gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Hälokost

Publicerad 2012-11-30 07:40:34 i Vardag

Är ju en konsument av hälsoprodukter. I perioder mer och ibland mindre. Var in på Life igår för att kolla lite och köpa nytt protein pulver. Varför är nästan all personal överviktiga som jobbar inom hälsokost affärerna?
Det känns ju inte särskilt hälsosamt. Jag pratar nu inte om lite trivselkilon det är ju okej att ha. För mig ger inte det rätt signal om produkterna. Hur känner ni?
Kram k

Snö

Publicerad 2012-11-29 14:35:25 i Vardag

Så har den första snön kommit och jag tror det börjar bli dax för vinterskor. Köpte inga förra året eftersom vi hade så ont om pengar. Jag hade gymnastikskor och tjocksockar. Gympaskorna är tyvärr också slängda sedan de spruckit i sulan så nu går jag i ett par som jag köpte sommaren 2008, trasiga nergångna och kalla. Jag vill nu finna ett par varma skor till mina kalla fötter. Något råd?
Kram k

Besök

Publicerad 2012-11-28 08:25:00 i Vardag

Fick åter besök från KFM för utmätning. Vi har fortfarande inga tillgångar så det är inte så mycket vi kan göra åt situationen. Jo ge oss en lägenhet med billig hyra och vi kan betala mellanskillnaden till lånen. De hade inte koll på att huset i Umeå var sålt. Vi har inte fått något krav på förlusten så om skulderna blir större vet vi inte än. Tydligen kan en bank vänta några år innan de kräver en på summan. Vi vill ju bara få allting klart! Vill inte ha denna oro som gnager i kroppen. Tänk om man för en gång skull kunde få betala av och börja leva igen. Tyvärr räcker det
nog inte med 100:- per månad med dessa skulder.......
Kram k

Specialist

Publicerad 2012-11-26 16:32:08 i Vardag

Var och kollade upp knäet idag och troligtvis bror det på en muskelbristning baksida lår. Fick remiss till sjukgymnasten så jag får väl ta tag i det.
Ska i dag prata med en grupp elever som inte är så snälla med en pojke som är lite annorlunda. De himlar med ögonen och håller på. Det är inte okej.
Fortfarande förkyld, C är frisk nu och det verkar som om vi andra klarat oss.
Peppar, peppar
Kram k

Söndag

Publicerad 2012-11-25 22:28:48 i Vardag

Åter har jag haft min långa söndag och det gick bra. Fick världens magknip på sista klassen men än är jag inte magsjuk.....
Tycker att det är så tråkigt på tv på kvällen. Gamla avsnitt av Beck som visats massor av gånger. Hade varit skönt krypa upp i soffan med en bra film.
Ny vecka imorgon. Bara på't igen!
Kram k

Magsjuka

Publicerad 2012-11-24 18:09:40 i Vardag

Kul är det inte när barnen drabbas. Det är C som besöker toalettskålen sedan 05.15 i morse men vi andra är inte drabbade än eller förhoppningsvis aldrig. Om jag tyckte han gnällde förut så är det ingenting mot nu men nu är det i alla fall befogat. Inte nog med han ligger sjuk i soffan utan då kommer lillebror och häller ut ett helt cola glas över honom och soffan. Bara att tvätta alltså. King är som en sjövild 2 åring just nu. Vi har det vi gör.....men jag älskar de ändå bara lite mindre vissa dagar:-)
Kram k

Timeout

Publicerad 2012-11-23 16:56:39 i Vardag

Får en förskola låta barn sitta i en soffa för timeout?
K

Sol

Publicerad 2012-11-23 12:51:52 i Vardag

Tog med King på en tur med pendeltåg och buss samt en skön promenad i solen för att hämta bilen som stod på Als jobb. Skönt faktiskt, igår steg solen ju inte upp alls å då var man trött hela dagen. Har prova på vecka med nya rätter och recept. I går var det en slags vegetarisk lasange som stackar C började gråta när han smakade. Tur det fanns rester av annat i kylen. Gjorde en currygryta på falukorv i förrgår å den tyckte alla barn om. Den var lite stark så mindre currypaste nästa gång. Jag använder Icas matplanerare och jag tycker den fungerar toppen. Det enda minus är att inköpslistan borde komma i ordningen att alla likvärdiga produkter står under varandra. Det blev ett evigt spring fram och tillbaka i affären men sen var det handlat för 7 middagar :-).
Kram k

Argt barn

Publicerad 2012-11-22 08:24:50 i Vardag

Detta tjafs varje morgon innan taxin kommer, det går lättare när lilla King inte är vaken men oj vilken energi det tar från mig. Hade ansökt om hjälp från Bup men fick avslag. Hur kan man få avslag hos Bup utan att de ens träffat barnet i fråga?
Det här är ju helt sanslöst, man kan åka in till psykakuten om det är fara för någon annans liv. Ja det kan vara en fara för lilla King men jag vaktar ju, kan ju knappt gå och kissa i lugn och ro. Man ska ju inte behöva känna sig orolig att vara ensam hemma med sina barn då måste man ju få hjälp!
Det är ju inte konstigt att man är trött!
Kram k

Specialist

Publicerad 2012-11-21 08:10:28 i Vardag

Har fått en tid för knäet på måndag vet att det var snabbt för en specialist tid men jag hade gärna gått igår. Kan inte sitta på knä eller böja och stretcha lårmuskel det gör verkligen superont.
Är väl mest rädd att någonting ska gå av men det kanske inte funkar så?
Jag är dålig på det här med knän.
Kanske borde jag gå till City akuten?
Kram k

Värk

Publicerad 2012-11-20 00:15:10 i Vardag

Mitt knä är sämre nu jag som trodde det skulle ge med sig. 4 veckor kvar på terminen. Bara fortsätta kämpa, ledig i morgon. Ska försöka vila.
Kram k

Ledig dag

Publicerad 2012-11-17 10:03:38 i Vardag

Vart ledig igår eftersom King hade hög feber så jag var tvungen och vabba. Jobbar idag men är själv förkyld så det känns som om det blir en tung dag. Tur det finns koffein tabletter :-)
Kram k

You got served

Publicerad 2012-11-15 13:01:45 i Vardag

Del 2. Vi vann ju i Tingsrätten i husärendet där köparna 2007 inte var nöjd med boarealen. Att man kan ta ett 5 års gammalt köp och börja klaga kan jag inte förstå. De förlorade målet så nu har de överklagat till Hovrätten. Vi hade mäklare så det är ju hon som gjort alla beräkningar etc. Blir så less att man aldrig kan få lite ro mellan alla ärenden.
Min önskan är att få sköta min familj, jobba och ha lite lugn och ro mentalt. Slippa stressen vart man ska bo....överleva ekonomiskt samt bli stämd helt plötsligt. I bland känns det som om vägen man går på är gjord av nålar och jag sticker mig hur jag än gör.
Varför blev livet såhär?
Kram k

Halsont

Publicerad 2012-11-14 08:16:45 i Vardag

Så var det min tur att känna mig förkyld. Hann vara frisk länge trots sjuka barn men nu har även jag ont i halsen, huvudet och allmänt risig. Funderade på
om man ska vara hemma nu när man är anställd men vet ju hur svårt det är att få tag i vikarie för chefen. Svårt, arbetsmoralen säger såklart: jobba tills du stupar, men är det rätt att göra så?
Kram k

Extra jobb

Publicerad 2012-11-12 16:28:03 i Vardag

Hinner ibland tacka ja innan jag tänker mig för. 135 minuter extra är ju inte så mycket men är lite sliten och ont i knäet.
Var och träffade psykologen på C's skola i dag och det kändes riktigt bra. Kommer kanske bli bra så småningom.
Är så less på folk som luktar illa på pendeln, känner man inte själv att man stinker?
De dagliga tiggarna är också ett jobbigt moment, har inte möjlighet att ge alla tiggarna en slant. Jag förstår inte hur de har råd att röka dessutom?
Nu jobba.
Kram k

Knä

Publicerad 2012-11-11 20:47:09 i Vardag

Har ju för några veckor sedan gjort något med knäet och det är fortfarande inte bra. Värker och knakar lite konstigt så nu måste jag nog beställa tid för en kontroll. Bra känns det inte....något är fel. Efter 8 lektioner känner jag mig rätt slut och det var bra jag tog beslutet att byta arbetsplats även om söndagarna blir lika långa så blir det färre klasser.
Nu hem och äta och slappa i soffan en stund.
Kram k

Sats reklam

Publicerad 2012-11-10 15:12:07 i Vardag

Nu hamnar jag väl också i blåsväder men jag tycker Katrin Z har rätt i sitt uttalande. Vem vill träna på ett gym som inte ger resultat? Om Sats slopat texten på reklamen så hade den varit bättre. Jag skulle inte gå till ett träningsställe där instruktörerna inte är ordentligt vältränade. PT: n eller personalen måste vara en person man ser upp till.
Redan i receptionen gör jag min bedömning. Jag tycker själv att jag inte är tillräcklig fit och skäms för det. Jag satsar på beach 2013 :-)
Kram k

Gammal ugn

Publicerad 2012-11-10 09:50:58 i Vardag

Vi bor ju i ett rätt så omodernt hus och jag måste säga att ugnen och jag inte kommer riktigt överens. Brända bullar är ju inte så gott....
Min passion för att baka ligger alltså på is för ett tag. Litet kök utan arbetsytor är nog det jag tycker är jobbigast. Bara att laga mat och inte ha någon plats för kastruller eller plåtar är inte så kul.
Ska se om jag lyckas ge er några bilder:-) i ett annat inlägg.
Kram k

Skattepengar

Publicerad 2012-11-08 21:33:35 i Vardag

Har varit en fotbollsmatch ikväll och polishelikoptrar och nästan hela poliskåren jobbar i flertalet timmar. Helikoptern flög över jobbet under de 4 timmar jag var där. Hur kan vi tillåta denna kostnad?
Folk lider inom så otroligt många områden och så slösas pengar på detta!
Jag är arg, hur sjutton kan vi tillåta detta?
Politiker det är dax att ni agerar!
K

Grattis!

Publicerad 2012-11-06 18:27:24 i Vardag

Till min syster på hennes dag. När jag var liten undrade jag alltid varför alla hade flaggor uppsatta på hennes födelsedag och inte min....tyckte det var mycket orättvist men nu när man är äldre kan man ju unna sin syster en flaggdag.:-)
Grattis systeryster!!!!!

Ladies Night

Publicerad 2012-11-04 10:14:58 i Vardag

Var i går kväll på Friends arena och såg showen. Satt på läktaren så scenen var långt i från. Kommer nu att åter igen kritisera....
Vart var allt tjejigt? Trodde man skulle få skratta åt skämt så man trillar av stolen. Många gamla låtar, snott material från andra artister och gamla skämt. Magnus Uggla lyste på scen och att se en hel show med honom är nog toppen. Att killarna gillar att stå på scenen är det ingen snack om. De gör sakerna bra men ta in en ny idé spruta som hjälper er med mellansnacket.
Kram k

Törnrosa

Publicerad 2012-11-02 19:44:29 i Vardag

Var med dottern och såg Törnrosa på Operan igår. En del bra bitar men jag tyckte tolkningen var konstig och även musikaliskt hade koreografen inte riktigt hittat rätt. Några av dansarna kändes " tunga " i kropparna så hoppen var inte så spänstiga man önskat. Hade förväntat mig mer, kanske har Operan en sämre period just nu för dansarna brukar ge mer, det räcker inte att le ibland. Känslan, kärleken till dansen måste synas. Det kändes nästan som en skolföreställning. Okej men inte mer än så.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela