gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Varit på marknad i dag. Malmamarken är nog...

Publicerad 2011-07-31 00:13:11 i Vardag

Varit på marknad i dag. Malmamarken är nog en av de större marknader som finns i Sverige. Fullt med knallar, synd att så många säljer likadana saker men man kan lätt fördriva en hel dag där. Köpte en söt t-shirt till King som det står: övnings går. La ut egen annons på blocket att vi söker lägenhet. Håll nu era tummar. Kram k

Smultronpaj

Publicerad 2011-07-29 19:54:34 i Vardag

Gjorde en smulpaj med smultron plockade från gården. Underbart god man hade önskat den varit större. Aldrig ätit smultronpaj förr men när godissuget trängde sig på och det "bara" fanns dessa bär hemma så provade jag.
Kan varmt rekommendera.
Varit duktig och åter lagt ut saker på blocket, denna gång husets samtliga soffor samt Alexs sängram. Hoppas på köpare inom snar framtid.......
Inga fynd på lägenheter i dag heller, snälla ni prata med alla ni känner, kanske står det en tom lägenhet o bara väntar på oss. Mailat säkert om 15 olika men inget napp än. Suck!
Kram k

10 små steg

Publicerad 2011-07-28 22:04:21 i Vardag

Tänk vad tiden går fort. I dag tog King 10 små stapplande steg alldeles själv. Han är dessutom en rump hasare. Det ser så kul ut. Vore ju bra om han kröp men inte han inte. En stark vilja har han med. Mammas mat ska det vara, blir arg när vi serverar barnmat och själv vill han hålla i skeden. Blir ju 10 månader snart, känns lite tidigt med att vara så framåt.  Ska försöka fånga honom på video så att ni får se. Lyckades sälja sängramen på blocket i dag. Nu ska jag lägga ut sofforna och Alex sängram. Ett rum kvar att rensa. Måste ta tag i det, urk.
Njut av sommaren, vi har regn igen.......
Kram k

Sagostigen

Publicerad 2011-07-27 17:20:29 i Vardag

Har i dag varit på Sagostigen utanför Flen. Det var en del år sedan vi var där sist. Passar yngre barn mest men miljön är helt okej. Man går en skogspromenad och tittar på små stugor från sagornas värld. Detta är väldigt enkelt uppbyggt man får inte gå in i stugorna. Sen kommer man fram till en öppen plats med lekpark och café. Det märks att man arbetat med barn för man kommer på många saker man skulle kunna förbättra. Vi hade en trevlig dag men att man får betala 70 per vuxen och 50 per barn upp till 12 år känns som om det är lite dyrt.
Kram k

Husbil?

Publicerad 2011-07-26 12:33:25 i Vardag

Är i valet och kvalet om vi ska åka med svärfars husbil eller ej. Känns lite som om det är något som inte blir så lyckat. Ska jag låta Al och barnen åka själva? Är man en dålig mor då? Kanske är det det som behövs för mig. Se att han klarar att ta hand om barnen dygnet runt? Tycker synd om King men någon gång ska ju vara första natten utan mamma eller är det för tidigt? Alla dessa beslut som ska tas hela tiden. Ingen framgång går det med lägenhet heller. Alla ni där ute som har vänner - har ingen en lägenhet att hyra ut åt oss? - tänk!!!
Vår familj måste stressa ner. Oregelbundna rutiner o familjen blir i kaos.
Kram k

Mariefred riddar dagar är vi på väg till. ...

Publicerad 2011-07-24 11:44:31 i Vardag

Mariefred riddar dagar är vi på väg till. Var i sthlm i går o tittade på lägenhet. Inget för oss denna gång. Börjar känna mig smått stressad. Måste alla ta ut sådana hutlösa priser? Är så rysligt trött på att se hur alla kan ta dubbla hyror per månad. Undra om de verkligen får det uthyrt? kram k

Två familjer har tittat på huset men vi ha...

Publicerad 2011-07-22 23:52:39 i Vardag

Två familjer har tittat på huset men vi har inte hört vad de tyckte. Världens åsk väder 2 nätter i rad o det slår ut tv och jag som inte har min iphone saknar den. Skönt med dottern hemma. Tänk vad stor hon blivit. 3 veckor utan mamma o pappa. Kram k

I did it....

Publicerad 2011-07-19 14:38:35 i Vardag

Jag gjorde det....en anmälan till skolinspektionen. Nu så här i efterhand känns det jätte skönt. En liten sten föll från mitt hjärta. Det hjälper inte oss men kanske något annat stackars barn som inte får det stöd det behöver.
kram k

Dåligt bloggande

Publicerad 2011-07-19 10:11:40 i Vardag

Vet inte varför jag är så dålig på att blogga, har ingen lust. Söker lägenhet, rensar grejer, en ny omgång har åkt till svärfars auktion. Vi blir osams om vad som ska sparas o vad som ska slängas. Jag Är dålig på att rensa....tänk om det är någonting barnen vill ha kvar? Lyckats sälja lite mer på blocket så nu under våren har vi fått in cirka6700 kronor o det är ju bra. Vad vi köpt det för är ju inte att tala om men man säger ju att det är rimligt att få tillbaka cirka 10% av varans ursprungliga pris o då är det ju bra.
På torsdag är det en visning på vårt hus så det blir en massa städande i dag. Konstigt att ingen kan hjälpa till med städning eller barnpassning när man behöver det som mest. Det är som vanligt....jag är ju van.
( Har inte glömt den hjälp jag fick i Umeå av min svägerska när vi flyttade där i från, tack )
Nä dax att ta tag i skiten.
Kram k

Kraftlös

Publicerad 2011-07-16 11:19:05 i Vardag

Känner noll för att rensa grejer. Hur kan vi ha hamnat i denna situation med så ofantligt mycket saker som inte betyder något, saker man inte behöver. Huset ligger ute nu och mäklaren ville ha en visning redan nästa vecka till någon som var intresserad. C är hos farmor i helgen de skulle besöka någon bondgård och lite annat. Al har blivit lite bättre, gör en hel del här hemma så jag ska inte klaga, lärt sig natta King som blivit riktigt pappig. Fick tips på en lägenhet i Sthlm som jag anmält intresse för så håll tummarna nu. Förstår inte varför jag är så trött, eller jo egentligen beror det på reumatismen men den vill jag helst glömma. Ryggen är dålig, sover mycket dåligt på nätterna så det är inte konstigt jag är trött. Nu en sväng o slänga skräp.....urk vad tråkigt. Kan inte jag också få vara rik så att man kunde ligga på en strand medans huset blev städat av någon? Det lär aldrig bli verklighet, vissa av oss är födda för att slita hårt tydligen.
Kram k

Saknar min skrotfia...

Publicerad 2011-07-13 23:34:08 i Vardag

Att man kan sakna sin dotter så? På väg att fylla sexton och på väg att bli vuxen. Två veckor har hon nu varit borta och det känns som om jag förlorat min bästa vän. Det ska inte vara så, jag är mamma och hon är barn. Tomhet är det hur som helst. Vill inte att hon ska känna att hon saknar oss, vill att hon ska vara glad och nöjd. Uppleva sitt livs äventyr.  Vem vill komma hem till föräldrar som träter?
Älskling jag lovar vi ska lösa det här, ett barn behöver både mor och far eller hur?
Vi älskar dig djupt och det är därför det är svårt, svårt att veta vem som har rätt. Du ska inte behöva välja tycker jag. Vad som än händer och sker så är du det bästa i mitt liv.
Kram mamma

Oj vad saker...

Publicerad 2011-07-13 22:56:46 i Vardag

Har fått ett ryck och tillslut lagt ut saker på Blocket. Trilobite dammsugare, trampbil, sänggavel ( som jag i och för sig älskar), massagestolen, nytt handfat för 2 personer inklusive skåp, Elfa garderobinredning, vi har över 40 korgar och dessutom stommar. Skulle behöva lägga ut sofforna och köksbord med men jag tror det är omöjligt att få betalt för. Köpte ju nytt köksbord med stolar förra året men det har redan blivit förstört, 5000 åt skogen. Stolarna måste kläs om och bordet målas om. Hur kan det vara så kass kvalite för dessa pengar?
Det var lättare att lägga ut allt med en öl eller två i kroppen, rensar i mitt liv just nu men har inte vågat ringa o få hjälp med det jag egentligen borde ta tag i. Kan ingen feé bara ringa på min telefon så får jag hjälp med att gå vidare? Tiden rinner ut nu.....
Saknar min telefon, är svårt att uppdatera er nu. Vill berätta så mycket......vad kan man berätta som inte väcker fel tankar hos folk? Önskar jag kunde vara djupt ärlig och berätta allt men det går ju inte, kanske borde man ha en dagbok som förr i tiden? Önskar jag hade en vän som jag kan vända mig ut och in hos. Behöver en sådan just nu....
kram k

Tived badet

Publicerad 2011-07-12 23:20:51 i Vardag

Var så och besökte Tived badet som ska vara en av inlandets bästa stränder. Vi åker cirka 12 kilometer från E20 rakt in i skogen. Möts av en parkering som kostar 20.- för en dag, undra om det finns lapplisor här?
Går mot stranden, vid en kiosk är två riktigt skällande hundar så man känner sig inte särskilt välkommen. Går ner mot stranden....möts av fullt med kvistar från tallar som tydligen är kapade. Det är skogsspill överallt. Varför har man inte städat? Går alltså inte att gå barfota. Det blåser jätte mycket så nu blir det ingen bad för oss. ( Inte ställets fel) Går till lekparken i stället.....vågar inte låta mina barn leka där. Grejerna är från 70-talet och ser inte så säkra ut. Jaha......okej. Glass vid kiosken? Hundarna skäller......öppet ring på klockan står det på en skylt. Innanför står en kvinna och pratar i telefon, vi väntar, hon pratar.....öppnar tillslut. Vågar man äta mjukglass på detta ställe tro? Såg inte särskilt hygieniskt ut, undra hur många mjukglassar de säljer och hur ofta de rengör maskinen?
Detta ställe gormar jag om.
Kram k

Hova riddarvecka

Publicerad 2011-07-12 22:51:05 i Vardag

Har i 2 dagar varit och besökt Hova Riddarvecka. Ett paradis för en 9 åring som gillar riddare. Familjevänligt arr. där man kan se uppvisningar gratis. Vi gick i år och såg tornerspelen. C satt stilla i 1,5 timme och var super nöjd.
Gormtanten rekomenderar och klagar inte denna gång.
Kram k

Blocket

Publicerad 2011-07-08 21:55:27 i Vardag

Lade ut vagga och lite annat på blocket i förra veckan. Det slog mig i dag att fel telefonnummer låg på annonsen och efter att jag ändrat detta tog det bara någon timme så var det sålt. Väldigt tomt i Kings rum just nu. Rensat lite med C i källaren, han är jätteduktig på att rensa sina saker. Gosedjur är svårast. Fick psykologens bedömning......hans ålder......4,5 år. Va????? skiljer det så mycket mellan honom och andra barn? Har jag blivit hemmablind? Jag har aldrig förnekat hans handikapp men detta? Ska man be om en till utredning? Stämmer verkligen detta? Kan man lita på en persons tester? Jag har inga problem att låta mitt barn gå särskola men om detta är fel så bör han ju inte gå där. Hur vet jag om det är rätt?
 
Saknar min dotter jättemycket. Nyttigt är det för henne att vara på läger men även King vill upp till hennes rum flera gånger per dag han verkar undra vart hon är. C sover i hennes rum......det verkar som om vi alla saknar henne väldigt mycket. Kanske är det nyttigt för både henne och oss?

I kväll ska jag unna mig någon öl, har varit på systemet för första gången på över ett år och då köpte jag till jobbet. Fick inte visa leg....men hallå jag är ju faktiskt 40 jag glömde visst bort det för en stund :D
Ha en skön helg,
kram k

mitt nya mobilnummer funkar nu, maila om ni behöver det, jag har inga nummer kvar i telefonboken, maila mig!!!!

Vad säger man?

Publicerad 2011-07-07 09:05:16 i Vardag

Åkte till Nyköping i går för att lämna in min Iphone som slutat fungera. Den är ju köpt på Dialect där samtidigt som King föddes. Familjen var uppe tidigt för att komma i väg till att de öppnade klockan 10 så att vi sen kunde åka o bada eftersom vädret skulle bli bra för en gångs skull. Nu ska ni inte tro det var öppet, sommartid, 14-16.
Vad är det för tid? Hela dagen blir ju uppdelat. Vi åkte då till badet i stället. Utomhuspooler blir ju perfekt tänkte vi - men nej, de hade problem med klorhalten så utomhusbadet var stängt. Vi badade inomhus i stället så det var väl okej ändå. Hade ju gillat att få sol på mina bleka ben men men.
Vid två åkte vi tillbaka till Dialect. Otrevlig kille som sa: bara så du vet så skickar vi i väg den och det kan ta tid.
Jaha säger jag men den är ju trasig så det är väl bara o göra det......har ni någon lånetelefon så länge?
Killen suckar......ingen smartphone......vilket nummer kan vi nå dig på?
Fick tillslut låna en annan mobil, får fixa ett kontantkort under denna dag, blir mest irriterad att jag inte skrev av alla nummer jag behöver till vissa vänner. Det enda nummer jag kan utantill är väl mammas, min lillerbrors, Al´s, och Alex nummer. Ni andra sorry ni är inte med på sparade nummer i min hårddisk.
Får väl uppdatera mitt nummer på facebook sen. I dag verkar det bli sol. Ska nog ta barnen till någon strand.
Kram k

Avstängd telefon

Publicerad 2011-07-05 19:16:48 i Vardag

Jag har ju haft en mobiltelefon som stått registrerad på arbetet dock så har jag betalt för samtalen själv. Nu gick ju jobbet i konkurs o därmed har de stängt min telefon. Kanske lika bra men smarta jag borde haft framförhållning och beställt nytt simkort i tid. På torsdag får jag i alla fall nytt nummer och nytt simkort. Vad otroligt låst man är utan telefon. Vilket samhälle man lever i, man ska vara tillgänglig jämt. De finns de som ringer flera gånger efter varandra, om och om igen. Vill bara säga: Om man inte svarar så kan man inte svara just då. Alla telefoner kan man se vem som ringt såvida man inte ringer från skyddat nummer, en inställning som man i så fall har valt att ha och om så är fallet så kan man ju skicka ett sms, eller hur?
Hör i alla fall av mig när nytt nummer gäller bara så ni vet.
Kram k

Gud vad grejer. Hur mycket jag än rensar s...

Publicerad 2011-07-03 21:57:26 i Vardag

Gud vad grejer. Hur mycket jag än rensar så syns det inte. Egentligen behöver man nog bara 20 procent av alla saker man äger. På tisdag kommer fotograf så att huset kan läggas ut till försäljning. I morgon blir med andra ord en hård dag med städning. Svårast är att rensa barnens saker. Vad vill de att man sparar tills att de är äldre? Jag tyckte det var dumt att mina föräldrar slängt mina saker när jag fick Alex men nu förstår jag varför...det går inte spara allt. Är en flyttlåda var okej? Kram k

Förlåt! Ett ord som sitter djupt inne. Som...

Publicerad 2011-07-03 12:53:31 i Vardag

Förlåt! Ett ord som sitter djupt inne. Som betyder så otroligt mycket för den som behöver höra det. Ett förlåt som sägs i all hast eller som sägs med en djupare mening betyder så väldigt olika. Tack till er som kan säga förlåt och mena det. Förlåt om JAG sårat. Kram k

1-0 till King Efter att ha burit honom mel...

Publicerad 2011-07-03 01:53:09 i Vardag

1-0 till King Efter att ha burit honom mellan 00.15-01.40 gav jag upp efter det att Al kom in med en flaska välling.....King gillar inte välling. Han blev ännu argare. Nu bröst så att man får sova. Hur har ni slutat amma på natten? Kram k

Förhållande i kris..... Är väl inte första...

Publicerad 2011-07-02 20:25:31 i Vardag

Förhållande i kris..... Är väl inte första gången, jag har bestämt mig för att gå min egen väg. Vet inte hur jag ska lösa allt själv men bort måste jag. Det finns ingen kärlek kvar, vi är absolut inte gjorda att leva med varandra 24 timmar om dygnet. Två arbetslösa som bara träter går inte. Vart ska jag ta vägen? Kram k

Har pratat med advokaten om jobbet i Umeå ...

Publicerad 2011-07-01 20:33:50 i Vardag

Har pratat med advokaten om jobbet i Umeå o jag får en deltidslön i 5 månader för den anställningstid jag haft. Har alltså den tiden på mig att finna nytt jobb. Hittar inga passande lägenheter i Sthlm heller. Alex fick besked om gymnasieintaget i dag. Hon kom in på dans så hon är klar i alla fall. Duktig tjej. Nu är ju frågan vad vi hittar på för C? Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela