gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Trötter

Publicerad 2010-07-31 10:41:29 i Vardag

Börjar känna mig som Trötter i Snövit. Är så trött, allt tar dubbelt så lång tid att göra och egentligen känner jag mig helt slut bara av att göra de dagliga sysslorna. Någon som har energitips för en gravid kvinna? Alla energi tabletter, dryck etc. ska man ju inte ta som gravid men vad gör man? Finns det någon mirakelmedicin där ute?
Hur som helst så ska barnen och jag köra till arlanda i eftermiddag och hämta två av Alex´s kompisar som kommer från Umeå och hälsar på. Det är kul att de håller kontakten fast att vi flyttat. Al jobbar ju så C måste nog följa med och hämta - kan han vara snäll i bilen tro? Känns som om det är dömt att misslyckas men vem vet kanske han kan överraska. Skulle inte tro det men men. Om vi hade större bil kunde man ju stanna på typ Ikea eller nått på vägen.
Såg lite på Darins uppträdande på markanden i går det var väl okej saknade att han inte hade bakgrundsdansare.
I kväll är det Nordman som C vill gå på men vi får se om vi hinner tillbaka i tid. Hur vet han vem Nordman är???? Det måste vara barn på fritids som pratat. Vi har + 16 grader med moln och ordentlig blåst, hoppas ert väder är bättre än vårt. Känner för att krypa under täcket och somna om tills vädret blir bättre men tyvärr är man vuxen och måste ta sitt ansvar.

Kram k

På besök på malma marknaden. Fick till ...

Publicerad 2010-07-30 20:46:39 i Vardag

På besök på malma marknaden. Fick till och med mig al. Tro nu inte att vi bara kunde strosa och kolla på grejer. 2 gånger ringer det kunder. Första gången en nyckel som inte blivit utlaggd o andra gången ett rum som var o städat. Jag blir så trött. Aldrig kan familjen göra saker tillsammans utan att jobb kommer ivägen. Kram k

Trotsigt barn

Publicerad 2010-07-28 09:15:49 i Vardag

Jag har svårt att förstå varför C blir så trotsig när allt inte är så som han tänkt sig. Fick nog gå på sitt rum 4 ggr i går för att lugna ner sig mellan utbrotten. På något sett är det som om fritids tar alla hans krafter att orka vara snäll. Gick ganska bra mellan mamma och C i alla fall. Har fått in så otroligt många flugor i huset. Var kommer alla i från, tro inte att det gick något vidare att sova, hade dessutom mardrömmar om smutsiga kök, serverings katastrof vid en begravning etc. Såg hell´s kitchen i går och borde nog inte sett det med facit i hand.
Som jag sa har sommartorkan att blogga träffat även mig men jag uppdaterar om något händer.
Hoppas att ni har bra väder. Hos oss regnar det inte än i alla fall.
Kram k

Sommartorka

Publicerad 2010-07-27 09:09:38 i Vardag

Kanske är det så att det inte händer så mycket under sommaren, känns som om jag inte ens orkar klaga på någonting. Vad hände med gormtanten? Vad tog all energi vägen att klaga och göra någonting konkret? Jag har ju blivit som alla andra - klagar och inget händer. Segt går det att röja här hemma, göra ordning barnrummet och ja till och med att orka tvätta. Mycket beror på att jag trappat ned mina starka värktabletter. Reumatismen och bäbis i magen tar rätt mycket energi samt har C varit rätt krävande. Kommer han att klara av att få ett syskon? Ibland blir jag orolig att han kan hitta på något hemskt med bäbisen av ren frustration. Hur har andra med speciella barn gjort när syskon kommit? Jag måste nog läsa om det, få lite tips så att C inte känner sig åtsidosatt och ger bäbisen en känga eller ett tjyvnyp. Jag har ju några veckor att förbereda på. Börjar fundera på om den växer som den ska, har ju inte gått upp mer i vikt än jag hade de 15 första veckorna och det känns ju konstigt. För om bäbisen ökar i vikt minskar ju jag. Hur går det ihop? Nu är det ju så att 14 kilo plus känns i kroppen så att självklart vill jag ju inte öka i onödan. Har i alla fall mödravården på måndag så jag ska fråga då. Ska åka till Umeå vecka 32 och jobba lite, flyga eller köra bil det är frågan? Man får ju flyga fortfarande, kanske flyger vi upp och åker bil ner. Hyrbil alltså, min lilla bil är ju inte den bästa att köra fram och tillbaka.
Mamma kommer och besöker oss i dag. Jag hoppas C kan vara snäll så att vi får några trevliga dagar tillsammans. Vi tre är ju inte världens bästa kombination men det vore trevligt om bråken uteblev. Jag lär väl rapportera.
Njut av er semester där ute, jag jobbar ju till och från men sen ska jag vara ledig. Hur länge? Ja det står skrivet i stjärnorna.
Kram k

Tänk vad vädret påverkar oss människor...

Publicerad 2010-07-25 20:28:33 i Vardag

Tänk vad vädret påverkar oss människor. Kunder är inte alls lika trevliga när det regnar. Ska nog försöka vara ledig i morgon och hinna göra lite hemma. Har ett helt rum att rensa på grejer. Kram k

Så är min lilla hund såld. Åkte ut til...

Publicerad 2010-07-24 07:45:16 i Vardag

Så är min lilla hund såld. Åkte ut till familjen i går och tog betalt och lämnade hans papper. Han var faktiskt lycklig där. Det kändes lite hårt i mitt hjärta att han inte brydde sig så mycket om mig. Men åt andra sidan kan jag då snabbare släppa mitt dåliga samvete. Nu är bilen helt fixad så nu saknas bara att få den godkänd. Ska jobba halva dagen i dag men vädret är inte så bra så det gör inte så mycket. Sköt om er:-)kram k

Sjukt kallt i dag. Står i en buss kur i k...

Publicerad 2010-07-23 07:19:42 i Vardag

Sjukt kallt i dag. Står i en buss kur i katrineholm och det blåser riktigt hemskt. Varit och lämnat in bilen på verkstaden. Trodde de öppnade 7 men inte det. 8 öppnar de konstigt va? 25 min väntan på buss. Gud vad jag fryser. Kram k

Flugor

Publicerad 2010-07-22 09:25:28 i Vardag

Varför finns det dessa små liv som stör en när man ska sova. Varför stör de just mig. Al klarar sig verkar det som men på mig surrar de hela natten. Snabba är de också. Ont i kroppen i dag med men det känns kanske lite bättre, måste och köpa nya skor funkar inte att gå i sandaler längre. Hade lagt undan ett par förra veckan men inte haft ork att hämta ut de men i dag ska jag köpa, om de nu är kvar. Det känns som om det kommer att bli en lång dag på jobbet men vi får väl se har lite huvudvärk som inte vill ge med sig. Dax att ta tag i livet - väcka C, fritids och ta mig till jobbet. De flesta kunder är trevliga i alla fall - semesterfolk - som inte har bråttom.
En och annan barnfamilj som är stressade trots sommaren - det är inte lätt att resa med barn - jag tycker synd om dem och att man sen måste stanna och äta med trotsiga barn är inte heller kul. Det är trotsiga föräldrar med.
Tänk om man kunde vara en fe som svingade sitt spö för att ge de lugn och harmoni. Jag vet ju hur det är, vi har det ju likadant själva. Det är inte lätt att vara familj eller lyckas ni ha lugn och harmoni när ni reser? ska ut och äta? etc.?
Kram k

Träningsvärk x 2

Publicerad 2010-07-21 19:32:30 i Vardag

Nu värker det ännu mer efter ett antal timmar på jobbet. Kan knappt gå och jobbar även i morgon eftersom några är lediga.  Hade cirka 30 grader vid serveringen, varmt, varmt.
Al åkte till E-tuna för att fixa några saker så nu är tapeterna beställda till barnrummet. Vi har nog valt att vi målar i källaren frågan är bara vilken färg......
Lätt middag med pojkarna borta. Al tog med sig C. Så Alex och jag äter varma mackor. Skulle vara gott med vattenmelon i värmen måste nog åka och köpa. Det är som att luften står stilla och jag går omkring i en för liten bikini. Måste och köpa större bh´s så att de gigantiska tuttarna rymms. C tycker de ser jättestora ut. Han har aldrig brytt sig om bröst förut men mina går väl inte att undgå. Har bakat några citronmuffins till efterrätt.
Hittade också ett recept på en jordgubbskaka som jag måste pröva men det blir nog i morgon.
Vi hörs,
Kram k

Träningsvärk

Publicerad 2010-07-21 08:25:57 i Vardag

Har sådan träningsvärk att jag nästan inte kan gå i trappor. Vad har jag gjort? Jo jag har monterat möbler från Jysk, 3 stora  garderober men nu är de klara och låren värker. Vi har ju kvar hur vi ska lösa de fula källarväggarna bara låta vara? Gipsa och tapetsera? Måla i någon snygg färg? Enklast är ju att måla men inte lika ombonat. Nog hade man önskat sig en lyxigare inredning men vad gör man utan pengar? Helst önskar man sig en garderob som i Henniken reklamen men men.
Jaha vad har då hänt med hunden? Han är kvar hos de tandlösa, de säger att de gillar honom så och vi har det rätt lugnt här hemma. C tror han är på semester och undrar när han kommer hem. Hur ska jag spräcka bubblan?
Han vet ju att vi pratat om att lämna bort honom men inte när.  Fast C blir ju lika glad om han får en kanin eller så.
Värk - jag har så ont i ryggen och var på apoteket i går för att hämta ut nya mediciner. Läkaren har inte skrivit ut något recept. Han vill prata med mig först - vadå vi pratade ju i april när jag var där. Vad ska vi prata om?
Ringde reumatalogen och de sa att han är tillbaka 10 august. Han har försökt få tag på dig men du har inte svarat. Detta var den 28 juni - var inte vi i Italien då? Kanske är det så att alla har inte semester när läkaren har det.
Menar de att jag ska beställa svarta mediciner på nätet? Det känns ju tryggt. Jourläkaren vill inte heller skriva ut något eftersom "min" läkare skrivit att han vill prata med mig först innan han skriver ut nya recept. Kan ingen jag känner stämma sjukvården åt mig? Vi kan börja med armen, sen ta C´s ärende. Varför blev man inte advokat?
Hade jag gott om pengar skulle jag stämma folk bara så ni vet. Är så trött på detta icke fungerade samhälle.

Ska jobba en stund i dag i alla fall sen kolla in lite målarfärg. C och jag hade hittat en fin barntapet på k-rauta och ringde för att beställa den eftersom det är en beställningsvara. Nä man kan inte beställa via telefon, man måste komma in och skriva under papper. Närmsta butik är i Eskilstuna så nu måste jag åka typ 10 mil bara för att beställa den. Ni ser mitt liv är som vanlig och just nu är jag less på det.
Hoppas ert flyter bättre än mitt.
Kram k

En dag

Publicerad 2010-07-20 08:42:16 i Vardag

Att måla taket och montera en garderob tog oss ( a och jag) nästan en dag eller i alla fall en hel eftermiddag. De andra 2 borde ju gå snabbare eftersom nu vet man hur man ska göra. Ringde om hur det var med hunden igår och de sa att de hade det så bra. Busat och lekt ute hela dagen vet fortfarande inte hur jag ska göra. Vi hade ju en lugn dag utan hund i alla fall och den enda som säger att han saknar honom är C. När kommer Tarzan hem? undrar han, Varför ska de ha min hund? De kan väl köpa en egen är hans kommentar. Han upplever det inte lika jobbigt  här hemma som jag med andra ord. I dag måste jag ta tag i och ringa om några fakturor som är betalda men de har ändå skickat påminnelser, de har till och med skickat utbetalningskort att jag betalt in för mycket och sen får jag kravbrev. Fattar ingenting. Jag förstår inte varför det ska strula.
Är nog ledig i dag om ingenting inträffar. Sköt om er.
Kram k

Att ge folk en chans

Publicerad 2010-07-19 08:47:49 i Vardag

Kanske är det så att man ska ge folk en chans oavsett hur de ser ut eller bor. Åkte med Tarzan till en familj i går för att de skulle prova. De bor bra ute på landet med många hundkompisar nära men hur de bodde och hur det såg ut inne är inte jag riktigt van vid. Varför skaffar man inte nya tänder om det saknas flera i munnen? Just nu vet jag inte hur jag ska formulera mig om hur det var - personerna var hundkära i alla fall och han skulle nog få det bra med mycket tid och kärlek men jag kan inte släppa hans blick som sa lämna mig inte här matte, du glömmer mig. Jag har haft otäcka drömmar hela natten om att han saknar oss så.
Gör jag rätt? Borde jag inte kämpa ett tag till med honom? I går var han ju busig som vanligt och rymde några gånger så när vi åkte i väg på kvällen kändes det okej inombords. Men nu.........nu vet jag faktiskt inte det känns inte så bra. Kanske är jag mer känslig som gravid? Går det att skylla på det? Eller är det så att om familjen varit perfekt så hade jag varit lugnare?
Hur vet man att hunden blir lycklig? Ska i alla fall låta honom vara under dagen så får vi se hur det slutar.
Tänk om man kunde ha någon som tog beslut åt en.

Vi hade i alla fall en trevlig middag i går. Barnens faster från Usa är hemma i Svergie och hälsar på så hon och farmor och farfar var över på middag. Kokade färskpotatis, grillade kyckling filé med kall sås till det blev riktigt gott. Vi bjöd på en enkel jordgubbstårta som efterrätt.

Dagens planer är att måla taket i garderobs rummet samt börja montera alla garderober. Vad ska vi tro att det tar? 3 dagar för 3 garderober från Jysk? Men de var ju billiga i alla fall så om resultatet blir bra så hittade jag en billig lösning på ett stort problem.

Kram k

Vad är det för fel på folk?

Publicerad 2010-07-17 17:33:07 i Vardag

Varför svarar man på en annons om man sen inte är intresserad? Familjen jag valt ut skulle ju komma och hämta Tarzan i går eller i dag men nu går de inte att få tag på. Det känns ju seriöst. Hörde av mig till en annan familj på listan och de var ju också jätteintresserade men när jag nu hörde av mig så ska de flytta och kan inte ta en hund förrän i mitten på augusti. Har nu hört av mig till yttligare en familj så vi får väl se vad som händer. Blir så trött. Allt bara strular och ingen energi heller och nu krånglar tv:n också. De har inte gett oss kanalerna på huvud tv:n utan på de som är i sovrummen. Boxarna hör i hop med ett visst kort så man kan inte byta som man vill.
Go och glad kexchoklad....skulle inte tro det.
kram k

Lördag

Publicerad 2010-07-17 09:20:39 i Vardag

Varför vaknar alltid barnen när jag sätter mig för att blogga? I 90% av fallen slår det aldrig fel. Dagens planer är i alla fall att ordna med hunden. Har inte hört av familjen jag valt ut men ska prova ringa de under förmiddagen.
Kram k
Återkommer senare alltså.

10 veckor

Publicerad 2010-07-16 08:36:24 i Vardag

Nu är det 10 veckor kvar och man man börjar bli lite nyfiken på vem som gömmer sig där inne. Att det är en kille vet vi ju men resten. Nyfödda brukar ju vara lite skrynkliga och så men sen blir de ju söta. Alla bäbisar är söta alla djurungar med. Eller har ni sett en ful bäbis någon gång? Funderar på när det är dax att börja ordna med de första bäbisgrejerna. Är det för tidigt? Kanske borde jag göra klart C´s rum först samt vår stora garderob innan jag börjar med något nytt.
Al vill absolut inte vara med på förlossningen, han känner sig faktiskt rädd. Det blev ju så fel allting sist. Ska man åka in själv då? Jag är ju van att klara av saker själv, tycker synd om honom att han ska ha sådan ångest över detta. Man kanske kan göra som förr i tiden att mannen väntar utanför?

Det var ganska okej på jobbet i går, smörgåstårtan blev inte så bra men kocken som dekorerade var ju inge vidare heller. Hade nog gjort det bättre själv om sanningen ska fram, för stora bitar gjorde han också. Det är ju inte lätt med sommar vikarier. Nu börjar ju industri semester så nu får vi mer att göra. Det är varmt, i går var tröjan alldeles blöt på ryggen önskar jag kunde ha t-shirt som en normal människa men då tappar nog folk aptiten med min Frankenstain arm. Måste få pengar till att fixa den. Till julen kanske? Behöver ju 80 000 för den enklare operationen eller en remiss till ett bra sjukhus från landstinget. Umeå vägrade ju betala annan vårdgivare eftersom de anser de klarar de själva, skulle inte tro det. Hur många chanser har de inte haft?
Om någon av er vänner vinner flera miljoner på lotter kanske ni kan låna mig lite pengar?
Saknar dansen lite just nu ska bli intressant att se när jag är tillbaka har ju aldrig varit mamma ledig förut så undra hur länge jag klarar gå hemma. Just nu är jag ju helt slut när jag jobbat 4 timmar.
Ja vi får väl se även jag kanske överraskar och tycker det är jätte skönt att vara ledig.
Ha en bra dag, vi saknar lite regn här i Flen men man ska ju inte klaga säger de.
Kram k

Tankar...

Publicerad 2010-07-15 08:02:23 i Vardag

I bland kan man bara inte släppa vissa tankar. De kan vara så löjliga och sådana man inte kan gör något åt. Tankar som absolut ingen annnan har tänkt på men ändå så ligger de där i bakhuvudet. Tanke ett i dag är:
Tycker folk att det är fel att man serverar mat samt serverar på begravning när man är gravid?
Jag kan inte släppa det att det känns som om man inte passsar in, tycker det känns lite skämmigt.
Man har svårt att rymmas runt gästen och man rör sig ju inte lika smidigt.
Damen som var huvudperson i går var född 1921 hennes man som dött var född 1914 en otroligt rar liten gumma som gärna berättade om livet - det var dax att dö för min man nu, han har haft ett långt liv sa hon. Men prästen glömde berätta att han gillade o jaga. Vi pratade lite om vildsvin och om älgar detta var medans vi väntade på övriga gäster.  De var nöjda med landgångar och tårta ( fast de tyckte tårtan var alldeles för söt, vilken tur det inte var jag som bakat).

Tanke två är om den här Littorin. 4 miljoner kommer det att kosta staten i fallskärm när han och hans anställda nu slutar sin tjänst. Den som kommer ny som minister behöver inte behålla samma personal som Litterin har utan har rätt att välja sin egen. Det är ju konstigt att vi som småföretagare då har så svårt att bli av med anställda som man inte vill ha på köpet. Uppsägningstider samt att man inte får anställa någon ny på samma tjänst under 9 månader.
Ja det är olagligt att köpa sex men hur många har inte gjort det? ( inte jag men andra vet jag)
Om man väljer att själv sluta på sitt jobb varför ska man då få en fallskärm?
Vi vanliga anställda får ju inga fallskärmar att väckla ut, vi kan falla rakt mot berget utan att någon bryr sig.
Är det rättvisa i vårt land?
Alla som vänder på slantarna för att få livet att gå runt. De har höga löner för att de är offentliga personer. Ge mig samma pengar och jag kan också vara offentlig person. De har ju valt de själva eller hur?
Val år.....jag undrar hur man ska rösta?
Kram k

Man ska inte klaga....

Publicerad 2010-07-13 08:27:30 i Vardag

Man ska ju inte klaga på värmen men det är lite ofrächt att svettas på natten så att man är alldeles sjöblöt. Bara att byta sängkläder. Vår termometer stod på +35 grader i skuggan men på vädret var det inte så varmt tydligen. Gjorde misstagat att åka och bada med C direkt efter fritids för att han skulle få svalka ner sig lite. Bråk och trots blev det såklart. Riktigt "varmt" i vattnet tyckte folk att det var kanske + 22-24 grader, vet inte riktigt de har ingen termometer. Jag är ju en badkruka men det var ganska varmt runt benen i alla fall. Tänkte låta C vara ledig från fritids för jag jobbar ändå kväll. Ska göra mitt stora köksprov - 30 stycken landgångar till en begravning i morgon. Har aldrig gjort det förut men hur svårt kan det vara? Jag har ju ätit några i mitt liv :-).
Tänkte ta med A så får hon hjälpa till med dukning och dammsugning av matsalen.

Nu måste jag berätta en jätte pinsam sak.....i går kommer en äldre kvinna in på vår gård....jag är nästan naken på grund av värmen så A får möta henne. A ropar mamma.....jag går ut nu påklädd.....det var från Flens vatten; Ni har inte betalt fakturan så nu ska vi stänga av ert vatten. Vaa? säger jag?
1345:- är obetalt i april månad, okej då kan jag betala den med engång säger jag. Jag rusar in, loggar in mig på banken och gör en betalning som jag sedan visar upp. Vilken tur vi var hemma säger jag. Ja annars hade ni kommit hem till en dunk med vatten på bron säger hon och nästan hånskrattar.
Har Flens vatten hört talas om informationssamhället som finns?  Man kan ju skicka ett brev om vad som ska ske om man inte betalar. De använder inget inkassobolag tydligen. Jo vi hade missat, jag borde stå på alla privata räkningar så slipper de hamna i Al´s hög. Tänk vilket drama för en sådan liten summa men jag kommer ju aldrig att missa igen eller hur?
Kram k

Myggor & kärleksråd?

Publicerad 2010-07-12 07:57:09 i Vardag

Tänk att ett sådant litet djur kan göra så mycket ljud när man ska sova. Irriterande helt enkelt. Flippade på familjen i går att ingen plockar bort sina saker - resultat - alla blev sura inte bara jag. Vi klarar helt enkelt inte av det.

Hörde att en vän till oss håller på att separera. Jag vill bara säga att livet blir bättre och att jag tänker på dig ofta. Om kärleken är stark nog hittar ni tillbaka till varandra annars kanske det är bäst det som sker. Jag tror inte man ska hålla i hop för barnens skull trots att jag själv gjort just det i många av våra krissituationer. Skulle jag ha varit en lyckligare människa utan min Al?
Det vet man ju inte, kanske om vi båda inte jobbat så mycket jämt så att vi hade haft tid för oss själva att vårda vårt förhållande. Jag vet att det är viktigt med vuxentid men att få denna tid verkar ju nästan omöjligt. Vi var ju borta tillsammans i julas en natt men det räcker ju inte det gäller nog att hitta de små stunderna i vardagen. Jag är ju absolut ingen kärleksperson som ska komma med goda råd, lever ju själv i ett så gott som syskonförhållande men kanske blir det så efter 20 år? Vi behöver ju knappt prata med varandra, har samma tankar om det vi ser på tv etc. det är ju inte så bra egentligen. Tänk att kunna säga: Vad tycker du?
Att inte redan veta allt eller gör man det? Om man visste så skulle inte strumporna ligga kvar på golvet eller kommer man till det läget att man inte bryr sig längre vad den andra parten tycker? För vet gör man ju innerst inne eller hur?
Om man inte känner den där stora saknaden när man är ifrån varandra så kanske man ska lägga allt på hyllan, när man känner att man inte behöver ringa och säga godnatt eller berätta hur dagen varit. Kanske är det bättre att ta ett break, känna sig för ordentligt innan hela livet hinner passsera? Vi är värda att vara lyckliga, jag tror det i alla fall.
Kram k

Äventyrsland

Publicerad 2010-07-11 08:10:11 i Vardag

Så åkte vi till Bert Karlssons nya satsning. Ingenting var färdigbyggt, byggställnigar, sand som dammade och dålig personal. Det kommer att bli ett hårt arbete att bygga upp denna anläggning till en stor attraktion. Varför öppnar man en park som bara är 50% klar? Ångrar att vi inte åkte någon annanstanns. Besökte riddardagarna i Hova också. C gillade det skarpt men A tyckte att allt var som en sekt. Kom alltså hem en dag tidigare än planerat eftersom vi hade hunden med och kände inte för att krångla med att bo på hotell med honom. Har fått så många svar om Tarzan så jag vet inte vart jag ska börja.
Kanon varmt i går så i dag måste vi åka o bada. Vart? Ja det är ju frågan. Pool eller sjö?
När barnen vaknar får vi se. Är ju uppe lite tidigt, vaknade 07.15 en söndag av en surrande fluga.
Hoppas ni är lediga i dag och kan njuta av solen.
Kram k

Massor av mail

Publicerad 2010-07-09 16:35:11 i Vardag

Jaha så är det dax att se sanningen i vitögat. Vi har fått jätte många mail om hunden så nu vet jag inte var jag ska börja. En familj som bor nära eller långt bort? Gör jag rätt? Det smärtar i hjärtat men jag vet ju vad som egentligen är det bästa. Tänk om man kunde vara liten o låta mamma ta alla beslut.
Kram k

Lite tungt att arbeta

Publicerad 2010-07-09 09:43:53 i Vardag

Jag som alltid tagit i när jag jobbar känner mig lite lat just nu. Magen är ju större och det är ganska jobbigt att böja sig ner och ta upp saker. Jag har ju en assistent på jobbet ( A alltså) men efter några timmar värker fötterna ganska bra och resten av dagen blir nästan i soffan. Kanske är det dags att ansöka om havandeskapspenning. Hittade ett nytt äventyrland som vi inte varit på. Ny öppnat, det är det Bert Karlsson har som ny park så vi åker nog dit i helgen. Ska bara jobba först, fixa hundvakt, tvätta och så. Hunden ligger ute på blocket nu så vi får se vad som händer framöver.
Nu måste jag ta tag i livet. Få C till fritids och komma i skaplig tid till jobbet, det är tur jag kan flexa eftersom jag alltid blir sen. Hur bär man sig åt att få barnen klara i tid? Det är inte lätt med en 8 åring som inte vill klä sig.
Kram k

Annons

Publicerad 2010-07-08 08:01:49 i Vardag

Vid tre tillfällen har jag försökt lägga ut hunden på blocket men får aldrig tillbaka mail från leverantören blir så trött på att skriva om annonsen om och om igen och inte få den publicerad. I går när vi var hos logopeden hade han haft tråkigt o förstört en dyr hudkräm, gudarna vet var han hittade den. Pratade med logopeden om beteendeträning och hon hänvisade till bup, ja vad fa....det var ju det jag sa när jag pratade med bup. Är så less på att bli bollad hit och dit och inget händer. Har lust att stämma hela sjukvården men det hjälper ju inte eftersom man får aldrig några pengar ändå. Se bara på min arm. Noll kronor och har en arm som frankenstain. Blir så less, har ingen energi till mer tjafs.
Al har ledig helg o vill åka och göra något med familjen men jag orkar inte med mer bråk. C var ju så ilsk i italien fast vi typ gjorde allt på hans villkor hur kul är det för en tjej som fyller 15?
Al säger då; C och jag kan ju göra barnsaker och ni annat men då spelar det ju egentligen ingen roll eftersom då är familjen ändå inte tillsammans eller hur? Ingen hundvakt har jag heller, kanske kan Al åka och göra något själv med barnen? Varför ska de alltid ha med mig? Jag har noll lust att gå på tex. grönan när jag inte kan åka något.
Vad finns det för familjesaker som passar en speciell C och en tonåring? Jag vet inte längre, vi har ju varit på de flesta temaparkerna i Svergie så det hade varit kul att göra något nytt.
I förrgår kom ett stort paket till oss från posten. Al den galne, hade köpt en Eu mopet till A säger han men hon är inte 15 än så det är han som kör den. C är överlycklig med egen krosshjälm och allt.  (svindyr hjälm)
El giganten hade skickat ut erbjudande om ett superpris men jag vet inte om det var en vit lögn för att jag inte ska bli så upprörd att han slösar pengar.
Ska jobba i dag några timmar sen blir det väl det vanliga att tjafsa med C. Skulle behöva sola lite, mina lår ser inte så nice ut, feta grislår som också är bleka, åderbrock och gropar. Urk
Sköt om er, Kram k

Blommor

Publicerad 2010-07-07 09:06:41 i Vardag

Rensade upp och planterade lite blommor i går på jobbet på förmiddagen skulle jobba några timmar på kvällen så passade på när a fanns för att hjälpa mig med de tunga jordsäckarna. Hade köket på restaurangen själv i någon timme och det blev väl en 10 rätter att laga det hade nog gått bra om kocken som jobbat dag haft allt färdigt men så var ju inte fallet blev lite sur faktiskt - jag vet inte hur man gör en rödvinssås. Jag använder ju blå band kanske får jag köpa med en fusk påse nästa gång så att jag i alla fall har något att fixa en sås med. Blir så trött, ingen sallad, inga tinade hamburgare etc. Vänta bara det kommer att bli ändring! När jag blir sur kommer det att resultera i något - gormtanten laddar. Jag har ju svårt för folk somslarvar i sitt jobb. Jag var tvungen att strunta i vissa moment själv i går men då kan jag ju inte heller sova lugnt på natten. Att jag inte gjort all städning och disk gnager i mig och jag tycker synd om personalen som ska ha frukost. Inte vill man heller störa med att skicka ett sms om läget heller om någon är ledig. Jag fick ju lära mig det för ett tag sedan, alla människor jobbar inte jämt. Ej på arbetet betyder att man inte jobbar tydligen. Förlåt alla anställda som jag sms ar så fort jag kommer på något viktigt. Ha överseende med en gammal tant. Nu läser nog inte mina anställda denna blogg men ändå det är ju tanken som räknas.
I dag har vi äntligen logopeden åt C, 1.5 år tog det att få en tid. Ska prata om beteendeträning med henne också vi måste få det lite lugnare här hemma. A ska kolla sina fötter också så det blir som en heldag i Katrineholm.
Annars ska jag försöka ta det lite lugnt, har en del förvärkar som trycker på.
Solen skiner igen. Sköt om er.
Kram k

Bilstrul

Publicerad 2010-07-06 08:48:41 i Vardag

Jag vet varför jag tidigare inte haft äldre bilar. Om nu man kan kalla en 4 år gammal bil gammal. Ursäkta att jag verkar stroppig men jag har faktiskt kläder som säkert är 10 år gamla. Jag hatar bilkrångel, vill ha en med snabb motor och utan problem. Var ju och hämtade ut min lilla bil i går och då var den besiktigad och klar, trodde jag. Nu hade inte bromsskivorna bak gått igenom besiktningen så jag fick en ny ombesiktning. De var ju godkända för en månad sedan????  Nu bytte inte bilfirman det eftersom jag inte hade svarat i telefonen när de ringt - jag jobbade ju. Får alltså boka en ny tid för detta och lämna in bilen vid senare tillfälle och på en annan bilfirma för de hade inga tider i Katrineholm. Å vad jag önskar en ny fin bil med snabb motor utan problem. Alltid detta penga problem annars hade jag inte tvekat.

Tarzan är hemma igen, det gick inte så bra hos den andra familjen. De hade en hund som är 2 år som absolut inte ville acceptera att Tarzan tog plats i deras familj. Det var synd men så är det ju. Tur att de provade i alla fall. Nu är jag alltså tillbaka på ruta ett. De tyckte inte heller att det är något fel på Tarzan men att han behöver stimulans och uppfostran. Så sant så sant. Jaha ska jag kämpa vidare eller annons på blocket?
Jag skrev ju en i fredags som jag inte lagt ut än. Har ju hela familjen emot mig i detta fall.
Men om de så gärna vill ha honom kvar varför hjälper de inte till?

Vi har regn i dag så kanske har vi tur att det blir mer på jobbet för det är lite segt att jobba med lite kunder.
Njut av er semester, vardagen kommer var så säker.
Kram k

Sommarjobb

Publicerad 2010-07-05 08:43:38 i Vardag

I dag ska vår dotter få börja att sommarjobba, självklart på vårt eget jobb men ändå. Det är nog inte det lättaste att ha oss som chef :-). C ska vara på sommarfritids under några veckor men vi ska försöka vara lediga några dagar här och där. Helgen har varit så varm, vi har haft 30 i skuggan så jag har mest suttit i soffan som en fet padda. Om nu en padda känner sig som mig?
Vågen står fortfarande på + 13 kilo så jag har inte ökat så mycket under den sista tiden. Ska till mvc i dag så får vi se om magen växer som den ska. C tycker den är jättestor.
Mitt dåliga samvete ( Tarzan ) har varit hos en prov familj under natten. Det är så lugnt hemma, att någon kan vara ett sådant orosmoment. C har ingen att bråka med, jag ingen att skälla på. C däremot blev ledsen på kvällen - jag vill ha min hund, hämta honom skrek han flera gånger. Vi får se hur allt går. Jag vet att jag gör det rätta att lämna bort honom trots att barnen kommer att hata mig ett tag för det. Vår situation är ohållbar jag vet det men jag måste säga det att det är jobbigt att vara vuxen och måsta ta elaka beslut.

Ska hur som helst till Katrineholm i dag och hämta bilen, till Eskilstuna och lämna hyrbilen. Mvc, jobba lite och kanske hinna fortsätta i C´s rymdrum som blivit stående i helgen.
Solen skiner inte just nu men jag hoppas att den kommer tillbaka så att ni som är lediga kan njuta av den.
Kram k

När livet känns motigt

Publicerad 2010-07-03 10:06:23 i Vardag

I bland kan livet kännas lite motigt. Det var ju väldigt varmt i går och ja, jag tyckte det var jobbigt. Svettades som en gris. Folk har sagt till mig att det är jobbigt att vara gravid på sommaren men jag har bara sagt - inga problem för jag älskar ju värme. + 29 grader hade vi i går så jag var mest inne och gjorde inte så mycket. Steg ju upp 05.00 och skjutsade A till Bromma så det var också en orsak att jag var extra trött. Sen ringde de att bilen min var klar. Hämtade upp Al på jobbet vid halv 5 så att vi kunde åka o hämta den. De hade dock missat en viktig detalj - inte besiktigad. Så ingen bil kunde jag ta med. Åkte därför för att hämta min cykel som också var inlämnad - den var inte heller klar för de skulle specialbeställa några däck trots att den skulle ha varit klar för 2 dagar sedan. Varmt och inget fungerar. Sen klagar Al på att det är stökigt hemma, att jag inte tvättat samt att jag inte varit och handlat. Då gav jag upp. Handla själv, det är inte jag som dricker litervis med coca cola. Började faktiskt med C´s rum i går men det räknas väl inte, bytte elkontakt till tv:n, diskade, körde över 30 mil i bilen. lagade lunch, var ute med hunden......så lite gjorde jag allt. Måste däremot dammsuga, våra påsar finns ju inte att köpa här i Flen så nu ska jag prova beställa på nätet. Liten stad ger problem det är bara så.
Ha en bra dag, i dag måste vi nog åka o svalka oss någonstanns.
kram k

Huvudvärk

Publicerad 2010-07-01 09:09:04 i Vardag

Andra dagen med huvudvärk. Åkte och köpte ny cykel till C i går. En riktig BMX. Han älskar den och cyklade hela dagen och skulle nog ha kunnat sova med den om det var möjligt. Hade ju egentligen inte alls pengar till detta men kanske får vi göra ett uttag från barnens sparpengar. Tittade på min dotters blogg eftersom hon lagt ut våra semesterbilder. Gud vad sur jag är på alla bilder. Jag måste ju skärpa mig annars blir det plastikoperation jag lovar. Jag vet att jag oftast är ganska negativ men det där var priset att se sig själv så sur. Ingen fotomodell är man ju det kan jag lova.
Har lyckats boka in läkartid till A nu på morgonen, hon har någon konstig böld/ vårta i ansiktet som måste kollas upp samt typ en plastbit under skinnet i överarmen. Bokade också två tandläkartider. En till A för att hon bitit av en bit på framtanden, den nedre tack och lov samt en tid till Al som är så tandläkarrädd att jag ringer honom 5 min innan han ska vara där. Förstår inte hur han kan vara så rädd. Vad gjorde tandläkarna med barnen i Nyköping när de var små?  Då alla läkartidder blev i dag blir C och jag dagens chafförer. Hade lovat A att åka till E-tuna för att kolla rean också. Tajt program med andra ord med 3 olika tider att passa.

Skickade i väg några mail om hunden igår. Familjen vill ju ha honom kvar men jag får ju 0 hjälp. De kommer nog inte att ändra på sig heller så snart blir det ett faktum. Vi har dåligt väder i dag så jag tänkte börja fixa lite i C´s rum. Han har ju en garderob vi kan isolera och inreda. Han vill ha ett rymd rum där. Ska i alla fall börja med det.
A ska åka till Skellefteå i morgon bitti över helgen för att vara med mormor under markanadsdagarna det är ju en tradition de har som är kul om de behåller. Flyget går 08.00 från Sthlm så i morgon blir det tidigt.
Mitt projekt i dag är att träna o le. Så man inte ser så sur ut. Kan man skylla på att man var osminkad?
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela