gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Äntligen Sol

Publicerad 2012-04-28 13:11:46 i Vardag

Så skönt att värmen gör oss besök. Man blir så mycket piggare. Varit och jobbat en sväng och nu dax att ta över barnen från Al som också ska jobba.
Blir nog en utedag, lekparken låter bra. King måste nog få hink och spade att leka med.
Njut av solen.
Kram k

King

Publicerad 2012-04-27 20:41:07 i Vardag

Han mår lite bättre nu och jag har kollat att hakan inte är svullen. Tät i näsan och feber tyder ju på förkylning.
Haft en lugn dag. Har fått tid för operation av armen. De har bytt läkare eftersom de gått över vårdgarantin med några månader och frågan är vem nu denna person är. Lägger mig inte på operations bordet igen om jag inte har fullt förtroende för läkaren. Någon som vet något om läkarna på Karolinska sjukhusets plastikavdelning?
Har mycket kramp i axeln som de kanske kan få bort med rätt slags operation. Känner mig lite nervös att åter opereras men det måste ju göras.
Kram k

Jobb

Publicerad 2012-04-26 22:52:05 i Vardag

Vet inte riktigt hur jag ska göra, måste hitta något snart man blir ju så uttråkad av att inte få känna sig värdefull. Intervjun gick bra, nu är det bara att vänta och se.
Vill ta tag i min lilla övervikt också. Vill bli av med löst daller. Dax att börja röra på sig. Ska vi peppa varandra?
Kram k

Feber

Publicerad 2012-04-26 08:48:42 i Vardag

Så är lilleman sjuk igen. I natt låg han bara och flämtade i flera timmar och det kändes som om han skulle brinna upp. Det kan vara ett resultat av förra veckans vaccin men det är ju inte så att tankarna direkt faller på streptokock bakterie i hans sydda haka. Det har tagit hårt på mitt inre sedan jag själv var sjuk fast att det gått över 10 år. Håller koll på honom, jag lovar.
I dag en anställningsintervju, åka förbi och prata med någon frisör om håret. Städa, räkningar och andra vanliga bestyr.
Kram k

Hårfärg

Publicerad 2012-04-25 00:25:13 i Vardag

Nä jag är inte nöjd. Känns som om jag har en hjälm på huvudet. Vad gör jag nu?
Avfärgning?
Kram k

Hårmodell

Publicerad 2012-04-23 22:16:31 i Vardag

Har återigen varit och fått håret färgat och klippt. Mitt hår som hade hunnit bli riktigt långt är nu i en kort page och färgen är mörkbrun/ orange/ rött. Kul med förändring och gratis behandling men jag vet inte om det känns som jag. Får utvärdera så småningom.
Kram k

Full lördag

Publicerad 2012-04-22 23:21:09 i Vardag

Först jobb som för första gången inte kändes bra. Barnen var inte sugna på lektion efter ett långt påsklov. Bara bus så jag var tvungen att jobba hårt....
Följde sen med dottern till hennes träning och satt och tittade. Al ringer och säger att min lilla King ramlat och nog måste sys i hakan som har ett ordentligt jack. Vi möts på akuten och jag går in med lill Kingen. Han är jätte duktig när de limmar jacket och plåstrar om. Först ärret avklarat. Väl hemma sen middag och sen såg vi Jägarna 2. Mina förväntningar var för stora så jag blev lite besviken på filmen. Den är sevärd om man inte sett den men jag hade väntat tills den kom på tv och inte hyrt den för 40:- som vi gjorde.
Fick svar på ett jobb jag sökt....
De söker inte någon med min profil....
Jobbet var cafe på ett hotell och lättare bar.
Ja det har jag ju ingen kunskap om eller hur?
Måste nog se över hur min ansökan ser ut, borde ju få komma till intervju i alla fall tycker jag. Helt värdelöst.
Godnatt, kram k

Vårdbidrag

Publicerad 2012-04-20 21:08:04 i Vardag

Haft samtal idag med försäkringskassan
så nu ska de ta beslut. Ett steg framåt i ärenden som ska behandlas. Känns ändå konstigt att en person ska döma hur mycket bidrag man ska få. Det borde finnas tydliga tabeller för detta. Något för politiker att ordna.
Länsförsäkringar har fortfarande inte byggt upp huset sedan vattenskadan och nu vill vi få ett avslut. De erbjuder pengar för att slippa och trots att vi har haft gällande försäkring så struntar de i detta. De har tagit reda på att vi inte har ekonomi att fixa det själva och slår på den som redan ligger. Huset kommer att säljas med brakförlust och smällen blir vår åter igen. Funderar på att vända mig till Uppdrag granskning.....
Kram k

18 månaders kontroll

Publicerad 2012-04-19 10:25:45 i Vardag

Var med min lilla King på kontroll hos BVC. Grabben skulle bygga med klossar, rita, prata, etc.
Det gick inte så bra....han sa nej! Ville inte, han börjar visa mer och mer egen vilja och grabben som till och med lyckas med kullerbytta ibland ratade övningarna totalt.
Han väger alldeles för lite så vi måste få i honom mer kalorier. Så som han springer är det ju inte konstigt han är smal....men vi ska göra vårt bästa.
Vill ha sol och värme nu. Livet känns så mycket lättare när solen skiner. Vill jobba, sökte flera stycken igår så vi får väl se om det lossnar. Inte bra för självförtroendet det här.
Nu måste jag fixa med mina fötter. Fotbad för att få bort alla hårdheter, det gör ont när jag går så nu måste det bort.
Kram k

Va?

Publicerad 2012-04-17 21:54:19 i Vardag

Vet inte vad jag ska skriva. Ingenting händer, vet inget om boende, jobb, huset i norr, när var hur? Sover inte så gott om natten och funderar på vad jag gör för fel. Det är ju något fel jag gör men är så förvirrad just att jag inte hittar ut ur labyrinten vi befinner oss i. Bostad är nummer ett men hur ska vi få tag i en?
Svarar på minst 5 lägenheter per dag men inget napp.
Om någon där ute vet någon bekants bekant som vet en lägenhet för oss att hyra så är det guldvärt. Tänk på era vänner på fb osv. Vi är skötsamma och har råd med en hyra som är normal. Vi betalar 15000 per månad nu och det är för dyrt med tanke på läget.
Tänk ner på djupet, snälla
Kram k

Städa, städa, städa

Publicerad 2012-04-16 19:05:47 i Vardag

Väcka barn, klä barn, få barn till skola/dagmamma och sen tokstäda.
Huset vi bor i ska ju säljas så fotografen har varit här idag. Skönt rent men ni ska se arbetsrum och garderober- kaos!
Kram k

Påsklovet

Publicerad 2012-04-15 08:25:16 i Vardag

Vi gick genom lovet levandes trots skitväder och ont om pengar. Det är verkligen inte kul att hitta på olika ursäkter varför vi inte gör eller tex. äter så som vi gjorde förut. Det kommer att dröja många år innan vår ekonomi blir som vanligt igen. Jag vet ju orsaken men det är svårare för barnen att förstå att det inte blir semester i år heller.
Kram k

Kommentar svar

Publicerad 2012-04-12 07:26:49 i Vardag

Jag älskar att få kommentarer här på bloggen. Vad som är roligast är när någon ger kritik. Även på kända personers bloggar får de kommentarer och jag bara undrar: Ni som klagar på en blogg varför läser ni?
Luften är fri. Man får skriva vad man vill.
Mitt bloggnamn är Gormtanten. Jag är tant, har en man som är soffpotatis och Nej han gör inte så gott han kan. Han skrattar när han hör att jag skrivit han är lat på bloggen för han vet att det är sant. Han läser inte min blogg ( annat än i hemlighet). Han har aldrig varit på tex. BVC , föräldrarmöte, till tandläkaren eller läkaren med barnen. Han kan ge de godis innan läggdags utan tanke på sockerchocken. Han har aldrig rengjort ett avlopp. Livrädd för småkryp. Grillar inte på sommaren, Etc. Etc. Men visst han gör så gott han kan......
kram k

Prover

Publicerad 2012-04-10 16:50:16 i Vardag

Vad och lämnade prover på lilla King. 7 rör med blod, 3 olika med avföring, urinprov, näsprov och halsprov. Vilken laddning av prover det var beställt av läkaren. King skötte sig som den prins han är, grät nog mest för att hans arm hölls fast. Al ledig i dag, känner mig så irriterad. Lagar middag gör han men egentligen måste det städas för huset ska besiktigas på torsdag 08.00 och idag är det tisdag redan. En riktig röra är det. Vad ska vi göra med alla onödiga prylar?
Flera lådor kvar av papper, videofilmer, verktyg etc. Lådor vi inte hann rensa innan förra flytten. Suck!
Är det bara jag som ska fixa det?
Är det bara jag som ska städa barnens rum?
Värst är dotterns rum, jag tog det för ett tag sedan men egentligen är hon stor nog att göra det själv.
Kram k

Bidrag

Publicerad 2012-04-10 14:39:36 i Vardag

Var och ansökte om ekonomiskt bidrag i dag och för att veta hur man ska göra med boendet. Det verkar som om vi inte kommer att få någon hjälp. Inga lägenheter kan de heller hjälpa till med. Svensk skötsam trebarnsfamilj får inte någon social hjälp i vårt land. Har ni inga släktningar att bo hos? Var tjejens fråga. Ung tjej på kanske 24 år som sa hej med en slapp hand ska nu bedömma vår framtid. Jag vet att livet inte är rättvist men snart är min gräns nådd. Undra vart alla utlänningar får tag på sina lägenheter?
Vill inte vara rasistisk men snart så smäller det.....jag är trött på detta land där vissa får hjälp medans man själv kammar noll varje gång.
Arg, ledsen, uppgiven.
Kram k

Drömmar

Publicerad 2012-04-08 22:51:17 i Vardag

Har en återkommande dröm som är jätteläskig. Helt plötsligt kan jag inte se. Det kan vara att jag drömmer om jobbet, hemmet, kör bil etc. Helt plötsligt ser jag inte den jag pratar med och får ursäkta mig att jag har något fel på ögonen. Sökte lite på nätet om drömmar och hittade denna text:
Blind: Drömmer du att du är blind ska du tolka detta som en varning, försöka inse dina misstag och undvika dem, speciellt när det gäller kärlek.

Kram k

Sommardäck

Publicerad 2012-04-08 10:41:43 i Vardag

Var och bytte däck igår. Klarar det ju inte själv så när firman jag var på hade öppet en påskafton slog jag till. Mindre än 10 minuter tog det och vid kassan stod en skylt: Byte av däck 200:- kontant. 250:- vid kortbetalning. Pengarna jag gav hamnade rakt ner i fickan på mannen utan att passera kassan.
Kram k

Glad Påsk

Publicerad 2012-04-07 21:50:31 i Vardag

Till er alla....vet inte vad som är så glatt med den men det hoppas jag ni andra vet. Bakade en påsktårta i alla fall, blå eftersom all gul karamellfärg var slut i butikerna vi besökte.
Många långa dagar av ledighet då man ska hitta på saker att göra som är gratis.
Kram k

Läkare

Publicerad 2012-04-05 21:17:40 i Vardag

Har varit och träffat läkaren med King. Utredning om hans otroliga törst. Ska och lämna prover på tisdag eftersom det är helg. Al har tagit med sig pojkarna till farmor över natten och jag skulle ha jobbat. Klassen blev inställd så nu är jag på väg hem igen. Tog en promenad med tung väska, köpte kebab till Alex och jag. Lite lyx en skärtorsdagskväll kan vara trevligt. 78:- för två stycken. Är ofantligt trött på att hela tiden tänka på ekonomin men det är ju så det är. Kommer att bli intressant och se hur mycket jag sover i natt och när jag vaknar i morgon när jag inte kommer att väckas 4-5 ggr.
Kram k

Oreo

Publicerad 2012-04-04 11:43:06 i Vardag

Som ni vet är jag en Buzzador och nu låtit mina vänner äta kakor från Oreo. Barnen på Kings barnomsorg uppskattade nog det mest av alla.

Ringer

Publicerad 2012-04-02 22:19:01 i Vardag

Det är otroligt vad man hoppas på att telefonen ringer och man får jobba. Måste få ihop timmar till hösten. Är förkyld så egentligen är det inte läge att jobba men hade gjort det ändå om de ringt. Kanske borde man höra av sig till hemtjänsten? Behöver de en person som jag tro? Nä måste hitta fler jobb att söka eftersom jag inte får något napp.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela