gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Ledighet för en dag

Publicerad 2009-06-28 10:06:45 i Vardag

Kanske borde jag ta en dag och bara ligga i solen. Låta allt i hemmet bara vara, ingen tvätt, disk, städning.  R och C vill åka och bada men vet inte om jag ska stanna hemma. Låta killarna ha en dag för sig själva men det känns lite halvtråkigt. Kommer nog att börja måla i tvättstugan i så fall. Tror ni jag kan släppa allt och bara inte göra saker?
Varför känner jag mig så stressad?
Hjärnan går på högvarv och ryggen är super spänd. Kramp i bröstryggen. Läkaren sa att det är när jag blir stressad den blir sämre. Hur ska jag kunna hitta balans i livet? Ska gå och låna någon bok - hitta balansen. Vem orkar dock följa alla goda råd man får i dessa böcker? Bara det gör ju en trött.

Njut av dagen!
Kram k

Nedstämdhet

Publicerad 2009-06-27 14:24:42 i Vardag

Jag är ledig känner mig dock jätte jätte stressad. Det är nästan som om jag vore nervös över något. Kanske är det så att jag känner mig osäker om jag ska orka med C hela helgen. Han har haft gnäll röst sedan han steg upp vid 9 min hjärna klarar inte mer snart. R är ledig till och i från så helt ensam är jag inte. Roger tycker jag ska åka bort, vart då vart ska jag ta vägen? Man måste ju kunna leva i sitt hus och ändå få avkoppling. Kanske är det så attt jag är för svag psykist för att ha ett barn med handikapp.  Hur bygger man upp sin ork till livet?
Kram k

Mardrömmar

Publicerad 2009-06-26 06:54:57 i Vardag

Flera nätter i rad har jag haft samma mardröm. Den är jätte otäck och jag blir alldeles genomsvettig. Steg upp nu eftersom en getingliknande sak på cirka 7 cm kom inflygande genom fönstret. 06.10 gud vad trött jag kommer att bli. Vaknar ju av att jag är genomsvettig det flesta nätter dock var och tog prov om jag kommit in i klimanteriet men det var falskt alarm. Vad är det då man har? Normalt är det inte men läkaren visste inte. Jobbigt att byta sängkläder varje dag.

Min älskade Michael Jacksson är död, han är den enda person jag varit på konsert och sett. Hans musik har nog betytt mest för mig både privat och på jobb. Naturlig död? Vem vet 50 år blev han.  Två älskade ting samma vecka.....vart ska det här sluta?

Min dotter reser bort för en vecka i dag. Hon har aldrig varit borta från mig så länge så det kommer att kännas tomt. Några dagar  till vår gamla hemstad och en helg i Bonnstan.  Vädret blir ju i alla fall bra. Ha en trevlig semester skrotfia.

Är så otroligt less på alla dessa personer som inte jobbar ordentligt när de ska. Hur kan man ha ork att sitta av tid? Regler gör att man inte kan sparka folk hur som helst. Kan man säga till personer att jobba snabbare? Jag blir så otroligt stressad av att se de såsa på . Vi har ju sommarjobbare. Varför ska vi betala avtalsenlig lön när ungdomar får en löjligt låg timpenning hos kommunen. Låt småföretagarna få extra personal till sommaren till samma summa som stora. Vi behöver också kanske hjälp med enklare göromål dock inga som såsar på. Fast om manbara behöver betala halva priset så kan de jobba i halvtempo kanske är kommunens motto det är därför ungdomar i dag är så arbetsskygga, kanske har de haft kommunsommarjobb tidigare i livet?
Vad tror ni?
Kram k

Ebbe min bebis

Publicerad 2009-06-24 21:06:35 i Vardag

Min kära bäbis finns inte längre. Det är med sorg jag berättar att han gick vidare till andra sidan i förrgår. Det känns jätte tomt,när jag inte har någon att gosa med och som tjuter av glädje när man kommer hem.  Han blev akut sjuk. C var med mig till vetrinären men det gick bra. Han säger att mormors man tar hand om honom nu. ( han kan inte säga morfar). Barn ser en bra sida på det mesta mina ögon tåras dock än.
Varför?
Vi som hade en sådan gosig o fin hund. Livet är inte kul.
Kram k

19 års dagen

Publicerad 2009-06-21 13:19:55 i Vardag

Vi har varit tillsammans 19 år i dag. Kan komma ihåg natten vi promenerade igenom Stockholm kvällen vi blev tillsammans på riktigt.  Tiden har verkligen passerat och vi är inga unga personer längre som hade hela livet framför oss. Tänk om vi gift oss samma år i så fall hade vi varit gifta 19 år. Jag tackade ju nej när Roger frågade första gången, vågade inte satsa. Nu sitter vi här alla år senare med barn, villa, hund dock ingen Volvo men vi har haft. Vi förlovade oss ganska många år senare 2002 på Grand hotell i Sthlm. Det var en trevlig kväll på tu man hand åt på Grands veranda och drack champange på rummet. Man skulle nog behöva mer romantik i livet. När gjorde ni något romantiskt senast?  Lyckas folk hålla romantiken i liv eller blir alla förhållande som ett kamrat förhållande tillslut? Ska man leva så resten av livet eller är det så här riktigt djup kärlek visar sig. Man håller i hop i vått och torrt trots motgångar och sjukdomar kanske blir livet lättare så småningom.
Kram k

Ölands djurpark

Publicerad 2009-06-20 23:36:58 i Vardag

Min familj och jag har i dag besökt Ölands djurpark den hör nog till en av de sämre familje anläggningar vi besökt.  Vi samlar lite på aktiviteter för barn. Vi vi har varit på ganska många under åren så behöver ni en referens så hör av er.  C gillade allt i alla fall. Cirkusen bestod av en familj äldre personer med sina barn. Mamman i huset såg ut som en gammal prostituerad kvinna från Ukraina, dotter som en ung sådan och pappan ja som en 60 årig gubbe. Nu är vi på en camping utanför Västervik. Den första vi besökte var 5 stjärning med då vi betalt och letade efter vår plats så var den upptagen. Al blev inte så glad så vi checkade ut utan att bo men självklart var det jag som fick ordna allt. Nu är vi på en annan. Vi har ju ingen tv så jag köpte en film.....jag glömde visst dvd sladdar också. Al arg som ett bi fast jag var ute medhunden just då men Alex gick ut bland myggen en stund.  Här är det tyst o lugnt. Barnen är vakna och klockan är 23.35. Ingen vuxentid alls. Campingar kan jag också sätta betyg på. Roger kan namnge allt som är fel när man reser. Man kan undra varför han följer med. Kanske är det lite av personligheten.
Kram k

Trevlig midsommar

Publicerad 2009-06-19 20:56:13 i Vardag

Är på Öland 2 dagar med familjen. Åker husbil och glömde fjärrkontrollen till tv,n så Al är inte så glad. Orkar nog inte bry mig tycker det är skönt utan tv. Ätit sill, grillat och jordgubbar det är kallt men sol. C cyklar hela tiden runt runt och hyr trampbilar. Han gillar camping. Alex ville vara hemma med kompisar och jag bara vila. I morgon blir det Ölands djurpark. Sover nog tidigt i kväll är jättetrött redan. Ta det lugnt där ute. Njut av kvällen o plocka blommor o dröm om din kärlek.
Kram k

09.30 till 02.30

Publicerad 2009-06-14 09:47:45 i Vardag

Lång arbetsdag men i dag är jag ledig. Lyckades så klart slå ut morgonkaffet det första jag gjorde nu på morgonen. Det måste vara en av de tråkigaste sakerna som kan hända när man är trött. Satte mig dock här i stället, torkar senare. Jag har skruvat öl o ciderkorkar så att jag fått skavsår i handen. De andra som jobbade med. Men trots att vi tjänade pengar förstår inte jag hur en fest kan vara lyckad när folk super sig aspackade. Vart var kommunens alkoholinspektion när kommunen själv hade fest? jag tror inte det hade varit många som skulle ha fått köpa om vi varit uppe i vår ordinarie bar.  Sen all denna medhavda sprit som folk drack utan att man kan göra något. Ordningsvakter får ju inte kolla väskor.
Artisten var nog nöjd - hoppas jag. Fixade allt på listan o när de kom in i rummet hörde jag att bandet var lite imponerade av alla godsaker. Men jag måste säga att det var svårast att få tag på icke kolsyrat vatten på 50cl flaska. Flensbor köper inte sådant. Lyckades få i hop en platta hos Statoil. Ingen av vanliga affärerna hade det.
Nu ska jag hämta C hos farfar. Ebbe hos mormor och ta Alex till Ikea. Ledig dag......
Vi hörs, kram k

Baksmälla

Publicerad 2009-06-13 09:07:49 i Vardag

Vaknade upp med värsta huvudvärken. Varför är vissa morgnar så? Måste ha andas in allas öl ångor i tältet i går kväll frågan är bara om man ska ta migrän spray eller ej.  De kostar ju 100 kronor styck så man vill inte ta i onödan. Hemma vid 24 i går men i natt kommer det bli sent. Vi jobbar på stan från 10 men innan det måste jag hinna köpa de grejer som jag inte hittade till artisten som ska spela i kväll. Leråker är det också efter allt regn. Vad ska man jobba i för skor då? Kan man fakturera kommunen för nya skor när de är så smarta att lägga festen på ett stort gräsfält som det har regnat på i typ 2 månader? Varför har de ingen backup plan när vädret är som det är? Festival ska vara lika med regn det vet jag men ändå? C är hos farfar i helgen. Gulliga honom som alltid ställer upp när det krisar. Jag skulle vilja ge honom något som tack. Kanske en stor skål med godis? Eller helt enkelt en blommbukett.

Har inte hunnit göra något hemma. Jobbade ju från 9 på morgonen till 24 så huset får vänta just nu. Min chef var så sur i går förmidda så man trodde han fått fnatt. Så i natt frågade vad jag gjort för fel.....inte jag såklart men jag fick tydligen ta skiten men säg det då. Jag blev faktiskt sårad.  Jag kan ofta vara dålig chef jag vet det men det är för att orken inte räcker. I bland låser sig allt. Krafterna är slut och i bland önskade jag att min sjukdom skulle synas så att folk kan ha förståelse att hjärnan och kroppen inte fungerar. Alla tabletter gör mig så virrig. Skulle nog behöva avgiftas lite.
I bland skulle man bara vilja dra täcket över sig, gå i ide som en björn. Stänga av mobilen och inte finnas. Man har ju ett ansvar som förälder, stackars mina barn i så fall eller kan man vara så egoistisk att bara lämna allt en stund?
Det är aldrig någon som frågar hur jag mår men till alla där ute- Jag gör så gott jag kan men jag har inget lätt liv att leva i. Varje dag är en kamp bara så att ni vet.
Kram k

Ny dator

Publicerad 2009-06-12 07:56:58 i Vardag

Var på net on net i går och köpte ny dator. Det fanns inga visningsex så nu sitter jag här med världens minsta men den är söt och rosa. Typisk flickdator....oj då jag är visst tant nu. Jag får nog skaffa glasögon för att se vad jag skrivit. Det regnar än. Vi har fest i stan denna helg så restaurangtält på stan ska vi ha. Det är nog bäst att sättapå sig långkalsong för min del. I morgon kommer en kändis till vårt hotell. Som ni vet har ju artister en lista med saker de ska ha på rummet.
Den här gången är listan jättelång. Det är nu jag bli rent utav sagt förbannad. Vad är det som säger att vi har personal som har tid att flyga runt hela stan och köpa saker till dom? Bör inte de vara så pass rika att de har en person som kan fixa att de har med allt i turné bussen? En av sakerna är smågodis och kinderägg....kan de inte handla själva? Vem vet vad de tycker om? Har lust att köpa det här äckliga smågodiset av dåligt märke bara för att jävlas.  Det kommer att ta mig flera timmar att fixa allt. Mineralvatten - gärna av bra märke....låt mig aldrig bli en sådan tönt att jag måste bli uppassad att jag inte kan köpa min egen läsk - även när jag vunnit på triss o blivit billjonär.
Skriiik - jag är verkligen irriterad på denna sak. Har lust att prata allvar med de när de dyker upp. Men vet att det bara är att tugga och svälja - kunden har alltid rätt, eller hur?

Spö i backen och skolavslutning.
Stackars alla barn som slutar skolan i detta skitväder. Jag lider med er och hoppas att dagen blir bättre. C är ju såklart ledig....jag ska ju jobba heldag så det passar ju bra. Vi måste försöka hitta en lokal barnvakt som han gillar. Det hjälpte inte så mycket att bo nära släkten när ingen ändå har tid fast de är pensionärer. Gud vad alla har mycket att göra. Måste kolla om det finns något sommar fritids i dag. Vad gör vi annars? Jag ska jobba min första sommar i mitt vuxna liv det luktar utomlands till hösten.
Vi hörs senare så ska jag berätta hur lång tid det tar att fixa allt till artisten med band. Löjligt!'
Kram k

Tonårsförälder

Publicerad 2009-06-09 16:23:31 i Vardag

Det är ju på barnen man ser att man blir äldre. Tänk att man har en dotter på 13. Nu börjar frågorna hur länge ska man låta de ha kompisar på kvällen? Sova över hos varandra? Fler nätter eller bara en? Är det okej att låta killkompisar sova över? Kanske börjar det bli dax för det här med blommor och bin samtalet. Jag är nog inte så bra på det för vad jag kommer i håg så hade mina föräldrar inget med mig. Sex har aldrig varit något man pratat om i min familj. Ska man bara ta det lugnt och låta de upptäcka sin sexualitet själv eller ska man vara en mamma som pratar öppet om det? Jag vet faktiskt inte. Vad ska jag säga?
Måste fundera på det. Al är nog bättre men jag tror hon tycker det blir lite pinsamt.
Kram k

Aldrig klar.

Publicerad 2009-06-08 15:53:01 i Vardag

Jag kommer nog inte att bli klar på det närmsta taget med huset.Jag vet inte vart jag ska börja....köket, sovrum, tvättstuga etc. Är lite överallt så inget blir klart. Det går runt i huvudet också har jag en son som ska ha min uppmärksamhet hela tiden. Mamma mamma mamma hela tiden jag flippar snart helt och hållet. Jag känner att mitt tålamod tryter. Ingen egen tid. Han är tyst kanske max 30 sekunder innan han vill något . Känner också att jag är så fruktansvärt arg blir till och med irriterad på hunden. Kallt är det också, just nu är livet faktiskt skit. Jag måste komma bort.Spelade på en Lasvegas maskin o satsade 7 kronor o vannv 160:- så det var ju bra men räcker inte till någon semester. Hade tänkt åka till Ikea någon dag fast kära Al tycker det är onödigt - slösa pengar kallas det. Detta fast att han själv var på Mantorps motorbana i Torsdags och hade en heldag.När blir kvinnans handlande eller fritid i samma klass som mannens. Vem har ett jämnställt förhållande där träning, handlande och dyligt ligger på samma ? Det är som att läsa tidningen, vem väljer del först? Brödet - undre eller övre halvan? Kanal på tv:n. Gud vad man ska dela på saker...låt mig bli mer egoistisk så kanske man känner sig bättre.

Jag har en liten låtsas djävul och ängel som jag dividerar med när någon ber mig hämta något - ska jag vara snäll eller säga nej och låta personen hämta själv? Oftast vinner ängeln eller så gott som alltid.
Ingen ny dator har jag haft råd att skaffa heller men vi får ingen internet förrän den 15 juni. Telia????Suck

Kram k

Skitväder......

Publicerad 2009-06-05 15:27:54 i Vardag

Det är så kallt, jag hatar det. Fryser hela tiden och vårt sovrum saknar ordentlig värme. Satte in ett extra element i går  kväll. Nu har telefonen blivit inkopplad så bara 5-8 arbetsdagar för att få internet. Visste inte att man var så beroende av internet men jag brukar ju läsa nyheter och allt annat på nätet. Man kan inte betala räkningar eller något annat heller för den delen. Det suger. I morgon tar de studenten här nere. En hel vecka innan de andra barnen slutar. Vi har beställt diskmaskinen och mitt matbord har kommit. Det blev jättebra ska försöka låna Alex kamera o visa er.
Sköt om er, kram k

Regn

Publicerad 2009-06-03 14:21:46 i Vardag

Vart tog sommaren vägen? Jag var ju så smart och ställde lådor och möbler ute när jag inte orkade lyfta in alla. Ryggen har klarat sig ganska bra men handen är lite svullen. C somnar jättesent på kvällen och är sur och bråkig hela dagen efter skolan. I bland skulle man vilja byta bort honom - får man säga så? Jag vet att det låter hemskt men han gör precis som han vill och lyssnar inte på mig. Han börjar bli tung att lyfta undan och värre blir det. vi måste nog försöka få någon slags terapi för honom.

rasten är slut nu.....vi hörs

kram k

Tillbaka till 80-talet

Publicerad 2009-06-02 14:55:54 i Vardag

I morse var det sophämtning, vad som var så konstigt var att vi var enda huset som dragit ut soptunnan på trottoaren och vänt den rättt väg. Det visar sig att när sopbilen kommer i denna stad är det som förr i tiden. En kör och en står bakom och tömmer soporna. Vilka arbetsskador. Borde inte alla sopgubbar i Sverige ha samma teknink? Här vägs alltså inte soporna så att sortera behöver man ju inte om man inte är väldigt miljömedveten. I flytten försvann min sminkväska.....har fått gå med Alex mascara och sen inget mer smink känner mig som en trött sliten disktrasa utan. Botox, färgade fransar och lite sol skulle nog göra underverk. Måste åka o köpa nytt. Det finns inget att köpa här i Flen, så liten stad bor vi i.  Den dag jag får råd ska jag faktiskt plastik fixa mig och dessutom min arm. Det känns jättejobbigt just nu att inte kunna ha kortarmat. Nu när jag bor här nere så slipper jag ju plastiken i Umeå. Dessa otroligt inkompetenta figurer som opererar där. Inte en enda operation har gått rätt till och ingen ersättning får jag. Jag kan nog säga att jag hatar Norrlands universitetssjukhus. det är ett starkt ord men det är sant - direkt från mitt hjärta. De har förstört en del av mitt liv. Mer om detta en annan gång. Nu måste jag fortsätta med alla miljoner lådor att packa upp. Frågan är bara vad alla kläder ska ta vägen - vi har inga garderober.

Kram k

Jag överlevde

Publicerad 2009-06-01 12:35:02 i Vardag

Flytten är genomförd men svetten rann längs ryggen och det känns som om jag gjort nästan allting sjäkv. Vilket inte är riktigt sant men jag gjorde i alla fall all städning. 5,5 rum på 10 timmar. Jag ska inte bli flyttstädare och ska jag erkänna så har jag fuskat en del. Vi har ju inte bott så länge så bakom spis och  vissa andra ställen struntade jag i. Nu har vi ingen internet heller, jag som inte är någon datanörd har redan abstinens. Telia skulle behöva 15 dagar på sig - de är ju inte sanna. Ska fixa något annat alternativ kanske.

Hela gården och till och med uppe på vinden har kattbajs lite på alla möjliga ställen. Vår hund älskar det men det är inte kul att plocka bajs ur munnen på honom dessutom har han fått världens sämsta mage.

Alex glömde pizzan ute i lördags det hade varit kul att fånga den fågeln på film som flög i väg med den. Undra om fåglar kan få dålig mage......det var en mexicansk pizza. Rätt åt den.

I dag ska jag ta tag i alla lådor som står runt hela huset.

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela