gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Klump i halsen

Publicerad 2012-03-31 21:38:42 i Vardag

Tror jag håller på att bli sjuk, först blev jag hes och nu känns det svullet i halsen. Det gör inte ont men något är i vägen. Hoppas det går över snart. Har inte så mycket extra energi att bearbeta en förkylning. Livet traskar på. Snart påsklov.
Kram k

Ge oss en chans

Publicerad 2012-03-29 21:19:30 i Vardag

Tänker på alla dessa personer som får bistånd på olika sätt. Som familj kan man hamna i tillfällig knipa och då är det viktigt att det finns ett skyddsnät som fångar upp i tid. Fallet kanske inte blir lika farligt då. Vi skickade in uppsägning på huset i dag för nu finns det inga pengar kvar att betala med. Vart ska vi nu ta vägen?
Felet i vårt samhälle är att ingen verkar bry sig. Så länge man har sitt egna på det torra så bryr man sig inte. Vi måste bli bättre på att se de som behöver hjälp.
Kram k

Tupplur

Publicerad 2012-03-27 22:48:09 i Vardag

Tog en tre timmars tupplur tillsammans med King i dag och efter det blev jag nästan som en människa igen. Var efter middagen ute och pysslade på gården. Kratta löv, sopa, jaga King som rymmer från gården hela tiden. Han älskar att upptäcka saker. C var ute och cyklade men har åter igen fått hosta så han kräks. Hosttabletterna hjälper ju inte alls. Hoppas på skönt väder i morgon och kanske lite jobb.
Sov gott, kram k

Likgiltig

Publicerad 2012-03-27 09:48:15 i Vardag

Försöker hålla ihop skeppet men väntar på att det ska kantra. Många småsaker den här veckan med saker som ska ordnas, matsäck till skolan, mentorssamtal, habiliteringen, semesterlappar till för barnens ledighet.
Hur hinner man med allt? Vet att man är mer effektiv när man jobbar men vad gör man när man inget har? Den psykiska stressen gör en såååå trött.
Kan ingen bara ge mig ett litet trevligt jobb på en sådär 10 timmar per vecka?
Jag lovar att jag har en hög arbetsmoral. Ska vara social och trevlig.
Fundera på det:-D
Kram k

Avokado hårinpackning

Publicerad 2012-03-24 21:41:03 i Vardag

Köp 2 för 10:- på Ica så då slog jag till. Mixade, och blandade i lite honung och yoghurt. Smetade in i håret....urk vilket kladd...får nästan kväljningar...luktar illa...plastpåse på. Gillar ju inte denna frukt eller grönsak, där går ju åsikterna i sär bland folket. 1-2 timmar ska det sitta så jag återkommer med resultatet.
Dottern på konsert, pojkarna sover och Al jobbar. Inget på tv, ingen bra bok, känner mig ensam.
Kram k

Tv

Publicerad 2012-03-23 21:50:43 i Vardag

Varför är det så dåligt på tv under fredag och lördag kvällar?
Det är ju då man har lust att se en bra film eller någon bra serie gärna i dubbelavsnitt. Har nu suttit här halva terminen utan någonting bra att se på. Blir lite långtråkigt. När man inte är ute i svängen är man ju lite tv beroende.
Skärp er ni som gör tv tablåerna!
Kram k

Tävling

Publicerad 2012-03-21 11:41:32 i Vardag

Nä nu kan jag inte hålla mig längre....
Jag har skickat in om att vara med i en baktävling. Får besked i nästa vecka om jag går vidare till intervju, i så fall är det bakprov v. 14.
Var bara tvungen att skvallra.
Kram k

Min dag

Publicerad 2012-03-21 11:02:49 i Vardag

Blir så idag ett år äldre. Fick senast i lördags höra på jobbet att jag såg ut som 30. Snällt men kanske lite väl i underkant. Man har nog svårt att se ålder på mig när jag är i min yrkesroll. Hemma i myskläder ( oops har visst det på jobbet med ) osminkad och ständig rynka mellan ögonbrynen ser jag nog betydligt äldre ut.
Får inga svar på de olika jobb jag sökt och börjar fundera på om jag gör något fel när jag skickar ansökningarna. Någon borde ju ha svarat : nej tack i alla fall. Måste nog kolla upp detta.
C blev sur i morse, ville inte stiga upp och sjunga, det gör mig ingenting men han blir ju så ledsen när han sen inte gjort det. Fortfarande inget svar om vårdnadsbidrag eller annat ekonomiskt stöd vi sökt. Hur gör man nu? Säger upp boendet eller inte?
Kram k

Vår

Publicerad 2012-03-20 21:23:49 i Vardag

Så ska då våren vara här. Vårdagsjämning innebär längre dagar och kortare nätter....BRA! Inte i denna familj. Välkomnar dock värmen om den nu kommer?
Händer inte mycket just nu. Eller gör det ?
Funderar på jobbsituationen till hösten, lägenhet, känslor, vikt.......Älta, älta, älta
Kram k

Hårinpackning

Publicerad 2012-03-18 23:16:45 i Vardag

Cocosfettet var inte så svårt att tvätta ur. Först märkte jag inte så stor skillnad på håret men ju fler timmar som gått måste jag erkänna att håret känns mycket lent men fortfarande torrt i topparna. Provar nog igen....tar kanske i lite mer i håret nästa gång. Har någon provat avokado i håret? Det ska tydligen också vara bra.
Sov gott, kram k

Söndag morgon

Publicerad 2012-03-18 08:02:03 i Vardag

Som ni vet är jag morgontrött men släpar mig upp varje morgon för att få barnen till skolan/aktiviteter. Bestämde redan igår kväll att C skulle hoppa över gympan för hostan han har. Tro nu inte det blev sovmorgon för det. King vaknar 06.00. Tycker han borde sova längre med tanke på att han somnade först vid 20.45 och sover rätt dåligt under natten.
Bara att acceptera läget, sitter nu här med gröt på golvet....banan över bordet....Bolibompa på datorn....tur man älskar sin lilla buse.
Kram k

Cocosfett

Publicerad 2012-03-18 00:15:02 i Vardag

Har ju lanserats hårt den senaste tiden som det "nyttiga"fettet. Har själv provat baka med det, steka med det båda två med stor variation på resultatet. Nu provar jag dunderkuren för trött hår. Cocosolja i håret under natten kanske är tur man är solo i sängen. Återkommer med resultatet i morgon.
God natt! Kram k

Trött

Publicerad 2012-03-17 15:26:09 i Vardag

Haft lång dag på jobbet med 5 timmar på golvet. Vickade 3 klasser extra, skönt trött just nu men får se hur det blir att ha barnen direkt eftersom Al ska jobba. Han skulle ha börjat tidigare men det brydde jag mig inte om utan tog de jobbtimmar som erbjöds. Får hoppas att de varit och handlat i alla fall eftersom Al tar bilen sen. Lördagsgodis är ju viktigt. Annars får vi baka chokladbollar eller något.
Njut av helgen, kram k

Grattis

Publicerad 2012-03-16 23:45:59 i Vardag

På din födelsedag Rosa. Tänker ofta på dig och hoppas att Amors pilar träffar dig som blixten.
Kram k.

Sjuk läkare

Publicerad 2012-03-16 23:42:57 i Vardag

Blev så fruktansvärt arg på en stackars sköterska i morse som ringde och avbokade C's läkartid två timmar innan vi skulle vara där. Hade tagit ledigt från skolan, peppat C och skulle äntligen få de intyg vi behöver-läkaren var sjuk.
Om man själv avbokar mindre än 4 timmar innan avsatt tid får man betala 379:-. Behöver läkaren betala? Å nej, samhället kan ju inte ha samma regler.
Ingen bra start på dagen.
Kram k

Biggest Looser

Publicerad 2012-03-15 21:26:27 i Vardag

Mycket bättre säsong denna gång. Det drar ihop sig mot slutvägning om någon vecka. De hade hälsokontroll i dagens avsnitt, alla har förbättrat sina värden.
Men hur kan de använda sig av en överviktig läkare?
Vilket antiklimax......
Kram k

Lön

Publicerad 2012-03-15 10:54:25 i Vardag

Har nu fått ett pris på mitt huvud :-D
Jag kan inte säga att jag är en bra löneförhandlare när hjärnan skriker att man måste ha jobb. Blev dock ganska nöjd....får väl förhandla upp den så småningom. Fick också 2 veckor sommarjobb i juli. Ska bli superkul.
Kram k

Sparlåga

Publicerad 2012-03-14 19:04:30 i Vardag

Får inte mycket gjort just nu. Undviker att göra någonting överhuvudtaget för att spara pengar. Så många obetalda räkningar men måste ju prioritera mat och husrum. Från mellanklass till underklass på några månader. Varför??? Jo jag vet anledningen....
Kram k

Afte

Publicerad 2012-03-13 20:20:14 i Vardag

Är så trött på dessa blåsor i munnen som kommer och går då och då. Har 3 stycken just nu så hela munnen känns som ett svidande sår. Det har kommit ut en ny medicin som man sköljer munnen med och den lindrar ju lite men är alldeles för dyr; 159:- för en liten flaska.
Salvorna kommer man ju inte åt med på alla ställen. Ont har jag, ni som vet vad jag pratar om kan nog inte annat än att hålla med. Läser en mycket bra bok just nu. Nyaste Kepler, läs den, man har svårt att lägga den åt sidan. Inte bra för sömnen.
Kram k

Fest

Publicerad 2012-03-13 00:08:50 i Vardag

Dottern är bjuden på " årets" fest nu till frågan?
Vad har man på sig?
Nästa jippo är en releasefest på en känd bar, vad har man då för klädsel?
Kul att bo i Sthlm, nästan så man önskar man själv va ung:-D
Kram k

Lite jobb

Publicerad 2012-03-12 07:33:13 i Vardag

Fick åka och jobba en kortis i går kväll, arbetad tid 1,5 timme. Resa till och från 3 timmar.
Lång lång resa för kort tid. Men roligt var det, älskar när elever blir nöjda. Det är gott för egot.
Kram k

Ensam

Publicerad 2012-03-11 13:13:07 i Vardag

Tog några timmar för mig själv. Al har tagit med sig barnen till sin mamma i några timmar men jag stannade hemma. Stora tjejen är och jobbar så min fundering är nu om man måste storstäda eller om man får sitta i soffan med en godispåse?
Jag är ju så gott som jämt med barnen vilket jag älskar men ibland blir det för mycket. Hur många mammor går inte på toaletten med öppen dörr när man är själv med barnen?
Som om man skulle kunna göra ett snabbt inhopp ifall det händer något när man har byxorna nere:-)
Tror att män stänger dörren, barnen får klara sig bäst de vill, rätta mig om jag har fel.
Så sitter man själv där på toaletten och samtidigt ser man att golvet måste skuras och handfatet tvättas. Kanske kan man göra det samtidigt som man ändå sitter där och klämmer.....ropar; mamma kommer snart.....ska bara,...
balanserar på toalettstolen samtidigt man skvättar vatten runt i handfatet....
Toppen, två flugor i en smäll.....
Inte undra på att man har magproblem.
Kram k

Bröd

Publicerad 2012-03-09 23:56:22 i Vardag

Vad har hänt med butikernas bröddiskar?
Fler och fler presenterar nybakat bröd och bullar i öppna hyllor. Hur ofräscht som helst. Tänk på alla kunder som nyser, hostar, fingrar på saker i butiken.
Jag skulle ALDRIG köpa bröd på detta sätt dessutom blir ju brödet torrt.
Usch, blä, skunk
Kram k

Blodsockret

Publicerad 2012-03-09 23:31:03 i Vardag

Var tillslut och lämnade prover på lilleman. De visade inga fel i alla fall så att han dricker så mycket beror inte på det. Läkaren tyckte dock man skulle ta fler tester hos en barnläkare för att utesluta andra sjukdomar. Varit och haft klass i kväll och ungdomarna jag hade tyckte det var jätte roligt. Än kan tanten alltså. Man får en positiv kick när man blir uppskattad. Det var roligt.
Lite jobb i morgon sen mello på tv.
Sov gott, kram k

Ge mig styrka

Publicerad 2012-03-08 10:00:01 i Vardag

Har noll energi i dag. 2 möten ang, C. Känns ju bra att det blir gjort men hoppas att det inte blir jobbigt gör då börjar jag väl böla för jag är så trött. Stå på mig, jag är ju en stark kvinna eller hur?
Kram k

Diet

Publicerad 2012-03-07 23:27:23 i Vardag

Hur svårt kan det vara?
Förbruka mer kalorier än man stoppar i sig?
Det spelar ju ingen roll vilken slags diet man väljer så länge man följer den regeln.
Jag tycker verkligen inte om mig själv när jag går emot all den kunskap jag besitter angående kost och träning.
Leva som man lär?
Skulle inte tro det, godisgris som jag är.
Å folk tycker det är svårt att sluta röka.
Kram k

Leverpastej

Publicerad 2012-03-07 08:46:38 i Vardag

Vem har gjort paketet inbrottssäkert?
Ja just det det var ju jag.....plastpåsarna var ju slut och gladplasten gör ju ingen glad. King vrålar pastej......

Nattuggla

Publicerad 2012-03-07 00:45:19 i Vardag

Dottern tränade sent så hon kom inte hem förrän 23.00. Alldeles för sent när man ska upp 06.00 nästa dag men vad gör man?
Ligger nu och vrider mig i sängen och kan inte sova. Ältar tankar fram och tillbaka, varmt är det också. Ska man läsa en stund eller försöka somna?
Lånat Liza Marklunds senaste bok av svärfar så nu har jag lite underhållning igen. Gillar böckernas värld.
Kram k

Blöjor

Publicerad 2012-03-06 07:40:10 i Vardag

Två blöjor per natt räcker inte alls. Vaknar varje natt med en blöt fläck där vi sover. Har blöjorna blivit sämre?
Använder Pampers just nu. Någon som har tips på blöjor som håller torrt?
Lilla King vill ju sova gott.
Kram k

Glad pojke

Publicerad 2012-03-05 22:08:26 i Vardag

Sonen glad att få träffa barnen hos dagmamman. Själv har jag inte gjort så mycket. Sökt några jobb...handlat...lagat mat. Svårt att veta vilka jobb man ska söka, hur man ska skriva för att få komma på intervju. Jag vet ju vad jag kan men att få ner det på papper så att andra ser en i jobb djungeln är inte lätt.
Ska nog ringa AMS och fråga om lite tips. Fortfarande inget napp på lägenhet.
Kram k

Bildstorlek

Publicerad 2012-03-05 12:18:27 i Vardag

Vet inte hur stora bilder man ska bifoga, provar såhär:

Choklad Jitterbugg

Publicerad 2012-03-05 12:03:46 i Vardag

Provade baka dessa goda kakor igår och de blev omtyckta av hela familjen. Lite smuliga, personligen tycker jag att hallongrottor dock slår allt :-D

Bomb

Publicerad 2012-03-04 18:19:00 i Vardag

Känner mig som en tickande bomb. Al tog bilen på lördag morgon till jobbet och den kommer tillbaka först söndag kväll. När jag sa till honom ryckte han bara på axlarna och sa: varför skjutsade du mig inte till jobbet då?
Kanske för att du aldrig frågade....jäv....idiot. Urk vad arg jag blir. Instängd hela helgen blir man utan bil när man inte har buss kort. Okej, vi har väl bara 1 km till affären men med en son som hatar att gå blir det två långa kilometer för att handla lite mjölk.
Vad blir det till middag?
Ja inte vet jag....ingen mjölk, inget smör, ingen potatis.....koka soppa på en spik?
Grrrrrr, K

Huvudvärk

Publicerad 2012-03-04 10:17:31 i Vardag

Flera dagar i rad har huvudet inte varit till min fördel. Ont i kroppen men jag har inte blivit ordentligt sjuk. Bara som om det är på g. Det blir nog inte mer tack och lov.
Snart är sportlovet slut och rutiner kommer tillbaka. Möte med LSS handläggare på torsdag. Behöver mer energi, kanske dax för grönsaksfrossa igen?
Synd att det blir då dyrt.
Kram k

Frustrerad

Publicerad 2012-03-01 16:05:47 i Vardag

Vet inte hur jag ska klara att inte flippa totalt. Vi ligger nästan på noll och det är som om jag befinner mig i en lavin. Al tar det inte seriöst. Säger bara Ja ja jag ska när jag ber om något men ingenting händer. Jag vill flytta nu, vill inte leva med denna omogna man mer. Vill inte laga mat utan ordentligt med näring. Att leva billigt är svårt när allt är så dyrt. Inga äpplen, kostade tex. 24.90 kilot. Bananer likaså. Tips på bra mat som barn gillar utan att det är dyrt mottages med öppen famn.
Hur ska vi ta oss igenom det här?
Hur ska man orka vara stark när man bara vill gråta?
Hur länge klarar man en jobbig situation innan allt brister?
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela