gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

C kom hem från skolan och tjatade om disco...

Publicerad 2010-10-29 22:28:21 i Vardag

C kom hem från skolan och tjatade om discot i flera timmar så i rätt tid skjutsade jag dit honom. Han hakade på några killar han tydligen kände och jag lämnade honom där, kändes jätte jobbigt men han kan ju mitt mobil nummer om det skulle vara något. När jag väl hämtade honom 2 timmar senare så hade han haft jättekul sa han så kanske jag är en hönsmamma trots allt. Kram k

Tankar

Publicerad 2010-10-29 11:58:49 i Vardag

Min hjärna fungerar inte normalt. Nog för att jag brukar vara glömsk men nu kan jag inte komma ihåg var jag har att prioritera, hjärnan jobbar som i bomull. Ringde i alla fall Dialect och de sa att service tar tid och att det räcker att komma in med Alex telefon på måndag.  Nu har jag ju en bra svägerska och bror så de visste hur man skulle nollställa telefonen och få den att starta upp så nu fungerar den igen, kanske borde jag lära upp killarna på Dialect? Det är Halloween disco på C ´s skola i kväll och han vill gå. Självklart säger jag men han har ingen att gå med. Han säger att han kan gå själv vilket säkert fungerar jättebra men jag tycker så synd om honom att han inte har någon bästis att gå med. Gå ensam kan ju inte vara så roligt, tänk om han blir ledsen och vill hem o sen förstår ingen honom. Al jobbar sent samt långpass hela helgen eftersom all service personal ville vara ledig samma helg. Det blir en lång helg för mig med C då. Det känns lite jobbigt att man känner sig orolig för att vara ensam med honom en hel helg - vad ska vi hitta på för att få dagarna att gå? Tänkte han skulle få vara ledig på lovet men kanske tar jag mig åter vatten över huvudet. Al ska ju jobba som vanligt.
Hjärnsläpp.......
Kram k

Dotterns Iphone 4

Publicerad 2010-10-29 09:17:38 i Vardag

Den är helt död och ja vi har laddat batteriet. Vad kan ha hänt? Blir så  trött, måste nu ta mig till Nyköping för att reklamera den frågan är nu vart jag lagt kvittot. Det kommer att bli ett helt projekt att fixa detta. Ska ringa innan så att de är förberedd, vill ju inte åka i onödan. Ska bara få King att sova så att jag kan göra mig i ordning.
kram k

Det måste vara något fel på årets Robinson...

Publicerad 2010-10-28 21:15:16 i Vardag

Det måste vara något fel på årets Robinson. Har ni sett vad kläder de har. Jackor, munktröjor, olika shorts m.m . Ska det inte vara hårt? Klagar gör de också, man kan ju åka hem eller låta intresserade personer medverka. Hur går urvalet till? Kram k

Vägning

Publicerad 2010-10-27 12:24:27 i Vardag

Så har jag åter igen varit och vägt lilla King. Denna gång har han faktiskt lyckats gå upp 270 gram vilket är bra. Jag själv kör vägning också på onsdagar så nu har jag "bara" 10 kilo kvar att gå ner. Förstår inte varför svenska Biggest looser förlorar så dåligt i vikt om man jämnför med de amerikanska. Ska inte de ha likadana träningsmetoder? Följer båda programmen men nog roar det amerikanska betydligt mer. Ser också Australian masterchef, det här är ju program som går på förmiddagen vilket passar mig perfekt.
Hade bråk med C i morse igen och det känns så tråkigt att skiljas som ovänner på morgonen. Han hade ingen jacka o mössa att sätta på sig då de blivit kvar i skolan sedan i går och han vägrade ha något annat. Kan man skicka ett barn till skolan i tunn tröja? Känner mig som en värdelös mamma som hela tiden får tjata på min son. Gör jag fel? Ställer jag för höga krav på mina barn? Tror även att dottern känner press att vara duktig i skolan, med dansen etc. fast att jag egentligen tycker att hon duger som hon är. Jag kan nog verka lite hård men det är för att jag vill henne väl. Det måste ju ändå vara bättre att ha en förälder som tjatar om läxor, städning, livet än att ha en som inte bryr sig alls eller har jag fel?
Är jag en sur mamma, sambo, kvinna som blivit så här bara för att jag egentligen inte har mycket till eget liv att ta hand om? Något att fundera på, för vem vill vara den personen? Det är ju inte så trevligt. Livet är inte lätt att leva men kanske kan man åtminstånde försöka göra det lite smidigare för alla. Kanske borde jag lägga tjatet på hyllan. Skulle familjen må bättre då? Skulle jag må bättre då? Kanske är det värt att prova.
Kram k

Grattis Anders

Publicerad 2010-10-26 20:04:39 i Vardag

Grattis lillebror Anders på din födelsedag, hur känns det att fylla 27 + några år till?
Om jag varit rik jag köpt dig en Ferrari och fyllt den med bensin men vad gör man när man är kulturarbetare?
Att jag valde fel yrke vad gällande pengar är ju helt klart men den glädje som mitt jobb många gånger gett är nog (kanske) värt mer än pengar. Tur för dig att du tjänar egna pengar och inte valde dansen som ditt levebröd.
Många kramar syrran.

Varför bråk om tandborstning varje kväll ?...

Publicerad 2010-10-25 20:29:38 i Vardag

Varför bråk om tandborstning varje kväll ? Sen så har sonen börjat äta hur mycket som helst. Ska man styra en åtta årings kaloriintag? Kanske är det normalt att man äter 3 mackor o 3 riskakor samt 3 plommon till kvällsfika för en kille som växer? Man vill ju bara honom väl. Det blir ju en lite svår balansgång när man har en dotter som äter som en myra o en son som äter som en elefant. Aldrig ska man slippa oroa sig fast det är väl en mammas lott i livet? Kram k

Söndag / Måndag

Publicerad 2010-10-25 17:59:45 i Vardag

Söndagen gick åt att rensa kläder i alex rum, hänga upp och gå ner i källaren med de. Jag hann inte klart för galgarna tog slut. Skulle ha varit i väg och köpt i dag men tröttheten tog över så vi har sovit en bra stund i dag bäbis och jag. Hade lite bråk med C i morse han är så otroligt sen på att klä sig så taxin får stå o vänta. När jag hämtade från fritids blev det också lite tjafs fast jag mutade med en glass på hemvägen så att han inte skulle dö av hunger. Dålig och obestämd mamma jag vet men man orkar inte tjafsa jämt. Vad som gör saken svårare är ju att hans pappa ger barnen allt de pekar på. Jag anser att man inte ska belöna dåligt beteende men C är duktig på att spela ut oss mot varandra så sen är det vi som bråkar. Alex har inställd jazz i dag vilket kräver skjuts för att hinna i rätt tid till baletten. Ska anmäla mig som vikarie så fort man är läkt i magen. Det svider en hel del fortfarande och tarmarna fungerar fortfarande inte som förr.
Nu vaknar han, barn har radar så fort man gör något vuxet eller hur?
Kram k

Med kallt väder har jag i alla fall lyckat...

Publicerad 2010-10-23 20:20:43 i Vardag

Med kallt väder har jag i alla fall lyckats vara med C i Katrineholm o köpa vinterskor. Grabben har lika stora fötter som mig nu. Helt otroligt! Börjar fundera på om jag är tondöv, tycker vissa i Idol sjunger helkasst medans juryn tycker de är bra. Kram k

Nervös

Publicerad 2010-10-21 12:34:33 i Vardag

Känner mig nervös i magen på något sätt fast att jag ska vara ledig och mysa med bäbis. Har ju inte fått allt pappersarbete gjort som jag borde och ännu struligare blir det när de anställda inte lämnar in i tid. Funderar på om de ska få bli utan lön denna månad, de som inte lämnat in alltså fick ju göra flera utbetalningar förra månaden. Jag kan ju inte bokföring så när allt inte blir samlat så blir det jättestruligt tycker jag. Har redan gjort fel på en del saker som revisorn måste hjälpa mig att reda ut. Det är nog detta som spökar i maggropen. Annars så har jag dammsugat i dag så vi får se hur magen mår sen. Var ju på Bvc i går och då la sköterskan om mitt sår med. Det var bara på ett ställe som det blivit en liten ficka som inte var läkt. Hur det ser ut inne i magen vet jag ju inte men det känns konstigt när man sträcker på sig. Kanske borde jag skriva en priolista så att jag gör något varje dag. Man blir ju stressad för ingenting.
Sköt om er, kram k

Tack

Publicerad 2010-10-20 14:38:24 i Vardag

Tack för alla fina bäbiskläder vi fått av släkt och vänner. Man får ju nästan dåligt samvete när man får så många fina saker. Säg till om ni vill ha något bakat så kan jag åtminstånde ge något tillbaka. Var och vägde King i morse och han har inte gått upp så mycket i vikt. Ska ge lite tillägg så att mina såriga bröst får vila lite. Han vill ju snutta hela tiden och kanske är det för att han är lite hungrig vi får väl se om det hjälper. Al var i alla fall och köpte en badbalja och en babysitter i går så nu kan King få bada på riktigt och inte bara bli avtvättad i kökshon. Inte för jag tror det spelar honom någon roll men ändå. Funderar på vad man ska hitta på för skoj med barnen på höstlovet. Al kan vara ledig lite men för att han ska kunna koppla av så måste vi nästan överge vårt hem några dagar annars åker han till jobbet ändå. Om någon har ett bra tips på höstlovsskoj så skriv gärna. Fick höra något bra i dag; Flen blir bättre - nu kan man köpa smink på Ica - helt otroligt. Kanske går utvecklingen framåt även här. Däremot så när jag körde genom stan i går så hann jag se så otroligt många a-lagare att man nästan blir mörkrädd. Finns det ingen hjälp för dessa människor? Hur kan de få handla på systemet när de är påverkade?
Sitter på bänkar och dricker helt öppet och ändå blir de inte tillsagda. Skulle man själv göra samma sak så skulle man väl få besök av polisen omgående. Tror ni inte det?
Låg med värsta migränen i går kväll och i natt och måste bara tipsa om att produkten Zomig Nasal nässpray är den som fungerar riktigt bra. Svindyr; 100:- per dos men den hjälper i alla fall mig. Finns på apoteket.

Snart dax att hämta storebror i huset, hoppas han är på bra humör så att kvällen blir trevlig och inte en kväll i trotshumörs tecken.
Sköt om er, kram k

Långsam dator

Publicerad 2010-10-19 11:05:12 i Vardag

Trots ganska ny dator så har den börjat krångla. Är långsam fast att jag gjort virus skanning. I bland släcker den bara ner sig och man ska sen starta Windows normalt eller i felsäkert läge. Någon som vet hur man fixar detta?
Önskar att jag åtminstånde hade en teknisk man som kunde fixa sådana här saker. Men sådan tur har jag ju inte.
Lilleman är i alla fall mer vaken nu kanske 3-4 timmar i sträck samt en stund vid 04.00 på natten då vi får sitta och gosa en stund. Skulle behöva rensa och fixa grejer här hemma men har fortfarande väldigt begränsat energi. Ligger efter med en massa pappersarbete och vet att jag skulle behöva göra det för att inte behöva bli stressad mentalt. Det regnar hos oss i dag så någon promenad blir det nog inte. Håller på att tvätta lite vinterjackor eftersom det är så kallt ute. C behöver ny jacka och nya skor med. Kanske kan Al och han åka och fixa det så kanske det går lättare. C är ganska svartsjuk ibland och kan ganska lätt hitta på något dumt mot sin lillebror så det känns som om man behöver vakta lite. Vi får hoppas det ger med sig. Hade i går morse ett bråk med C innan skolan. Han hade inga skor att ha, alla var för små sa han. Kvällen innan hade han nämligen tvättat sina gympaskor under kökskranen så de var dyngsura. Han gjorde detta när jag gav King mat så jag såg det alldeles för sent och hann inte stoppa honom. Det slutade med att han tog ett par för små men det var när jag hunnit bli arg, jag gillar inte att bråka innan han åker till skolan inte annars heller men mitt tålamot räcker inte till alla gånger.  Han fyller ju nio men är oftast som en 6 åring och den trotsen.
Funderar på att baka något men egentligen borde jag göra annat nyttigt.
Ha en skön dag,
kram k

Uppdatering

Publicerad 2010-10-17 13:31:37 i Vardag

Usch vad jag varit dålig på att blogga. Det är som om jag inte gör något så ingenting finns att skriva. Tänkte ju inte att det skulle bli en bäbis blogg och bara handla om vår lilla King Lucas. Al fick några tröjor, biljetter till Monster jam i globen att gå med Casper, en nappflaska om han känner för att ge King mat fast han får köpa välling själv. Lite lotter. Hade helst köpt honom en mobil när hans krånglar som bara den men det är något som han måste få välja själv. Jag har ny mobil i alla fall så nu kan man ringa mig och höra vad jag säger. Alex har ju inte kunnat skicka sms till mig på över ett år men med ny mobil i min hand så funkar även det. Gick min mer eler mindre första promenad i går. 1,5 km x 2 och det blev alldeles för långt. Var helt slut efter det mår dock bättre men i bland svider det ganska bra i magen. Min stackars storebror hade missat att jag skickat sms från bb och berättat om King så han blev lite förtvivlad när han hörde att han föddes den 6 oktober och han såg smset den 15. Trodde att alla läste sms men nu vet jag bättre. Vi har sol i dag men det är lite halvkyligt. Hörde att det kommit snö i Umeå, vart tog sommaren vägen? Tyckte nyss det var vinter. Jag borde bo utomlands i värmen. Hatar kyla.
Alex till Sthlm för att dansa i dag tack och lov att mormor kan möta upp när man fortfarande känner sig lite seg.
Har gått ned 4 kilo på en och en halv vecka utan att banta, det är inte konstigt att man blir lite yr i huvudet i bland. Har alltså 11 kilo kvar till min ordinarie vikt. Men tar det lungt jag lovar.
Nu vill C ha lunch.
Sköt om er, kram k

Skvaller

Publicerad 2010-10-13 11:03:37 i Vardag

Ja eftersom tidningarna redan luskat ut att vi numera har mer eller mindre kända personer som bor på hotellet så kan jag ju lika gärna berätta. Filmteamet som filmar amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor bor hos oss just nu. Själva huvudpersonerna bor inte men filmteam och statister så ingen brådska för att få autografer. När tidningarna ringde så sa vi så klart: Inga kommentarer och så får det väl förbi men 25 rum är i alla fall bokade i några dagar.
Annars är allt lugnt, mamma på besök i dag. Dammsuger och står i. Någon som harr tips på presenter till en man som fyller 42? Jag sa ju att det skulle bli tätt mellan tårtorna i oktober. På fredag gäller det men har inte en idé om vad jag ska hitta på. Kanske en badbalja till King??? Skojar bara. Ge mig tips, snälla.
Ha en skön höstdag, kram k

Hemma igen!

Publicerad 2010-10-10 13:10:09 i Vardag

Så fick vi komma hem i går eftermiddag och grabben sköter sig exemplariskt än så länge. Är rätt trött och brösten värker som bara den. Viktnedgången blev bara - 5 kilo men kanske händer det något när magen kommer igång efter alla stillsamma dagar. Al frågade hur länge jag ska vara tjock......jag vet inte om 8 veckor får man börja träna. Får ta ett gram i taget eller hur? Jag vet att jag är lite vikt fixerad, har varit det hela mitt liv, andra kan väga vad de vill men jag själv mår inte bra med övervikt. Ryggen blir ondare och psyket med. Hade ganska mycket problem med maten i mina tonår och passar mig noga för att ramla dit igen. Lovat C en promenad med barnvagn i eftermiddag. Al är tack o lov ledig bara jobbat någon timme. C sitter millimeter ifrån mig hela tiden han har ju varit hos farmor i 3 dagar så nu är han mammig. Ska nu vila en stund innan King vaknar.
Ha det så gott, Kram k

Jag är nog inte skapt för att föda barn...

Publicerad 2010-10-08 16:43:56 i Vardag

Jag är nog inte skapt för att föda barn. Prinsessan kom ju perfekt men c tog min högra arm och king tog min mage. Ligger här ganska orörlig i en sjukhus säng med morfin som smärtlindring. Jag måste säga att känslan är som förr o man kan inte tro att det gått 9 år sedan sist. Många nätter på sjukhus o fortfarande kan jag inte sova om natten. Ska nog be om sömn tablett inför denna natt. Nu är det mat igen. Återkommer. Kram k

Hemsk natt med fruktansvärt ont i snittet...

Publicerad 2010-10-07 07:17:50 i Vardag

Hemsk natt med fruktansvärt ont i snittet trots ketogan. Inte sovit många minuter så natten kändes super lång. King, bäbisens smeknamn, har skött sig exemplariskt. Sovit, ätit och bajsat. Han har fått tillägg eftersom han varit lite för trött för att ammas men det blir nog bättre. Eget rum har jag fått vad jag däremot inte förstår är att man 2010 inte har tv på rummet:( det blir lite segt att inte ha något att göra. Håller er uppdaterade. Kram k

Akut kejsarsnitt blev det klockan 15.00. V...

Publicerad 2010-10-06 22:44:15 i Vardag

Akut kejsarsnitt blev det klockan 15.00. Var inne för kontroll i morse och då visade sig att lilla king inte mådde så bra. De beslutade sig för att sätta igång mig. De tog hål på hinnan för att sätta mätning på hans huvud. Vid strax före 3 tog de ett blodprov från hans huvud sen gick det fort. På 9 minuter var han ute. Då hade jag hunnit bli körd till operation, sövd och han var ute för vidare behandling. Otroligt snabbt eller hur? Vi mår nu båda bra. Har ont i såret men får smärtlindring. Ligger nu på bb så mobilen får vara på. En lång väntan är slut o hela familjen har träffat honom. Nu är det bara ett namn som saknas. 3325 gram o 52 cm lång. Sköt om er. Kram k

Grattis på 15 års dagen!

Publicerad 2010-10-04 09:41:13 i Vardag

Till min prinsessa som blivit så stor. Tänk dig 15 år redan. Det är ju tur att man får ha dig hemma åtminstånde några år till. Jag vet att du inte läser min blogg men vill ändå säga grattis här eftersom det är min port till omvärlden på dagarna när du är i skolan. Nya lillebror kom ju inte i natt i alla fall så vi hann ju sjunga i morse och jag hoppas han väntar till i morgon så att ni slipper dela denna dag i framtiden. Vill bara säga:
Älskar dig av hela mitt hjärta och lite till. <3 <3 <3
Puss Puss, mamma

Presentproblem

Publicerad 2010-10-03 11:51:49 i Vardag

Helst skulle man ju vilja ge sin lilla skrotfia allt hon önskar sig men det har inte varit det lättaste att få tag på. Det märks att man bor på en mindre ort och att även Nyköping och Eskilstuna är mindre städer. Helt omöljigt att bara hitta en del småsaker som står på önskelistan. Postorder via internet finns ju såklart men det är ju lite leverans tider på sådana saker. Letar även efter ett skötbord i rimmlig prisklass inte heller helt lätt att hitta.

Varför sänds det så dåliga program på tv? Förr i tiden kunde man ju i alla fall se någonting bra en fredag eller lördag kväll. Nu går de alla möjliga dagar, såg att Robinsson ska börja igen. Nu på torsdagar klockan 8. Räknas inte det till familje program. Min C går ju och lägger sig då. Likadant är det med en hel del program. 20.00 är en populär tid att sända på vilket innebär att man som vuxen också missar programmen när det ska borstas barntänder etc. Det kanske är äldre människor som sitter på tv´s programplanering. De utan barn som tror man kan se på tv när som helst. Det är tur man betalar mycket dyra pengar till Viasat så att man åtminstånde kan spela in vissa program när man hämtar från träning eller duschar barn. Ja jag är ju hemma på dagarna så inspelningarna hinner jag ju se men tycker synd om er andra som missar alla dessa världelösa program som inte handlar om så gott som ingenting Har jag klagat klart nu?

Värkar som vanligt men ingen bäbis än. Skulle vara tråkigt om han kommer i dag. Då blir det in och föda och så hem igen för man kan ju inte missa sin prinsessas födelsedag.
Sköt om er, kram k

Minuters skillnad

Publicerad 2010-10-01 15:19:46 i Vardag

I bland kan man vara minuter från en tragisk händelse. När jag åkte till Nyköping var det en bilolycka som hänt precis innan jag kom. Ingen ambulans, polis eller brandbil var ännu på plats men det var folk som stannat sina bilar och hjälpte till. Läser på nätet nu när jag kommer hem att en 75 årig man avlidit i denna olycka. Frontalkrock, allt jag oroade mig för i den stunden jag satt i bilen var att jag skulle komma försent till ultraljudet. Vad samma minuter kan vara olika för olika personer.
Bäbisen mår bra, den trivs bra inne i magen och de sätter inte igång mig förrän tidigast om en vecka. Naturlig förlossning är ju tydligen bäst enligt barnmorskan. Ber bara till gudarna att det inte sker på natten till den 4:e oktober eftersom det är A´s födelsedag då.
Nu funkar internet igen och jag kan börja leva normalt.
Sköt om er,
kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela