gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Kraftlös

Publicerad 2010-03-30 17:02:27 i Vardag

Smet hem en dag tidigare från Umeå. Orkade inget mer har sovit tre timmar på eftermiddagen så nu känns det lite bättre. Det är konstigt att kroppen känner att lite ledighet närmar sig så att man nästan lyckas få en sjuklig känsla. Matt och lite yr men jag kommer tillbaka med full kraft.....i morgon kanske. Hemmagjord mos och fiskpinnar till middag enkelt men vadå? Ibland tar man lätttaste vägen och jag vet ju inte ens hur man tillagar riktig fisk. Fick svar från Sveriges bästa språkskola i dag. C blev antagen. I Sigtuna ligger den så hur man löser transport och allt får vi se. Hur som helst är det världens chans för honom att komma i kapp med språket. De har internat.....vem skickar en åttaåring på internat? Inte mitt mamma hjärta i alla fall. Jag får väl också bo där, pendla hem på helgen???? Ja vi får se vad Flens kommun säger.
Dags att hjälpa A med Franska revolutionen, vem kommer ihåg något från det??? Gud vad länge sedan man gick i skolan.
Sköt om er, kram K

Full fart

Publicerad 2010-03-29 10:36:14 i Vardag

Är kanske att överdriva men städat på jobbet för att nu duscha och ta mig ut till Hissjö och måla den vägg som våra hyresgäster tapetserat i fel färg. Det känns lite vemodigt att måsta sälja huset men vi kommer ju aldrig att hinna använda det och kostnaderna är ju inte att tala om. Fick nyss elräkningen för ett hus som står tomt....
Det ska läggas ut vecka 15 i alla fall så sen får vi hoppas på snabb försäljning. Kanske är det också så att det blir så definitivt att vi flyttat även om jag jobbar kvar så är ju det privata livet här på något sätt avslutat. När jag åkte till jobbet i dag kom jag på en positiv sak med att bo i ett samhälle. Det är inga bilköer till jobbet:-)
Annars börjar hundbajset tina fram i Flen. Hur f....kan man inte plocka upp efter sin hund???? Samma sak varje år. Man kan inte sätta fötterna någonstanns när man är ute och går. Norrlänningar är faktiskt bättre på det, att plocka upp menar jag.
När kommer solen????
Jag önskar man var utomlands, bort från grått väder och hej till sol och blå himmel. Drömma kan man ju.....
Sköt om er, kram K

Många arbetstimmar

Publicerad 2010-03-27 07:56:21 i Vardag

Vi har nu fått veta att flyktingarna kommer att stanna yttligare några veckor. Vi behöver ju pengarna så det är bara att tacka och ta emot. Om det är samma personer eller kommer nya vet vi inte. Jag vet att några redan fått beslut - ett nej. Chefen hade intervjuer med ny personal i går annars går vi nog på knäna snart. 6 dagars arbetsvecka är vi vana vid med Al har ju inte varit ledig på ja gud vet när. Kanske är jag lite orättvis mot hans insats i hemmet. Inte så att jag börjar vekna men med 10 - 14 timmars arbetsdag så hinner man inte så mycket mer. Jag jobbar ju inte alls lika mycket. Hur som helst så somnade vi supertidigt i går. A tyckte vi var jättetråkiga som inte var uppe med henne. I bland orkar man bara inte. Ny dag och får se om de klarar sig utan mig på jobbet i så fall är jag ledig. Hoppas bara C kan vara på bra humör så att dagen blir lugn. Vi har gråmulet väder hoppas solen skiner hos er för lite solsken gör stor skillnad.
Kram k

Erkännande 2

Publicerad 2010-03-26 10:31:52 i Vardag

Då och då är det dax att krypa till korset och erkänna något djupare inom sig själv tycker jag. För er som är i familjen vet ju kanske redan det mesta men ett och annat kanske kommer som en överraskning.
Nu när jag gått upp 8 kilo så kan jag för er berätta att det inte bara beror på slutad tjuvrökning och magkatarr.
Om cirka 25 veckor ankommer en ny liten bäbis till oss. Jag är alltså i vecka 15 - så det kan bli! Tokigt va???
Allt för en spiral som misslyckades att föra in. Har lite blandade känslor inför det. Är jag för gammal? Kommer det att fungera med C? Jobbet? Tankarna pendlar fram och tillbaka men självklart är den lille/lilla välkommen som ni vet så älskar jag ju barn - behövde inte kidnappa någon alltså:-)
Kram k

Sköna dagar

Publicerad 2010-03-24 09:37:55 i Vardag

Det kändes ovanligt bra att jobba i Umeå dessa dagar. Kommit igång med danserna till Idun inte mycket men en start i alla fall.  Firade inte med någon tårta i söndags tänkte att jag kunde baka en nu när jag är hemma. Kanske borde man göra med hallon eller nått denna gång måste kolla hur man gör gelen som är uppe på. Inget bråk med C i morse det känns jätteskönt. Han fick veta en hemlis så han var på gott humör. Ska jobba några timmar i dag samt försöka måla taket i garderoben. Det vore så skönt att få någonstans att hänga upp kläderna. Organisation är inte min starka sida men man skulle slippa så många irriterande moment. Dax att åter göra löner....gud vad månaderna rinner i väg. Om cirka 10 veckor är det redan sommarlov för barnen. Skönt - sommar - jag älskar sommar. Behöver " bara " fixa en altan som min solstol kan stå på. Nu kommer våren i alla fall vi har sol men inte så varmt, +3 grader men det kommer jag lovar, även i Norrland så småningom. C har tagit fram cykeln men vårblommorna har inte kommit än.
Njut av dagen - jag ska nog baka något.
Kram k

39 år

Publicerad 2010-03-22 10:32:44 i Vardag

Så i går fyllde jag 39, känner mig lite äldre i dag trots att det bara är löjligt. Ett år kvar till 40 års krisen:-)
I bland kännns det som om man inte åstakommit så mycket i sitt liv. Det mesta rinner ut i sanden. Vad hände med mitt projekt att bli fritids politiker? Ha en kiosk när jag blir stor?
Min mamma ger alltid mig någon triss lott när man fyller år men inte vinner man något heller.  Kanske är det bara hårt arbete som lönar sig när man vill bli rik. Hårt har jag ju jobbat. Valde nog fel branch.
För hotellet är det ju jättebra att vi får ha flyktingar hos oss men jag har lite svårt att förstå att Svenska staten står för logi, helpension och fickpengar åt dem. Om jag reste till något land så tror jag inte att vi Svenskar skulle få samma sak. De är ju inte direkt fattiga heller....mobiltelefoner, bärbara datorer etc. Dessa personer kommer inte heller från ett land som det är krig i.  Om de var fattiga skulle de inte ta 10 skivor ost per person man skulle vara mer ödmjuk mot det man får - men det är ju synd om dem - de har ju ingenstanns att bo eller?
Vad vet jag? Jag kan inte Svensk flyktingpolitik men konstigt är det. Detta är ju min personliga åskikt och jag vet att många inte håller med mig. Om man kommer till Usa utan visum får man vända på flygplatsen, varför har inte hela världen samma regler?

HUr som helst så ringde jag vårdcentralen och pratade med sjuksyster ang. mamma. Läkaren ringde upp mamma eftersom hon verkligen behöövde värktabletter samt att få veta om remissen till ryggläkare var prioriterad eller ej. Remissen var prioriterad och värktabletter skrev han ut - starka alvedon. Jaha så blev hon åter lurad - det finns inte sarka alvedon - 2 små motsvarar 1 stor men inte kunde hon veta det. Va f....
Varför kan inte läkarna göra som man ber dom om? Har de utbildning överhuvud taget?
Mamma fick alltså ingen smärtlindring men det är ju tur hon har en dotter som är reumatiker så att någon kan hjälpa henne genom den svåraste smärtan. Vi får hoppas hon får läkartid snart annars ringer jag igen.
Kram k

Besvikelse

Publicerad 2010-03-17 09:38:31 i Vardag

I bland kan man även som vuxen bli besviken på personer i sin närhet. Det känns mer i hjärtat då och man har svårt att släppa tanken och bara låta det passera. Jag är inte guds bästa barn ( tant ) men jag hoppas att om jag sårar någon, i så fall vill jag att ni berättar det. Vilket inte är lätt för jag gör ju inte det själv. Min mamma kan säga lite klantiga saker i bland jag vet att det är för att hon egentligen bryr sig om min hälsa men vissa ord kan ändå vara onödiga. Det hände senast i lördags och jag kan inte få det ur skallen. När jag berättade för Al vad hon sagt ryckte han bara på axlarna och sa: hon är ju sådan ibland ta inte åt dig. Kanske är det så att killar tar lättare på orden. In genom ena örat och ut med det andra. Som med hushållssysslorna.
Helt tomt på saker när jag kom hem, i kylen alltså och i skafferiet. Jag undrar vad de äter när jag är borta. Barnen fick kanelbullar till frukost, hittade en påse i kylen. Kaffet också slut eller jag fick en halv kopp. Måste alltså åka o handla. Det är så tråkigt när man inte vet vad bara. Jo alla basvaror men till mat då?
Jag jobbar i kväll så måste fixa maten på spisen innan så att det inte blir ännu en dag med Mc för barnen.
Behöver färga håret också utväxten är framme och hyn är gråvit några timmar i solariumet skulle behövas. Med min charmanta övervikt som tillkommit så är mina arbetsbyxor blivit för små. Måste fixa nya sådana för när jag måste hålla in magen för mycket blir det kramp, fortsätter med losec så får jag se om det ger med sig någongång. Kan ju inte banta nu. Eller kan man det när man har magkatarr?
Kram k

Sovmorgon

Publicerad 2010-03-12 08:58:31 i Vardag

A har sovmorgon i dag för de har konsert i kväll vilket innebar att jag inte behövde vakna förrän 07.15 och väcka C. I går morse flippade jag totalt när han inte ville klä sig när taxin stod utanför så vi blev rejält osams. Skickade sedan ett sms till hans fröken om ett förlåt till honom så att inte hela dagen skulle kännas jobbig. I morse gick det dock bra. Inga problem alls. Gud vilken skillnad. I går skrev jag ett mail till hans skola om vem det är som tar över när det visar sig att specialpedagogen fått annat uppdrag inom kommunen men inte fått något svar än. Står gruppen utan speciallärare nu???? Alltid något som strular. Inget mer har vi hört från Habben heller. Vet inte hur många veckor som är rimlig tid att vänta på att få ett läkarintyg för fortsatt ansökan om vårdnadsbidrag. Samt att jag ansökt om hjälp för beteende träning om det nu finns här i Södermanland. Inget svar från språkskolan har vi fått heller trots besked senast 1 mars. Vi måste ju lösa hans skolgång på något sätt.
I morgon ska A till Globen och se Schlager och jag ska få vara barnvakt till gose killen från Umeå.
Ser fram emot det och magen känns mycket bättre fast den är svullen fortfarande så att jag har svårt att knäppa byxorna. Känns lite jobbigt att köpa nya bara för att man gått upp i vikt - men min mage klarar ju inga dieter nu får vänta tills den lugnat sig lite. Träna kan man ju göra men det är så tråkigt jag städar vidare så rör jag ju på mig i alla fall.
Kram k

Mobil blogga

Publicerad 2010-03-10 08:53:50 i Vardag

Såg just att mina mobil inlägg från helgen på sjukhuset inte kommit med. Vart så less på värsta magknipen i lördags, åkte till akuten, blev inlaggd då crp var högt och de trodde det var blindtarmen. Men som vanligt......jag sa vad de skulle göra, är du i branchen? Nä men varit sjuk tidigare. Skärp er alla läkare där ute - ta tag i er utbildning om ni inte kan tillräckligt eller byt jobb.
Kram k

Kom hem i måndags

Publicerad 2010-03-10 08:49:26 i Vardag

Jag är hemma igen vart ju inlaggd i 2 dagar men då de inte hittade något gav jag upp och bad om att få åka hem. Kaos på sjukhuset de ligger in patient efter patient men hinner sen inte följa upp alla. Har alltså fortfarande kramper som kommer men inte alls på samma sätt som tidigare. Losec hjälper väl lite grann och ska ära skonkost har jag tänkt så får vi se om det hjälper. Måste alltså varva ner. Magen gick in i väggen.....om man kan kalla det så. Eftersom alla avdelningar var fulla fick jag som kirurg patient ligga på bb/gyn. Stackars alla som får missfall och ska dela område med bb - det är ju helt sjukt - måste vara en man som hittat på detta. Söta små bäbisar fanns överallt och gnydde. Mysigt.
Vet att jag måste ta tag i en massa pappersarbete men ska försöka att inte stressa, inte bli arg för att vi har stökigt. De hade inte klarat gå ut med soporna när jag var borta. Sur pasta stod kvar på spisen i kastrullen och livet var som vanligt när jag kom hem. Snälla fe kom och svinga ditt trollspö och fixa allt som jag behöver hjälp med.
Kram k

Magknip

Publicerad 2010-03-05 08:42:16 i Vardag

Det har inte gett med sig trots dubbel dos av losec. Åkte ju till Sthlm i går för att köpa trikåeer och balettskor till A samt köpa saker till det ny renoverade rummen. Om man tycker Ikea är jobbigt i vanliga fall så ska man inte gå där med magknip och långkalsongerna på. Ni ska inte tro att jag fick med mig rätt trikåer till A heller.....gud vad slarvigt av mig att inte dubbelkolla vad han stoppade ner i påsen detta innebär att jag måste ta tåget upp i dag igen för att byta. A ska nämligen vara en av dansarna på Eskilstunagalan i morgon. Vi kommer inte att gå. 995:- kostar biljetterna och det är klänning och kostym som gäller. Vi känner ju ingen av folket i Eskilstuna heller. Men det är jätteroligt att A vart utvald, de är 4 tjejer och inte min förtjänst, de visste inte att jag jobbar som danslärare då. Det är roligt att hon kommit in så bra i dansgruppen här nere.
Kanske borde jag ringa sjukvårdsrådgivningen?
Kram k

Fönstershoppa

Publicerad 2010-03-03 09:20:54 i Vardag

Så var det dax igen för en släng av magkatarr. Har inte sovit på hela natten känns det som och i går blev jag ju väckt av en dammsugare utanför min dörr. Tömmt det sista i garaget på dansen så nu får man nog in en bil igen.
Det såg ut som det brukar när jag kom hem ovanligt va?  Jag kännde tårarna bränna bakom ögonlocken och tänkte att i morgon blir det strejk. Har redan lyckats att inte plocka bort så så bra gick det. 
Var ut till Hissjö i går med en mäklare. Nu ska vi bara skriva under papperna så är det på g. Inget över pris men vi går inte minus i alla fall och inte direkt plus heller på grund av alla lån men ett moment försvinner ju från den psykiska stressen. Det är bara att sanera - husbilen måste också bort - en tickande penga bomb helt i onödan. Kanske kan ni män lära er att fönstershoppa som oss kvinnor bara för att vi drömmer om en sak behöver vi inte äga den. Eller jo kanske om det var Ricky Martin ( min hemliga man om jag hade chansen ).
Kram k

Ärlighet

Publicerad 2010-03-02 09:18:34 i Vardag

I bland önskar man att man kunde vara helt ärlig med allt här i livet. Vad man vågar berätta på bloggen till exempel. Man vet ju inte vilka som läser och jag säger åter igen att det inte är något för personer som känner mig i min yrkesroll. Jag måste verka väldigt konstig för er. Go o glad på jobbet men kanska less på livet annars eller egentligen inte det är bara det att jag önskar jag vore en super morsa, super fru. En som bara orkade fixa allt.
Min reumatism tar ju en otrolig kraft och fast jag levt med den i 13 år är jag nog inte vän med den. Ryggen som skulle behöva daglig behandling för att slippa all stelhet.
Nu kommer bekännande nummer ett:
Som reumatiker ska man ju absolut inte röka, jag har rökt till och från sedan jag var 16 år. Inte mycket nu för tiden kanske 2 om dagen men ändå. För 3 veckor tog jag beslutet att sluta helt. Varit rökfri sedan dess men tyvärr lagt på mig över 5 kilo runt om mage o lår. lite större bröst med men det gör mindre eftersom jag ändå var a till b kupa. Känner mig jätte svullen och trivs faktiskt inte alls men ska jobba på det. Orkade inte ta både och just nu.  Men en dag ska jag stå där och vara lika vältränad som innan jag fick barn även om det blir till att fuska på en klinik det lovar jag er.
Kram k

Dagens fynd

Publicerad 2010-03-01 22:52:48 i Vardag

Köpte en dator i dag....den skulle ha kostat 6700 men fick den för 3250 för att det var visningsex. Kanske ett impulsköp och några räkningar som blir obetalda men alla knappar finns och inte som min 7 år gamla. Det känns bra än så länge. Subway till middag igen måste försöka äta någon varm mat när jag är här i Umeå ska bli bättre på det. Vi har ju micro på dansen. Få elever har det varit, vet inte om de är sjuka eller satsar på skolan. I morgon ska jag och en mäklare åka ut och titta på vårt hus. Vi måste ju sälja det och det gärna så snart som möjligt eftersom det står tomt. Sover på hotell. Det är så kallt på dansen på natten de stänger av värmen och sen är det inte så trevligt att bo där heller - olagligt med. Tänker på alla er som drabbas av sjukdom inom familjen. Livet går vidare och man tar sig igenom det även om det inte känns så kanske just nu. Sköt om er. Livet är en ganska skör tråd man glömmer bort det i vår hårda vardag och även efter ett par år som frisk. Att jag inte dog för 8 år sedan kan jag tacka dansen för. För om jag inte varit så vältränad så hade jag inte överlevt. Dansen gör gått för själen.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela