gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Dotter

Publicerad 2012-08-28 13:21:12 i Vardag

Åkte in till stan och mötte min fina dotter. Shoppade lite och en snabb lunch innan hon skulle tillbaka till skolan. Mysigt var det.
Nu nya tag i flyttlådeland.
Kram k

Flyttlådor

Publicerad 2012-08-27 22:41:45 i Vardag

Har hunnit packa en hel del i dag. Mest i C's rum. Rensat, sorterat och lagt i rätt lådor. Håller på och fixar i flera rum samtidigt beroende på tid på dagen. King packar ur det jag nyss lagt i, häller ut spel och leksaker lite var som helst. Känner mig nöjd med dagens insats. Nya tag i morgon.
Kram k

Öppet hus

Publicerad 2012-08-27 12:02:08 i Vardag

Var med lilla King och provade på Knattedans igår men han stod som en fågelholk och ville inte alls dansa:-)
Kan hålla med om att alla låtar var nya och att upplägget inte var riktigt hur jag tycker man bör göra med så små barn men alla har ju sin stil. Allt kan inte passa alla.
Måste ta tag i att packa, om jag tar ett rum i taget så.....Gud vad jag skjuter på allt.....
Jobbar bara på onsdag kväll denna vecka men har lite att planera innan den stora jobbdagen på söndag. Fixa musik etc. Måste fixa lite jobb kläder också, har bara gamla tröjor som ser lite sunkiga ut. Det är ju roligare att köpa kläder om man känner sig lite fit. Måste fixa kroppen nu. Slut på godsaker och dax att röra på sig.
Kram k

Förlovning

Publicerad 2012-08-25 23:30:20 i Vardag

I går hade vi varit förlovade i 10 år. Sambo i 22 år var det i juni. Borde ha överraskat med tårta eller något men känner att jag också vill bli uppskattad någon gång. Barnsligt ja men vadå? Att få känna sig uppassad någon gång hade varit trevligt. Luta sig tillbaka, bli bjuden på middag eller vad som helst.
Kram k

Bråk igen

Publicerad 2012-08-25 13:00:13 i Vardag

Är iväg för att handla och tittar på skor åt King. Al väljer ett par Nike för 400:- i storlek 12,5 cm. De är för små säger jag. Nä han kan ju ha de svarar Al.
Ja men mät hans fot så får du se. Vi mäter: 13,5 cm.
De passar ändå tycker Al. Nej säger jag och värsta kriget bryter ut.
Jag orkar inte ha det såhär. Leva på ett minfält. Att barnen bråkar är mitt fel...jag kan inte uppfostra.....om en viss person var hemma mer kanske barnen skulle ty sig bättre till honom. Tungt i hjärtat återigen.
Kram k

Huset

Publicerad 2012-08-24 21:55:02 i Vardag

Var förbi huset vi ska hyra och kollade hur rummen såg ut, hur mycket möbler som finns kvar och städning. Det var inte städat så jag mailade om det. Orkar återigen inte städa 2 hus. Städar inte utlänningar när de flyttar? Vill inte verka rasistisk men nu är det andra gången det händer oss på ett år. De har ju en vecka på sig att fixa det. Hoppas alla får en bra helg.
Kram k

05.00

Publicerad 2012-08-24 07:45:50 i Vardag

King vaknade och tyckte han sovit klart. Fick honom att somna om vid 06.00 och min klocka ringde ju 06.20. Kort natt, behöver helt klart mer sömn både King och jag. Mina reumatiska värden är rätt bra så min trötthet beror inte på det i alla fall. Har så mycket att göra men så lite energi. Kanske är det dax att leva grönsaksliv igen. Jag blev ju piggare då men det är så lätt att ta en godbit för att känna sig piggare.....
Kram k

Tidigt

Publicerad 2012-08-23 06:53:36 i Vardag

Väcker C redan 06.20 och nog är det tidigt. Det märks klart och tydligt att jag är van att jobba eftermiddag/kväll. Hjärnan fungerar ju inte för tidigt på morgonen. Förstår att barnen är trötta. Varför ska skolan börja så tidigt?
Kram k

Huvudvärk

Publicerad 2012-08-22 15:28:17 i Vardag

4 dagen nu. Blir så less. Läkaren var trevlig men hade inte fått mina journaler så jag ska på återbesök om 6 månader. Känns helt okej. Har nu i alla fall kommit till rätt mottagning om något blir värre. Nu är huset i Umeå sålt och vi gick back med cirka 900 000. Ska bli skönt när allt är uträknat och klart så att man vet vad som ska betalas kommande år. Livet går vidare.....
Kram k

Dagis

Publicerad 2012-08-22 07:51:46 i Vardag

Har fått plats åt King med start den 10 september. Bra att det löste sig, har inte varit på besök men vi får väl byta om det är riktigt dåligt. King är så söt, tror att alla med långt hår är hans storasyster. Nu på morgonen var det på TV4 och Tilde De Paula som gällde.

När det gäller jobb så startar allt den 2 september. Vet inte hur mycket material jag vill lämna ut till kolleger....det är ju någonting jag arbetat fram under många år och är ju som mitt varumärke. Självklart kan man låna lite övningar men det känns fel att någon kopierar mina klasser. Har man utbildning borde man ju klara sätta ihop eget material, eller hur? Är jag snål då? Jag menar, kanske är man inte kvar på arbetsplatsen mer än en tid och ska då mitt material användas där inte jag är?
Känns jobbigt och egoistiskt men ändå...
Läkartid i dag. Reumatalogen.
Kram k

Första dagen

Publicerad 2012-08-20 07:55:13 i Vardag

Lägret gick rätt bra. Det känns i kroppen
att man sprungit efter lilleman över stock och sten. Han somnade på vår skogstur så jag bar honom i över en timme. C vågade paddla kanot så det var ett framsteg. Ska på ett av mina jobb idag för personalmöte. Skulle behöva massage och trycka ut ryggen. Får försöka boka en tid någonstans.
Kram k

Läger

Publicerad 2012-08-17 22:14:52 i Vardag

Är på läger med pojkarna. Träffar andra familjer med språkstörning i familjen. I dag har man inte haft några organiserade lekar. Tycker personligen det hade varit bra att bara samlas i en ring och presentera alla. Leka några enkla lekar så att barnen vågar umgås. Hade nog väntat mig lite mer konkreta saker annars hade man lika gärna kunnat träffas i en lekpark i Sthlm.
Kram k

Jobb igen....

Publicerad 2012-08-15 15:43:52 i Vardag

Två olika samtal idag om jobberbjudande jag tackade ja till. Har fullt schema nu men det känns ju inte så bra att tacka nej när man blir erbjuden. Ena jobbet är bara vick i 4 veckor på mina lediga torsdagar men det andra är 3 timmar fast varje söndag kväll. Det var ju ett tag sedan jag jobbade så många dagar per vecka men man vänjer sig säkert. Måste bara lösa det här med barnomsorg först.....
Kram k

Återbesök

Publicerad 2012-08-15 07:39:55 i Vardag

Är på väg till läkaren för att visa armen. Det har gått 2,5 månader och själv så tycker jag inte att den är så snygg. Det tar tid att läka det vet jag men känseln som saknas känns inte bra och funktionen är inte bättre.
Kram k

Kost

Publicerad 2012-08-14 11:34:31 i Vardag

Blir så irriterad på mig själv som kan vara nyttig frukost, lunch och middag men sen så spricker allt och jag nästan hetsäter allt möjligt. Jag vet att det är dålig karaktär och dessvärre är jag rädd att hamna i samma sockerberoende jag hade tidigare. Kan inte hålla mig, bakar nu bullar för att det ska finnas någonting i frysen. Måste skärpa mig!
Kram k

Vardag

Publicerad 2012-08-13 10:07:37 i Vardag

Så är även lilla King hos dagmamman och jag drar mig från att packa saker. Är så trött, fattar inte varför. Kanske för att jag haft en mental oro som nu släpper?
Borde känna mig glad och upprymd nu när saker ordnar sig. Det kommer bli bra tillslut hoppas jag men jag har inte energi att glädja mig. Kan ju vara så att jag behöver röra på mig, börja träna, vet att det ger energi. Ha en bra dag nu alla ni där ute.
Kram k

Att flytta

Publicerad 2012-08-12 10:57:09 i Vardag

Känns så otroligt segt att packa grejer. Vill inte, har ingen lust, orkar inte. Måste!
Det vore skönt att veta att det var för en längre tid men att få något eget är ju en omöjlig önskan. Skulle återigen behöva en person som rensar åt mig. Tycker verkligen det är svårt. Ta bara det här med gardiner. Har en hel låda full....de kan ju behövas....beror ju på hur man bor....antal fönster....ja ni förstår, suck.
Kram k

Skansen

Publicerad 2012-08-11 17:46:41 i Vardag

Var med barnen och mor min på Skansen idag. C's mun gick i ett men mormor lyckades hålla sig ifrån att bli irriterad. Lilleman orkade gå runt hela, se djur, fika och gå igen innan han tillslut valde att sitta i vagnen för att sova en stund. Lillskansen som är nybyggt roade inte mina barn eftersom det var dåligt med riktiga djur där. Ett bra alternativ till lekpark kanske om det regnar men med tanke på vad Skansen kostar att gå in på hade vår familj nog valt ett lekland i stället. Bondgårdsdjur finns ju att se gratis på 4 H gårdar.
Vi hade en bra dag i alla fall. Sälar, vargar, Lodjur m.m samt en och annan ekorre som skuttade nära gav oss valuta för pengarna. Det går dock inte att jämföra Skansen och Kolmården.
Kolmården är och förblir bästa djurparken i landet.
Kram k
Kram k

Arbetsförmedling

Publicerad 2012-08-10 12:57:34 i Vardag

Tur man har jobb i höst. Eftersom jag varit sjukskriven i juni har jag blivit avanmäld som arbetssökande. Vad är det för idioti?
Bara för att man är sjuk så måste ju det övriga systemet funka. Ingen a-kassa innebär det också. Meddelade redan i maj att jag skulle operera mig men personen jag pratade med skrev inte in det i min akt. Så nu är det tur man jobbade lite i juli annars hade det inte blivit några pengar alls i augusti. Nä jobba ska man övriga ersättningar funkar ju inte som det ska.
Kram k

Barnomsorg

Publicerad 2012-08-10 08:53:44 i Vardag

Har kollat upp lite daghem och jag kan inte förstå hur de kan stänga redan 17.00?
För oss känns det onödigt att betala för tjänsten då. King skulle ju må bra av att träffa andra barn men frågan är hur vi löser tiden som det diffar på?
Med våra låga löner blir det ju ingen mening att ha barnflicka....
I dagens samhälle jobbar folk faktiskt olika tider vilket kommunerna bör lösa. Vissa kommuner erbjuder barnomsorg på obekvämarbetstid men inte särskilt många. Ska jobba vidare med detta. Ja! för fria tider inom barnomsorgen är ett nytt politiskt ämne som bör lyftas fram.
Undra vilket parti som vågar kämpa för den frågan?
Kram k

Kontrakt

Publicerad 2012-08-09 13:38:17 i Vardag

Å vad bra det känns! Kontrakt och nycklar i handen. Bostad för familjen ordnad i ett år i alla fall. Ett år att styra upp allt på.
Kram k

Grejer

Publicerad 2012-08-08 14:11:20 i Vardag

Har börjat rensa lite. Svårast är nog leksaker, spel och smågrejer. Spara eller vad ska man ha det till?
Det finns ju en hel del grejer som King kan ha om några år eller ska man strunta i det och köpa nytt när hans tur är inne?
Har nog 30 olika målarböcker, massor med skolpapper från barnen. Hur mycket ska man spara?
Inget kontrakt idag men troligtvis imorgon...
Kram k

Sömn

Publicerad 2012-08-07 18:03:56 i Vardag

Lille man han inte sova kan. Somnade vid 23.00 igår och vaknade innan 08.00. I dag har han inte sovit på hela dagen trots nattning i vagn, säng och soffa. Vet inte hur många av dagens timmar jag försökt ge honom en tupplur. Lär väl somna tidigt i kväll. Han väcker mig fortfarande 4-5 ggr per natt och jag känner att jag skulle behöva få sova ordentligt någon gång. Dottern kör en detox, vet inte om det är rätt av mig att låta henne prova eller om man borde förbjudit det. Hon är ju trots allt snart 17 år. Vad gör det att prova tycker jag? Al tycker tvärtom, blir irriterad att jag låter henne göra det. Vad gör 3 dagar? Jag fortsätter med att leva nyttigt men syndar ibland, har fortfarande 4 kilo kvar till matchvikt. Det ska bort! Det är ju bara så segt.... Kram k

Nästan normalt

Publicerad 2012-08-07 08:59:59 i Vardag

Bara King och jag hemma på dagarna de andra jobbar och har fritids. Känns ganska lugnt. Fick sms igår att vi kan skriva kontrakt på torsdag så jag fortsätter hoppas. Hur som helst är det dax att fortsätta rensa grejer. Vi har fortfarande alldeles för mycket små saker, bara att slänga allt man inte använder eller hur? Kram k

Hus

Publicerad 2012-08-05 19:06:24 i Vardag

Kanske löser det sig. Har genom en förening jag är med i lyckats få veta att ett hus är för uthyrning kommande år. Har varit där och tittat och förhoppningsvis skriver vi kontrakt innan onsdag. Betydligt närmare jobb, skola och dessutom billigare än nu. Mindre är det men pojkarna får väl dela rum. 4 rum och kök med stor tomt. Jag ber nu att det går i lås. Kram k

Märklig känsla

Publicerad 2012-08-04 18:46:51 i Vardag

Har i dag varit in och sett på Pride paraden. Det var så mycket publik, jag har aldrig sett så många människor på en och samma plats. Min storebror med familj är i stan så vi hade pratat om att sammanstråla efter allt. Hörde på eftermiddagen av mig till mor min för att säga att vi kunde bjuda på middag i stället för att tränga ihop oss i hennes lilla lägenhet. Det är ju lite lättare för bror min att åka än för oss med en liten man och en utvecklingsstörd som inte vill tänkte jag. Sa att mamma skulle höra av sig när de pratat med varandra. Nu till saken: de hörde aldrig av sig, om man blir bjuden på middag kan man inte ringa och tacka nej i alla fall? Känns som om man är värd noll. Även om man är storebror måste man kunna anpassa sig. Tolkar som om vi är ointressanta att träffa. Inga måsten här, men man kan ju säga att man inte orkar i så fall. Å så min mor som inte vågar säga bu eller bä när storebror är med.... Lillasyster nu och för alltid när det gäller min familj...... Kram k

Mår inte så bra

Publicerad 2012-08-03 15:21:18 i Vardag

Jag tror alla har en gräns för vad man klarar. Jag orkar inte mer nu, det känns som om det är tungt att andas och jag känner hur orken bara tryter. Jag håller mig över ytan men helst vill jag bara sova. Är så trött, nedstämd och känner att jag spelar teater genom dagen för att verka normal utåt. Har bara mig själv att skylla, det är jag som måste reda ut mitt liv. Det vet jag men när man bara har ork för det dagliga bestyren hur ska man då orka ta tag i allt annat? Kram k

Bostad

Publicerad 2012-08-01 20:16:24 i Vardag

Det går inte att koppla av. Om två månader ska vi ha flyttat och ingen bostad har vi. Vad gör man? Känner panik men måste hålla det inom mig. Stressen att inte kunna erbjuda sina barn en trygg uppväxt. Ska jag kanske anmäla mig själv till soc? Barn som far illa för att de snart blir hemlösa? Eftersom vi båda har jobb till hösten har vi ekonomi till boende men vi får ju inte tag på något!!!! Magsår, sömnlöshet, huvudvärk...... Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela