gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Snön vräker ner

Publicerad 2010-02-27 15:33:03 i Vardag

Trodde nästan våren var på väg med våra +2 grader men tji fick man, mer o mer snö vräker ner. Al är ledig i dag men tydligen behöver man inte göra något hemma när det är Os på tv. Barnen fick baka bullar i går så jag har redan sanerat köket. Men resten?
Funderar på att gå på bio med barnen: Grodan och princessan ska ju tydligen vara bra. Disney brukar ju göra bra barnfilmer. Schlager i kväll eftersom vi satt på tåget förra lördagen, är sugen på löjroms toast kanske något att äta till programmet? Åker till Umeå i morgon som vanligt, svärmor ska prova ha hunden så får vi se hur det går. Mamma har ju så ont i ryggen att hon inte kan gå. Ska ta och sockersanera min familj med så får vi se om C´s humör blir bättre. Ingen läsk annat än fredag och lördag. ( fast Al sabbar det väl med att ge honom på sönd, månd, tisd.) Det är ju tanken som räknas? eller?
Kram k

Ny förening bildad

Publicerad 2010-02-24 23:20:34 i Vardag

Så har Flen fått en ny förening. En förening som vänder sig till anhöriga till barn, ungdomar och vuxna med särskilda behov.  Föreningen ska jobba för att vi som föräldrar ska må bra. Vad vi kan behöva för stöd av omgivningen för att få vardagen att fungera. Vi ska ventilera våra behov, ge politiker och andra beslutsfattare en knuff  att vi ibland bankar oss blåa för att allt ska fungera. Vad behöver jag för att må bra i min situation????
Tål att fundera på eller hur?
Kram k

Grattis Wilma

Publicerad 2010-02-24 13:34:26 i Vardag

Grattis, grattis min lilla tjej. Nu blir du stor. 7 års då är man ju en ung liten dam. Puss, puss
faster

Kanon väder

Publicerad 2010-02-24 13:28:53 i Vardag

Åter hemma i Flen efter några intensiva dagar med barnen med mig till Umeå. C bråkade nästan hela tiden eftersom jag sa nej till att köpa grejer i alla affärer vi var tvugna att gå in på. 00.40 kom tåget in i natt så man känner sig lite mör. Vi flög dock fr. Umeå. Jag önskade att jag skulle komma hem till ett städat hem men inte det inte. Hur f... kan man inte städa lite extra om man är ensam i 3 dagar????. Jag ger upp, det var ju inte stökigare men alla leksaker etc. låg kvar på golv och överallt. När ska jag orka rensa? När ska Al börja hjälpa till? Aldrig är nog svaret - vill jag ha det så här? Nej - men vad blir beslutet? Ska man måsta separera för att jag inte orkar bo i ett stökigt hus?
Stackars barn......
Vi har i alla fall fint sportlovsväder + 2 grader, srålande sol, ska gå en hundpromenad och njuta innan jag sätter mig med lönerna för denna månad.
Kram k

Skrikig morgon

Publicerad 2010-02-20 12:46:15 i Vardag

Jaha, skulle ha jobbat frukost men R himself tog det vilket innebär att vår morgon har varit kaos. C har bråkat o grinat hela tiden. Tillslut gick jag ut o skottade, lämnade honom inne fast efter en stund kom han fullt påklädd och hjälpte till. Fyskiskt arbete gör gör gott för alla. Åker kvällståget eftersom vädret är som det är. Är rätt less på denna snö.  Vi måste dock åka halv 3 till Sthlm eftersom alla förseningar gör att man inte vågar chansa på 18.30 tåget. Sj har dessutom tagit bort prisgarantin så att de slipper betala för alla förseningar. Smart drag är det inte det som var själva grejen med garantin. Dax att packa lite grejer till mig och barnen.
Kram k

Grattis lilla mamma

Publicerad 2010-02-18 08:42:20 i Vardag

Kära mamma som nu fyller 68, grattis till dig fast att du inte har dator och kan läsa min blogg. Var på Habben i går o de var ju så oproffsionella så man kan dö. Jag är less på denna ständiga fajt men fick min vilja igenom eftersom jag var mycket bestämd när jag kom dit. Hjälp oss eller...... Det känns bra att hjulet började rulla i alla fall eller de kanske inte tar tag i det. Känner att jag måste börja träna på något sätt. Kroppen och jag har lite av ett krig just nu. Stel, lite tjock och närmar mig 40. Dax att ta tag i det. Kanske kunde man hitta på en maskin män ligger i 15 min så är man tränad när man kommer ut. Om jag vore miljonär skulle jag genastanlita någon till detta projekt. Bakar efterrätter till Loftet i kväll. Tryffeltårta för det går så snabbt. Ska alltså jobba lite. Det är segt att bara gå in en gång i veckan men eftersom valpen inte kan vara själv så länge blir det lösningen just nu. Ska ju ha barnen med mig upp till helgen. Tänkte köra bil.....o tro inte att det ska vara bra väder - snöstorm, tur va? Jag som har så bra bil. Inga pengar heller att hyra en bättre bil. Räkningarna hopar igen högen bara växer. Vart kommer de ifrån? Harr ni också så många räkningar? Måste sanera lite, börja med att köpa skrivbord så jag kan organisera lite. Dock inget Ikeabord som rasar när man flyttar det.
Nu måste jag baka vidare.
Kram k

14 år

Publicerad 2010-02-17 08:58:14 i Vardag

Så ringde de tillslut och frågade om jag kunde tänka mig och vikariera på gymnasiet. Det var 14 år sedan sist. Ja det går jättebra säger jag. Men vad är lönen?  Ska kolla upp det säger sekreteraren. Efter en stund kommer ett mail: 122,32 i timmen för utbildad gymnasielärare.  När jag var 15 år gammal och udervisade barndans på Umeå Balettskola hade jag typ 120:- per timme, hip hop lärarna tar 550 per timme och våra yngre lärare har cirka detsamma; 125 kronor per timme, dock inklusive semesterersättning etc. Om ni gymnasielärare har sådan fruktansvärd dålig lön så demonstrera. Rektorerna skulle aldrig arbeta för denna lön och inte politiker heller. Min kostnad att planera lektionen ta mig till skolan och tillbaka skulle äta upp lönen direkt. Jag är ledsen men jag var tvungen att tacka nej och  lite högre lön var det inte villiga att ge.
Kram på er.
K

Snabb städning och jag hinner blogga....

Publicerad 2010-02-17 08:48:29 i Vardag

Har jag helt fel då jag kräver att det åtminstånde inte är överfyllda sopor när jag kommer hem? Förra veckan när jag kom hem sa Al: Det ser ut som när du lämnade det - stökigt. Därför var jag noga att plocka undan innan jag åkte i lördags - gjorde det någon skillnad? Nej, tvärt om. Ännu stökigare än vanligt och Al´s kommentar: Du behöver inte bo här om du inte vill. Osams direkt och jag är faktiskt villrådig - vad ska jag göra? Ingen tar mig på allvar i denna familj kanske men bara kanske borde jag ta ett break. De anser att det är så lugnt och skönt när jag är borta. Är det jag som skruvar upp stämmningen så mycket?
Man börjar ju fundera, curling mamma som låter alla göra som de vill men blir piss sur när de ändå gör som de vill. Hur svårt kan det vara? Plocka upp ditt skräp och ge mig lite lugn och ro från att vara irriterad.
Kram k

Sliten 2 barns mor söker....

Publicerad 2010-02-11 09:10:04 i Vardag

Varför finns det inte bara en tablett som ger energi, lättare vikt och att man blir den där glada hemmafrun som på scan reklamen. Eller är det Scan? Och varför är det inte mannen som bjuder sin fru på frukost? Som ni har märkt har jag inte ens bloggat. Den stora anledningen är nog att jag är så trött på allt som inte fungerar att jag inte ens orkar klaga.  Vet inte ens vart jag ska börja....
De ringde från Sigtuna Språkskola och C är nog inte berättigad att gå där????De skulle utreda mer. Jaha men gör det då så jag kan gå vidare. Har möte med rektor och personal på skolan i dag för att gå igenom åtgärdsprogram. Hur gullig hans lärare en må va så måste man ju ha personal som pratar ren svenska till ett språkstört barn. Det tar på att ha så mycket i sin hjärna måste försöka styra upp tankarna.  Någon med kladdiga fingrar har använt min dator....knapparna fastnar hela tiden. Hur gör man rent den? När jag kom hem i tisdagsnatt så luktade det väldigt konstigt inne. Det visade sig att soporna stod kvar sedan jag åkte. Hur kan man inte märka en sådan sak?
Börjar längta efter våren nu, är less på att köra fast med bilen. Dagens projekt blir att börja ordna med arbetsrummet alla sängar är flyttade så nu snart så.....bara jag orkar börja.
Ha det,
kram k

AL körde...

Publicerad 2010-02-05 07:58:38 i Vardag

3c314cdd30e59a784042b802de3fc5ca.png

AL körde fast min bil. 4 hjuls drift på min nästa bil blir det:)

fast i...

Publicerad 2010-02-03 12:45:01 i Vardag

0-2bcef38f2d9e1d21562355dd46b42c2b.png

fast i snön. skit också jag som skulle handla.:)

sjukt med...

Publicerad 2010-02-03 09:25:45 i Vardag

42833fbbe0528c5387e4a5db038aaeae.png

sjukt med snö i Flen. De har inte haft så mycket på 40 år. Kanske tog jag med den?

cool kille...

Publicerad 2010-02-02 22:33:15 i Vardag

39cceb63d2c1476af0c802cddf189033.png

cool kille åker tåg från sthlm till flen efter att matte varit i umeå o jobbat. Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela