gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Ikea en besvikelse

Publicerad 2009-10-31 06:53:48 i Vardag

Lämnade barn och man på Heron city spelhall för att kunna gå på Ikea och köpa saker till badrummet. Mycket folk - ja det är ju höstlov men eftersom man gick själv så var det inget problem. Jag var ute efter duschstång, speglar samt lådor under sängen till A;s rum. Började med att leta upp badrumsavdelningen där självklart stången var slutsåld. Varje gång jag är på Ikea är det jag ska ha slut. ( 5:e gången gillt faktiskt. ) Vi har ju faktiskt 10 mil så påminn mig att nästa gång jag pratar om Ikea ger ni mig dubbelt så mycket pengar och låter mig handla någon annanstanns. Speglarna fanns inte heller men mycket julsaker hade de i alla fall. Inköp på Ikea= 0. Tid på Ikea = 60 minuter. Åkte vidare till Jysk men där var stången så plastig. Inköp på Jysk= 1 badrummsmattta. Tid på jysk= 40 min varav 25 i kassan, de hade bara en öppen. Inga speglar. Sms från tjejerna att de var klara och ville kolla på kläder i stället. Skärholmens centrum har blivit jättebra - alla affärer finns en jättestor galleria med något för alla. Inköp i Gallerian: En varm munkjacka, lunch. A ett par byxor. Tid: 3,5 timme.
Trött, tröttare, tröttast.
Orkade inte ens ta mig igenom Idol innan jag somnade. Men är ju uppe tidigt. 06.00 en lördag morgon. Ont i ryggen det känns som en kviv där bak som någon vrider om men snart börjar väl tabletterna hjälpa och då ska jag måla i badrummet - snart klart.
Kram k

Silja line - Tallin

Publicerad 2009-10-31 06:36:34 i Vardag

Så har vi varit på kryssning. Vår familj är som världens kaos familj. Gör en film på oss och Sverige har en ny komedi. Jag tycker synd om A; s kompis som fick stå ut med oss. Hytterna var okej men maten, maten var inte bra. Åt första kvällen i buffén där de inte klarade av att hålla kvalitë det var som en dålig lucnhresturang. Dryck ingick inte för priset: 1050 kronor för 3 barn och 2 vuxna. Bukfyllnad. Det fanns inga skönhetsbehandlingar heller. Showen var bland det pinsammaste jag sett. Plymér och cabaré kläder med tjejer som inte kunde sträcka på benen men de log. Dagen tillbringades i Tallin. Innan avnjöt vi frukost i a la carte resturangen. Det skulle vi inte gjort - man vill ha vanlig frukost och inte champange med seg gröt. Vi åkte till ett Spa hotell som var granne med ett badhus för killarnas skull. A och kompis gjortde ansiktsbehandlig och jag tog massage. Det var skönt. Vi gick sedan runt huset till badet där man betalade per minut så när vi skulle gå ut fick vi lägga till pengar för 7 minuter övertid. Konstigt system - jag borde inte väntat på hårtorken. Sen äkte vi till ett köpcenter. Med faxit i hand kan de i detta land inte ha ont om pengar - allt var svindyrt. Köpte dock en tomtebricka för 15 kronor.  Väl tillbaka på båten spelade vi bingo - jag vann 100 kronor. ( spelade för 120 ). Kvällen blev tidig C bråkig och jag jättetrött. Tjejerna fick klara sig själva men jag ställde klockan för att kolla om de var inne lite senare. Betyg: 2 poäng. minus att det inte fanns behandlingar på båten, det var ju därför vi åkte för att kunna slappa.
Allt var dyrt, familjen trött och vi har inte samma syn på uppfostran. C måste få beteende träning. Jag inte dricka alkohol och Al sluta få migrän när ( om ) han är ledig.

Kram k

Sömnproblem

Publicerad 2009-10-28 05:11:57 i Vardag

Vaknade åter så här mitt i natten. Tack till tv som sänder dygnet runt. Grubblar igen. Det är särskilt några saker som inträffade i går när min chef hade en ledig dag:
Vi har ju en hel del praktikanter som är satta i åtgärd för att komma in i det Svenska samhället. I går bad jag en av männen be en annan om hjälp för att åka o tömma skräp på soptippen. S går och frågar och kommer sedan tillbaka och säger att den lilla mannen sagt på ett mycket argt sätt: Jag tar inga order från en kvinna, hon bestämmer inte. Jag vägrar, det är inte mitt jobb. Stackars S blir lite förtvivlad eftersom jag är vice chef när inte R är där. Jag blir ju så klart irriterad och går för att prata med den lilla mannen. Han är jätte arg och fräser åt mig: Det är inte mitt jobb, jag ska bara städa. Nu visste jag inte hans överenskommelse med R annars hade jag visat honom dörren. Hur ska en man med sådana värderingar komma in i svenska samhället? Han kommer inte att få behålla sin praktikplats. Mannen ser dessutom ut som en gangster - skulle inte vilja möta honom en mörk kväll. Men det är ju en privat åsikt.

Den andra saken som inträffade var att en tjej som ringde från Stim om en obetald faktura och pratar med en tjej från servisen som säger att chefen finns åter i morgon. Ja men den måste bli betald omgående för att inte gå till föreläggande. Chefen är inne i morgon blir svaret tillbaka. Tro nu inte allt är bra där denna tjej från Stim ringer en gång till. Då hinner en av kockarna svara: Samma info får han trots att de anställda inte har med fakturor att göra. Kocken ger dock mig telefonen - jag blir jätte arg och ifrågsätter vad som ger henne rätten att lämna ut info till personalen om obetalda fakturor? Jag ville ju bara prata med chefen - Vad heter du? Och vad heter DIN chef undrar jag, vår är inne i morgon du kan återkomma då säger jag jätte argt. Det kanske är bättre han ringer mig? undrar hon? Ja ja säger jag - knappast. Lägger sen på luren.
Gud vad arg man blir på idioter.
Måste skriva till hennes chef i dag och fråga om det ska gå till så här på ett så stort företag som Stim. Vi spelar dessutom inte musik under dagarna men betalt ska de ha ändå.

kram k

Rörmockare

Publicerad 2009-10-27 07:35:46 i Vardag

Äntligen är det på g. Rörmockaren kom i går så nu har vi nog dusch i slutet på veckan. Om jag målar duktigt. Det var jag som fick ta tag i det så nästa gång Al river något i mitt hus blir det adressändring för mig. Jag står faktiskt vid ett vägskäl i livet. Det kan inte vara meningen att man ska må så här - det måste finnas mer betydlighetsfulla uppgifter för mig. Sanningen är nog att jag inte klarar ha min man som chef när jag är vara den som brukar vara chefen. Själva jobbet kanske det inte är fel på men efter 20 år i samma branch kanske man bör ha en egen karriär. Dans??? Ja, jag trivs nog med det eller är en vana?  Ge mig en som kan sia om mitt liv - vad skulle passa mig? Kanske borde man gå till en spåtant.
Jobbar heldag i dag, ryggvärk, snuvighet och lediga barn som klagar att man måste jobba. Livet är som vanligt - det är tur man blir påmind om det när man drömmer om pengar o glamour.

Kram k

Sovande familj

Publicerad 2009-10-25 07:56:09 i Vardag

Varit uppe snart en timme men vridigt mig i sängen ganska länge. Jag har så j----ont i ryggen. Värktabellerna slår väl in snart så man kan fortsätta leva. Måste göra lönerna klara i dag, måla klart så att rörmockaren kan komma o koppla rör. Fick brev från fogden i går om utslag, man har visst bara 10 dagar på sig att överklaga o det missade jag så klart. Det irriterande är att denna faktura är betald för länge sedan samt att de är skyldiga mig pengar från ett utbetalningskort jag inte hämtat ut, hade dubbelbet. månaden innan. Satt och fikade med mamma på ett internet café i går och visade henne lite. Någon som har en gammal bärbar dator till henne för en billig penning? Hon känner sig utanför samhället utan internet och jag kan förstå. Allt sker nästan via dator nu för tiden.
Min hjärna grubblar mer än vanligt - återkommer med den när jag kan göra det offentligt vad som bekymmrar mig. Har med jobbet att göra - som vanligt.

Kram k

Container

Publicerad 2009-10-24 21:43:49 i Vardag

Efter personalens rensning i Umeå har jag nu lyckats slänga en hel container full. Det var jättejobbigt för containern var så stor och svårt att lyfta bokhyllor etc. över kanten. Men nu är det gjort, 5 timmar tog det. Det känns bra att så många kom i håg och var där och hjälpte till - 0. Har inga krafter kvar nu efter en dags undervisning och resande. Det blir en tidig kväll fast man har en timme tillgodo i natt. Kanske borde jag krypa till sängs på en gång annars kommer jag nog att explodera på Al bara för att jag är trött. Det funkar inte så bra i Umeå så nu vet jag inte hur jag ska göra med livet - flytta tillbaka, ge upp eller anställa någon som faktiskt orkar jobba trots att man inte får betalt för alla timmar. Välkommen till livet och att driva en verksamhet.
Höstlov till veckan men ska jobba lite eftersom Al inte varit ledig på ett år - är det då okej att man är passiv hemma?
Vi kvinnor ska jobba, handla, laga mat, diska, byta däck, skruva skruvar, fixa tv:n, måla, trädgården, skjutsa till träning,  ta hand om barnen, blogga, föräldramöten kanske lite fel ordning men ändå och alla andra saker man gör under veckorna.

Vad ska vi ha män till?

Kram k

Ledig / sjuk

Publicerad 2009-10-20 14:12:53 i Vardag

I dag är jag hemma, orkar inte jobba när det finns andra som kan göra det i stället för mig. Har hostat hela natten o känner mig lite mer vimsig än vanligt i huvudet. Kokar soppa för att äta något annat än mackor. Hur kan man proppa i sig mackor med mycket pålägg utan att känna smak? Ingen diet denna vecka alltså, ska ta tag i det nästa vecka eller så blir det bara snack och ingen verkstad.  Jag måste ha den enda mannnen på jorden som tycker att det är jobbigt att jag bakar här hemma - gofika varje dag och han klagar.  Att prova recept ar ju jätte kul. Alla blir ju inte lyckade men ändå. Skriver ner alla mina påhitt så en dag när jag är stor ska jag ge ut en kokbok till mina barn - mammas godaste.

Hoppas inte ni är förkylda eller har något annat som stjäl energi-
Kram k

Förkylning

Publicerad 2009-10-19 09:36:17 i Vardag

Hur vet man om det är influensa eller bara förkylning? Mår hur som helst ganska dåligt. Var till Mvc för att byta spiral vad de glömde berätta innan var att man skulle få recept för att hämta ut den på apoteket före besöket. Ombokning av tid: 2 veckor. Jag som redan haft den 7 år av 5 som man ska,  så vad gör 2 veckor till. Det är ju tur att vi inte ligger i sänghalmen så ofta. Översvämmning i tvättstugan igen, gud ge mig ett hus som fungerar. Vi har fortfarande ingen dusch men kanske till nästa vecka är jag klar - jag måste hinna få det färdigt någon gång. Hur man nu ska orka när man är förkyld och allt - jag vill också ligga till sängs och ha någon som passar upp mig - dream on k. Man är väl kvinna så fast man är sjuk så ska man fungera som vanligt.
Kram k

Idol

Publicerad 2009-10-17 23:00:07 i Vardag

Sitter med täppt näsa och ont i halsen. Vacknade 04.40 i morse så jag är trött nu. Hur kan man vakna så tidigt. Skulle ju inte upp förrän 07.20. Tankarna surrade i huvudet. Såg ett bakprogram på tv- om choklad så jag skrev upp receptet. Ska prova det så fort jag har tid. Hur kan de kunniga i Idol säga att de sjunger bra? De kanske inte är proffs? Jag blir besviken varje vecka men den här gången var det riktigt dåligt. När ska tv sluta hålla alla program om ryggen? Är det dåligt så är det. Kom fram med sanningen. Odsberg klarar ju inte heller av att sköta sitt program. Jag undrar när staten tar bort det här med obligatorisk tv licens. Det är ju sjukt. Hur många program ser man på kanal 1 och 2? Och på radion lyssnar man ju inte på P1,P2,P3 kanske på P4 om man har svårt att somna. Låt oss betala för det vi ser på. Men vem bryr sig om oss? Nej då, här bestämmer någon annan. Sverige måste sluta upp med sina storebrors fasoner och låta oss betala för den tjänst vi vill ha. Det gäller tv, radio, skola, sex, vård och mycket annat. Vi måste få bestämma själva över våra liv - i alla fall när vi är vuxna. Hos staten verkar man aldrig bli vuxen. Hur gammal ska man bli? Död kanske för nu får ju pensionärerna det sämre med. Låt mig fritt välja jag är ju faktiskt 38.
Kram k

41 år

Publicerad 2009-10-15 08:55:14 i Vardag

Min Al fyller 41 i dag. Kanske är det så att man blir äldre....I dag känner jag mig sliten. C bråkade i morse på väg till taxin och jag känner mig redan trött. Jobbar i dag fast jag har ingen alls lust. Känner mig febrig och yr fast jag inte är sjuk. Vet att det är utbrändheten som knacker på dörren igen eller kanske höstens nedstämdhet. Måste försöka ta mig ur innan det är försent. Det är tur att man kan spela teater för omgivningen.
Kram k
Måste hinna baka tårta också.

Cats

Publicerad 2009-10-12 08:24:23 i Vardag

Vi var och såg Cats i Sthlm i går. Otajta dansare gjorde mig irriterad. Visst ska man kunna se en föreställning fast att man själv är proffs. Hade lust att skrika: Men ta i då! Tack och lov " räddade " cirkusartisterna föreställningen med sin styrka. Däremot hade tjejen glömt ta bord sina örhängen som glimmade irriterande. A tyckte väl i alla fall att det var ganskabra och det är ju huvudsaken. Alla dansare där ute: Lätt koreografi måste man trycka extra i för att ge publiken en upplevelse. Ni måste dansa med hjärtat och inte bara göra steg.

Går in i fas 2 med dieten och ligger efter helgen lite högre i vikt än i torsdags. Drick aldrig öl och sprit när man haft diet, jobbat heldag och inte hunnit äta. Blev så helt borta att jag trodde någon drogat mig. Dock var vi ju slutet sällskap så det var inte fallet. Känner mig nästan fortfarande yr eller kanske är det så att mina tabletter känns mer när man äter lite. Blanda inte tabletter och alkohol!

Min lilla Al fyller år på torsdag och jag har ingen aning vad vi ska hitta på. Någon som har något tips?
41 år men jag har ju inte så gott ekonomiskt läge. Kanske ett presentkort på Loftet?????
A hemma frrån skolan med förkylning, stackars liten som får ligga ensam en hel dag. Nu måste jag göra mig i ordning för ännu en arbetsdag.
Njut av livet om ni är på det humöret.
Kram k

Fredagkväll

Publicerad 2009-10-09 22:41:58 i Vardag

Fredag kväll och jag sitter ensam på ett hotell i umeå. Tankarna i hjärnan snurrar. Har jag inga vänner? Jo eller nä. Har hunnit fixa med en hel del pappers arbete och känner mig klar för kvällen. Några skulle gå på bio och se nya Fame. Den måste man ju se. Blev dock aldrig tillfrågad att följa med vilket jag kan förstå i och för sig. Inget bra på tv heller. Kanske sova redan nu?
Dieten fungerade bra. Har gått - 2,5 kilo på 4 dagar men säkert förstört allt i kväll när jag ( tröst ätit) en dubbel Subway och en stor påse godis. Det ska bli gott med hotellfrukost i morgon också. Kanske sova redan nu? Är inte så trött dock. Läser Camilla Läckbergs nya bok men tankarna fladdrar i väg. Vad ska jag göra med mitt liv - vad får mig att känna glädje?
Barn, hundvalpar, resa men inget av detta är ju möjligt just nu?
Hjälp jag behöver utbildning och ett jobb men till vad?
Någon som har ett förslag vad jag skulle passa som när jag nu snart fyller 40?
Kram k

Lss inget för oss?

Publicerad 2009-10-08 08:23:19 i Vardag

Varför är jag så stressad? Det är som att det är alldeles virrigt i huvudet. Jag kan inte sortera mina tankar. Måste försöka prioritera i dag. En ledig dag per vecka gör att sakerna har hopat sig så att bara slappa är att glömma.
Lss damen var på besök igår och kanske är det så att man inte kan få avlösning när man har språkstört barn. Ge mig en kväll/natt per månad att bara slappa med Alex o R så skulle det nog kännas bättre. Hur kan det vara olika i Sverige? Nu kunde vi ju inte utnyttja timmarna i Umeå eftersom de inte hade någon som kunde jobba. Livet är en fajt och ännu värre när man har ett barn med handikapp - varför kan inte kommunen bara erbjuda det stöd som finns att få? Vad finns det för hjälp? Jobbar det någon föräldrarådgivare inom kommunen?
Hjälp vart ska jag börja?
Kram k

Mat

Publicerad 2009-10-07 09:10:07 i Vardag

Kanske är det så att man blir manisk med mat när man är på diet. Har gått ner lite men det är väl bara vätska. Känner mig lite piggare, kanske psykiskt men det spelar ingen roll. Har så mycket pappers arbete att göra - hjälp vad jag ligger efter. Inga billiga flygbiljetter finns det heller fast jag kollar veckor i förväg. I dag ska jag duka för 50 personer från kommunen som ska äta landgång i kväll samt lunchservering. Jag känner mig super stressad i dag kanske för att C bråkade i morse o jag är sen? Urk!
Kram k

Diet

Publicerad 2009-10-06 08:47:33 i Vardag

Den första dagen med dieten gick bra, dock var jag vrålhungrig när jag kom från jobbet o var tvungen att ge C mat innan jag kunde åka o handla. Då var det mycket nära jag tog en bit smörgåstårta och lite fika.  Min varukorg har aldrig varit så nyttig. Råkade dock köpa råris som skulle koka 45 minuter så det blev till kvällsfika. Känner mig inspirerad att fortsätta även i dag, dock missade jag träningen som man ska göra varje dag så jag ligger - 40 minuter träning. Hinner jag träna i dag? Ska på föreläsning i kväll och jag vågade inte söka jobbet som jag hittat, man skulle helst ha högskoleutbildning så jag fegade ur. Vad ska jag göra av mitt liv? I dag ska jag ta emot 50 pensionärer i alla fall.
Ha en bra dag,
kram k

14 år

Publicerad 2009-10-05 08:50:01 i Vardag

Nu har min lilla skrotfia fyllt 14 år. Både mormor, farmor och farfar kom några glömde dock bort henne. Jag vet ju hur det är, jag missar också födelsedagar. Vem ska vara ansvarig att komma ihåg? Är det kvinnans lott i livet åter igen? Eller ska man ta halva släkten var? Jag vet inte. Jag tror alex blev nöjd i alla fall - jag hoppas det. I bland känns det som man tömmer sig ut och in för att ge saker som ska passa. I dag ska jag börja en riktig kur, inga bantningstabletter bara vegetariskt. Det ska ju vara bra för lederna. Kommer dock att måsta fuska lite, endast 2 koppar kaffe per dag - det går ju inte.
Använde one week förra veckan och gick inte ner ett gram, bara så ni vet.
I dag ska jag skicka in lite ansökningar - berättar mer när jag har mer info. Njut av dagen om du kan.
Jag ska jobba o hoppas på noll sura kunder.
Kram k

Resor

Publicerad 2009-10-03 21:45:38 i Vardag

Det gick inte så bra att resa hem med C. Frågorna var 1000 och sen så pratar han med alla. Han förstår inte att alla inte vill prata med honom. Det blir ett problem när han pratar med någon som inte förstår. Han hade myror i rumpan och hade svårt att sitta still. Väl hemma slocknade han på soffan direkt. Däremot ar han varit snäll på dansen och var så glad att vi hann åka och hälsa på hans gamla skola. Kär i sin gamla tjej blev han åter och det skär i mitt hjärta att han inte får gå i tal och språkklass. Det är en enorm skillnad på undervisning. Nu måste jag ta tag i detta med. Han måste få rätt skolgång. Vet ni att även små barn kan gå på internat? Är det ett alternativ?
Jag skulle inte tro det.
I morgon fyller min stora bäbis år.
Kram k

Morgon bråk

Publicerad 2009-10-01 08:37:45 i Vardag

Jaha den här morgonen började ju inte så bra, C vägrade klä på sig så jag fick göra det med kraft och lite hot. Fick sedan bära honom ut i taxin under tiden hinner han slänga skor och slå mig. Han väger ju 29 kilo nu så det är ju lite tungt. Detta innebär att ryggen drog i hop sig igen. Skit, vad trött jag blir. Gud ge mig kraft att ta mig igenom detta liv med trotsiga barn fast jag försöker och försöker göra mitt bästa att vara en bra mamma. Visst finns fler vuxna som höjer rösten åt sina barn?  Har jag tagit mig vatten över huvudet eftersom han ska få följa med till Umeå i helgen? Nej, jag ska fixa det.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela