gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Värk

Publicerad 2013-04-27 19:47:29 i

Ont i fötterna och har därför beställt tid för sprutor. Känns inte bra när jag jobbar och det är ju lite problematiskt. Jag behöver mina fötter:-)
King har varit så pass sjuk att han varit hemma från dagis i 3 dagar och hans humör är inte att leka med....
Var rätt skönt att få jobba idag och byta miljö. Jag gillar verkligen mina jobb just nu och är glad att jag valde att sluta på ett av ställena jag var på i höstas. Man ska nog följa sin magkänsla ibland. Tänk om man kände så när man köper Trisslotter, då har man aldrig rätt.
Har försökt få King att cykla på trehjulingen men han förstår inte hur man trampar. Knuffa mamma, knuffa säger han:-) tror han missuppfattat lite.
Ha en skön helg! Jag jobbar så vädret blir nog bra.
Kram k

Lycklig

Publicerad 2013-04-26 08:38:17 i

Okej nu blir jag faktiskt irriterad på mig själv. Bostad ordnad! Jobb till hösten så att det räcker gott och väl ordnat. LSS ordnat! Barnomsorg ordnat!
Varför kan jag då inte känna mig lycklig? Vad är det som sitter som en böld i mitt inre? Är jag så djupt trött och sliten i mitt hjärta att jag inte vågar tro på att det vänder nu?
Vi har mycket kvar att reda ut med det ekonomiska men det är ju så mycket som har ljusnat. Jag vill känna mig lycklig nu! Vara en glad mamma för det förtjänar mina älskade barn.
Kram k

Jobberbjudande

Publicerad 2013-04-25 09:09:25 i

Fick igår ett mail från en arbetsplats här i Stockholm där eleverna hade önskat få mig som lärare. Det känns otroligt inspirerande att rycktet går i en så pass stor stad. Var tyvärr tvungen att tacka nej då jag redan jobbar denna dag men känner mig mycket glad att bli tillfrågad.
Kram k

Avlösarservice

Publicerad 2013-04-23 23:33:06 i

Tacka LSS handläggaren i denna kommun att hon förstod att syskonen till C får stå tillbaka i många situationer. Vi fick vår ansökan beviljad med 12 timmar per månad med avlösare i hemmet.
Tusen tack!!!!
Kram k

Sjukt barn

Publicerad 2013-04-23 23:29:56 i

Två dagar i rad har C fått ont i huvudet för att sen kräkas en gång och åka hem från skolan. Han verkar inte särskilt sjuk och hans fröken upplever att han är nervös över något....
Inte det lättaste att få ur honom vad det kan vara....
Om ett barn har problem i skolan borde det vara skolans ansvar att reda ut anser jag.

Nu på kvällen fick även King feber med kräkning och diarré. Första kaskaden hamnade i soffan men den andra hann jag få honom över pottan. Hemmadag i morgon för honom. Han vill absolut inte sova i sängen så nu nattar jag honom i soffan.
Kram k

Energitjuvar

Publicerad 2013-04-22 08:12:36 i Vardag

Min son tar direkt nattens energi från mig med sitt morgonbråk. Vet inte orsaken till bråket att analysera för att förändra är inte det lättaste. Värst är att lillebror härmar med fula grimaser, fula ord och illa beteende. Det är efter dessa morgnar jag funderar på skilsmässa. Sära på barnen för en lugnare miljö. Sommarläger med terapi behöver vi. Å då menar jag för familjer med barn som har särskilda behov.
Kram k

Barnomsorg

Publicerad 2013-04-18 14:51:51 i

Det satt en lapp på dagisdörren att man inte får ha sitt barn på dagis de dagar man är ledig från sitt arbete. Jag ska dock betala för full tid dvs. 40 timmar i veckan. Jag lämnar King på dagis även de dagar jag är ledig men å andra sidan får vi inte den tid vi behöver vissa dagar eftersom de stänger 17.30. Kanske borde vi ha barnomsorg på obekväm arbetstid? Vi löser det olika från gång till gång. Idag hämtar storasyster och i morgon mormor. Lördagar och söndagar arbetar vi omlott. När jag slutar börjar Al. Det här gäller ju bara under de 15 veckor terminen är....ska jag sen ha King hemma? Kanske ha honom 25 timmar per vecka?
Det är okej för mig, jag älskar min grabb men han gillar ju dagis och längtar till sina kompisar trots hans unga ålder. Vem har rätt och vem har fel? Återkommer i ärendet.
Kram K

Argt barn

Publicerad 2013-04-17 08:00:50 i

En arg son till skolan idag. Tjatar om nytt skal till telefonen och jag har sagt tidigast på fredag vilket inte han riktigt kan acceptera. Känner hur morgonens energi blev uttömd direkt. Som förälder till barn med särskilda behov har man ingen extra sömndepå. Man bearbetar problem på nätterna så det känns dom om man aldrig vaknar utvilad. Att lillebror är hostig gör inte saken bättre. Ledig idag och det känns segt att måsta dra iväg på vattengympan. Behöver hinna vila en stund innan barnen åter är hemma och vi har kvällen tillsammans.
Har lovat jobba extra torsdag och fredag utan att jag hittat barnvakt. Hur gör jag då? Knivig situation......
Kram k

Bostad Stockholm

Publicerad 2013-04-16 00:30:41 i

Med två månader kvar innan flytt har vi nu lyckats skriva kontrakt för ett radhus. Tusen tack säger jag till gudarna som hört min bön att tiden tickar på. :-D
Inflyttning 15 juni. Livet kanske ordnar sig.....
Kram k

Uppdatering

Publicerad 2013-04-14 10:27:38 i

Måndag: vanlig dag med jobb och skola för barnen.
Tisdag: ögonläkaren för C och han har så dålig syn som det sa sist. Han har ju klagat på att han inte ser med sina glasögon och läkaren tyckte man borde ha gjort de i svagare styrka först så att han kunde vänja sig. Stackars barn, vi får väl skaffa ett par med svagare styrka för invänjning.
Onsdag: vattengympan gick bra sen dax att storhandla och fixa lite hemma. Inte så mycket bråk på kvällen vilket var skönt.
Torsdag: hembesök av LSS för ansökan om avlösning i hemmet. Ett positivt samtal så nu verkar det som om vi tillslut får hjälp vissa timmar per månad så att man kan göra saker med de andra barnen. C vägrar ju åka med på det mesta så det vore jättebra om vi får det beviljat. Innebandy på kvällen och ovanligt lite bråk:-).
Fredag: besök hos kommunen för ansökan om färdtjänst, det verkar svårare att få med tanke på C's ringa ålder. En 11 åring åker tydligen inte själv till träningar etc. Får ansöka igen när han är äldre. Åkte sen till skolan med honom och passade på att ta upp saker med hans lärare. Hade på eftermiddagen möte med psykologen på Habben men det får bli ett eget inlägg.
Kram k

App strul

Publicerad 2013-04-14 00:29:54 i

Har inte kunnat logga in på bloggen och skriva på flera dagar. Har en hel del att berätta men får återkomma eftersom klockan är över midnatt och jag jobbar i morgon.
Kram k

A-kassa

Publicerad 2013-04-11 08:35:16 i

Fortsatt strul. Fick tillbaka alla veckoredovisningar från förra året där de ber mig skriva om allting.
Vem vet hur man jobbade förra året?
Timme för timme i 365 dagar och om jag inte fyller i så kan jag bli avstängd. De anser att om jag jobbar en timme ska de skrivas upp som två eftersom min lön är hög. Jo men det är ju inklusive semesterersättning och allt annat. Måste specificera min undervisningsskyldighet per månad....
Men jag har ju inte sådan anställning.
Det finns energitjuvar i mitt liv. Lärarnas A-kassa är en sådan. Blir så fruktansvärt trött men blir återbetalningsskyldig av förra årets pengar om jag inte gör det.
Bara att ägna dagen att lyckats klura ut detta.
Kram k

Nej tack!

Publicerad 2013-04-10 15:38:47 i

Inga personer med betalningsanmärkningar är välkomna till att hyra lägenhet via bostadsförmedlingen trots att de säger att man gör " individuell" bedömning.
Förvisade till 2:a hand och skyhöga hyror för en lång framtid med andra ord.
Kram k

1:a hand

Publicerad 2013-04-09 23:55:07 i

Fick erbjudande om förstahands kontrakt idag. Ska nu in med lönespecifikationer men har inte så stora förhoppningar om ett kontrakt eftersom vi har miljonskulder. Det står att de gör individuell prövning vad detta nu innebär?
Skötsam familj, vi dricker eller röker inte. Inga djur. Har inkomst varje månad. Vad är felet på det?
Ge oss en chans! Vi kan betala i förskott på hyror så att ni har en säkerhet.
Kram k

God Morgon juice

Publicerad 2013-04-08 08:22:11 i

Test:
En smak av sommar. Jag gillade den skarpt de andra har inte ens velat smaka tror den är äcklig.......barn ni missar något mycket gott.
Kram k

Okej

Publicerad 2013-04-08 08:19:46 i

Måndag och tillbaka till rutiner. Känns skönt. Vår familj mår bäst när rutinerna följs. Bävar inför sommaren redan nu...
Vi har tackat ja till Radhuset så 15 juni börjar det flyttas igen. Känns bra även om jag får längre till jobbet.
Lugnt område där barnen kan vara ute och cykla. Hoppas att allt går i lås nu bara. Med vår otur vågar man inte hoppas förrän det är sant.
Mentorsamtal på Alex skola idag. De har tydligen en hel del strul och frågan är om man ska tugga och svälja inför mentorn eller säga att han är väldigt opedagogisk?
Man borde inte ha sin mentor i betygsämnen. Mentorn borde vara en person som man kan vända sig till i alla situationer och inte vara rädd att man får sämre betyg.
Kram k

Estrella popped chips

Publicerad 2013-04-05 10:28:51 i

Veckans testprodukt åt vi som torsdagsmys :-)
Kändes lätta och absolut inte lika onyttigt och flottigt som vanliga chips. God smak, lätt att äta många, kändes som om påsen innehöll för lite. Nu gillar jag inte vanliga chips så det här är ett mycket bra alternativ när man vill ha ett salt snacks. Värt att prova!
Kram k

Lust

Publicerad 2013-04-04 23:26:28 i

Har inget att skriva just nu. Förstår inte min trötthet. Magen funkar inte alls. Kollat på ett radhus idag, helt okej men lite långt från allt. En vanesak?
Vi har ju inte möjlighet att vara kräsna. Tackar nog ja. Bättre än ingenting och ett lugnt område för barnen:-).
Kram k

Ny Magnum

Publicerad 2013-04-02 21:47:40 i

Inte någon hit i vårt hus. Smakade bränt socker.....

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela