gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Anders

Publicerad 2009-11-30 13:39:54 i Vardag

Grattis på namnsdagen!

Konstig 1:a advent

Publicerad 2009-11-30 13:38:21 i Vardag

I alla år har jag gått mer eller mindre på skyltsöndag, blivit kall och sedan i husvärmen ätit de första lussekatterna och någon varm dryck. Tagit fram julpynt och pysslat lite. Men inte i år.
I Flen har man inte skyltsöndag????
Allt blev bara fel. Visst kunde man gått på Ica o köpt fika men det är ju som inte samma sak. Vi tog fram lite julsaker i alla fall men känslan uteblev. Hade en riktig tomte på jobbet i går och jag har aldrig sett C bli så rädd, han flippade totalt. Tack och lov utanför eftersom han hann se tomten i receptionen innan vi gick in. Det tog 45 minuter innan han tog mod till sig att träffa honom. Det måste vara otroligt jobbigt att vara så rädd för något. Jag måste ta reda på någon terapi form som kan hjälpa honom igenom detta. Jag har inte hunnit med någonting och ingen annan här hemma heller. Full diskbänk och sopor som vanligt när man kommer hem. Det blir nog aldrig förändring på detta frågan är hur jag ska kunna att sluta bli arg varje gång. Det tar en sådan otrolig energi att vara sur. Fick remiss från eskilstunas kirurg i dag - de erbjuder tid om 3 månader för vidare planering. Borde inte tiden räknas från den tid man var på vårdcentralen? Det ska bli intressant att se vad den faktiska tiden kommer att bli. Ingen spruta har jag lyckats ta heller fast att möjligheten finns här nere.
Trevlig första december i morgon - nu börjar nedräkningen på riktigt. Oj skit, jag har glömt köpa adventskalender åt barnen!
Kram k

Nya stövlar

Publicerad 2009-11-27 14:09:46 i Vardag

Det är inte lätt att hitta skor, mina fötter krampar om de är för smala och vädret tillåter ju inte skinnskor eftersom vi bara kommer att ha slask i Flen. Köpte ett par allvädersstövlar med foder tillslut. Sunt förnuft segrade över fåfängan. Tack mamma att du lärde mig vara praktisk. Hela dagen blir lite förstörd när jag måste stiga upp så tidigt, känner mig nästan yr. Ska ordna med bättre tider till nästa termin. Hann göra noll i går hemma. Vet inte vart tiden tog vägen. Missar A;s konsert i helgen och föreställning nästa helg. Hur man än gör i livet så blir något fel. Undra om vi föräldrar finns för att ha dåligt samvete? Älskar jag inte mitt barn bara för att jag jobbar?
Hur får man sina barn att förstå att jobbet inte är viktigast men att vissa val i livet måste man göra?
Jag skulle gå över eld för mina barn men hur bevisar man det?
Kram k

Namnsdag i går

Publicerad 2009-11-26 09:58:55 i Vardag

När jag var liten så hade jag ingen namnsdag. Vi firade inte sådana grejer överhuvudtaget i vår familj men i går blev jag lite besviken på Al att han inte sa grattis fast att C var noga med att berätta för honom. Varför gör man så?
Alla som inte hänger med gör ingenting det bryr jag mig inte om men när man sitter brevid är det svårt att förstå hur man inte kan säga något. Har inte tagit någon spruta än - har inte tid - tänk om man blir sjuk? På söndag kan jag i alla fall gå för då är jag ledig på måndag och kan ligga och oja mig. Dagens planering är i alla fall att slipa klart på övervåningen under eftermiddagen, ska bara hjälpa till lite på en begravning först.  Alltså, ledig dag och är redan trött....kommer nog att somna på soffan. Vi ska sätta upp ute belysning C och jag i kväll. Han längtar ihjäl sig efter alla tomtar. Kanske borde man hinna städa med. Allt går runt i ekorrhjulet - ingen förändring på livet - jag väntar än.
kram k

Sömnsjuka?

Publicerad 2009-11-24 08:51:08 i Vardag

Satt med bokföringen i går och skulle ta en paus, somnade i soffan i över en timme. Var dödstrött på kvällen ändå. Jag som brukar vara för stressad för att sova o nu skriker kroppen efter vila. Kanske tar det bara stopp i bland. Denna trötthet kommer känner jag igen från det att man var gravid vilket jag absolut inte är. Var ju ledig i går det gjortde mig kanske trött? Ska jobba några timmar i dag och sen är det sprutdax i kväll. C sa att den inte gjorde ont o A ska ta den i skolan i dag......så vi får se. Kön kommer säkert att vara superlång. Jag har ju varit velig i frågan om ja eller nej till detta. Men tänker man som så att staten gratis bjuder på detta så måste det vara ganska allvarligt. Däremot dör det fler personer i mördarbakterier som jag hade än i denna influensa.  Vad gör man åt det????
Kram k

Uppdatering

Publicerad 2009-11-23 08:49:47 i Vardag

Förstår inte varför jag inte skriver ibland. Det är alltid något som kommer i mellan. Ska uppdatera er lite:
Torsdag; Premiär av Kniven mot strupen. Programmet känndes lite matt och tråkigt hoppas det blir bättre. Tårar säljer ju säger de som producerar. Inte fick de så mycket omgjort heller fast de blottades i tv. Ingen huvudbonad i köket, barnet sprang överallt, undra om hälsovårdsmyndigheten ser programmet. Inte ens servitriser får ju beträda köket. Har Pizzerior andra regler? Måste ta reda på det......
Fredag; Urk vilken tidig morgon, sovit jätte dåligt men lyckas somna på flyget en stund. Hann bara med hälften av allt jobb jag borde ha gjort. Det stressar mig lite. Elever hade uppvisning på stan som hade bra koeografi men eleverna ser uttråkade ut - vi måste jobba på den delen. Lördag; Extra pyttedans men de som skrivit upp sig kom inte så klat, inte mycket extra pengar där inte. Tog 13.10 flyget för Farfar fyllde 70. Han hade fest på kvällen, hade alltså flyttat om lite i schemat för att kunna medverka. Somnade i bilen på vägen hem och la mig sedan omgående. Söndag: Vanlig morgon med varma mackor åt barnen. Tog en promenad till Loftet för att hämta bilen min - Al lånar ut sin bil hela tiden till en praktikant! Varför????Han vågar inte säga nej.
C och jag går på julmarknad, regnet öser ner men en tomte vid fiskdam som C får hälsa på. Varför smygsatrar man en helg för tidigt? Egentligen borde man bojkotta alla sådana arragemang. NK i Sthlm avtäckte sin julpyntning i går med - så otroligt dåligt. Skjutsade C till en kompis och åkte hem o såg Robinsson som skulle vara hårdare än någonsinn enligt reklamen - Samma skit som alltid. Somnade på soffan.
Hämtade C och såg senare på film. Al lät A vara ute till 10 fast det är skola i dag och hon var sen uppe till efter 12. Barnfri tid? Skulle inte tro det. Vi var inte överens om detta - bara så ni vet.
Ny dag i dag....ska göra bokföring då jag är ledig från Loftet - kanske kommer jag i kapp.
Kram k

Missa inte tv3 klockan 21.00

Publicerad 2009-11-19 10:58:23 i Vardag

I kväll sänds det program vi kommer att medverka i. Det är inte vår krog i kväll men det kommer var så säker.
Kram k

Varannan vecka?

Publicerad 2009-11-18 08:19:32 i Vardag

Skulle jag orka bättre att ha varannan veckas schema med barn, jobb etc? Vi lyckades inte hålla sams i dag heller C och jag. Gråten bränner bakom ögonlocken, jag känner mig totalt misslyckad. Al sur för att jag är sur och lägger mig före honom på kvällen. Att han sover längre på morgonen och sover en stund på soffan efter jobbet räknas väl inte. Att ha en man och chef som inte fattar hur det är att leva med reumatism går inte att ha. Vissa dagar fungerar inte kroppen och säger jag att jag behöver ledigt så menar jag det. Jag har väl aldrig i hela mitt liv smitit från jobb?
Ge mig nu en person som kan bestämma vad jag ska göra åt min situation. När man är uppe i det så kan man inte tänka klart. Hjärnan fungerar inte.
Kram k

Al som vanligt

Publicerad 2009-11-17 21:46:10 i Vardag

Efter jobbet som vanligt, Al på soffan och jag fixar maten. Det här går inte längre....och han undrar varför jag är sur. Finns det ingen jämnlikhet alls? Trött på att alltid fixa allt problemet är att om man går i strejk är det bara barnen som drabbas. Al äter ju gärna pizza varje dag. Tomt i kyl och frys inget att laga mat med. Måste alltså handla. Kanske fungerar det att ringa och sjukanmäla sig? Jag vill verkligen inte jobba mer nu. Kroppen och psyket är slutkört. Ge mig lite andrum från allt slit så kanske jag blir på bättre humör. C trotsar ovanligt mycket och varje norgon en fajt innan han kommer i väg. Vad hände med lss?  Remissen på armen? måste man göra allt flera gånger?
Kram k

Något nytt?

Publicerad 2009-11-16 16:08:21 i Vardag

Varför känns det alltid som om man väntar på något? Jag vet inte vad jag väntar på men tills det att detta sker så går livet på tomgång. Alla veckor likadana, ge mig något nytt att bita i. Just nu är det rätt tråkigt inget händer inte ens något som jag kan irritera mig på....vad ska jag då blogga om?
Hotell Winn i Umeå har nu fått sin sista chans, jag orkar inte se smuts och ofyllda frukostfat när jag inte jobbar. När jag checkade ut stod receptionisten i kavaj, t-shirt och träningsoverallsbyxor. Inga ägg fanns till frukost heller.
Monster Jam i globen var en superföreställning tyckte pojkarna i familjen. Väl värda biljettpengaroch det var ju kul.
C har inte mått så bra efter sprutan han fick i fredags men är i skolan ändå. Det är ju tur att vissa barn gillar skolan.
Kram k

avslutning

Publicerad 2009-11-14 21:25:42 i Vardag

Haft avslutning med pyttedansen idag, det har gått bra. Nästan ingen sjuk. Dessutom ett styrelsemöte där vi diskuterade nästa termin. Det känns bra. A gjorde ett bra jobb som Pippi och är just nu hos gamla kompisar. Det blir nog lite sent därför valde vi hotell. Vill ju inte störa min kära brors familj mitt i natten. Fick inte ett av de fina rummen i natt heller får nog börja be om det i fortsättningen. Receptionisten tog 20 minuter på sig ( om inte längre ) innan han dök upp De har ingen ringklocka och jag står snällt och väntar fast jag blir irriterad. Gick på hemköp o köpte hårfärg. Utväxten måste bort.....det der ju ut som smutsig hår annars. Tror ni jag blir grön i håret????
Känner mig väldigt ensam i kväll. Al jobbar ju så har ingen att prata med. Kanske borde jag ringa mamma och uppdatera. Många saker gick snett i går, första gången jag märkte av fredag den 13:e.
Varorna från Strandbolaget kom inte, lång kö på Subway och lång väntan på lokalbussen. Men det snöar ju, det är kul. Man känner sig som hemma det är mysigt.
Kram k

Rusning

Publicerad 2009-11-13 13:43:57 i Vardag

Har A med mig till Umeå i dag. Hon fick börja morgonen 05.50 att skynda till tåget. I Sthlm lyckas jag med att sätta oss på fel flygbuss - skulle till Bromma. Välkomna till flygbussarna som ska ta er till Skavsta flygplats - stopp vi är på fel buss. Klockan är  07.25 och flyget gick 08.00. Snabbt en taxi, vi sprang. Tack och lov lyckas vi trots morgontrafik checka in 07.46 och kom med flyget.  Städat och ätit lunch ingen kaos på jobbet denna vecka - skönt. C fick influensa spruta i dag, han sa att den inte gjorde ont. Tack att han fick ringa från skolan. I bland fungerar saker och ting fast att det är fredagen den 13.

Kram k

mobil

Publicerad 2009-11-12 08:18:46 i Vardag

Höjden av klantighet: Står och kokar makaroner till middagen och lyckas tappa ner telefonen i det kokande vattnet. Ingen mobil mer - gud vad onödigt, klantigt, jobbigt. Skaffar en ny till billig penning:-(
karm k

Hissjö

Publicerad 2009-11-11 16:33:23 i Vardag

Kanske är det så att allt i livet har sin tid. Paret som hyr av oss ska separera så nu får jag nog acceptera att vi måste sälja. Även om man hyr ut blir det ju extra kostnader. Kanske inte så kul i hjärtat och jag saknar huset kanske mest av allt det tysta livet på landet och skogen in på knuten. Det är som medicin för själen även om det i dagsläget saknas en hund. Har jobbat i dag och gått med spännings huvudvärk ända sedan i morse. känner mig ovanligt nere, ingen glädje alls. Skulle behöva sova. I morgon är det så färdigt att det går o börja tapetsera rummet uppe. Ska köpa tapeter i kväll hade jag tänkt. Sen gäller det bara o ha tid att göra det.

Kram k

Morgon pigg eller bara ont?

Publicerad 2009-11-10 06:27:37 i Vardag

Att min rygg känns som att den håller på att gå av när jag sover är ju avfärdat av läkaren som stress rygg. Jag tror hon har fel, på något sätt är ju ändå läget under kontrolloch jag gråter mig inte igenom livet. 3 månader skulle det ta att byta sjukhus från umeå till eskilstuna. Men läget börjar kännaslite kritiskt. Det ärju faktiskt så att jag inte ens jobbar heltid, långt i från. Alltså mina mått sett. Vinden är isolerad och snart dax för spackling - vem uppfann detta tråkiga fenomen? Dra en kladdig massa som ska torka och sedan slipas bort. Jag ska göra rummet helt vitt- orkar ingen annat frågan är hur man gör med golvet? Det ligger träplankor, utan stickor så kanske bara slipa o såpa? eller kanske lacka? Vi är fortfarande inte på det klara vem skom ska ha vilket rum när det står klart. Sen gäller ju i så fall annan tapetsering. Ska nog gå en kurs i sådan? Finns det kurser i det?
Hann inte göra något extra efter jobbet i går så nu läggs annons till arbetsförmedlingen till på listan.
Jo hade C för Al tog A till eskilstuna -ville han göra som jag sa - nej. Men inga utbrott i alla fall.
Nu ska jag väcka barn nr 1.
Kram k

Dans

Publicerad 2009-11-09 08:26:48 i Vardag

Lördagens danslektioner gick bra, föräldrarna uppskattade att jag tog mig tid och ringde runt. Det är bra att man tar klokabeslut i bland. Åkte ju nattågför en dyr penning. Fick kupé granne med toaletten så den lät hela natten. Måste klaga, var riktigt trött i går. Mamma mötte mig för frukost 06.45i söndags såvi hade en trevlig pratstund. Barnen fick fira farsdag påkvällen eftersom deras far arbetade. Vi firar ju inte sådanadagar särskilt mycketmen lite tårta och en biltidning passar ju bra. Har världens bunt med bokföring att göra,revisorn vill ha in vårens papper. Ska börja i kvällomjag bara orkar efter jobbet. Har hittat danslokal här i Flen, det behövs bara en dansmatta så är allt okej. Planerar ha lite prova på under december så kan man köra igång i januari.
Vill bara berätta att Al´s bror med kompis är här och fixar med vinden så snart är även den varm, tusen tack att det sker något även om det kostar pengar. Appropå det. Kronofogden - Jag= 0-1 i ärende, bra va.
Jag visste jag gjort rätt!
Kram k

Hotell i umeå

Publicerad 2009-11-06 21:39:41 i Vardag

Tog hotell i natt. Har frossa av trötthet så efter en Subway macka och för mycket godis ska jag nog knyta mig snart. Har fixat med städning, det såg ut som en smul och skräp bomb löst ut sig på jobbet. Ringt 50 elever om att vi har 2ggr kvar och inte en som jag sa innan lovet. Gud så klantigt av mig. Fick ett orenoverat rum denna gång inta alls lika snyggt och toaletten slarvigt städat. Måste klaga i morgon. Har rum mot gatan denna natt, undra om det blir lyhört. Vi får väl se, kanske nya recept i natt på tv;n.
God natt,
kram k

Grattis Camilla

Publicerad 2009-11-06 21:31:26 i Vardag

Grattis på din födelsedag min kära syster så nu vet alla varför 6 november är flaggdag.
Kramar Lillsyrran.

Snö

Publicerad 2009-11-05 19:03:22 i Vardag

Det har snöat men allt smälter på marken. Fick jobba i dag eftersom en i personalen är sjuk.  Där försvann min dag för bokföring. Blir förvånad att Norweigan ställer in eftermiddagsflyget på lördagar. Det har varit fullt varje vecka men ändå blir det inställt. Detta innebär natt tåg för min del om jag ska ta mig ifrån Umeå på lördagar. Nackdelen är att tåget kommer till Sthlm på söndag morgon 06.30. Vad gör man på centralstationen en sådan okristlig tid? Tåget till Flen går 10.25: Kul va?
Lyckades inte med spiral denna vecka heller. De fick bort den gamla men eftersom den satt fast blev det en sådan smärta att ingen ny gick att få in. Livmodern krampar sa de, det gjorde så ont att tårarna började rinna. Nä det är väl tur att man är gammal i gemet så man överlever utan trams. Åker med tåget 06.15 i morgon bitti det känns segt men vad gör man inte för sitt gamla Umeå? Ska styra upp allt nu till helgen med föreställningar och allt. Det är lite rörigt just nu samt att det kommit klagomål på hur städningen sköts. Varje vecka klagar någon - vad är det som händer - sköter man inte sitt jobb?
Dax för gormtanten och rycka in!
Kram k

Dator problem

Publicerad 2009-11-03 21:26:53 i Vardag

Min dator bara kopplar ner internet hela tiden. Några minuter o sen är det kört. Gissa hur många ggr jag försökt blogga. Jag hatar att inte fatta vad som är fel och ja, jag har ringt support.
Är så less på att folk tror att man får behållla samma lön fast man jobbar mindre eller är sjuk. Vad bra det vore - då kan man ju vara sjuk jämt och ändå ha fullt betalt - väx upp! Lär er fatta hur det är att vara anställd - även anställd har ansvar inte bara arbetsgivaren.

Stressad över allt jag inte hinner med och nu blir det bara värre eftersom folk inte tar sitt jobb på allvar och prioriterar fel saker.

kram k

Biltjuvar

Publicerad 2009-11-01 08:41:55 i Vardag

I går morse vid 08.20 händer en bilolycka utanför vårt fönster på gatan. En svart bil flyger ordentligt över guppet och landade rakt in i lycktstolpen. Vilken krasch. Sen springer 3 grabbar från platsen. Grannen ringer 112 och polisen får tag i förövarna en bit bort. Bilen var stulen. Återigen händer något utanför oss. Galet. Jag hann fota med mobilen men bilden blev jätte dålig. Åter igen vittne. Somnade vid 21.30 i går men hade ju varit vaken sedan 06.00. Al blev sur för jag var osocial. Aldrig gör man rätt.  Men känner mig pigg just nu men det brukar ju bara hålla i sig några timmar. Reumatismen är sämre. Skicka mig på rehab, något måste ju gå att göra än att bara ge ut starka värktabletter.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela