gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Dags att skärpa sig

Publicerad 2010-04-30 08:49:16 i Vardag

Kanske är det dax att ta tag i livet igen. Hinna städa, rensa gården, deklarera och allt annat som är viktigt. Har jobbat hela veckan trots tät näsa men ska nog vara ledig i dag. Mår betydligt bättre och är inte längre så trött att man knappt kan andas. Barnen har skola i dag. Hade föräldra samtal på A´s skola i går och det ser ut som om tjejen fixar det här med skolan riktigt bra - bra jobbat gumman! Nu läser inte hon min blogg och jag inte hennes förutom ibland på måndagar för att kolla att de lever i Flen när jag är i Umeå. Nu blir det snart altan på detta hus. Vi har ju ingenstans att sitta ute det blir jätteskönt. Grill måste vi också köpa. Jag köper ju alltid så billiga så de rostar bort på en gång - kanske är det så att de inte tål att stå ute i alla slags väder? Al vill ha en gasol och jag en traditionell. Man vet ju vem som vinner. Kanske den som grillar, jag så klart. Att sitta på en solig altan, grilla och en kall öl i handen är avkoppling. ( lättöl såklart, vet inte om jag smakat det någon gång ) Nu är det ju inte riktigt så jag har det för samtidigt ska man ju fixa sallad, potatis, duka och allt annat. Att grilla är ett projekt men ack så gott.
Njut av dagen och vi får hoppas att Valborg inte blir kall som vanligt.
Kram k

Låt kändisar leva sitt liv.

Publicerad 2010-04-27 12:59:59 i Vardag

Vad har vi att göra med alla andras otrogenhetsaffärer. Kvällstidningarna har blivit rena skvallertidningen. Flera sidor om prinsessan eller Tiger W - vem bryr sig? Menar ni att det inte finns mer intressanta saker att skriva om? Kändisar är helt vanliga människor som däremot lyckats att bli väldigt duktiga på något. Kanske är det så att vi måste gotta oss i andras olycka för att må bättre?
I så fall kan ni gotta er åt att jag mår sämre nu än igår. Huvudet känns som om jag har festat i flera dagar och näsan är tät. Jag är ju också känd......eller? Hur många människor har inte någon gång tagit en danslektion på UDS? Jag är nog en av stadens mest kända okända människa eller hur? Jag har aldrig fått inbjudan till premiärer eller fester men jag är glad ändå. Fast gratis massage och smink hade ju inte varit helt fel fast det kanske inte är det kändisarna får.
Kram k

Kanon förkyld

Publicerad 2010-04-25 23:20:34 i Vardag

Att man kan under en dag plötsligt bli så förkyld. Bokade hotell i kväll. Valde Aveny för att pröva något nytt och för att de var billigare samt kanske de inte städar halv åtta på morgonen. Bokade via internet men när jag kom dit så var det fullt så nu sitter jag här på Winn som vanligt. Jätteförkyld och lite ynklig men lönerna är ialla fall skickad så nu ska jag snart krypa under täcket. Skulle haft en liter nässpray bara. Om jag haft ett "vanligt" jobb hade jag sjukanmält mig och åkt hem men nu har jag inget "vanligt" jobb så i morgon ska jag vara fit for fight igen. Hoppas jag inte smittat min brors familj bara.
Lillebror! Glöm inte köpa parfym år din fru på taxfree i morgon! Det skulle nog uppskattas när du varit i väg o roat dig en vecka( skämtar bara, vet att du jobbat hårt).
Jag skulle i alla fall bli jätteglad om jag fick en gåva då och då fast efter 20 år kanske det inte är så vanligt. Fick förresten en chokladask för någon vecka sedan av min lilla Al. Men innan det var det nog väääldigt länge sedan.
Nä nu ska jag slappa framför tv:n en stund och läsa på den bok jag äntligen snart tagit mig igenom. Den var inge bra. Hur många sidor måste man läsa innan man ger upp med en bok?
Fast nu har jag bara 80 sidor kvar och jag vill ju trots allt veta vem mördaren är.
Sov gott.
Kram k

Natt tåg

Publicerad 2010-04-24 17:32:09 i Vardag

Vet inte vart jag ska börja. Åkte natt tåg för en mindre förmögenhet. Någonting som skrammlade i kupén under hela natten var mycket irriterande. Framme i Umeå 06.30 och när jag skulle kliva av saknades det perrong där min vagn var. Lokföraren kan inte ha åkt tillräkligt långt fram tur att man är smidig och klarar ett stort hopp. Frukost på Scandic Plaza ingick. Otroligt stökig frukost. Mycket folk och saker tog slut. De förvarar inte heller kylvaror på kylplattor - detta är ju faktiskt inte tillåtet. Scandic som ska vara så bra - fy skäms. Man måste följa Livsmedelshygienslagen. Har undervisat 5 lektioner och ska nu sova hos bror min....fast han är inte hemma. Min stackars svägerska får lida att ha mig där. Känns lite tungt i magen efter alla skutt men ska bara ta det lugnt i kväll.  Är proppmätt efter yttligare en nyttig middag när jag är själv - kebabrulle med mycket vitlök så nu får jag väl ha halsbränna hela kvällen. Dax att skaffa sig matbegär, vet inte vad jag ska välja. Jag har ju inte haft detta under tidigare graviteter så visst vore det roligt om Al fick åka o köpa något mitt i natten. Som om han skulle göra det? Glöm det. På natten sover han och skulle inte stiga upp för att göra mig till lags. Vill du något - gör det själv är hans motto. C blev jätteledsen när jag åkte, det är inte lätt att vara sjuk och ha mamma borta men han kan mitt mobilnummer utantill så han ringer lite titt som tätt - just nu är jag en bajsmamma som lämnade honom hemma när jag åkt för att jobba. Jag älskar dig med, gubben. Å skrotfia me.
Ha en skön helg.
Kram K

Vård av sjukt barn

Publicerad 2010-04-22 13:16:35 i Vardag

Kom med natt tåget i går morse. Precis när jag anlänt till Flen efter 14 timmar ringer de från C´s skola att han är sjuk. Feber och hosta så att han kräks. Tur att jag hann hem så någon kan vara med honom. dessa inställda flyg gör ju ekonomin sämre - det är ju sjukt att tåg är dyrare än flyg. Har bokat natt tåg i morgonkväll igen för det ser ju dystert ut med all aska. Ska vicka på lördag. Huset ska nu äntligen läggas ut. Hoppas försäljningen går snabbt. Vi behöver pengarna. Är i vecka 19 nu. Känns som om maten står en i halsen så fort man ätit trots jag äter små mängder fast regelbundet. Känner mig ganska tjock, magen har börjat vara i vägen när man ska stretcha och göra vissa saker på barndansen. Måste lägga ut min tjänst på ams. Vikariat två terminer hade jag tänkt. Sen ska väl Al vara pappa ledig?????
Han var ju det med C. Fast ledig vet jag ju inte om han var, han var inte hemma så ofta i alla fall. Det är ju svårt att vara ledig när man driver eget.
Sjukdomsgnäll förgyller min dag just nu - det hjälpte inte att hyra film.
Kram k

Flyget går - kanske....

Publicerad 2010-04-19 10:19:56 i Vardag

Det verkar som om jag tar mig till Umeå i dag med 15.30 flyget. En aning tajt med tid men får väl ta städningen senare. Just nu är ju flygrummet i luften öppen så tar 12.30 tåget om allt går som beräknat. Jag behöver ju jobba, vi gör ju danserna till föreställningen och behöver alla lektioner som vi har kvar. Danserna är ju inte klara än. Lyckades sova 1,5 timme i går eftermiddag igen helt otroligt att jag inte kan hålla mig vaken. Ska ringa mvc och be att de tar prover vad som är fel. Lyckades vara ute på gården lite i går och rensa lite skräp i alla fall. Låt värmen komma snart det var kalla vindar i går så jag önskade nästan att jag hade långkalsonger på mig. Inte har jag tagit tag i det här med hunden heller. Just nu blir han väldigt understimulerad och skulle behöva någon aktiv person som var med honom. Min rygg är så dålig just nu, låst både i bröstrygg och höft. Inte skönt alls. Tänk om man vore en legogubbe så att man kunde byta ut vissa delar. Snälla g.. ge mig energi o mindre värk. Orkar inte ha det så här.
Kram k

Inställda flyg

Publicerad 2010-04-17 21:23:11 i Vardag

Drabbar ju även lilla mig. Tar mig alltså inte till jobbet i morgon. Alla tåg fulla också. Ska jag hyra bil och köra??? Känns lite jobbig eftersom jag är så fruktansvärt trött, kommer jag att orka köra 75 mil? Jag vet faktiskt inte.
Har varit ledig i dag och slumrat till och från. Lagat C´s cykel, handlat och lagat mat. När kommer energin tillbaka? Tjat och gnat är allt jag orkar med det är ju konstigt att man orkar tjafsa när man är trött. Bara vi får lite sol så kanske allt blir bättre vi får hoppas på det. Nu ska jag kolla hyrbilar, finns det i Flen?
Ha en skön kväll eller söndag.
Kram k

Vet inte....

Publicerad 2010-04-16 11:05:22 i Vardag

Jag vet inte om man kan dö av trötthet men denna vecka har varit i total trötthetstecken. Har i och för sig jobbat mycket men ändå. Har inte orkat någonting utöver detta inte ens blogga. Sov i alla fall 2,5 timmar i går eftermiddag så kvällen på jobbet överlevde jag men allt tog sådan tid att göra. Var inte praktisk helt enkelt men kanske även jag kan acceptera att inte hinna med alla uppgifter som borde göras. I dag måste jag dammsuga, dammråttorna ligger längs kanterna och hundens hår likaså. Några timmar på jobbet, städa och sen inte orka laga midddag. Är det synd om barn som alltid får äta hämtmat. Kan gärna laga maten men någon måste ju jobba och kära Al jobbar ju också 12 timmar per dag - där ligger jag i lä.
Kan man äta koffeintabletter när man är gravid?
Magen växer så nu syns det ordentligt. + 12 kilo kul va?
Vi hade lite otur i lotteriet - det är en kille men vi ska älska honom ändå eller hur A?
Kram k

Tidig morgon

Publicerad 2010-04-10 07:28:07 i Vardag

Det blir en tidig morgon när det visar sig att jag måste rycka in och jobba extra på förmiddagen. Ska jobba kväll med bokade middagar men då städet inte hann klart i går så är det en hel del rum att städa upp. Det är ju tur att chefen kan alla delar. Och att personal kan gå när klockan slagit dax utan att det är klart. :-(  Det blir han som städar och jag tar kunderna.  Vi är fullbokade i kväll och det är ju bra.

C har sovit över hos kusiner i Nyköping och vi ska ha äran att vara barnvakt en stund på eftermiddagen. Mellan jobben alltså. Efter 3 dagars huvudvärk har det äntligen släppt, vet inte om det berodde på krocken eller bara trötthet. Mina blodvärden är låga så jag äter järntabletter o nyttiga grönsaker. Reumatismen var också hög just nu så denna gång blev jag inte hjälpt av att vara gravid. Börjar bli riktigt tjock nu. 17 veckor....23 to go.
Undra om man kan göra fettsugning fast man är gravig????
Skämtar bara bli inte upprörda nu! Men jag har lite svårt för att bli stor särskilt när jag vet att det brukar sluta vid +30 kilo.
Hur klarar man detta psykiskt?
Är man lyckligare som tjock?
Skulle inte tro det men vem vet.
Kram k

Avstägd mobil

Publicerad 2010-04-07 09:18:11 i Vardag

Min mobil fungerade inte i går. Trodde självklart en räkning var missad så betalade den igen men när jag nu på morgonen gör ett kontoutdrag får jag se att den redan var betald. Ringer telia och frågar vad felet är. Någon har ringt och kopplat om telefonen till ett abonnemang som inte är registrerat. Helt otroligt - man kan alltså jävlas med någon och koppla bort någons telefon med ett enkelt samtal. Vem är det som jävlas med mig???? Jag som är så snäll????
Kram k

Kaotisk dag

Publicerad 2010-04-06 17:46:45 i Vardag

Skulle till Eskilstuna på fostervattens prov i dag. Vi var sena som vanligt på morgonen när jag lämnade C på fritids. Väl nästan framme i E-tuna vid en rondell blir jag på körd bakifrån av en bil. Gubben är typ 80-år och går inte ens ur bilen för att kolla skadorna. Det var en ganska bra smäll så jag hoppas att jag inte får nackvärk i natt. Tog hans reg nummer för att göra en anmälan. Varför ska gamla människor få ha körkort??? Min dragkrog måste bytas helt och bakre kofongare. Vi som bara har en bil......
Provet gick bra i alla fall fast det är ju inte var dag man får en 15 cm nål igenom magen.
Kram K

Kolmården

Publicerad 2010-04-04 11:30:32 i Vardag

Vi överraskade C med en natt på Kolmårdens hotell samt att gå på djurparken. När jag checkade ut så var det en hel semesterkassa som gick åt. Jag blev alldeles svettig. F.... för Al som aldrig kollar priserna innan han bokar.  Maten i går var ju inte så tilllagad 239 kronor för en rätt och de använder pulvermos. Det är ju ett skämt! Värmen fungerade inte i vårt sovrum och när jag klagade så brydde sig personalen föga. Med det priset borde man inte behöva frysa på natten eller äta pulvermos till middag - skärp er!
Kram k

Min ängel

Publicerad 2010-04-01 21:52:11 i Vardag

Min ängel ska tillbringa påsklovet i Hemavan med en kompis och hennes familj. Det känns redan tomt. Höll på att missa hennes plan från Bromma eftersom det var sådan trafik det är tur att min lilla bil kan gå i 140 ibland.
A var framme i Umeå snabbare än jag var tillbaka i Flen. Var och vägde in mig på Mvc i dag + 8 kilo på 15 veckor, undra vart detta ska sluta. Gick ju upp 30 med A, fast då frossade jag i bakelser och godsaker. Med C var jag bara " nyttig" men lyckades ändå gå upp 28 kilo. Låt mig slippa gå upp så mycket i alla fall. Hade redan lågt järnvärde så det är inte konstigt jag är trött till och från. Påsken blir lugn i alla fall. Påskmat???
Jag har inget minne att man som barn hade samma mat på påsken som man äter på julen. Är det någonting ganska nytt eller har min familj gjort annorlunda jämnfört med alla andra familjer under min uppväxt?
Hur hade ni det?
Väntar på att vi skulle se en film i kväll men Al fastnade som vanligt framför något debatt program på tv så frågan är när det blir av. Jag brukar vänta 30 min och sen struntar jag i det och tar en bra bok i stället.
Njut av långfredagen - ni vet väl att man bara får ha tråkigt denna dag?
Slappa och njut av vädret för visst blir det sol???
Kram K

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela