gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Att offra sig

Publicerad 2009-12-31 15:12:00 i Vardag

Med tät näsa, huvudvärk och frossa håller jag mig på den slappa sidan i dag. Al tog barnen till MC i Katrineholm och A hinner slänga ur sig att jag minnsan inte offrar mig för familjen när jag valde att stanna hemma. Hur man än gör blir det fel. känner faktiskt inte för att sitta å äta där när man känner sig hurrvig. Är kanske inte så sjuk som det låter....skulle ju undervisa om det var så att jag jobbade. Fast för att vara borta från jobbet kräver ju att jag är döende. Hade till och med jobb med mig till intensiven när jag låg inne - fast det var ju helt sjukt. ( kan jag tycka i dag. ) Vi är bara hemma i kväll. Till efterrätt ska jag nog göra glass i ugn det har jag inte ätit sedan jag var barn. Tyckte det var gott då, jag var familjens gottegris redan som liten och skulle vara det än om jag inte passade vikten. Har ju lätt för att gå upp några kilo utan problem o skulle behöva en sanering i kroppen efter all julgodis. Ska ta tag i det - mitt nyårslöfte - bra att ha samma år efter år - det verkar ju funka - eller hur? Byn här hoppar över nyårsaketerna och tycker att alla städer kunde göra detsamma. Folk smäller ju ändå privat så det kan ju räcka. Undra vad kommunerna sammanlagt lägger ut på fyverkerier? skulle vara intressant att veta. Undra hur man får reda på en sådan sak. Kanske kan man tipsa tidningen om det? Ska nog fundera på det......
Ja, ja vi hörs sedan, bakade en god cheesecake med pepparkaka i går, nu ska jag gå in i dimman ( inte dricka) o putsa sista väggen i A´s nya rum

Min tur

Publicerad 2009-12-30 10:00:39 i Vardag

Så var det min tur att bli förkyld....vet inte om jag är riktigt dålig eller om det är morgon stelhet. Lite borta i huvudet är jag. Tazzen har skött sig i natt men nu busar han för fullt måste valpsäkra lite här hemma. Vi har lite mycket sladdar och så på golven. Alex nya rum är nu spacklat och ska slipas nu på förmiddagen hade jag tänkt. Vi har lovat åka till svärmor på eftermiddagen så hoppas jag känner mig bättre. Någon som är positiv tillatt vi skaffat hund???? Låt mig vara vuxen och slippa pekfingret ett tag fast jag vet att det kanske inte varit ett av mina klokare beslut.
Kram k

Hundvalpen

Publicerad 2009-12-29 22:09:32 i Vardag

Sköter sig exemplariskt. Inget kiss o bajs inne. Vågar inte gå så långt på gården så mesta vaktandet är att hålla C under kontroll. Men det blir väl värre. Eftersom han är en blandras så var han ju på mellandasrea:-)
Halva priset just for me....
kram k

Verkligheten

Publicerad 2009-12-28 11:05:10 i Vardag

Kanske är det dax att komma tillbaka till verkligheten efter några dagar i slapphetens tecken. Fast jag har inte någon energi. Känner hur det börjar bli tjockt i halsen. Är säkert smittad av Al....
Var med C till akuten i går, han har ju så ont i magen men det var ju som vanligt - de hittade ingenting. Snart en vecka med gnäll om magknip och jag tycker synd om honom men gnället kan göra en galen. Ska köra skonsam kost så får vi se om det blir bättre. Ska ringa om valpen i dag. Al får säga vad han vill.....fast jag vet han gillar djur bara han slipper ta ansvar. Borde inte skaffa mig mer jobb jag vet det men det är ju så mysit. Vi får se om fåfänga eller förnuft vinner denna gång.
Kram k

Hundvalp?

Publicerad 2009-12-27 13:00:03 i Vardag

Hittade en så söt valp på nätet i går. Vad är det med mig och bäbisar? Suget är så otroligt stort. Jag älskar dessa små liv och skulle nog kunna offra ganska mycket för att få ha en. En riktig bäbis skulle ju också gå bra men det är ju inte aktuellt. Börjar nog bli lite gammal för det. Känner mig redan rastlös att vara hemma, kanske för att stelheten i ryggen inte vill släppa. Sen så är det ju egentligen städning som behövs det är lite jobbigt att se allt damm. Tänk om man kunde trolla då skulle jag vara på en strand just nu. Inga miljoner vann vi som vanligt på Harry boy. Ingen tia heller.
Låt mig få sväva bort och vila någonstans, familjen här går på sparlåga, försöker hålla sams vi får se hur det går.
Kram k

Jultomten kom...

Publicerad 2009-12-25 13:25:02 i Vardag

Jultomten kom i år med. Fick allt på önskelistan och lite till. En massagestol! Hoppas nu min lilla rygg blir bättre. Fick även kamera så att jag kan bloga lite bättre bilder. Trosor, bok, kökskniv, strumbyxor etc. Jag vet att det var min tjej som fixat det mesta och det glädjer mig. Al är kanon förkyld så nu har vi dans på rosor här hemma. Alla går på tå...eller inte jag, jag fräser tillbaka. Fy sjutton vad jag hatar sjuka karlar kanske borde det vara lag på att lägga in de någonstans så de kan hänga i hop de som är sjuka. I kväll jobbar vi. Tur att chefen är sjuk - det blir nog en underbar kväll.....
Kram k

god jul...

Publicerad 2009-12-24 14:29:13 i Vardag

-b63bfc692ac40ab789bc7fd349acff6.png

god jul på er alla där ute. Vi slappar hela familjen o tar det lugnt. Kram k

Kris

Publicerad 2009-12-22 22:21:45 i Vardag

Kanske är det så att man inte ska blogga när man är nere? Förhållande i kris 2 dagar innan jul. Det är ju inte första gången och egentligen känner jag för att bara gå ut igenom dörren och inte komma tillbaka. Vart ska jag ta vägen? och barnen? Jag kan bara inte lämna barnen. Allt jag gör är fel och just nu är det nog det eftersom jag dricker öl och bloggar. Till hotellet känns det fel att gå, det är ju hans....umeå? Känns lite långt. Just nu vill jag bara slänga in handuken - orken är slut och tårarna med. Övertrött? Ja kanske det men det spelar ju inte egentligen någon roll. Granjäveln har nog tagit 10 timmar att fixa och sen får man höra att man lagt häftstift på golvet....helt sjukt. Alla julklappar är i alla fall klara sprang som en galning men får skylla mig själv att vara en sista minuten människa. Förstår inte heller alla männislor som reser med för mycket bagage. Världens kaos på arlanda och centralen i Sthlm. Lär er packa rätt.
Sov gott där ute, det kommer inte jag att göra vart det nu blir? Soffan???
Kram k

barnvakt

Publicerad 2009-12-21 17:22:36 i Vardag


Är barnvakt en liten stund när jag är i umeå för att fixa lite. Tyvärr har han sovit nästan hela tiden. Har i alla fall önskat mig en kamera i julklapp så att jag kan lägga ut lite bilder. Har köpt lite julklappar i dag, köpte smågrejer på många affärer men det går ju fort när man är i en stad man hittar i. Löner klara så att man får pengar innan jul. Varför tränger sig folk när man står i kö? Blev inte folk uppfostrade när de var barn? Flyger tillbaka i kväll men det går ju så klart inget tåg till flen så jag måste sova över i sthlm. Min önskan till jul är att sj kan korrigera tiderna till och från sthlm så att man slipper spilltiden.
kram k

tidig morgon...

Publicerad 2009-12-21 07:36:09 i Vardag

0-5d81bc2c73fff6de966b1411ec119ed8.png

tidig morgon som ni ser har jag lärt mig mobil blogga:-)

min prinsessa...

Publicerad 2009-12-18 21:11:29 i Vardag

0-3d4497d035d7c26837ac0b9343b28cd6.png

Kolla varifrån!

min prinsessa som 7 åring målad på gran canaria

tomte land...

Publicerad 2009-12-18 21:00:36 i Vardag

1b3c26450122fc35d601c222dd06733d.png

Kolla varifrån!

tomte land hemma hos oss

Julen kommer närmare

Publicerad 2009-12-18 08:29:23 i Vardag

Inget har jag hunnit med. Julstäda vad innebär det? Hinner ju bara röja de värsta varje dag. Pernilla W på loftet i kväll men är ledig i kväll o jobbar i moron - vi får dela upp det eftersom vi inte har barnvakt. Jobbar alltså dag i dag. Åker tll Umeå på måndag för att styra upp lite. Nu finns det helt plötsligt ett sent flyg från umeå. 21.40 hoppas de behåller det nästa termin så hinner jag jobba en full dag. Måste skicka löner, ringa mäklare och fixa lite nu på morgonen. Mäklaren har visst inte blivit insläppt i huset ska se om vi kan ordna det på måndag.
Sköt om er i kylan.
Kram k

8 år

Publicerad 2009-12-16 09:05:53 i Vardag

Min lilla bäbis fyller 8 år i dag. När jag var och köpte pesenter så tog jag några extra så att julklapparna är på g också. Det är inte lätt att vända på slantarna nu. Har aldrig riktigt behövt tänka på det förut men nu gapar plånboken tomt och mer kostnader är i antågande. Har grundmålat uppe på vinden nu, lärt mig tapetsera också så nu ska här fixas.....just det tapeter kostar visst också pengar.  Vi har fått mycket snö så nu känner man sig som hemma. Allt är vitt och vi måste nog skotta uppfarten. Är nästan sjukligt trött. Syndar och stoppar i mig koffeintabletter för att överleva dagen. Varför är man så trött?

Kram k

Aktiv helg

Publicerad 2009-12-14 08:21:30 i Vardag

Det blev att beskåda några lucia tåg i helgen några bra och andra inte så bra men julstämmning blev det. Lång dag i fredags gjorde att helgen varit seg i min kropp. C pratat oavbrutet så man får skavsår i öronen. Åt julbord på jobbet i går, det smakade riktigt bra. Mamma kom från Sthlm och farmor, farfar och några kusiner från Nyköping kom också. R jobbade så jag fick vara den sociala som vanligt.
Fick beslut från Lss i fredags - avslag - hur f...kan det vara olika regler i landet, damen som gjorde utredningen vet inte ens vad språkstörning är, jag blir så trött - orkar nog inte ens överklaga - de som bor i denna kommun är så inkompetenta i kunskapen med barn som har särkilda behov. Varför kan folk inte se till att de kan de yrke som de får betalt för. Social kompetens saknas ju totalt i denna stad hur kan man vara så insnöad? Snö???? Jo det har kommit lite nu inte blir folk smartare för det - kanske dax att vakna upp ur dimman och ta tag i livet?
Kram k

6 luciatåg på 3 dagar

Publicerad 2009-12-11 08:20:12 i Vardag

I år har A 6 olika luciatåg. Måste säga att jag inte är så förtjust i att stryka detta linne. Jag brukar ju inte stryka så ofta. Förra året samma tid säger min sju åriga son:  (Pekar på strykjärnet) Vad är det där mamma? Ett strykjärn säger jag. Vad gör man med den? Man styker ut rynkor på kläderna. Varför då? Ja det kan man ju undra. Detta innebär att min son på 7 aldrig mött ett strykjärn tidigare så ofta stryker jag..... men han vet ju vad ett par tåskor är. Man kan ju inte uppleva allt? Eller hur?
Jobbar natt i kväll men ska försöka hinna se något luciatåg fast det är 2 dagar för tidigt
Njut av dagens ljus.
Kram k

Uppdatering

Publicerad 2009-12-09 09:12:46 i Vardag

Jag har sovit i så gott som 2 dagar. Varit ledig. Hann med natt tåget i söndags kväll och när konduktören väckte mig trodde jag det var ett skämt. Jag vinglade ut från tåget, totalt bakis efter 2 glas vin på kvällen. Jag var så trött. Väl hemma efter antal tågbyten och buss så sov jag i några timmar och var väl ganska okej i går trodde jag. Somnade vid lunch på soffan och sov i 3 timmar. Nu känner jag mig bra eller så pigg jag kan bli i alla fall. Ryggen är inte att leka med men det är jag ju van vid. 9 föreställningar menar jag ju så klart. Vi hade cirka 1500 besökare och ändå orkar inte tidningarna släpa sig dit. Jag förstår inte vad deras o intresse för dans är. Låt barn och ungdomar veta att deras intresse också är viktigt. Kulturhuvudstad - hur ska det gå när lokala pressen bara skriver om fin kultur och inte om oss som arbetar dagligen i staden?
Lussekatter är bakade i alla fall så nu går vi mot jul på riktigt i detta gråa och mörka, regniga Flen. Ska jobba i dag. 30 st har bokat julbord under lunchen så det blir tevligt kanske jag kan norpa lite lutfisk till lunch.....det är ju bara jag som gillar det i vår familj.
Tack alla underbara människor som helhjärtat hjälper till under föreställningarna - utan er vore jag ingenting.
kram k

Föreställningar

Publicerad 2009-12-05 20:38:36 i Vardag

7 föreställningar gör vi under helgen. Allt har gått mycket smidigt. Det känns som om allt rasar i morgon. Eleverna har varit duktiga och skött sig exemplariskt bakom scenen. Jag har ju skött ljudet och inga stora missar har jag gjort. Sitter nu ensam på hotellet, man känner sig så ensam när dagen varit hektisk. Är lite orolig för familjen, vet inte om Al lyckas hålla i alla trådar. A har också föreställningar i Eskilstuna. C är hos farmor och farfar hela helgen och hinner åka till skolan på måndag innan jag är hemma. Det känns lite i hjärtat. Jag vet inte om jag ska ringa honom. Det är så jobbigt när han gråter i telefonen. Önskar jag hade någon sömntablett för att kunna sova riktigt tidigt men det har jag ju inte. Kanske ett glas vin? Är för feg att gå ut själv - gud vad löjlig jag är.
Kram k

Julkalendrar

Publicerad 2009-12-02 08:57:10 i Vardag

Köpte en julkalender med lego i som C får öppna om han lyckas klä på sig utan gnäll på morgonen. Att de sedan har en med paket och en med choklad hör väl inte till historien. Två morgnar har det faktiskt fungerat men han sa i morse att han tyckte det var en dum idé jag kommit på att han måste vara duktig för att få öppna - han är inte dum ibland han. Årets kalender på tv är väl okej men varför inte sända Trolltider och Teskedsgumman igen? Jag  har haft en liten statist roll i en julkalender har dock inte hittat klippet men ska fortsätta leta. Är egentligen ledig i dag.....Vad ska du göra i dag? Undrar min Al. Betala räkningar.....städa....ringa samtal. Jo för det är så att jag har ett möte....har du tid att komma upp ett tag på jobbet? När Al frågar vad jag ska göra så vet jag att något är på g.
Kollade lite på resor igår. !42 000 för två veckor i Karibien. Vem betalar sådana pengar? Att det finns sådana resor. Skulle få nippran om det var allt annat en perfekt på en sådan resa - Tror ni vi skulle passa in? Knapast med C flippande vid poolen, Al som tycker det är tråkigt, A som blir sur på C och jag som försöker medla utan framgång. 142 000:- många räkningar skulle bli betalda då.
Lyckades sätta i hop pepparkakshuset i går samt bakade A och en kompis bullar. De hade läxa från hemkunskapen. Sådana läxor hade aldrig vi. Tiderna förändras.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela