gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Slottet

Publicerad 2011-12-30 19:00:31 i Vardag

Har varit med äldre sonen, kusin och mormor på slottet. De hade anordnat en liten bokstavsjakt runt om i salarna och man fick en guldpeng som belöning. Trevlig tur men nog märks det att mor min börjar bli gammal. Hon fyller 70 nu till våren men vad som är lite roligt är att hon önskar sig lite spännande saker i drömpresent. Bada med delfiner på Kolmården, tur med islandshästar, lösa mordgåtor på slott etc. Frågan är vad man nu ger henne? Vet att hon ville äta på Kaknästornet med alla oss barn när hon fyllde 60 men det missade vi
tydligen.....jag var sjuk då och hade reseförbud på grund av infektionen som tog min halva arm men får försöka
kompensera nu 10 år senare.
Finns många mysiga restauranger här i Sthlm, källarvalv i gamla stan, kändiskockars restauranger etc. Någon som vet något superställe?
Kram k

Tandläkaren

Publicerad 2011-12-29 13:55:03 i Vardag

Har så haft turen att ingen av barnen hade hål i någon tand när vi var på den årliga kontrollen. Duktiga barn.
Skulle själv behöva göra ett besök och kolla tänderna det är nog 4 års sedan sist. Synd att det är så dyrt.
Får finbesök i dag från Norr. Mysigt och kul att en söt dam kommer på besök.
Kram k

Ny choklad

Publicerad 2011-12-28 23:19:46 i Vardag

Helt okej men inget jag köper igen.
Kram k

Ams

Publicerad 2011-12-28 12:52:55 i Vardag

Har varit på informationsmöte i dag. Hur man går tillväga att söka jobb etc. Man måste ju gå på vissa besök och mannen som höll i mötet var rätt duktig och lyckades hålla oss intresserade av sitt material. Sovit sjukt dåligt i natt. King kissade så mycket att blöjan läckte så jag var tvungen att byta mitt i natten. Han dricker ju så otroligt mycket och tanken att beställa tid för diabetes prov har slagit mig. C börjar bli rastlös av att vara hemma så det är dax att hitta på aktiviteter. Några billiga tips?
Kram k

Munsår

Publicerad 2011-12-27 13:24:17 i Vardag

Att ha dessa blåsor i munnen är inte kul.
Både C och jag har lyckats få dessa och Al tror det beror på att man inte borstar tänderna. Det har inte med det att göra. Det kommer som ett virus och är nästan som en förkylning, allt gör ont att äta så det blir en gratis detox :-).
Blåst som sjutton ute i två nätter och det känns som om vårt hus kommer att blåsa sönder. Vi har haft 17 sekundmeter och jag tycker verkligen synd om de i Sverige som haft 30. Vi gör nada just nu och en liten utflykt någonstans hade ju varit trevligt. Känner mig uttråkad. Fortfarande inte fått lön sedan jobbet jag gjorde i september så dåligt av de. Kan man skicka påminnelse med påslag?
Är det ens lönt?
Kram k

Vad gör man?

Publicerad 2011-12-26 13:27:20 i Vardag

Mellandagsrean har redan börjat och jag tycker nog att alla som jobbar inom butik kunde fått vara lediga någon dag till. Vi har inget vi behöver köpa men folk verkar som tokiga i rea. Är det så bra priser? Kan inte folk åtminstone vänta tills de röda dagarna är över?
Fick en bh av min dotter med push up och nog blev de hängande taxöronen upplyfta nog. Det är att lura folk på konfekten:-) till och med King ser tuttarna. Vet inte vad vi ska hitta på under veckan och som det verkar kommer småpojkarna och jag vara ensamma på nyår.....det känns lite tråkigt. Al ska nog jobba och dottern på fest. C har munsår och det är som om världen håller på att gå under. Han tjafsar om det hela tiden. Jag vet att det gör jätte ont men vad kan jag göra åt det förutom saltvatten och pensla med salva?
Någon som har något gott recept till rester av julskinka?
Kram k

God Jul

Publicerad 2011-12-26 00:09:15 i Vardag

Jag hoppas ni njuter av julen. Här är väl allt ganska bra men lite gnuggande är det också. Återkommer när jag känner jag har mer att berätta.
Kram k

Mirakel

Publicerad 2011-12-24 00:05:20 i Vardag

Det kan ske mirakel. I dag åkte C och jag in till stan för att köpa nya julklappar åt Alex. Gick förbi SL hittegods men de hade ingen påse som passade min. Tänkte att jag skulle kolla även Åhléns men gick först till Akademibokhandeln för att fråga där....hör och häpna. De hade hittat min påse!!!! Gud vad tacksam jag är. Det finns fortfarande ärliga människor. Tusen tack!
Al har inte varit och köpt några direkta julklappar även om jag ordnat till barnen så kunde han kanske visa lite intresse att fråga om det är något jag önskar mig. Men nej, vet inte vad som hänt med honom. Han köpte 2 saker i mataffären när jag var med, jag har valt själv. Känns tråkigt, jag har bara köpt 2 åt honom men de har i alla fall en tanke bakom sig. Nu är det pojkarna som ger de men jag tycker Al borde tagit C på stan för att köpa någonting åt mig, vad som helst. C var med och köpte till sin pappa. Hör inte det till julen? Till uppfostran? Kanske är man lite löjlig men det är ju tanken som räknas eller hur? Det är som om jag ingenting är värd i Al's ögon, jo jag behöver grejerna jag valde men det är ju inte det jag menar. Omtanke. Njut nu av julen.
Kram k

Bråk

Publicerad 2011-12-22 16:46:04 i Vardag

Med två vuxna som får för lite sömn slår det gnistor. Al har jobbat natt och sovit för lite. C vill inte åka och handla och Al tycker han kan vara ensam hemma. Det känns inte bra att åka och storhandla och vara borta ett tag och han är ensam hemma. Kan man lämna en 10 åring själv? Hur ska man bedöma hans ålder? Lätt utvecklingsstörning....vad är det? Vad klarar ett sådant barn av?
Hur som helst styr han hela familjen och det är inte rätt. Oavsett handikapp kan man inte göra som man vill. Men hur ska jag få honom att förstå det? Det är ju som omöjligt att handla med ett barn som flippar....då är det ju lättare att strunta i det.
Kram k

Inget napp

Publicerad 2011-12-22 13:45:49 i Vardag

Ringt runt till en hel del butiker, inget napp än fast det är ganska många som inte svarat. Blir till att köpa nya julklappar...
Är super trött, King sovit dåligt och sen så vaknade han jätte tidigt. Blir svårt att sova en stund på dan med eftersom C nu har jullov. Det kan inte vara nyttigt att vara så trött att ens minne brister. Det känns som om jag lever i en bubbla eller som om man druckit och är ständigt bakis. Tur att julmaten är halvfabrikat så att den ordnas på ett nafs. Självklart kan man göra prinskorv och köttbullar själv men vem orkar när barnen tycker att köpta är godare?
Lite julgodis kanske man kan lyckas göra i alla fall.
Kram k

Så j....klantigt

Publicerad 2011-12-21 16:22:32 i Vardag

Har varit på stan och upptäcker när jag kommer hem att jag tappat påsen med de dyraste julklapparna. Till Alex. Om jag tappat den, blivit stulen inte vet jag.... Fan.
Blir så arg på mig själv.

Första klappen

Publicerad 2011-12-21 07:09:12 i Vardag

Tog ett bra beslut och tog med C till leksaksaffären för att välja julklapp åt King. Det tog en bra stund men efter någon timme valde han en babypulka. Nu är vi i gång. Granen är klädd och i dag blir det julshopping med stora tjejen inne i city. Ska nu på morgonen till Karolinska och visa upp armen så får vi se när det blir operation. Al har jobbat sin första natt, eller...han åkte med en annan förare för att lära upp sig. Vet inte vad jag tycker om det hela än. Tydligen är arbetstiden 17.00 till 05.00 så han får många timmar att jobba och lite tid med barnen.
Vi får väl se hur det blir
Kram k

Julklappar

Publicerad 2011-12-20 13:54:16 i Vardag

Måste nog ta tag i det nu....4 dagar kvar och ingen köpt. Det är inte lika roligt när man måste hitta billiga lösningar på dyra önskemål. King behöver ju ny bilbarnstol han är ju 5 månader över tillåten ålder....A har en jättefin önskelista men inte så billig...eller det kunde vara värre.....C vill mest ha Star Wars lego, gärna ett stort skepp. Skidor, skridskor, fotbollsspel etc. Försöker få honom att förstå att tomten bara kommer med något paket i år men det vill han inte tro på. Han tror! Hur länge ska man låta honom tro? Resten av livet?
Kram k

Fel

Publicerad 2011-12-20 09:41:22 i Vardag

Ibland blir det fel. Både när man bloggar
och i livet....
Här händer inte så mycket just nu eller det är väl som det är. Var på första möte på habiliteringen i går så även om det kommer helger i vägen så är processen igång. C fick värsta utbrottet igår... Jag Skulle ta honom till distriktsköterskan för exemsalva men det tyckte inte han. Al lyckades tillslut få in honom i bilen så salva är fixad. 600:- innan jul.....jättekul men ett måste. Efteråt säger han....det var ju inte farligt. Måste få honom och lita på en när man säger att det inte är farligt så är det så.
Var och köpte gran igår. C och jag åkte och valde. En för 199:- så den är ganska liten och C undrar var julklapparna ska rymmas?
En gran vart det i alla fall. Nu återstår bara att ordna julklappar.... Inga köpta än.
Kram k

Grattis

Publicerad 2011-12-16 18:06:39 i Vardag

Så fyller min son 10 år. Tänk vad åren går fort borde man säga men åren har inte alltid varit de lättaste. Har lite dåligt samvete att vi inte ordnat något stort kalas men med ny skola och nya klasskamrater som bor runt hela Sthlm kändes det som ett jobbigt projekt. Det kostar pengar med kalas också....
Vi får kompensera det senare med något besök på ett lekland med någon kompis. Har i alla fall haft tårta i dag, bakar bullar och varit ute en sväng.
Trevlig fredag på er.
Kram k

Knölig natt

Publicerad 2011-12-15 13:32:01 i Vardag

Det känns som jag inte sovit många minuter i natt. Al kom hem halv 2 och King har varit jätte knölig. Såg nu på morgonen att en kindtand är på g, kan det vara det som spökar?
Har fortfarande inte sökt ett riktigt jobb, det är som om jag väntar på att någon ska knacka på min dörr och erbjuda mig något. Vet inte varför jag drar mig... Kanske för att det inte är något ute på marknaden som jag verkligen vill ha?
Måste göra någonting i alla fall. Vill ju helst jobba deltid, orkar nog inte mer med min rygg. Mycket beror ju på vad det är för slags jobb. Äntligen har Habben här i Sthlm hört av sig. Vi ska dit på möte på måndag. Hoppas nu att allt löser sig, att man får den hjälp vi behöver. I dag har dotter liten dansuppvisning på skolan så det blir till att åka in till stan med pojkarna. Tar nog bilen om det är så att en viss herre flippar. Al har lyckas ta taxikörkort så i dag är han på utbildning hur taxametern funkar. Hans extra jobb är alltså fixat det är bara jag som återstår....
Kram k

Lång kväll

Publicerad 2011-12-14 23:08:38 i Vardag

Stora sonen somnade redan 19.30 och den lilla 20.30. Dotter och ser en föreställning samt att Al jobbar har givit mig en helkväll med Läckbergs nya bok.
Mysigt!
Kram k

Sömn

Publicerad 2011-12-14 07:17:25 i Vardag

Min älskade lilla gubbe sover ju så dåligt på nätterna. Måste försöka stabilisera detta. Man blir ju seg hela dagen efter när man inte får sova. Man kan ju undra vad han drömmer....
Klockan 07.00 på morgonen hade 3 av 5 i familjen gett sig iväg till dagens bestyr. Al ska göra ett prov till jobb och sen jobba extra på en restaurang i stan.
C är helt omöjlig i humöret just nu och snart behövs akut hjälp. Vet inte varför han är så provocerande? Flippar gör han för det minsta så nu är det något som inte är bra. Frågan är vad?
Det känns som om det kommer att bli ett lååångt jullov om han ska vara såhär.
Kram k

Fika på sängen

Publicerad 2011-12-13 11:43:38 i Vardag

Två av mina barn väckte oss i ottan med Sankta lucia, lussekatter och kaffe.
Mycket trevligt.
Traditionellt lucia tittade på tv:n och nu är det bara snö som fattas för en riktig julkänsla. Har lite svårt att komma på paket till barnen som är bra. Funderar och funderar.
Njut av dagen, ät mycket fika.
Kram k

Arbete

Publicerad 2011-12-12 16:01:48 i Vardag

Var till Arbetsförmedlingen i dag. Efter en timme fick jag träffa en handläggare som skrev in mig åt en annan som jag får träffa på måndag.
Måste väl ta tag i och baka lussebullar eftersom det är Lucia i morgon.
Kram k

Scones

Publicerad 2011-12-12 15:48:04 i Vardag

Hm, inget bröd hemma så det blev lite lyx frukost. Bakade Leilas scones men jag tycker nästan att de från min gamla kokbok blir bättre.
Kram k

God gärning

Publicerad 2011-12-10 21:05:06 i Vardag

Varit en duktig människa i dag. Tog med mig C till Jakobsberg och lämnade en full svart sopsäck med gosedjur till Lions insamling till barnhemsbarn. Känns bra det.
Kram k

Pepparkakshus

Publicerad 2011-12-09 16:20:22 i Vardag

Al jobbar i dag så jag tog med mig pojkarna på Willys för att köpa en byggsats till pepparkakshus samt lite annat smått och gott. Självklart floppar C utanför butiken när han inte får proppa i sig godiset på parkeringen. Säger fula ord, ger en fingret etc. Tack i lov hoppar han in i bilen självmant men kartongen med huset får sig en smäll. Lyckades limma i hop det mesta i alla fall. Tackar Gud att jag har fått behålla bilen, hade inte tagit mig hem från affären annars. Måste få hjälp med C och hans humör. Jag stod dock på mig och vann makten över godiset.
Kram k

Skönt

Publicerad 2011-12-08 13:28:16 i Vardag

Det gick bra, inte alls så hemskt som jag trott. Nu kan man gå vidare. Ett steg i taget.
Kram k

Nervös

Publicerad 2011-12-08 11:05:49 i Vardag

Det känns inte bra just nu, ta mig bort från denna mardröm. Låt allt vara över, har en klump i halsen.
Ber till högre makter.
Kram k

Uppvisning

Publicerad 2011-12-07 23:23:04 i Vardag

Båda barnen har i dag haft uppvisningar i sina skolor. C,s klass visade en mini musikal där han spelade katt. Självklart hade jag sytt honom en kattdräkt. Svart med både öron och svans. Efteråt fika i klassrummet, jag hade med kärleksmums. Sedan tog jag bilen in till stan för att se A. Dans café med mest egna koreografier. Det bjöds på både bra och lite mindre bra steg. Alla var ju glada i alla fall. Stackars dottern fått en ordentlig smäll från SL s spärrar så hon fick dansa med stukad hand. Får nog ge henne tablett för natten. Sent hemma och i morgon blir en jobbig dag....
Kram k

Dop

Publicerad 2011-12-04 22:36:55 i Vardag

Har varit upp i norr med barnen i helgen. Yngsta tjejen i släkten är nu döpt. Hade tyvärr dåligt väder men trevlig samvaro vägde upp en hel del. Blev lite sent med hemresan, pojkarna kanon trötta och knölade en hel del.
Nu snart ny vecka med både bra och dåliga saker.
Kram k

Usch

Publicerad 2011-12-02 15:54:15 i Vardag

I dag kom det fruktade beskedet. Dax att få besök för koll på hemmet. Vad vi har för saker av värde. Varför skrev jag på dessa lån?
Äger ju ingenting längre, jo bilen men utan den tar vi oss inte att handla. Kan de ta den? Symaskinen? Vet inte vad de plockar? Någon som vet? Är de mänskliga eller blir det ett helvete framöver?
Usch, k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela