gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Dagen efter

Publicerad 2009-07-30 15:46:44 i Vardag

Det blev lite mycket att dricka i går så jag har inte mått så bra i dag - men man mår väl som man förtjänar. När man var ung blev man inte lika bakis eller var det så att man inte hade några förplikterser? Den 10 august har jag semester i några dagar. Troligtvis verkar det ordna sig med inspelningarna på hotellet så då ska man bli pinsam tv kändis. Undra om de sminkar en varje dag eller vill någon bli min privata sminkös? Håret måste jag också fixa. Om det är så att man dessutom blir tjock i tv så måste jag hinna snabb banta bort sommarmagen.
Har redan provat de flesta bantningssätt som finns någon som vet något som verkligen fungerar?
Kram k

piggare

Publicerad 2009-07-28 17:19:05 i Vardag

Känner mig lite piggare i dag efter en lång natts sömn. Kanske orkar man ta tag i städning. Det beror hur självgående C blir i dag. Jobbade bara 3 timmar en lugn dag alltså.Nu skiner solen efter natten och morgonens oväder det kändes som höst i morse. Det är inte långt kvar dit och i dag frågade C för första gången när han får semester från fritids. Skolan börjar ju snart. Jag ska hinna ha ledigt.....jag lovar, jag lovar. Har äntligen tagit mig i kragen och bokat massagetid på fredag och jag ber till gudarna att den är bra.
Kram k

solig måndag

Publicerad 2009-07-27 08:43:55 i Vardag

Nu har min dotter åter igen åkt på semester. Jag hoppas att hon får kul. Man får lite dåligt samvete att man jobbar hela sommaren men jag ska kompensera det. Kollar utlandsresor varje dag. R ska prata med strix c, chef i dag och se om vi får vara med fast att kockarna inte skriver på. Jag har varit lite halv ledig i helgen men illamåendet vill inte ge med sig och ryggen krampar. Jag vet att det beror på att jag är orolig, stressad men lyckas inte få bort det fast jag försöker vila lite. Måste hitta en naprapat här nere, ta tag i min träning så skulle jag säkert må bättre. Nu är jag ju inte ens ute och går eftersom Ebbe inte finns. Skärpning! Jag vet. Lat, Latare, Lataste k.
kram k

Jag har bestämt mig!

Publicerad 2009-07-24 21:36:12 i Vardag

Det blir nog ingen restaurang jobb för min del. Det är inte riktigt min grej känner jag efter denna otroligt jobbiga dag. 2 begravningar att servera samt en massa annat som tillslut blev riktigt jobbigt.  Jag sa ju från början att det här inte var mitt projekt men i dag blev det till ett faktum. Just nu tar jag jobbet med mig hem och stämmningen blir tryckt.  Ska söka något jobb som passar mig bättre. Känner just nu för att svepa några öl o sova till i morgon. Varför har man inte mor o far föräldrar som älskar att ha sina barnbarn?   Livet är ju olika eller hur? Det är nog bara att acceptera men klaga lite får man väl? Kommer hem efter en lång dag, disk o tvätt samt att plocka undan är kvar, vad gör ni? slår er ned i soffan eller börja plocka? Om ni känner mig så vet ni vad jag gör.
Läs min insändare på ekuriren.se den är med i dag. under åsikter.
kram k

En chans i livet

Publicerad 2009-07-24 08:01:44 i Vardag

Jag tror att det är en chans i livet man får när det gäller att få någonting gratis. Tänk att hela tervernan och köket får en uppgradering av professionella personer. Men inte. Varför sätter alltid någon person käppar i hulet för en? Jag lider faktiskt med R när det visar sig att en del av de anställda inte är intresserade. Vet de om hur det känns att arbeta i uppförsbacke?  Kanske finns det inget jobb alls om ett tag. Jag gillar inte heller publicitet men för den chans man får med reklam etc, så får man ta det. Jag jobbade oändligt många timmar i går, Nästa år är nog inte R lika givmild med semestrarna det gäller att ge och ta även på en arbetsplats. Jag är faktiskt riktigt arg känner jag. Ju mer jag skriver ju argare blir jag.  Vad inte godtrogen verkar det som man får inget tillbaka ändå.
Kram k

Hittelön

Publicerad 2009-07-21 08:23:53 i Vardag

Jag har satt upp lappar på stan om att vi erbjuder 1000 kronor i hittelön till den som kan återlämna våra plånböcker. Det känns lite naivt men vem vet kanske har vi turen på vår sida. Måste ta tag i att skaffa nya medlemskort samt åka till Katrineholm och ta kort till nytt körkort. Jag som hade hoppats jag skulle bli stoppad av polisen så att jag fick säga: Nej, du kan inte få se på mitt körkort. Ska också kolla upp vad det finns för mig att göra för att få egen tid. Är det så att vi kvinnor låter familjen gå före allt? För er som har barn?
Varför får barnen alltid bästa sängen när man sover på hotell och varför halkar sockarna alltid av foten och blir till en knöl under när man går runt i gummistövlar?
Dagens x-tra uppgift på jobbet i dag är att baka kärleksmums så att det räcker till 120 personer, någon som vill komma och slicka skål?
Kram k

Måndag och gud fortsätter gråta

Publicerad 2009-07-20 08:22:53 i Vardag

Hur mycket regn finns det egentligen? Jag tycker synd om er som är lediga och oroar mig för att resorna i augusti blir dyrare. Min rygg har inte gått att leva med i natt, stressen är alltså ett faktum och jag vet att jag är nära väggens kant....varför blir ryggen så dålig när jag är orolig? Reumatismen räcker väl? Kanske är det så att regnet påverkar också gud måste sluta gråta nu. Tur att man är duktig på att spela teater så att människor runt om mig förutom familjen ser hur ont jag har. Jobbar kortdag men hemma är ju livet inte så lätt heller. Det kanske låter hemskt men jag har det lugnare att jobba än hemma med c. Curling mamma som jag är men jag orkar inte ta konflikter hela tiden och då menar jag hela tiden. Måste få tid på någon slags beteende utbildning.
Min chef har anmält sig till svenska versionen på Gordon R. Kanske kommer han med, vore ett bra hjälp att få igång allt. Kan ingen anmäla mig till svergies värsta hus? Eller till kanal 5 och roomservice? Ge mig ett snyggt hem där jag kan njuta och inte bara bli mer stressad.  Eller ge mig en plasikoperation så jag åtminstånde kan känna mig fin när jag sitter i mitt fula hus.
Kram k
Ska bli lite mer positiv i mitt andra liv <3

polisrapport

Publicerad 2009-07-18 22:12:34 i Vardag

Det var inte mycket som stämde i den.Hur många års utbildning har de egentligen? Rubriceringen är grovt inbrott.  Det har gått en vecka nu och jag vågar inte ens vara ensam hemma, det är ju sjukt. Måste ta tag i detta. På måndag ska jag ringa någonstans att få hjälp. Inlåsta är vi nu i alla fall så sova bör man kunna göra. Tar nog några öl för säkerhetsskull.
Kram k

Ny tv och orm på gården

Publicerad 2009-07-18 09:44:48 i Vardag

Min kära Al har köpt ny tv. Vi har ju haft samma i typ 15 år så det var ju på tiden. 50 tum men den billigaste man kunde hitta eftersom ekonomin är som den är.   Den känns jätte stor. I går när jag kom hem för att hämta en sak så slingrade sig en orm förbi bilen. Jag hoppade ordentligt - mina nerver är inte bra längre.  Ska publisera min insändare senare så ni kan läsa.
Varför vaknar alltid C när jag precis satt mig vid datorn????
Ska halvjobba i dag.
Kram k

Britney

Publicerad 2009-07-16 07:25:31 i Vardag

Var i globen och såg Britney med Alex. Det var en bra show som det bjöds på.  Kvaliteten på ljud, ljus, dansare etc. går inte att jämnföra med Sverige. Skulle vara kul och se Madonnas show.  Jag är fortfarande rädd här hemma men vet inte om det är värt att skaffa ny hund. Inbrottet tog mer psykiskt än jag hade trott. Jag som aldrig varit rädd, nu hoppar jag 10 meter när jag stöter i hop med någon lite plötsligt. Får nog vända mig till någon psykolog för att få hjälp för så här kan jag inte ha det. Inget har vi hört från polisen heller.  I dag får man köpa glass på GB. Hoppas det har några goda smaker..... Ska till Sthlm och grönan med C idag. A är på Gotland med kompis. Sen ska jag skriva insändare i tidningen om varför ingen gör något i denna lilla stad mot alla brott.
Ha en bra dag,
kram k

kränkt i flen

Publicerad 2009-07-12 20:07:20 i Vardag

Vem är du som tar dig rätten att kliva in i mitt hem utan tillåtelse ? Vem har sådan iskallt hjärta att man stiger över tröskeln och snor saker från någon annan. Vem är du som har rätten att ta min trygghet ifrån mig? Just nu känner jag mig inte trygg i mitt eget hem........den dag jag möter dig ska jag visa dig att djävulen finns.
k

Inbrott när vi sov

Publicerad 2009-07-12 08:54:10 i Vardag

Min dumma jag hade glömt låsa ytterdörren och när jag skulle hämta lite vatten på natten mötte jag en tjuv som sprang ut igenom ytterdörren. Våra plånböcker är borta och jag blev så rädd att jag höll på att bli totalt hysterisk. Ringde polis som kom med både hundpatrull och vanliga bilar men vad jag vet så är ingen fast. Hur kan man vara så jävla ( ursäkta uttrycket ) dum att man går in där en familj är hemma? Jag avbröt ju honom/henne så datorer och allt annat var kvar. Tänk om något hänt barnen. Jag hade aldrig förlåtit mig själv. Är fortfarande skärrad och skulle helst vilja flytta omgående men sanolikheten att det händer igen är väl inte så stor. Nu har jag inget körkort, pengar, kontokort, årskort m.m men tack och lov så lever vi. C sov igenom hela polishistorien men det blir nog en vakthund till vårt hus. Någon som har ett förslag på ras?
Trött är jag i dag o känner mig totalt bakis. Kunde inte sova efter allt. Haft mardrömmar om en man i svart huvjacka fast jag inte såg förövaren. Eller gjorde jag det omedvetet? Usch
Kram k

Bil på service, kladdig mat

Publicerad 2009-07-10 21:00:05 i Vardag

Billigt var det inte 5200:- så nu är pengarna slut och en del från semesterkassan med. Har alltså haft bilen på service men känner ingen skillnad förutom att det inte regnar in. Var med C till tandläkaren i dag o trots sina sju år fick jag skämmas över tandborstningen. Jag får ju inte borsta tänderna på honom. Jag får alltid pinhålla honom när jag borstar fast att han vet att det inte gör ont om han bara gapar. Någon där ute som har ett tips hur man gör med ett totalvägrande barn? Har jobbat i dag med men det var lugnt i dag däremot håller förkylningen på att gå mot värre tider o nästa vecka blir jobb utan dess like. Letar en semesterresa till v. 32 om jag lyckas få ihop pengar.  Sen så måste det ju funka att jag kan vara ledig. Saknar att jobba med barn. Vuxna kan vara så otroligt otrevliga ibland. Varför går man ut o äter om allt är fel? Ät hemma tycker jag och sluta ta för många brödbitar o smör om ni inte kan äta upp. Sallad med för den delen. Sluta kladda ihop alla talrikar till en stor hög med kladd på båda sidor - någon ska faktiskt rengöra efter er, det är ingen hjälp tvärt om.  Jag är glad att jag har yttligare ett yrke - kanske men bara kanske borde jag tacka ja till erbjudandet i Sthlm. Kanske något att fundera på eller så kanske jag öppnar en godisaffär.......
Kram k

Jobbig dag!

Publicerad 2009-07-08 22:45:11 i Vardag

Min dag har inte varit rolig i dag. Chefen på jätte dåligt hunör o allt jag gjorde var fel. Det är inte lätt alla ggr att skilja på jobb och privat. Åkte till jobbet även på kvällen för att fixa lite - kanske för att få lite egen tid. Men kommentaren när jag kom hem var: Hoppas all personal gick hem 8 för mer kan jag inte betala för....o jag som inte kan säga år folk att sluta jobba. Vi måste ju få ordning på bygget. Nu måste jag lägga in min kunskap i det här. Jag är ju faktiskt vice vd och ingen praktikant som inte kan jobba.  Rättvisa i hemmet är det inte heller jag vet faktiskt inte vad som hänt.......kanske är det en 40 års kris eller en ekonomisk sådan. Jag vet faktiskt inte. Ingen vän har jag att ventilera med heller. Saknar faktiskt Umeå o det liv jag hade. Kanske borde jag skita i allt o flytta hem igen? Vad tjänar livet till egentligen förutom barnen kanske borde jag utnyttja min chans att bara vara ledig. I bland blir jag så trött på allt. Men vem blir inte det?
Kram k

två män med en kvinna

Publicerad 2009-07-07 07:43:38 i Vardag

Jag tror att en liten man i sina bästa månader smittat mig lite. Förkyld men hoppas att det inte blir långvarit. Det är i så fall värt det - Jag älskar små barn och saknar honom redan. Jag gillar lite större med men det är som med hundvalpar. Alla små liv är söta.  Vem blir inte sugen på en hundvalp när man ser en sådan?
C har sovit hos farmor i natt för vi fick inte tag på fritids i tid. Nu är det ordnat på onsdag börjar han. Kanske lite av min stress släpper då. Har några punkter kvar att fixa. Jag ska ta tag i det så kanske krampen i ryggen släpper.  Kanske borde vi ansöka om en avlösar familj så familjen får tid att andas i bland. Gick o lade oss tidigt och sov ganska djupt vaknade bara några ggr.  Regn ute nu stackars er alla som har semester, men tänk på att slappa ordentligt, hösten är lång. Man kan ju se film med gått samvete när det regnar ute. Om man inte har barn som stör förstås.
Vi hörs - har en lång arbetsdag framför mig,
Kram k

Trevligt i helgen

Publicerad 2009-07-05 20:32:44 i Vardag

Har haft besök av min lillebror med familj i helgen. Det var så kul att de tog sig tid att vara hos oss ett tag. Dagarna gick alldeles för fort men vi hann umgås en hel del ändå. Det är ju livsfarligt med söta barn man blir så sugen. Fast låna är ju bäst. Vi besökte Parken Zoo, helt okej men deras Fantomen teater var under all kritik. Varför kan det inte vara duktiga artister? Tala om odansanta och dåliga på att agera. Högstadie standard. Han som satt i fantomenland var också en konstig karaktär.  Det såg ut som om han bajsat ner sig när han gick. Jag läste ju fantomen som barn o han ska ju vara en snygging. Nästa vecka blir det hårdt jobb. Nästan alla har gått på semester så nu gälle det att ha energi att vara trevlig. Kanske är det så att man kan vara så trevlig på jobbet att mungiporna är nedåt privat? Finns det någon statistik på hur många procent en person kan vara trevlig? Kanske något att forska i?

Njut av semestern för er som är lediga, vi får hoppas vädret blir bättre. Till oss andra, jobba med ett leende det känns bättre då.
Kram k

sommar

Publicerad 2009-07-03 07:36:00 i Vardag

Vi får hoppas att värmen håller i sig. Har inte hunnit sola så mycket. Man märker att folk blir lite griniga när det är varmt. Kanske är det så att vi har svårt att klara för mycket av det mesta. Svensken vill ha lagom av allt. Även pengar? Skulle inte tro det. Känner mig fortfarande lite nere, kanske är det så att saknaden efter Ebbe påverkat mig mer än jag tror eller är det något annat som ligger på lur. Kanske är det stressen över att jag inte vet hur hösten kommer att se ut. Jag vet att jag ska jobba men hur och när är inte klart alls. Först skulle jag ju inte bli inblandat med Rogers projekt hade jag tänkt men jobben här i Flen växer inte som våra brännässlor. Vad ska jag göra när jag blir stor? Kanske är det den stressen jag känner eller kanske kanske drömmer jag att leva ett lyxliv när jag vunnit på triss. Varför ser mitt liv alltid ut som en krokig väg? Varför är vi vissa som får kämpa för allt vi ska göra?. Reumatism, Mördarbakterie, barn med handikapp etc. Kanske är det dags att jämna ut livet lite. Jag vet att det finns de som har de värre........tänk på barnen i afrika när ni slänger mat.

Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela