gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Känslig

Publicerad 2012-05-31 05:36:22 i Vardag

Sitter nu på bussen. Sjukt nervös, känns nästan som om gråten är i halsen...
Det går säkert bra. Haft så många misslyckade ingrepp, den här gången kan det inte gå fel. Eller????
Kram k

Svårt att sova

Publicerad 2012-05-30 23:54:53 i Vardag

Känns som om jag glömt någonting väldigt viktigt. Kommer ju att ha armen i bandage i nästan 4 veckor. Vad har jag missat?
Fick första tiden för operation i morgon så klockan 08.00 skär de i mig. Vet inte hur många timmar det kommer att ta, känns jobbigt att ha väldigt ont så jag hopps på bra smärtlindring. Är nervös, tänk om det inte blir bra?
Barnen undrade bara hur de skulle få mat de kommande veckorna. Det är tur att Donken, Pizza och annan snabbmat finns. Även hemkörning. Säger härmed upp min diet för ett tag men jag måste erkänna att reumatismen varit mycket bra under denna period. Kanske är det kolhydrater Reumatiker ska undvika för att må bra?
Kram k

Granskning

Publicerad 2012-05-30 14:48:26 i Vardag

Känner hur jag ältar i huvudet vårt liv,  hur vi ska hitta lägenhet, få en chans till trygg uppväxt till våra barn. Jag gör så gott jag kan. Jag har ju jobb till hösten i alla fall. Skrev brev till uppdrag granskning i dag, berättade om vår situation. Kanske är inte det rätt forum men jag kan inte förså varför man inte kan få en chans här i livet när man behöver den som mest. Förstår inte hur socialtjänst kan vända en ryggen när man ber om hjälp?
Jag skulle mer än gärna jobba dygnet runt om det kunde lösa mina problem men med 3 barn varav en med handikapp hinner man inte det. Man måste visa sig villig att lösa sin situation sägs det. Gör jag inte allt i min makt för att lösa våra problem? Vad kan jag göra annorlunda? Om någon sitter med facit så ge mig det i så fall så slipper jag denna mentala berg och dalbana. Jag förstår nästan folk som väljer att inte fortsätta livet på denna jord.
Jag älskar mina barn för mycket för att göra någonting tokigt.
Kram k

Möten

Publicerad 2012-05-30 00:01:26 i Vardag

Så många möten det blir ibland. Varit med C på både Habben och läkarbesök. Tar upp hur mycket tid som helst men nu är det avklarat. Fått bra tips på träning åt honom av arbetsterapeuten. Hjälpmedel beställda. Nästa drag är att få psykologisk hjälp också. De sa på nyheterna i dag att kommuner är skyldiga att se till att barn har bostad. Om man nu inte får hjälp?
Vart vänder man sig och överklagar?
1 månad kvar på detta kontrakt.
Kram k

Uppgiven

Publicerad 2012-05-28 16:40:22 i Vardag

Här har man kämpat med livet ett bra tag. Det finns ingen chans att man ska ha tur och få hjälp med någonting. Trots jobb till hösten får vi ingen lägenhet på grund av skulderna. Uppgiven, ledsen och arg.
Kram k

Gevalia

Publicerad 2012-05-28 08:21:57 i Vardag

Så har de lyckats lura oss konsumenter igen. Paketen har krympt från 500g till 450g. Tror ni inte vi kunder märker sådant?

Inköp

Publicerad 2012-05-28 07:06:11 i Vardag

Protein ska ju vara bra......
Inte så gott.

Husvisning

Publicerad 2012-05-27 06:37:11 i Vardag

Var och jobbade en stund igår så nu har jag stigit upp 05.40 för att hinna städa. Det är visning av huset som vi hyr. Jag hade ju hoppas slippa detta nu när man själv inte äger men vad gör man. Dammtorkning snart klart och sen så är det Al som får ta golven när vi är på C's sista gymnasiklektion. Det är tur att det är sol ute, det är så mycket lättare att stiga upp då. Lilleman har sovit en timme utan mig vid sin sida. Börjar bli lite nervös inför torsdagens operation. Den är ju ganska omfattande men något jag måste och vill göra.
Kram k

Grattis!!!!

Publicerad 2012-05-24 18:55:41 i Vardag

Grattis på födelsedagen Elin.
Sänder dig en bild på ditt favogodis!
Kram från oss alla!

Sol

Publicerad 2012-05-24 14:58:17 i Vardag

Jag älskar sol. Skulle kunna ligga i solen hur länge som helst. Vet att det inte är så nyttigt för hyn men en stund kan man ju sola. Hinner inte ligga en hel dag heller. Dagens projekt: måste köpa en vagn till King. Köpa toner till skrivaren, handla mat och börja städa till på söndag då ägaren av huset har visning igen. Njut av vädret!
Kram k

I rätten

Publicerad 2012-05-24 11:55:09 i Vardag

Så var tillslut förhandlingarna klara och dom kommer om 16 dagar. Ska bli intressant och se vad domen blir. Det gäller huset vi sålde 2006. Köparna anser att boytan är 88 kvm och inte 179 som det stod i prospektet. Boyta 88, biyta 91kvm. Står det i kontraktet men mäklaren hade sagt allt som boyta. Allt beror på hur man räknar. Tänk på det ni som säljer eller köper hus. Förlorar vi så spelar det inte så stor roll. Inga pengar kommer de ju att få eftersom vi redan har miljonskulder. De borde kollat de innan. Deras advokat tog över 70 000 för att driva ärendet. Vem betalar det om vi inte kan? Om vi förlorar alltså.
Vinner detta. Spännande....
Kram k

30 Days

Publicerad 2012-05-23 21:10:01 i Vardag

Nu när det är högtid för att gå ner i vikt till sommaren vill jag höja ett varnandes finger för denna produkt. Har provat den tidigare och den ger ingen effekt alls.

Jobb

Publicerad 2012-05-22 19:27:39 i Vardag

Så äntligen är mitt jobb till hösten klart. Det blev att jag valde med hjärta istället för hjärna vilket blir lägre lön men arbetet passar mig bättre. Måste ju ha ett jobb så denna gång tackade jag ja och det känns skönt. Blir lättare att få lägenhet om man har jobb. Kanske löser sig allt tillslut så småningom.
Kram k

Blocket

Publicerad 2012-05-21 15:26:24 i Vardag

Har sålt fler saker, bland annat vagnen. Fick ut halva priset vad vi köpte den för men så är det tydligen. Nu måste jag hitta en ny Sittvagn åt min King.
Kram k

Drink

Publicerad 2012-05-20 23:15:06 i Vardag

Vad gör man inte för sin kropp?
Helt okej smak, blir inte mjölig som vissa drycker.
Kram k

Socker

Publicerad 2012-05-20 11:56:18 i Vardag

Jag måste säga att jag inte alls är lika beroende längre. Avgiftningen har gått ganska bra och det onyttigaste jag ätit har varit frysta hallon med yoghurt. Har bestämt för att köra fram till operationen. Inte länge kvar nu. Ska fota min arm med före och efter bilder.
Jobbade i går och ska jobba idag. 4 klasser, kommer bli intressant och se kroppens reaktion med träning utan kolhydrater. Blir det mjölksyra direkt?
Självklart är det kanonväder nu när jag ska jobba så jag hoppas det kommer lite folk. Har dåligt samvete för att jag missar Alex dansföreställningar under dagen men det går ju inte att vara på två ställen samtidigt. Håller tummarna att det går bra för henne.
Kram k

Baka med Lchf

Publicerad 2012-05-16 15:27:59 i Vardag

Jag som är bullmamma måste säga att baka med Lchf är det mest osmakliga som jag ätit. Ni kan lika gärna låta bli, tro mig. Fattar inte hur man kan säga att det är gott. Pinsamt.
Jo jag lovar, jag som är rätt bra på att baka kommer att arbeta fram något recept som smakar gott. Om man får äta fett, grädde etc. så borde man kunna fixa något även för Lchf. Återkommer i detta ärende!
Kram k

Lchf del 2

Publicerad 2012-05-16 15:22:56 i Vardag

Två veckor har redan gått och jag kan ändå säga att denna diet ändå gör att man kan stå emot godishyllorna vid kassan. Har ätit lite mörk choklad och i går "syndade" jag med att smaka morotstårta....
Trots brist på motion har jag denna vecka gått ner 0,8 kilo. Det är ett resultat på - 2,5 kilo på två veckor. Går långsamt. Stod och stampade några dagar och vet inte om det beror på för lite mat eller vad jag gör för fel. Har nu 2 veckor kvar till operation så jag ska försöka leva lchf fram till dess. Känner mig lite smalare i alla fall....
Kram k

Sömn

Publicerad 2012-05-15 22:21:26 i Vardag

Det är kul när man somnar när man ligger och nattar barn och vaknar flera timmar senare och inser att man missat hela kvällen. Tänk positivt.....jag fick ju sova i alla fall:-D
Kram k

Lägenhet

Publicerad 2012-05-15 12:36:58 i Vardag

Är på gång att få en lägenhet, måste bara lösa det ekonomiska först.....

Loka Lakrits/Jordgubb

Publicerad 2012-05-15 12:34:37 i Vardag

Ny smak som även sonen på 10 år gillade. Hans kommentar:
Då vill jag också banta om man får dricka så god dricka och den är nyttig.
Min kommentar: vi kan ju köpa den istället för läsk, man kan dricka den även om man inte vill gå ner i vikt. Bara för att den är god!!!
Kram k

Radio

Publicerad 2012-05-14 22:09:06 i Vardag

Blev idag uppringd av lugna favoriter där Al skickat in dagens flört. Gav mig en kärleksförklaring och sen så visar det sig att vi får en champagne lunch på en bättre restaurang här i Sthlm. Snart 22 år som sambo, 3 barn och en hel del motgångar sista tiden ska gudarna veta. Jag kommer inte ens ihåg senast när vi gjorde någonting bara vi två. Förutom jobbiga saker. Ska bli trevligt. Tack för det, Al.
Kram k

Operation

Publicerad 2012-05-12 22:32:31 i Vardag

Den 31/5 smäller det. Då ska jag äntligen göra min plastik operation som jag väntat på i 9 år. Läkaren tyckte dessutom att yttre sidan på armen var så dåligt gjord att hon vill göra om den. De kommer alltså att sy/skära om armen totalt och förhoppningsvis så får de till armbågen också på något sätt.
Känner mig nervös och förväntansfull.
Ska bli underbart att kunna använda t-shirt, linne, kortarmad klänning etc.
Fyra veckors sjukskrivning varav 2 i ordentlig stillhet. Det blir en prövning som heter duga. Vet inte riktigt hur vi kommer att lösa det. Höger arm såklart eftersom jag är högerhänt.
Inte så många dagar kvar till den 31:a.
Kram k

Sista dagen

Publicerad 2012-05-12 22:19:02 i Vardag

Har haft terminens sista ordinarie klasser och det känns tråkigt att jag inte kommer att ha eleverna till hösten. De har blivit så duktiga på otroligt kort tid så det hade varit roligt att följa deras utveckling. Hade provklass i torsdags på en annan skola och det gick ju bra. Ska dit på vidare samtal och löneanspråk ska jag ha med. Tycker inte om det här med lön....
Ska vicka lite i nästa vecka. Har inte varit mycket jobb denna månad och inte förra heller. Tråkigt, jag gillar ju att jobba.
Kram k

Fun Light med Stevia

Publicerad 2012-05-10 07:40:13 i Vardag

Denna var inte god!
Brukar gilla de flesta sorter av Fun light.
Godast var iste som tyvärr försvann från marknaden. Utan kalorier står det på flaskan vilket man sen ser när man läser det finstilta: 2 kcal per 2,5 dl.
Det räknar inte jag som kalorifritt.
Usch, dricker hellre vatten.
Kram K

Lchf

Publicerad 2012-05-09 16:57:57 i Vardag

Okej, jag har i flera omgångar sagt att jag inte tror på denna diet men jag kan ju inte säga så om jag inte provar och utvärderar. Har nu provat i snart en vecka och jag måste säga att det finns dolda kolhydrater som jag inte visste om i många livsmedel. Ta till exempel konserverade grönsaker. Inte bra....
Chilisås inte bra....popcorn????är inte det majs? Kolhydrater!!!!
Inte lätt det här.
Har inte lyckats gå ner så mycket, men nu ska jag fortsätta försöka.
Proteiner och fett ska ätas.....
Veckans resultat: - 1,5 kilo
Kram k

Testperson för Smartson

Publicerad 2012-05-09 16:47:22 i Vardag

Har idag fått en hudcreme att testa och lämna omdöme om. Ska smörja mig själv, mina barn och intressant ska bli och se om den svider.....hjälper mot eksem som mjukgörande samt om den tar bort torra fläckar. Hudcreme var på din vakt för här kommer Gormtanten:-D
Kram k

När man inte räcker till....

Publicerad 2012-05-09 00:31:30 i Vardag

Hur man än gör, hur mycket man än älskar så räcker man inte till ibland. C har haft utbrott både på morgonen och kvällen. Sen tränar dottern sent och det tär på henne. Jag försöker hjälpa men tydligen räcker det inte. Någonstans vet jag att det är mitt fel för det är jag som borde ha lärt henne att man kan inte fixa allt. Ibland måste man ha lite av :sköt dig själv och skit i andra. Ta ansvar över ditt eget och var inte alltid för snäll och hjälp andra så att du själv inte hinner med ditt. Att gå mot vuxen världen är inte alltid så lätt. Vad som är viktigt att veta är att vad som än händer så finns vi här för att ta emot dig om du faller. Nu sker det säkert inte. Du kommer att klara det här även om jag bråkar med dig ibland. Jag är din mamma och inte din bästa vän det är min uppgift att våga säga till när något är fel för det är det inte många kompisar som vågar. Tänk på barnen i USA, de får inte svara emot sina föräldrar alls då blir de Grounded:-)
Kram!

Okej

Publicerad 2012-05-08 22:57:00 i Vardag

Har inte haft samma energi i dag men har gjort lite nytta i alla fall. Min diet följer jag och i morgon ska jag kolla veckans resultat. Inte mycket men om jag tar något kilo i veckan så är det inte en omöjlighet. Svårt att veta vad man kan äta och inte äta. Skulle så gärna vilja ha ett promenadband för att kunna motionera hemma när jag väntar på Alex varje kväll.
Kram k

Pigg

Publicerad 2012-05-07 22:40:56 i Vardag

Har haft ovanligt mycket energi i dag och känner att jag snart vill hoppa i säng för att se om den bistår i morgon.
Rensat grejer, börjat putsa fönster, lagt ut massor på blocket etc.
Kram k

Banta

Publicerad 2012-05-07 07:48:45 i Vardag

Nä nu har jag bestämt mig. Om jag lyckas gå ner minst 5 kilo ska jag berömma mig själv med ett besök hos tandläkaren. Har inte varit där på minst 4 år och jag som har tandsten känner att nu är det ett måste. Konstig morot kanske men när den ekonomiska situationen är som den är måste man prioritera. Att leva på existens minimum är inte lätt.....
Kram k

Testperson

Publicerad 2012-05-06 16:18:27 i Vardag

Jag skulle ha ett jobb som produkttestare. Älskar att prova nya saker på marknaden om de håller vad de lovar eller om det bara är skit. Kanske borde jag delge er mer av de olika saker jag blir lurad att prova i olika butiker så att ni slipper köpa samma skit. Ja jag säger skit för de flesta reklaminslag ljuger. Ta till exempel fönsterputs. Vem lyckas med detta medel få riktigt blanka fönster?
Jag har provat både billiga och dyra märken men jag kan lova er att bäst är att spara pengarna.
Ta några droppar Yes i en bunke, fyll med vatten och tvätta av hela rutan med en trasa, torka sen torrt med ett tindningsblad från en dagstidning så får man superfina fönster. Billigt dessutom.
Kram k

Jobb

Publicerad 2012-05-05 08:39:22 i Vardag

Blir rätt irriterad på min arbetsgivare som tror att deras tider är viktigaste av allt. De kan inte förhandla inför hösten och jag har inte råd att tacka ja till 3 timmars jobb och tacka nej till andra som frågat. Ge och ta? Har de hört talas om detta. Jag som ställt upp i sista minuten flera ggr. Trodde att det skulle generera i mer jobb. Känner mig lite sårad.
Kram k

Rolig kommentar

Publicerad 2012-05-04 18:30:38 i Vardag

Al ska ta C till Globen på hockey match och för att hinna skulle han hämta C på hans skola. Vi hade dessutom utvecklingssamtal i dag så vi beslöt att Al skulle gå på det. Det är ju jag som varit på alla andra under C's 10 åriga liv.
C i morse: Va???
Kan pappor gå på möten i skolan?
Är inte det bara mammor som gör det?
Vad tror ni fröken säger? Är ni säkra?

Helt underbart!
Kram k

Varmt och kallt

Publicerad 2012-05-03 17:20:23 i Vardag

Från kanonväder till kalla vindar. Har gjort många nyttiga saker i dag. Viktiga papper till olika ställen är inskickade så det känns bra. Har fått återkoppling till jobb jag sökt och ska dit på provjobb i nästa vecka. Där jag jobbar nu har fortfarande inte erbjudit någonting annat än de 2,5 timmar jag har nu så jag tar nog annat jobb. Status eller känsla?
Svåra beslut.
Haft blondspray i håret så nu är det inte lika mörkt längre, känns fortfarande inte okej men men.
Köpt jacka på Tradera som jag väntar på....ska bli intressant att se om den passar. King är inne i en bråkperiod, måste säga att trotsåldern kommit tidigt.
Har läkarbesök i morgon med honom, får resultatet av alla prover. Ska nog be om kopia så man kan tyda det så småningom. Det är säkert ingenting men upp i vikt går han inte. Jag går inte ner heller.....nä måste skärpa mig.
Kram k

Det går bra- not!

Publicerad 2012-05-01 16:14:41 i Vardag

Så cyklade C omkull idag. Fick avslagen tand och besök hos tandakuten. Han visste inte vart han bodde, vad mamma och pappa heter etc. när en snäll tjej skulle hjälpa honom. Tur nog var en kompis med som visste vart C bor så han hjälpte till att hämta mig. Lapp i fickan gäller i fortsättningen. Han var och cyklade där han inte får, såklart.
Vad gör man?
Kanonväder gör att man gärna spenderat dagen annorlunda....
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela