gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Jobb

Publicerad 2009-09-29 17:16:30 i Vardag

Det är ute ett jobb i umeå som jag känner skulle passa mig ganska bra men kan ju inte splittra familjen. Det är kanske sen så att man inte får det heller. Skulle också kännas konstigt att jobba i umeå utan dansskolan. Måste dock ta tag i att hitta en lokal att ha dans i här i Flen. Jag passar inte att jobba med servering med min arm. Nu har handen blivit överansträngd. Ond och svullen är den. Tycker inte att det är så roligt heller eller kanske är det för att jag har värk. Vet faktiskt inte. Måste fundera på det.
I kväll - föräldramöte på A;s skola - gormtanten är redo.
Kram k

Färga håret

Publicerad 2009-09-29 08:33:59 i Vardag

Jaha nu sitter jag här med gult hår. Köpte blond färg. C sa bra mamma, nu är du ljus igen men han vet ju inte riktigt hur man vill ha det. Provar just nu silver schampoo så får vi se om det blir bättre annars blir det svart nästa gång. Varför, varför gick jag inte till frisören?
Hur packar man en diskmaskin? Vår har alldeles för många platser för talrikar. Glasen faler som käglor varje gång. Alla mina olika maskiner har varit lika dana. Vad gör jag för fel. Det kanske är en man som gjort designen som gör att han inte visste hur man diskar. Hela övre delen borde ju vara för glas eller hur. Något att utveckla o bli rik på?
Kram k

Dålig helgbloggare

Publicerad 2009-09-28 08:45:34 i Vardag

Förstår inte varför jag inte orkar blogga på helgen. Det ät ju inte så att jag inte har tid. Att vara barnvakt i fredags gick jättebra och jag hade nog kunnat stjäla honom om jag fick. Jag skulle nog kunna begå brott när det gäller barn. Jag älskar barn och skulle nog kunna stjäla ett om de var i missär. Jag visste inte att man kunde gilla andras barn så mycket. Lugn, jag kommer inte att ta någon annans barn där ute - man har väl en psykisk spärr?
Åkte tåg och det gick väl bra men sov inget vidare sen är man ju framme 06.45 på en söndag morgon i Sthlm. Vårt tåg vidare gick 10.25. Vi fikade, o fikade, o fikade lite till. Kaffe mage. Färgade håret i går. Köpte guld blond men är nu röd mellanblond i håret - vad göra?????Jag blir så irriterad. Varför kan de inte hålla vad de lovar? Om jag kör blekning på blir det kanske orange. Vad skulle jag göra själv igen? Jag borde ha lärt mig av mina misstag. Göra själv igen eller gå till frisör? Allt jag ville va ju att känna mig finare men det gick ju åt fanders.

Har provat Twinlabbs diet pills. Blev så hård i magen och svullen att Al B underade om jag var med barn. Som om jag inte skullle ha sagt något då?
Undvik dessa är min rekommendation. Provar ett annat preparat denna vecka återkommer med statistik. Ska gå ner mina extra 5 kg som jag la på mig under sommaren.
Kram k

Lyx fällan

Publicerad 2009-09-24 11:37:48 i Vardag

Mina räkningar liknar lyxfällan. Har börjat ta tag i det nu. Jag har ju sett på tv hur man gör. Kanske är det så att någonstans innom mig det finns ej tjej som både kan och vet hur alla papper ska vara men som inte orkat bry mig. Har varit duktig och ringt sjukvården i dag och beställt tid till läkare för att få remiss för min arm. Den 17 oktober fick jag tid, inom en månad i alla fall. Ska vara barnvakt åt min pussgurka i Umeå i morgon så A och jag tar natt tåget upp. Hoppas att han accepterar mig. Får dåligt samvete att C inte får följa men jag tror inte det skulle fungera med hans humör, eller kanske. Varför är man så velig. Man är ingen bra mamma då. Dagens projekt är att fortsätt med alla papper som nu ligger över hela köksbordet samt på golvet. Måste få ordning. Kanske släpper lite kramp i ryggen när den biten är klar. Det gäller att rensa, eller hur?
Tanken har jag det gäller bara orka genomföra allt nu.
Kram k

ointressant

Publicerad 2009-09-22 21:35:09 i Vardag

Kanske är det så att man ibland inte har något att säga utom den vanliga skiten. Rygg, jobb, hemmaliv etc. Det finns inget att berätta allt som vanligt. Kunder som är trevliga o otrevliga. Dåliga program på tv och ingen bok att läsa. Det känns som om jag väntar på något. Kanske att livet ska bli bättre. Väntar på att något ska ske, vad vet jag inte och absolut inte när. Ge mig energi att låta något ske. livet passerar och jag är inte riktigt med. Vad är det jag väntar på?
Kram k

Söndag - familjedag

Publicerad 2009-09-21 08:31:34 i Vardag

Vi skulle vara duktiga och göra något hela familjen. Åkte till ett utflyktsmål utanför Katrineholm där Pettsson och Findus finns. Stor park med museum som så klart var stängt. Otroligt dålig dockteater där kvinnan nästan blev sur på barnen för att de inte satt stilla - kanske man skulle haft åldergräns? Sagan var alldeles för invecklad för små barn. C bråkade och A surade. R retades och jag var trött . Det var kaos med andra ord - bara bråk och ingen familjelycka. Varför är det så här? Hur gör ni för att få en sådan där bra familjedag som man hör om. Kanske är det så att vi mår bättre att inte göra saker tillsammans. Något att fundera på.
Kram k

Hemma igen

Publicerad 2009-09-19 21:18:22 i Vardag

Kanske är det så att man någon gång kommer att vänja sig vid situationen att ha få elever på klasserna. Jag vet inte. Bodde på hotell i går. Det var bättre än Dragonen men lite oordning vid frukost. Rummen var bra. Nyrenoverade och trevliga inte riktigt som vårt. Hela familjen ledig i morgon. Otroligt men vi får väl se vad som händer.
Kram k

Arlanda igen

Publicerad 2009-09-18 10:50:42 i Vardag

Veckorna går fort. Sitter på arlanda o väntar på flyget. Åker lite senare i dag men ska försöka hinna med allt där uppe i alla fall. Eftersom jag har så få elever denna termin så känns det som om jag bara är en stor kostnad för skolan. Behöver ju ta ut lön i alla fall även om jag inte kommer att fakturera alla timmar. Det känns lättare i hjärtat nu när skattepengarna kommit och jag lyckats betala de mest akuta räkningarna. Även om allt inte är betalt så är det bättre i alla fall. Har sorterat en hel kartong med papper. Måste sluta lägga allt på hög. Jag är ju rena lyxfällan. Ska skärpa mig. Jag lovar.  Jag ska få ordning på mitt ekonomiska läge. Kanske borde jag undervisa lite i Flen för att få in lite mer pengar. Ska kolla upp alternativa lokaler i nästa vecka. Det känns som om jag borde ha tackat ja till jobb erbjudandet jag fick i Sthlm nu när det blir så lite i Umeå men man kan ju inte vara efterklok. Kanske till våren. Hade möte med chefen i onsdags och undrade hur länge vi ska satsa på något som går minus. Vi kör under hösten i alla fall. Sen blir det kanske hotell med dansskola? resturangen skulle gå att bygga om till danssal. Bra ide va? eller kanske inte.  Den som lever får veta.....det blir nog en kiosk för mig när jag blir vuxen. Godisgris som jag är.
Kram k

Tablett beroende

Publicerad 2009-09-16 19:30:57 i Vardag

Jag kan nog erkänna att jag har blivit tablettberoende. De värktabletter jag använder är beroende framkallande och jag vet att jag är fast. Det är kanske inte alla gånger värken som tar knäcken på mig, en dag utan tabletter ger en otrolig trötthet, frossa och tankspriddhet. Vi har ju ett apotek här som inte har allt hemma, mina tabletter är beställningsvara eller så får man åka till Katrineholm. Jag hann inte det i går så fick mina tabletter i eftermiddags. Det var en lång dag dit. Vet inte hur jag ska kunna trappa ned i så fall måste jag gå i ide ett tag och det funkar inte med jobb och familj. Undra om man åker fast för drog onyckterhet när man kör bil med mina tabletter i kroppen? Jag känner ju inte av de eftersom jag ätit de under så många år men om någon som inte är van så blir man nog rätt snurrig. Fast nu för tiden är ju alla trianglar på tabletter borta, det är upp till den som äter medicin att känna sig för. Säg det till en knarkare. Tror du den bryr sig?
Har pratat med Lss i dag - bra va? Fick också tillbaka på skatten så nu är några av alla sena räkningar betalda. Jag mår psykiskt dåligt av den ekonomiska situationen. Men det ska bli bättre - jag lovar.
Kram k 

Tävlingprogram och dåliga svenska filmer

Publicerad 2009-09-15 20:25:37 i Vardag

Vem orkar följa alla dessa tävlingsprogram? Har svenska folket inget annat att göra än att se dessa dåliga underhållningsprogram? Alla kanaler är upptagna. Tycker det är kul när man gör deckare av svenska författare men hur kan man lyckas förstöra mycket bra böcker. Vem väljer vem som gör rolllistan och hur kan man som skådis inte göra en ordenlig karaktärsanalys? Sluta förstöra bra böcker med värdelöst skådespeleri.
Nä jag får nog gå och sova i stället. Behöver ju det.
Kram k

Jag flippar nu!

Publicerad 2009-09-13 16:50:51 i Vardag

Nu är jag så jävla arg - jag svär å då är det allvarligt. Nu har vi varit utan dusch i 4 veckor, bräder i hallen och trasig toalett. Det går inte längre, börjar fundera på adressändring. Jag vet att min Al alltid jobbar men för guds skull -- börja INGA projekt då.  Inga pengar, en son som säger att han hatar mig. Får man ge upp?
A hade gjort en snabbröj innan jag kom hem igår. Hon har försökt i alla fall. Förstår inte ni män att vi tar det personligt när ni inte plockar undan. Jag är tydligen bara värd att plocka skitiga kläder från golvet. Fixa mat etc. o hur ska man då orka vara trevlig och ge kärlek.  Jag hinner ju inte mer. När jag tagit bort något så har ju C hunnit hitta på något annat tokigt.  Han har blivit tung också, börjar bli svår att bära in på sitt rum. Just nu så känner jag att jag ger upp. Vem bryr sig? Låt allt förfalla. Men som man är så kommer jag likt förbannat stå o laga middag om några timmar. Jag vill strejka.
Men hur gör man det utan att barnen blir lidande?
Kram k

Försenat flyg

Publicerad 2009-09-11 08:41:37 i Vardag

Jaha då sitter jag här igen på Arlanda. Steg upp 05.30 och åkte i tid denna fredag. När jag checkat in så står det att ny tid för avgång är 09.30. Trött man blir kunde inte det ha varit förra veckan? Då hade jag ju hunnit och sparat onödiga pengar. Kanske är det så att mitt liv är så här. Jag är trött. Jag är ingen morgonmänniska. Precis köpt en kaffe för 36 kronor. Bryggkaffe - ingen lyx snål som jag är.  Kvinnan i bilen såg jag inte till i går - undra om sociala varit där eller om de står på någon annan parkering. Vår toalettstol pajade i går så nu har vi varken dusch eller toalett. Husbilen har bättre bekvämligheter. Varit och beställt en ny stol i alla fall, det är spolningen som är helt paj och stolen är från 70 - talet så det är bara att byta. Den var ju ändå ofräch.
Duscha skulle jag ju också behöva göra men allt har sin tid eller hur?
Vad morgnarna blivit kalla nu, måste på något sätt få C förstå att man inte kan ha sandaler mer. Att de inte byter på honom i skolan. A kände sig tydligen sjuk på morgonen, vi får hoppas det blir bättre under dagen att det bara var morgontrötthet.
Folk runt omkring en hostar o nyser - kan de inte hålla sig hemma? Jag har ju dålig motståndskraft, får panik när folk nämner halsfluss. Det var ju en sådan bakterie jag nästan fick dö för. Usch.
Det är den 11 september o jag ska flyga - tur man inte är rädd för sådant i alla fall.
Kram k

Kvinnan i bilen

Publicerad 2009-09-10 09:22:08 i Vardag

Jag ringde socialtjänsten i går. På hotellets parkering har det nu i en veckas tid stått en bil mellan 07.30 till 13.00 varje dag med en kvinna och några barn i. Bor hon i den? Det vet ju alla hur varm en bil blir under några timmar. Vad gör hon där, vem väntar hon på? Jag har varit orolig för barnen ett tag så i går ringde jag - kanske ska man inte lägga sig i, eller jo det ska man. Det tycker jag i alla fall.  Ska ringa ett till samtal dit när jag fått lite fler uppgifter. Har fått kännedom om en mamma i stan som langar till barn. Jag blir så förbannad. Måste bara ha lite mer kött på benen bara o då menar jag inte mer fläsk.

Kram k

Vuxentid

Publicerad 2009-09-10 09:01:48 i Vardag

Finns det någon sådan tid eller är det bara sådant man ser på tv och läser om i tidningarna. Om vi skulle hinna ha en timme för oss själva för att styra upp planering, projekt, barnuppfostran etc. så skulle C behöva lägga sig 19, A klockan 21 för jag somnar ju vid 22. Trött som bara..... Nu är det ju så att 2 kvällar i veckan är vi hemma fr. A´s träning vid 22, en kväll vid 20. Är i Umeå en kväll och R jobbar ju ganska ofta kväll. När tar ni er människor tid? Kanske bör man börja skicka mail till varandra så man hinner ta upp det viktigaste.  Det är ju inte så konstigt att man flyger i taket i bland. Väntar på att Chefen ska ringa från jobbet o fråga när jag kommer i dag för han har säkert glömt bort att det är torsdag och min egentligen lediga dag. Dock är det mycket i dag med begravning och annat. Vi får väl se.
Kram k

Viktfrågan

Publicerad 2009-09-09 14:41:49 i Vardag

Ända sedan jag var liten så har min vikt pendlat. Just nu så ligger några kilon för mycket runt mage och lår för att jag ska känna mig bekväm i danskläder. Varför kan man inte vara nöjd som man ser ut? Jag har nog provat de flesta viktminsknings produkter för att hitta en genväg till det perfekta jag viktmässigt. Vet att det enda som egentligen hjälper är att träna, träna och åter träna. Det finns inga genvägar.  Men vem orkar träna själv? Det är ju super tråkigt. Och vad ska man träna?  Jag tycker ingenting är roligt, kanske dans? Det verkar ju skoj. Just det det finns ju inte i den här lilla stan eller byn. Vart går gränsen mellan stad och by?  Om jag hade pengar skulle jag faktiskt fettsuga mig för att slippa träna. Å jag som ska vara en förebild för att leva sunt. I bland är man en stor lögnare.
Nä nu måste jag boka biljett till Ume, o fixa en hel del annat. Det hade inte varit någon fe här i dag heller som tagit bort frukosten. Dax att ta tag i livet nu när jag för en gång skull slutade jobba redan 14.
Kram k

Är det bara jag som är trött?

Publicerad 2009-09-08 18:08:21 i Vardag

Vad är det för fel på mig, förutom reumatism, stressigt på jobbet, 2 barn hemma, sköta nästan all markservice samt skjutsa till och från träning, inga pengar, ingen tid för träning eller ork heller för den delen. Hur hinner alla med ett perfekt hem? Glad man och barn, välfyllt kylskåp, rena strukna kläder, fika till skolutflykt, väl klippt gräsmatta, blåbär i frysen och steken i ugnen?
Ska nog sluta köpa veckotidning jag aldrig hinner läsa, sluta jobba för mycket och kanske skaffa mig ett liv- eller är det det här som är livet?
Kram k

70 tal

Publicerad 2009-09-06 10:11:12 i Vardag

Vi hade sjukt med folk på Loftet i går. All öl tog slut, vodka med och en hel del annat i baren. Det var jätte roligt att det för en gångs skull dök upp folk. Det var 70-tals musik som spelades live. Vissa trevliga o vissa otrevliga, ser jag väldigt sur ut när jag inte ler? Folk påpekar det. Kanske är det så att man är lite mör efter först klasser i Umeå, flyga köra bil,(tog dessutom fel avfart i Sthlm så resan blev 5 mil extra) sen rodda baren och jobba, jobba, jobba. Eller nu är det kanse dax för botox. Lyckades inte somna förrän 04.30 och vaknade 09.20. Varför kan man inte sova längre när man har möjlighet?
En lyckad kväll på jobbet. Är ledig i dag, ska röja bland pizzakartonger o godispapper efter 2 dagar borta.
Livet fortsätter det är tur att omgivningen sätter mig i extra arbete. Vad skulle jag annars hitta på att göra?
Kram k

Sårad

Publicerad 2009-09-06 09:58:31 i Vardag

Jag visste inte att man kunde bli så ledsen över kanske en bagatell för andra. Mitt hjärta behövde faktiskt någon som kunde pussa och blåsa. Efter mitt missade flyg så fortsatte dagen i samma anda. När jag kom till jobbet i Umeå var hela personalrummet tomt. Jag kan förstå att folk vill förändra saker men jag kände att jag inte orkade med det efter 17 dagar utan ledighet. All min musik till klasserna var borta, alla mina danskläder och hygienartiklar etc. Fick senare veta att inget var slängt.....men det låg på en hylla i 2 svarta sopsäckar och i en stor annan påsväska i förrådet. Efter möten med hyresvärd och några andra gav jag upp. Jag orkade inget mer. Tog min väska och gick ut en sväng, köpte macka och dricka sen gick jag faktiskt till ett billigt hotell och checkade in. Gick upp på rummet la mig under täcket, åt macka o såg på tv.
Sen visste jag ju att jag så småningom var tvungen att ta tag i sopsäckarna. Tillbaka på jobbet grävde jag och sorterade. Musik till pyttedans hittade jag i alla fall, tandborsten med. Gick sen till en kiosk köpte äckligt mycket godis som jag sen låg nedbäddad i sängen o åt så man började må illa. Varför gör man så? Somnade vid 23 och sov ganska okej. Vaknade dock jätte svettig till och med håret var blött i nacken.
Ny dag med nya utmaningar - men jag var fortfarande ledsen - kanske är det dax att sluta nu. Lämna över totalt till andra ansvariga - fyller snart 40 känner mig som äldre. Vart tog glädjen vägen?
Egentligen så älskar jag ju dans!
Kram k

Missat flyg

Publicerad 2009-09-04 10:16:47 i Vardag

Missade flyget fast jag åkte i god tid från Flen. Jag hatar folk som kör för sakta, inte kör om traktorer o långtradare etc. Nu var jag tvungen att boka ny biljett till det dubbla priset - så mycket för att spara pengar. Jag känner mig helt slut, måste hinna vila lite. Tar nog hotellnatt bara för att slappa behöver ligga i pyjamas o inte göra något. Gjorde massor av fel på jobbet i går - min hjärna fungerar inte när jag är psykiskt trött. Jag hade ju sagt att jag behövde ledigt men  du kan väl bara.....sa min chef. Se hur det går - åt h. När jag säger jag behöver ledigt så menar jag det. Jag är ju inte den som smiter i från bara för att....som många andra gör. Kanske är det så att vissa av oss pressar oss själva till hjärnan säger stopp. Ingen undervisning i dag men en hel del sladdar, kaffeautomater och städning behövs nog. Kanske en hel del inskrivningar med. Om jag jobbar hårt så kanske jag hinner vila sen. Sitter på Arlanda o bloggar. Har kollat upp lite fakta om tv apparater, kollat mail men inte orkat läsa. 50 st i inkorgen, tala om jobbigt. Måste ta tag i alla räkningar och styra upp mitt liv. Såg lyxfällan i går o förstår hur de kunde  få det så illa. Vi är nog där snart. Måste till en skärpning hos mig. Men när orken tryter blir ju inget gjort. Var ska jag hitta energi till att styra upp mitt liv. Kan ingen skicka mig en organisations tant som tar tag i allt? Jag tycer ju att det är jobbigt att handla o laga mat hur ska man då orka annat?
Skicka mig en fee som fixar allt så kan jag ta över sen.
Kram k

Polis helikopter

Publicerad 2009-09-02 08:21:44 i Vardag

Vi vaknade i natt att något levde om helt otroligt. 100 meter från vårt hus landar en polishelikopter. Vad sjutton???? Den står stilla helt släckt ett bra tag, vi ser en yngre kille springa väldigt konstigt. Är det ett stort rån eller rymmlingar från fängelse? Efter en stund lyfter helikoptern och svävar rund flen ett bra tag.  3 polisbilar kör förbi. Efter någon timme är det dax igen, helikoptern landar åter igen. Kolla nätet - ingen info...jobbar inte de natt? Efter ett tag åker den igen. Allt blir tyst. Behöver jag säga att jag blev lite rädd?
Stiger så upp 6.30 o läser på internet att det hela handlade om: 91 årig dam försvunnen från sitt hem i centrala Flen. Vilket pådrag, låt pensionärerna leva i skyddad verkstad och utnyttja polisväsendet till andra brott. En dam så gammal ska inte leva ensam. Jag är snart 40 o är redan virrig.
Kram k

Jobb, jobb, jobb

Publicerad 2009-09-01 08:58:14 i Vardag

I bland känns det som om man bara vill sticka huvudet under kudden och inte stiga upp. Flyttstädning i Umeå med att riva vägg etc. har gjort att kroppen känns som om jag gått en boxningsmatch. ( om det nu känns så här ).
Jag har inte ens haft ork kvar att blogga - vilket gett mig dåligt samvete även det. Är det kvinnans uppgift att alltid ha dåligt samvete för allt man inte hinner. Sopluckt och tomma pizzakartonger mötte mig när jag kom hem och socker över hele köket då sockervaddsmaskinen varit framme under helgen. Malmöaviation har ställt in sitt eftermiddags flyg på lördagar så nu blir det arlanda som gäller vilket ger en hel del extra restid. En tung sten har i alla fall fallit från kroppen- kostnaden för fiket är nu borta. Jobbar i dag samt i morgon och ledig torsdag ( kanske ) om ingen får psykbryt eller så. Jaghar ju det jämt men jobbar ändå. Vissa av oss är ju som superman även om man kännner som en snigel.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela