! Skärp er! Dax att styra upp stället???
Kram k

kväll på...

Publicerad 2010-01-05 22:50:51 i Vardag

3582e49479c95970e81fb55ec8698bad.png

kväll på gripsholms värdshus det är synd man är i restuarang resturang branschen:-).

Konstig förkylning

Publicerad 2010-01-03 09:37:29 i Vardag

Är ju täppt i näsan, feber och stel i kroppen. Till detta kommer ett kraftigt illamående som sveper över mig i bland. Konstig kombination. R och A åkte på Ikea i går och C följde med en vän hem så det var bara jag och Tarzan ( vi bytte namn då vi hela tiden sa fel ) hemma. Ganska skönt men fick ingenting gjort o känner mig fortfarande konstig i bollen. ( Mer än vanligt alltså) Vi fick kvällen för oss själva i går, helt utan barn. Det känndes jätte konstigt. Vi har aldrid varit hemma själva en kväll förut. Såg på film och ......inget mer. Vi är för trötta. Efter 20 år prioriterar man att bara vila. Jag somnade inte förrän vid 4 eftersom hela kroppen var stel som ett spjut i ryggen. Är alltså ovanligt trött i dag men ska inte klaga eftersom min bäbis sover natten sig igenom däremot snarkar han lite högt.  Ska köra min tonåring till Arlanda i dag för hon åker till kompisarna i Umeå. Flyga själv och allt sådan fixar hon utan problem så jag är inte orolig men tommt kommer det att kännas med bara ett barn i några dagar. Nu måste jag ta tag i livet och bota mitt illamående????? Med kaffe!
Kram k

Gott nytt år

Publicerad 2010-01-01 13:14:24 i Vardag

Hallå.
Jag hoppas att era huvuden inte värker för mycket i dag. Jag vet hur det känns och lider med er som mår dåligt. Själv drack vi bara en liten klunk champange vid tolvslaget, såg på tv och kröp till sängs. Lugnt alltså o vovven blev inte rädd fast det smällde. Det känns bra. Nu ska jag tapetsera. Se Ivanhoe på kanal 3. Världens bästa film eller inte riktigt men det är ju en tradition att se den.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela