gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Kompisar

Publicerad 2010-08-31 08:29:39 i Vardag

Det känns verkligen hårt i ett föräldra hjärta när barnen berättar saker som deras så kallade kompisar gör ibland. Jag vet att jag tagit upp det förut men gör det igen för jag tycker det är viktigt att vuxna tar sitt ansvar. Min yngre grabb berättade att en kompis mamma hade sagt åt kompisen att han inte får leka med min son. Varför??? De kom i lite bråk förra veckan och C hade nypt pojken tillslut när denna pojke gått på om att " du får inte komma på mitt kalas" etc. Pojken i fråga har varit hem till oss och är sjövild så de har inte guds bästa barn heller. Man ska inte nypas men när det verbala inte fungerar kan jag nästan förstå C. Allt detta hände på fritids och borde ju redas ut av dem.
Mitt älsta barn har en kompis då A duger när det är lov och då en annan kompis inte har tid. De har varit med varandra under nästan hela sommaren men i och med att skolan börjar så är A ingenting värd. Nu står inte A utan kompisar och jag säger åt henne att inte bry sig, var med kompisar där du alltid duger men jag kan se att hon är sårad. Det kanske är så en sommarkatt känner sig.
Det är svårt, att ringa barnens föräldrar känns meningslöst men hur peppar man sina barn när man själv vet hur det känns. Jag hade också problem med vissa kompisar som barn och grät många timmar i min säng ändå så vet jag inte hur jag kan hjälpa mina egna.
Allt jag kunnat säga är: Vad med andra kompisar och inte med sådana som gör er ledsna.
Någon som har bättre tips?
Kram k

Ensam

Publicerad 2010-08-30 12:16:04 i Vardag

Så var det måndag o barnen är i skolan, det är så tyst här hemma och jag känner mig lite ensam. Har inte riktigt ork att ta tag i att göra något ordentligt. Var på Mvc i morse och allt ser bra ut, pratade lite om förlossningen och bad henne skriva att jag helst vill ha en kvinnlig barnmorska det var ju en man som inte trodde på mig att jag mådde dåligt när jag fick C och därför hann bli så otroligt sjuk. Känner väl ingen direkt oro annars det enda som är lite jobbigt är att vi har 5 mil till sjukhus och Alex ploppade ju ut så snabbt men det var ju länge sedan. Var och köpte nya skor åt C i går och stackarn höll på få skor som var aldeles för små. Alex och jag gav honom 34 och han sa aj vilka skor vi än provade, sluta dumma dig tyckte vi. Okej vi mäter väl foten då. Barnet har 35-36 i storlek alltså samma som Alex så det var inte konstigt att han tyckte alla skor var osköna. Jag har ju 36,5 så snart kan vi alla ha samma skor förutom Al.
Min Al jobbar ju 7 dagar i veckan och jag börjar känna att det inte håller i längden. Det finns vissa sysslor som man fysiskt inte klarar av som tjej och jag måste nog be honom om vi kan åtminstånde kan ha 10 minuter per dag då han hjälper mig med de tyngre sakerna. Jag är ju ganska teknisk, kan byta kontakter, spackla, måla, tapetsera etc. men att flytta möbler är ju ganska svårt. Sen så finns det nog en önskan att få bli uppassad ibland, att mannen är den som byter däck och gör manliga saker medans jag som kvinna får vara lite okunnig. Vi har det ju inte så i vårt förhållande men ibland drömmer man om att det ska vara som på film.
Tydligen är det en ny danslärare här i staden, måste kolla om de haft tjänsten ute på ams det var knasigt att jag missade det i så fall även om jag nu ska vara ledig så hade det varit bra att söka så att det vet att jag finns. Kommer ju behöva jobb så småningom.
Vi har tråkigt väder och det känns i ens kropp att energin inte är på topp.
Sköt om er,
Kram k

Svårt att vara förälder

Publicerad 2010-08-29 10:42:12 i Vardag

I går var vi till Parken Zoo för att de hade dansens dag, olika föreningar upppträdde med dans. Jag blev lite bedrövad då man anser att fast det är 2010 så undervisas det fortfarande i jazzbalett som var den jazz stil som fanns när min mamma var ung. Är det rätt att låta ens dotter ta klasser på en dansskola med en dansteknik som är helt borta? Ska man som förälder acceptera att betala pengar för sådana kurser? Är det inte så att oavsett om man dansar för skojs skull så har man väl rätt till en gedigen danslektion? Jazzteknik och balett teknik har ju sin stabila grund och egentligen ingenting man kan slarva med. Dansglädje fanns hos de flesta elever på scenen och det var kul att se men om nu dessa elever kommer att drömma om en framtid som dansare? De kommer inte ha en chans att söka sig vidare om de inte får någon teknisk träning. Ska man då som i den situation vi är i skicka vår dotter till Sthlm för klasser trots att det kostar en förmögenhet eller ska man låtsas som ingenting och låta henne dansa på en skola utan dansteknik? Nu är ju vår dotter inte säker på vad hon vill med dansen men om det skulle vara så att hon så småningom känner för att bli något inom dansen ska man inte då ha gett henne de bästa förutsättningarna?
Moraliska beslut är inte lätt och nog hade det varit lättare om man undervisade själv och kunde ge henne den teknik hon behöver oavsett om det är för nöje eller yrke.
Kram k

Färdig målat

Publicerad 2010-08-26 13:42:31 i Vardag

Mamma kom och besökte i går och hjälpte mig måla klart i C´s garderob så nu är det att dekorera som fattas. Mamma var nere för att lyssna på en konsert A hade i kyrkan i går. Det gick bra för henne och det är så rörande att hon blivit så stor, började nästan gråta av stolthet över min lilla skrotfia. I dag åker C hem med taxi efter skolan vi ska ju låta honom ha 2 kortdagar i veckan. Morgonen var inte kul han började bråka om att taxin var scen, vägrade ta med gympakläder etc. Allt löste sig tillslut men det tar ju på krafterna. Han behöver sova mer, ska försöka få i säng honom tidigare. Lyckats sova någon timme nu på förmiddagen så känner mig lite piggare för tillfället fast om man kan dö av halsbränna så vore jag nog död. Måste prova något annat läkemedel.
Har inte så mycket annat o berätta just nu. 4 veckor kvar och inget namn kan jag komma på. Något kort vill jag nog att det ska vara. Får fortsätta fundera.
Kram k

Böter

Publicerad 2010-08-24 08:38:18 i Vardag

Jaha så har jag fått mitt första brev på posten från polisen med en fin bild på mig själv när jag kör bil. 79 km på 70 väg kostar 1500:-. Har ju aldrig åkt fast förut frågan är nu bara om jag kommer att få fler eftersom kameran sitter på väg till fritids. Kanske droppar det in ett brev per dag:-)
Mötet i går på Bup var helt onödigt - inte går det att sitta där som förälder och prata om sitt barn när barnet är med dessutom ville han gå hela tiden så nu är vi ombokade till 6 sept. o då ska bara vuxna komma. Vad har folk för utbildning? Det är ju något man visste innan, att vuxna måste prata själva om problem. Varför kan inte saker och ting bara fungera?
Nu på morgonen blev det lite strul, regn ute men han skulle ändå ha shorts och croocs. Han får alltså gå med blöta fötter i dag så kanske han lär sig att göra som jag säger någon annan gång.
Är trött i dag efter gårdagen, jobbade ju en stund, vilket det inte riktigt finns energi till när man varit uppe från 07.00. Hur kan de sända Fångarna på fortet så sent? Är inte det ett familjeprogram? Vi fick spela in slutet så att C kunde komma i säng. Han var kanontrött vid 21 och det kan man ju förstå.
Dagens plan är att fortsätta städa lite.
Ha en bra dag där ute,
kram k

Skoldags

Publicerad 2010-08-23 11:31:29 i Vardag

Så var det dax för barnen att åter börja skolan. C skuttade nästan ur sängen och var klar långt innan taxin var här. A var i tid hon med men det förväntar man sig ju. Har hunnit plocka undan och dammsuga sen får jag ta ett rum i taget för nu måste rummen bli gjorda. Allt tar sådan tid när man är så otymplig dessutom krampar ju magen en hel del fast att han kommer för tidigt är väl bara att glömma så tur har jag nog inte. Ska jobba några timmar i kväll för att sätta in en av de nya i arbetet. I eftermiddag ska jag o C på möte på Bup för att disskutera framtiden, vi blev ju utskrivna från habben så vi tillhör ju ingenmansland. Måste också köpa honom några nya kläder. Alla byxor ser för korta ut. Men vi hinner nog fixa lite innan jag ska jobba. Umeå gick bra men det kändes konstigt att lämna in nyckeln som man haft i 9 år. Lite av ens identitet försvinner. Jobbet har ju varit så gott som allt för mig och nu är jag ingenting. Jo jag vet att jag är mamma men som vuxen kvinna, vem är jag då?
Det är ju inte riktigt min grej att vara hemmafru eller så är det det jag har ju egentligen ingen aning. Vad gör folk hela dagarna? Jag menar jag har ju just nu ett helt hus att fixa men sen då? Ska jag dra gata upp och ner i Flen med en vagn?  Jag vet faktiskt inte vad man gör som mammaledig eftersom jag aldrig varit det trots 2 tidigare barn. Ska bli intressant att se. Är lite orolig att jag ska klättra på väggarna bara efter några dagar, bli deprimerad över att jag inte har några vänner etc. Vi får väl se, det är några veckor kvar eller hur?
Kram k

Uppdatering

Publicerad 2010-08-21 18:36:17 i Vardag

När jag väl kom till Umeå så var det mesta på jobbet fixat. Har mest reggat elever det är synd att ryggen inte klarar av att jag sitter längre stunder. Har haft öppet hus i dag med mycket folk så det var kul. Satt kvar o jobbade en stund så jag kom nyss till hotellet. Åt en kass macka på ett ställe som tagit över efter Subway på stan så undvik detta ställe om ni vill ha smarrig macka. Borde gått någon annanstanns men en liten herre i magen protesterar mycket just nu så någon promenad var det inte läge för. Skulle vara lite skönt om han kunde komma lite för tidigt, magen är ju i vägen vad man än gör. Har i alla fall hunnit klippa mig och göra lite slingor så nu känns i alla fall håret bättre. Känner mig lite ensam, borde väl njuta av tystheten men kan inte riktigt koppla av.
Ha  en trevlig kväll,
kram k

Så är jag på väg mot umeå. Ny bok i b...

Publicerad 2010-08-19 07:17:46 i Vardag

Så är jag på väg mot umeå. Ny bok i bagaget. Keplers nya. Mina fudge kakor blev sådär. C tyckte det var jätte goda men min kladdkaka med tryffel är fortfarande godast. Här regnar det. Det märks att hösten är på g. Kram k

Time out

Publicerad 2010-08-18 12:38:59 i Vardag

Tog en dag ledigt i går och gjorde ingenting. Skjutsade C till fritids på morgonen och sen hem, lade mig i sängen, läste, sov och bara var. Är fortfarande trött men det känns som om läget är lite mer under kontroll. Kanske är det skillnad att vara gravid vid 39 än när man var 25. En stor skillnad är ju reumatismen som också tar på krafterna.
Jag får som sagt inte mycket gjort just nu men åker till Umeå i morgon för att styra upp det sista inför helgen. Vet att Al egentligen jobbar, han trodde jag skulle vara hemma men han måste lösa det på något sett. I bland så måste familjen också vara viktig. Maten på jobbet verkar mycket bättre nu många kunder har sagt det och det är ju bra. Kanske var det bra att ta in en ny chefskock. Har i dag provat baka en ny fudgekaka som ska avsmakas när den svalnat. Det märks att jag är trött när jag inte fick den glädje som jag brukar ha när jag bakar annars brukar ju bakning ge mig mer energi men så var inte fallet denna gång. Har beställt dammsugarpåsar på näten, gav upp med att hitta här i lilla Flen jag hoppas de kommer snart. Hur som helst var det enkelt att beställa så det är något jag kan rekommendera.
Får man sola solarium med bäbis i magen? Man kanske måste täcka över den? Skulle behöva d - vitaminen eller får man ingen sådan av fusksol?
Kram k

Tårarna är torkade

Publicerad 2010-08-16 19:26:52 i Vardag

Tårarna är torkade men det behövs nog inte mycket motgång för att de ska välla över igen. Biljett prelbokad så på torsdag bär det av till Umeå igen. Måste bara kolla om lite barnvakt till C. Fick i alla fall brev från barnpsykologen i dag ska på förberedande möte med en kurator på måndag tillsammans med C. Äntligen fick vi den tid vi väntat på. Min lilla skrotfia ska med båten till Gotland i kväll. Följer med en kompis och hennes familj. Den lilla damen kom hem 02.16 i natt, hade varit hos en kompis och sett film men så sent kommer jag inte tillåta i fortsättningen. 3 blogginlägg på samma dag är kanske lite mycket ville bara ni ska veta att jag står på benen som vanligt fast egentligen önskade det motsatta.
Livet går vidare vare sig man har lust eller ej.
Kram k

In i väggen

Publicerad 2010-08-16 13:41:01 i Vardag

Nu pajade jag ihop. Finns ingen ork kvar och tårarna bara rinner. Är det läge för psyk eller går det över självmant? Åkte med C till Al på jobbet för att kunna vara själv.  Hade ordnat alla listor och ringde för att höra om de som ska jobba heltid denna termin kommit igång med sitt arbete eller om de behövde hjälp att komma igång. Jag har inte tid att jobba denna vecka får jag som svar, mitt fel? Vet inte men eftersom vi öppnar i helgen så tog jag för givet att man började med all planering denna vecka. Nog är jag tillräckligt van att jag borde skrivit arbetstider men eftersom det delvis är min tjänst de ska jobba och eftersom jag inte jobbar så var ju tanken att någon annan gjorde det. Så klantigt av mig. Varför var jag inte tydlig?
Måste alltså åka upp igen till Umeå för att hinna fixa inför helgen det är inte det att jag inte får betalt utan att jag hade hoppats att de skulle stå på egna ben och tycka det var roligt och inspirerande att slippa ha mig där.
Jag lyckas väl rycka upp mig. Att spela teater är jag ju van vid men det hade varit skönt att slippa.
Kram k

9 timmar

Publicerad 2010-08-16 09:01:16 i Vardag

Satt jag igår med kommunens aktivitetslistor och då var det inte första gången. Data strul på deras system gjorde att jag grät en skvätt och sedan fortsatte jobba. Tur att C för en gång skull var snäll. När jag väl ska trycka på godkänn så fungerar inte systemet så nu på morgonen ringde jag supporten som sa att nu är det för sent. Allt skulle varit inne i går. Men vänta nu.....ni har något fel, kolla upp det. Jo jag hade rätt så nu väntar jag på ett samtal från it hjälpen så hoppas jag allt ska vara löst. Skolan behöver dock bättre rutiner på sina listor. Inte en en da av lärarna hade fyllt i sina trots att det ingår i lönen.  Hoppas allt löser sig tillslut. Jobbade alltså inte på hotellet igår, hade inte tid och det var inte mitt problem att han ger ordinarie personal ledigt fast de har fasta helger. Slutjobbat för min del nu. Måste styra upp allt i Umeå innan så helt ledig blir jag ju inte. I dag börjar de flesta att arbeta och visst är det då lämpligt att fritids tar ut planeringsdag? Förstår inte hur de tänker. För mig är det vilket som men ändå. Har nu gått upp 18 kilo så det tickar på bra. Magen är ganska hård och känner mig sliten. Vila innan bäbisen kommer säger alla men de lever inte i min familj. Hur ska man kunna vila när man har en man som jobbar jämt? Måste i alla fall börja röja i rummet som bäbisen ska få så att han har någonstans att få sova. Köpa säng kan också vara bra. Barnvagn och bilbarnstol saknas också men jag får väl ta en dag och fixa sådant.

Norrvidden har ju inte fixat i lokalerna som de ska så nu har jag vänt mig till deras VD i Sundsvall. Förstår inte varför de inte fixar, hyr man så måste ju väggarna vara hela och matta på golvet måste ju ingå i en hyrd lokal.
Ska ringa de nu på morgonen men tycker de är så svåra att ha och göra med så kan inte ens vara arg när jag ringer, alltid är det nått.
Nä hä, dax att jobba vidare.
Ha en bra dag,
Kram k

Huvudvärk

Publicerad 2010-08-14 10:50:27 i Vardag

5 dagen med huvudvärk, spänningsvärken vill inte släppa trots massagestol och värktabletter. Mådde riktigt dåligt i går och var nog halva dagen i sängen. Ont i magen hade jag också nästan så att jag var på väg att åka in och se om allt är okej med bäbisen. Det är lite svårt att veta om man ätit något olämpligt eller om det är förvärkar. Ska jobba i dag fast jag egentligen inte alls har tid. Listorna som ska redovisas till kommunen tar sådan tid att jag nästan blir galen - tala om krångligt system - måste vara en karl som hittat på det.
Det är ju fastemånad för muslimerna. Hur gör de invandrare som blir bosatta uppe i norra sverige där midnattssolen finns? Får de inte äta alls då?  Kanske en dum fundering men jag vet faktiskt inte svaret, någon som vet?
Annars händer inte så mycket, ska ha en tjej som provjobbar i dag och en i morgon så då får vi se hur de är. Sen kommer jag att börja lägga projekt "att hjälpa till" på Al´s jobb till sidan och skaffa mig ett eget liv på dagarna.
Han får ha sitt jobb i fred i fortsättningen så jag kan bli någonting ordentligt när jag blir stor, orkar faktiskt inte bry mig längre. Har nog med problem på mitt egna jobb och måste prioritera det. Blev i alla fall beviljad havandeskapspenning i en månad, det blir ju svårt att flyga sista tiden eftersom man bara får flyga 4 veckor innan förlossning.
Så om någon vecka ska jag göra nada, det ska bli så skönt. Då börjar ju också skolan för barnen så att C får något att göra.
Ha en skön dag,
Kram k

Ostädat

Publicerad 2010-08-13 09:16:40 i Vardag

Någonstans där inne trodde jag faktiskt att Al skulle ha dammsugit när vi kom hem men så var det ju inte. Är så trött efter resan att jag snart börjar gråta. Ingenting riktigt ordentligt fick jag gjort på jobbet heller förutom lite inköp och så. Har i alla fall med mig all pappersarbete hem så nu blir det jobba av....eller det blir väl som vanligt med C. Ska hur som helst ringa någon barnpsykolog för att få hjälp med honom. Fast det blir väl som vanligt i det här skit länet att man inte får någon hjälp. Nu är det ju samma sak i alla län jag vet men det känns bättre att skylla på något. Man sover verkligen inget vidare på nattåg så jag måste nog försöka vila lite innan allt siffer arbete tar vid. Det känns hemskt att man kan bli så otroligt trött på sitt egna barn att man behöver få andrum från hela situationen. Veckans uppgift blir att lära honom vänta på sin tur han avbryter mig i allt och det funkar ju inte. Kan ju inte göra någonting som det är nu. Urk fy blä varför ska man ha det såhär?
Kram k

Vad gör man......

Publicerad 2010-08-12 08:28:55 i Vardag

Så var åter denna totala trötthet över mig, känns som om man inte kan andas och det är inte halsbrännan denna gång. Med intensiv son och massor av arbetsuppgifter jag inte hunnit med skulle jag vilja gå i ide. Kan man bara skita i allt? Nej det kan man inte.
I går var vi på lekland med de yngre kusinerna och på kvällen fick C följa med och köra cykel i skogen med de äldre. Full dag med andra ord och ändå hann han gnälla där i mellan. Han kan helt enkelt inte vänta.
Lyckades i alla fall plantera blommor på min pappas grav i går, skriva om kontraktet med tjejen som vickar min tjänst. Hon ska i alla fall undervisa denna termin vilket innebär att mamma ledigheten kommer att inrymma lite jobb ändå. Måste ju rekrytera en ny för vårterminen. Man kan hoppas att det blir någon som har klasser i Sthlm som man kan åka o titta på.
Hann göra 4 papper av 50 på kommunens redovisningar som ska vara inne på söndag. Varför gör de ett sådant krångligt system? Ska egentligen jobba helg på hotellet men det blir nog svårt. Eller kanske får jag mer gjort om jag dubbeljobbar där än med C hemma och jag vid datorn.
Vi åker natttåg hem i kväll i alla fall så dagens planer är att städa undan på dansen - de hade glömt gå med soporna innan sommaren så ni kan ju tänka er vad det luktade. Hinna lite listor........
Eller bara försöka sysselsätta C.  Vi får se.
Kram k

Natt bloggande

Publicerad 2010-08-10 20:51:20 i Vardag

Kanske inte är den bästa idén men jag har ju i alla fall lyckats styra upp en del saker i dag trots att jag bara sovit 3 timmar. Vi var tidigt uppe för en brandbesiktning i Hissjö, hann med en del pappers arbete. Äntligen pratat med min läkare och han skrivit ut en ny sorts värktablett så får vi se om det blir bättre. C bråkat en del och det var inget bra beslut att ta med honom när jag egentligen hade behövt jobba på ordentligt. Nu kommer jag att få tillbringa många timmar i helgen för redovisningarna ska vara inne på söndag. Mega bunt som ska göras. Kanske hinner jag med en del i morgon men skulle inte tro det. Att sätta sig vid datorn är som att säga: Kom och stör mamma. Vände mig aldrig till tidningarna tänkte i stället skriva ihop ett brev till någon reporter så att jag hinner läsa igenom det några gånger innan jag skickar i väg det.
Nu kan jag inte blogga längre - sonen bråkar med dottern och cirkusen är igång igen.
Behöver vila lite låt mig sova i natt, snälla snälla.
Kram k

Visste det skulle bli en sömnlös natt me...

Publicerad 2010-08-10 03:22:55 i Vardag

Visste det skulle bli en sömnlös natt men nu har jag bestämmt mig. I morgon besöker jag vk den lokala tidningen. Det är dax att ta hjälp av dem nu. Gormtanten är redo. Jag ska gråta lite för skolans skull. Det blir ingen bra reklam för våra konkurenter. Kram k

Förbannad

Publicerad 2010-08-09 22:36:58 i Vardag

I bland blir man så arg att man nästan kan börja gråta. Efter en lång dag med resa till Umeå och flera timmars styrelsemöte för att en som vi anställt börjar hos konkurenterna ringer jag Al för att berätta så visar det sig att han tagit ledigt från jobbet i morgon och är på väg till sin kompis i en annan stad för lite skoj. Varför har jag då med mig barnen till Umeå????? Hur många dagar har han lyckats ta ledigt med familjen? Nu är skilsmässan nära och jag menar det. Nog fattar jag att man vill träffa en kompis och festa lite och egentligen är jag nog mest arg för att jag själv aldrig tar mig den tiden att göra något kul. När var jag ute sist?
Känner mig som en trotsig tonåring just nu och skulle vilja skrika högt. Vem bryr sig om mig?
Känner mig så j...värdelös, ja det är väl hormonerna eller? Kan man lyckas med någonting någongång?
Vårt hotellrum var också konstigt. Hade bokat för 2 vuxna och ett barn och vi får ett enkelrum med bäddsoffa. Går för att byta rum men de säger att alla 3 bädds rum ser ut så här. Jaha, vad gör man?
Borde nog sluta blogga nu eftersom jag bara snackar skit.
Sov så gott det kommer inte jag att göra för i morgon väntar mycket jobb samtidigt som C är med. Hur ska det gå?
God natt.
kram k

Med ett över väntat barn så sitter vi t...

Publicerad 2010-08-09 12:59:52 i Vardag

Med ett över väntat barn så sitter vi tillslut på tåget till sthlm. Jo jag har båda barnen med men den ena är ju inte något problem. Flyget går inte förrän 16.30 men vågar inte chansa på senare tåg när man åker med sj. Vi får försöka fördriva tiden i sthlm lite. Fika är ju alltid gott. Vi hörs. Kram k

God gärning

Publicerad 2010-08-08 15:33:15 i Vardag

I går när jag var och handlade med barnen så stod en flicka i C´s ålder med sin pappa bakom oss i kön. Hon frågade sin pappa efter en krona till tuggummi automaten men han hade ingen. Då vänder jag mig om och ger flickan en krona. Varsågod säger jag. Tack säger hon men pappan säger ingenting. Så tacksam vart han man kan väl tacka ändå?  Jag har svårt att förstå vissa människor vad kostar det att säga tack?
Lyckades rensa en del grejer i alla fall igår. Åkte med 3 stora påsar med pantflaskor, åkte och satte in en påse med småmynt, målade nästan klart i garderobsrummet och måladde lite i C´s garderob. Diskade, handlade och lagade både lunch och middag sen var jag helt slut. Halsbrännan håller på att ta kål på mig, känns som andnöd måste ringa vårdcentralen och höra om det finns någon bättre medicin än alla jag prövat. I dag har vi inte gjort så mycket. C har varit på gnäll humör sedan han vaknade och det är svårt att sysselsätta honom när vädret är ur tråkigt. Vi har bakat chokladsnittar i alla fall men den är det lite segt när man bor i en stan som inte har några aktiviteter. Närmsta lekland ligger ju i Norrköping cirka 9 mil bort. Inget på tv heller. Jag är faktiskt idé lös.
Åker som sagt till Umeå i morgon men med C´s humör i dag vet jag inte om jag ångrar att han ska få följa. Vi tar tåg upp till Sthlm så slipper bilen kosta pengar på flygplatsen. Vägde mig i dag + 2,3 kilo på en vecka! Vart kom det ifrån???? Jag som ätit pyttelite på grund av all halsbränna. Nu är jag ganska tjock faktiskt men svårast är nog att man har så stora bröst. Typ från a kupa till d. Måste köpa bh´s som passar bättre.
Nu måste jag dammsuga det går inte att smita undan längre. Ska bara fixa lite mellis till C först.
Kram k

Full fart

Publicerad 2010-08-07 09:46:07 i Vardag

Med full fart i magen vacknade jag redan 06.30 en lördag morgon. Hade önskat jag kunnat sova längre men får väl försöka vila en stund på eftermiddagen även om C är hemma. Han vaknade vid 8 så han äe i full gång han med, vi har redan haft några duster. Vi har mulet i dag och det blir nog regn så att städa är väl det man ska göra.
C påpekade för mig att det är dax att färga håret igen. Ja jag vet utväxten är tillbaka men det kostar ju en hel del och jag tror ju inte C orkar vänta om jag gör det när vi är i Umeå.
Al har anställt en ny chefs kock så nu får vi se om det kommer att bli någon förändring och att han slipper jobba så otroligt mycket. 7 dagar i veckan fungerar ju ett tag men snart har han jobbat så i 2 år och det kan inte vara bra för hans hälsa. Det blir ju tungt hemma med eftersom vi aldrig hinner prata i hop oss om barnuppfostran. Jag vet att den dag när Alex kommer hem packad kommer att komma, frågan är väl hur man ska hantera det. Jag kommer allt för väl ihåg hur jag levde som 15 åring och vi har varit väl förskonade än så länge. Men dagen kommer var så säker. Det hör väl till att bli vuxen eller hur? Jag vet faktiskt inte om det är lättare att ha tjejer eller killar. Al sa att det slet i hans hjärta när han såg A pussa en kille medans jag tyckte det var gulligt.
Det är många funderingar man har. Hur sent ska de få vara ute? Hur ofta ska man sova över hos någon och när ska man få börja sova över hos sin pojkvän? Tiderna är ju förändrade sedan man själv var ung. Men jag är nog gärna den hårda föräldern än den för snälla. Det märks tydligt till vem A hör av sig till när hon ska fråga om något som hon nästan vet jag säger nej till. Då ringer hon pappa. Herrn som har noll koll vilka kompisar hon är med.
Smart tjej va? Eller ganska vanligt i de flesta familjer.
I dag ska jag och C i alla fall åka med alla pantflaskor. 2 svarta sopsäckar som är dax att få bort från gården.
Vi hörs.
Kram k

Jag vet inte....

Publicerad 2010-08-06 15:05:46 i Vardag

Jag vet inte ens vad man ska säga om allt. Skjutsade alex´s kompisar till Arlanda i går det är ju en resa på 15 mil enkel väg så tröttheten sitter i i dag. Stannade på Ikea på vägen hem och tro nu inte att de grejer jag skulle ha fanns. Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag ska bojkotta Ikea blir ju bara irriterad när jag går där.  Sista dagen för C på fritids på mer än en vecka han ska ju få följa med till Umeå. Jag ber till högre makter att han håller sig snäll så att vi kan ha en trevlig resa. Nu är det 7 veckor kvar med den lilla i magen och har inte köpt en enda grej, kanske börjar det bli dax.
Besiktigade bilen i dag så nu är allt klart och godkänt till nästa år det känns skönt. En sak mindre på listan. Kanske borde jag skriva mina " att göra" listor på bloggen så att jag får någon press på mig. Listan är lång och känner mig lite stressad. Prio ett är i alla fall att fixa klart garderobs rummet. Måste göras innan måndag.
Skatteverket ringde i går, de håller på att kolla min deklaration och sa att siffrorna inte stämnde och undrade om jag godkände en ändring. Ja vad ska man säga? Det är klart man gör. Hoppas att det bara genererar i mer pengar åt mig :-) tror jag ska få tillbaka frågan är bara hur mycket och när? Troligtvis i slutet på septermber kommer det och eftersom det regnar in i Alex rum så att vi måste byta tak så jag hoppas det är mycket pengar i återbäring.
Men sådan tur har väl inte jag?
Kram k

Halsbränna

Publicerad 2010-08-04 20:36:39 i Vardag

Tung dag på jobbet när man har en bäbis som trycker nedåt hela tiden. Halsbränna trots diverse mediciner, små portioner etc. Någon som har en dunderkur?
Hjärnan i lite kaos fortfarande men när man får tid på sig att tänka så löser sig säkert allt. Just nu så är det som om jag bara väntar på att min hjärna ska finna en lösning på alla problem.
Att hinna med att både jobba, lösa problem och ta hand om hemmet är lite för mycket för mig så i kväll ska jag krypa i säng tidigt eftersom nattsömnen är sådär.  Dansprogram på kanal 5 men 23.00 är ju ganska tidigt.
Blev så otroligt irriterad på jobbet i dag. 3 pensionärer tyckte att kvällens husmans för 99:- inklusive sallad, bröd och kaffe efter maten var för dyrt  och de var inte så hungriga de ville dela på portionen. Al gick med på det men gissa om de inte tog sallad sen till en hel familj.  Sen var det en dam som beställer en gravad lax, när jag kommer ut med tallriken så sitter även hennes gubbe med en stor salladstallrik och dryck som de inte betalt för - folk är inte lite fräcka.  Snäll som jag är ibland så säger jag inget men nästa gång då j..... då ska jag gå fram och säga 40:- kronor tack.

Kram k

Sömnlös

Publicerad 2010-08-03 09:42:41 i Vardag

Vaknade vid 03.40 och kunde inte somna om. Hade fått ett telefonsamtal tidigare på dagen som gjorde att jag låg och grubblade i nästan 2 timmar innan sömnen kom tillbaka. Varför fungerar jag så? Det vore ju bättre om man var utvilad och kunde med klar hjärna möta nästa dag och ta tag i problemet. Nu kommer jag ju inte att känna mig på topp på hela dagen. Jobbade så gått som heldag i går eftersom Al hade personal som var sjuk. Ovanligt mycket folk för en måndag så jag var helt slut på eftermiddagen. Klarade faktiskt inte ens av att göra all städning som vi ska när man stänger. Dagens projekt blir att reda ut det samtal jag fick. Det är jobb relaterat och inte privat så det är ingen fara med familjen mer kan jag tyvärr inte berätta för än jag hittat en lösning.
Jag återkommer senare.
Kram k

04.20 ringde klockan

Publicerad 2010-08-01 08:54:24 i Vardag

Efter att Alex kompisar missat sitt flyg i Umeå så fick de ta nattbussen till Sthlm. Den inkom 05.45 till Sthlms central. Så Alex o jag satt i bilen redan 04.30 för att hämta dem. Börjar känna mig lite halvbakis i huvudet nu men får väl försöka ta en eftermiddagstur på soffan senare i dag. Frågan är ju åter igen varför tåg och buss från Norrland ska komma in så tidigt på morgonen. Anslutningståg och bussar har ju inte börjat gå så tidigt och vad gör man i Sthlm så tidigt en söndagsmorgon?
Var med C och såg på Nordman i går kväll på marknaden. Al stannade hemma denna gång om det åter igen skulle bli något jobbstrul. C var riktigt trevlig de timmar vi gick på marknaden - inget bråk fast jag sa nej till dessa leksaker som ramlar sönder innan man är hemma. Han hittade små mini crocs till bäbisen men då var jag ju också tvungen att säga nej. Vi får köpa nästa år när han kan börja ha skor. C har nog inte riktigt förstått hur liten en bäbis är. Förkklarade att han inte kommer att kunna sitta och gå på länge. C´s kommentar: Vad ska du då med en sittvagn till? Bra fråga vännen min men man köper allt på en gång.
Dagens planer: Vet ej.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela