gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Anställning

Publicerad 2013-01-31 14:28:52 i

På mitt jobb får man inget kontrakt på timmar förrän arbetsgivaren ser att tillräckligt många är anmälda till kursen. Detta gör att man i förväg inte vet hur ens inkomst kommer att se ut. Två av mina klasser kommer att bli inställda vilket ger ett inkomstbortfall på cirka 15 000 på en termin. Det känns ganska hårt. Blir också irriterad att vi i detta land får arbeta under dessa förutsättningar när det räknas som ett riktigt jobb och inte som ett ferie jobb. Kurserna kan ställas in de tre första veckorna och då är det ju redan försent att tacka ja till andra jobb.
Bara att bita i sura äpplet åter igen.
Kram k

Kamphundar

Publicerad 2013-01-31 10:47:14 i

I vårt kvarter bor det många stora hundar som ägs av en viss kategori människor. Känns inte så tryggt. Det stora problemet är väl att de inte kan plocka upp bajset från sina hundar heller. Stora högar ligger överallt. Kanske borde man införa böter för de som inte plockar upp precis som med skräp?
Jag förstår att dessa hundägare nig inte kommer att plocka upp ändå men om vi kan få några procent fler som gör det så kanske man slipper lite hundskit under skorna. Nytt lagförslag?
Kram k

Snöboll

Publicerad 2013-01-30 08:20:17 i

Två kvällar i rad har några tonårspojkar slängt hårda snöbollar på vårt vardagsrums fönster. Sent vid 21-22. Detta har C såklart hört och vågade inte somna igår. King gick inte heller att natta. Jag kan förstå att man gör bus men varför just vårt hus och vad gör man åt det?
Antar att de kommer även ikväll.....
Kram k

Teknik

Publicerad 2013-01-29 00:15:09 i

Det är inte så att jag är världens bästa lärare men varför är det så många elever som kan minimalt med teknik för det stadium de går?
Har vickat alla möjliga åldrar och de mest grundläggande övningar saknar eleverna.
Varför lär man inte ut teknik?
Man kan ha kul ändå. Med tanke på vad klasserna kostar måste ju också eleverna få bra kunskap. Jag blir ju nästan förtvivlad, ska gå och kolla lite klasser för att se hur de andra lärarna jobbar. Kanske är det jag som är ute och cyklar....
Kram k

Kändisbloggar

Publicerad 2013-01-26 08:30:07 i

Nu när barnen varit sjuka har jag läst lite Bloggar och jag blir så sjukt irriterad på folks kommentarer. Varför skriver man elaka kommentarer och inte kan stå för de med namn? Varför läser man dessa bloggar överhuvudtaget? Om man inte gillar personen i fråga. Sluta läsa och skaffa er ett eget liv! Kändisar är också människor och har känslor. Självklart ska man kommentera om det ger någonting i framförandet det är inte det jag menar fast det förstår väl inte dessa enkelspåriga människor:-)
Kram k

Gallan

Publicerad 2013-01-25 13:39:52 i

Var till läkaren i dag och som jag trodde kan man misstänka att det är gallan som gör ont. Lämnat blodbrov men måste vänta på en tid för ultraljud. Självklart kan man inte få veta genast varför man har ont. C är tillbaka i skolan så nu är bara två barn hemma sjuka.
Kram k

Sjukstuga

Publicerad 2013-01-23 12:31:41 i

Tre barn och en sjuk Al har jag att ta hand om. Feber, hosta och ont i huvudet är deras diagnos. Barnen har varit inne sedan i lördags och det märks. Jag är den enda som är frisk förutom att min mage är väldigt öm igen. Måste kolla upp om det är gallan. Det kommer i omgångar så det är därför jag inte bokat tid. Mycket ont igår och idag.
Kram k

Lördag i kaos

Publicerad 2013-01-20 20:57:07 i

På väg till innebandyn kräks lilla King över hela sig själv så det är bara att vända. Han låg sen stilla resten av dagen med skyhög feber. Snälla storasyster var barnvakt när jag jobbade. C hostar, torr hosta och jag förstår inte att vi i detta land inte kan få köpa hostmedicin som fungerar utan recept. Storebror ska övervaka allt vi gör. Låt oss bestämma över våra liv eller se då till att också hjälpa oss när vi behöver hjälp. Det finns så mycket som är tokigt. Vet ni att läkare som arbetar på Karolinska sjukhuset åker taxi med färdtjänst kort?
De som tjänar så bra kan väl betala sin egen resa till jobbet?
Dessa läkare är inte handikappade utan de har det som en förmån.
Det finns också personer som sitter i rullstol som med färdtjänst kortet skjutsar kompisar runt i Sthlm. Det är skattepengar på slöseri det.
Kram k

Sjuka barn

Publicerad 2013-01-19 08:18:59 i

Lördag morgon och natten har hostats fram i både C's rum och lilla King. Har lovat jobba lite idag samtidigt som C har innebandy turnering. Tur nog ställer fina storasyster upp och är barnvakt.
Hade med mig pojkarna och såg hennes klass föreställning i går och hon börjar bli riktigt duktig med sitt uttryck i dansen. Man blir så stolt. Varför är det så svårt att visa henne vad man känner?
Pojkarna skötte sig också, satt tysta hela tiden. En bra fredag:-)
Kram k

Låsning kvar...

Publicerad 2013-01-17 11:28:12 i

Trevlig tjej fick jag som naprapat, nackdelen var att hon inte gått kursen att manipulera än. Undersökte i 40 min och sen 5 minuter massage. Man ska nog ha en elev som går sista året. Får göra nytt försök.....
Kram k

Naprapat

Publicerad 2013-01-16 15:13:47 i Vardag

Har äntligen bokat tid. Naprapaten här där jag bor tar 700.- för ett besök så nu har jag bokat in mig på Naprapathögskolan som tar 200:-.
Ska bli intressant och se om de får ut min rygg. Jag hoppas det för då har jag ett ställe med många lediga tider samt billigt. De har massage också fast den ska jag prova någon annan dag. Är trött idag efter bara 2 dagars jobb, helt sanslöst. Energi nu tack! Ensam med pojkarna i kväll så jag kommer att ha fullt upp, igår kväll gick det sådär.....Kings nya mening är: Dum i huvudet!
Hans storebror lär honom allt han kan........
kram k

Kotor

Publicerad 2013-01-15 14:44:17 i

Har några kotor som ligger fel som måste fixas. Känner att tröttheten beror på det. Började jobba igår och ska vicka idag. Skönt att röra på sig igen. 4 kilo kvar till matchvikt:-)
Den här terminen ska det bort!
Någon som vill göra mig sällskap i viktens värld?
Behöver en pepp kompis:-)
Kram k

Lchf

Publicerad 2013-01-14 09:16:20 i

Glömt berätta att jag fick dessa i julklapp av min fina dotter. Ska börja med några recept nu i veckan. Utvärdering kommer:-)
Kram k

Isadora Serum

Publicerad 2013-01-14 09:13:50 i

Är en ren bluff. Använt i 50 dagar och inte en millimeter längre eller fylligare ögonfransar. Känner mig lurad. Ja, jag har gjort exakt enligt beskrivningen. Har fortfarande korta fransar.....
Kram k

Vad är felet?

Publicerad 2013-01-13 15:26:26 i

Vad är det för fel på 11 åringen som hela tiden är för hårdhänt mot 2 åringen?
Varför kan han inte förstå att man inte får göra en liten illa? Man får inte göra någon illa? Är själv på väg att flippa ordentligt efter en helg själv med pojkarna. Fula ord och kasst humör har denna helg levererat. Måste få hjälp med honom och det är snarast.
Kram k

Lördagsgodis

Publicerad 2013-01-12 18:52:04 i

Ska prova denna senare ikväll.

Matbråk

Publicerad 2013-01-12 18:47:48 i

Förstår inte varför vi jämt ska ha detta bråk jämt. Killarna vill köpa hamburgare eller pizza och tjejerna tar gärna något nyttigare. Rena rama kriget. Al har blivit riktigt rund runt magen och fattar inte det här med kost. Blir så arg. Arg på mig själv och arg på Al att det jämt ska vara onyttigt. C är ju rätt rund och skulle behöva mindre godsaker men det fattar inte Al. Kan ingen banka in det i huvudet på honom?
Kram k

Ledig helg

Publicerad 2013-01-12 13:34:31 i

Sista helgen då jag är helt ledig. Känns bra att börja jobba igen. Har hjälpt min mamma med matlådor och lite sådant eftersom hon är nyopererad. Två brock i magen. Känner mig väldigt mätt på att vara hemma, handla, laga mat och städa. Livet måste ju ha mer att erbjuda. Kanske borde man göra någonting annorlunda? Gå en kurs? I vad? Och som inte är så dyrt......
Kram k

Familjerådgivning

Publicerad 2013-01-07 15:27:00 i Vardag

Med våra olika uppfostringsmetoder, bråk och kärlekslöstförhållande kollade jag upp vad det finns för möjlighet att få hjälp. Det kostar 400:- per samtal hos kommunen. Det är ju helt sanslöst! Jag tror att de med ekonomiska problem har ett större behov att få kommunalhjälp. Rika har ju råd att gå ändå. En veckas mat eller familjerådgivning? Svårt val? Nix!
Vet att kyrkan har hjälp men det känns inte så lockande.......
Kram k

Ny termin

Publicerad 2013-01-07 14:22:16 i Vardag

Känns som om jullovet gått snabbt och jag inte alls känner mig utvilad. Mental stress att ha pojkarna hemma och Al som hela tiden tar C i försvar vad han än gör. King har lärt sig många fula ord, himmla med ögonen och räcka ut tungan. Kanske är det någonting alla två åringar gör men man må rå säga att C lärt honom allt han kan. Jag tycker inte det är kul med en liten som gör karate sparkar mot en. Jag jobbar första dagen i morgon och det blir nog roligt när man kommer igång. Just nu försöker jag planera vad jag ska göra på klass men det är lite tomt i huvudet. Inspiration......kom!
Kram k

Ica choklad

Publicerad 2013-01-06 18:55:28 i

Nä dessa var inte någonting för oss. Känns billig i smaken fast prismässigt inte är det.

Efterrätt

Publicerad 2013-01-05 17:02:24 i

Fick en gratis kupong för att prova denna pannacotta. Helt okej smak men i stället för deras kolasås hade vi nog gärna haft lite lättsockrade hallon.
Kram k

Test

Publicerad 2013-01-03 14:44:30 i

Har provat dessa tabletter mot magen. De smakar jätte illa, går knappt att äta men sätter fart på en hård mage....
Om man klarar tugga en mycket äcklig fruktklump kan jag rekommendera den.
Kram k

Nyårslöfte

Publicerad 2013-01-01 18:23:32 i

Dessa löften brukar ju oftast brytas så därför brukar jag inte avge några. I går gjorde jag det: jag ska se till att få frisk luft varje dag och inte bara 2 minuter. Får se hur det går....
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela