gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Vandrarhem

Publicerad 2011-09-30 21:10:57 i Vardag

Tog mig tillslut till jobbet. Ligger nu på ett vandrarhem i den mest enkla boning. Jag är inte så kräsen men att spendera helg efter helg med stenväggar i svagt målad grönfärg och Ingen tv är för mycket begärt även för mig. Lyhört är det också. Brösten sprängs snart av mjölktrycket o i morgon blir det nog till att duscha mycket varmt. Har ju ingen dusch på rummet. Känner mig ensam o funderar på att boka hotell i morgon. Inget morgonfika får man heller. Folk springer i dörrarna men klockan är bara 21 så det är ju inte dax att sova än.
Saknar min familj.
Kram k

App

Publicerad 2011-09-30 21:04:14 i Vardag

Yes, vad jag har väntat på denna app.
I alla fall ett år för det var då jag inhandlade min kära telefon. Beroende, ja men hellre av en telefon än annan skit:-)
Kram k

Såld

Publicerad 2011-09-30 06:31:55 i Vardag

Vårt hus är sålt, fick besked av mäklaren i går. De vill dock flytta in den 7 oktober så nu blir det städa av.....och jag som inte är hemma. Vi prutade 45 000 men nu är i alla fall en stor kostnad ur vägen. Ett problem mindre, kanske kanske löser sig livet tillslut.
Kram k

Det löser sig....

Publicerad 2011-09-30 06:29:18 i Vardag

Tänk vad glad man kan bli. C´s skola som vi sökt har nu ändrat sitt beslut och låter honom starta den 17 oktober. När jag fick beskedet började jag nästan gråta, vad jag har kämpat. Skolan som vi sökt här i vår nya kommun tackade nej till honom för att han inte är särskolebarn. Men nu äntligen kom han in på den skola vi sökt mest av allt.
Ska åter upp o jobba i norr, denna gång utan bäbis och det känns hemskt. Dax för Al att sköta nätterna, jag vet att det är ett måste att sluta amma så nu kör vi.....vad som känns jobbigt är att det är 3 dagar utan lillen och att jag kommer att ha ledig tid som jag inte har någonting att göra på. Det funkar inte, jag kan inte vara borta 3 dagar men bara undervisa 8 timmar. De måste styra upp det, ingen biljett var bokad för flyget så i går vid 20.00fick jag veta att det skulle gå 08.05 nu på morgonen. Hur tar man sig från Flen till Arlanda till ett flyg som går 08.05? Det funkar ju inte, sitter nu här och vet inte hur jag ska ta mig upp, hon som är ansvarig svarar inte på telefonen och jag vet inte om jag ska boka en ny biljett själv eller strunta i allt tills de bokat om den som finns.
Hjärnspöken, ältande, allt känns lite jobbigt när man inte är den som är chef och ska ta besluten. Hur gör jag?
Kram k

Skola

Publicerad 2011-09-27 14:58:42 i Vardag

Vi har fortfarande inte lyckats lösa skolgången för vår son. Som det är just nu så passar han inte in någonstans. Är svårt att få in honom i en mindre grupp eftersom vi inte har en särskoleutredning. Att gå i en klass med 25 barn är ingen bra lösning. Vad gör vi?
Anser personligen att det är kommunens problem att lösa. Jag orkar inte ringa runt till fler skolor för att leta om de har rätt skolgång för vår son. Det här suger fett.
Troligvis flyttar han upp nästa vecka så det blir att gå emot skolplikten.
Kram k

Resa

Publicerad 2011-09-21 10:29:11 i Vardag

Så blir det Umeå till helgen. Ska jobba lite. Hur jag nu hamnade i denna sväng. Allt för att jag ville vara snäll och hjälpa till. Omfattningen blev gigantiskt och jag känner att jag behöver styra upp det ordentligt. Eftersom allt kom så plötligt på så är jag ju tvungen att ta med King. Han har ju inte varit borta från mig mer än 3 timmar så att jag är borta 3 dagar känns lite länge. Tar med min mamma upp. Hon ska nu få vara barnvakt. Hon bör ju klara det eftersom han faktiskt haft 4 barn själv. Problemet är ju att hon bara orkar i några timmar, blir sen väldigt trött. Kanske går det bra kanske blir det kaos.
Vi fick ett bud på huset i går 835 000 och det är ute för 895 000. Vi sa då 875 000 men då verkar de inte intresserade. Mäklaren sa att deras gräns går vid 850 000 så vi får se hur det går med det. Vi accepterar det i så fall, ingen direkt vinst men ett problem är då ur världen, när alla skulder blir summerade kommer vi i alla fall inte få behålla det.
Hela familjen är samlad. C´s tur att vara sjuk, gnällig, hostig och jag känner att jag inte har energi själv att pyssla om honom hela tiden. I morgon har Alex skolfest och jag är orolig för hur det kommer att sluta - de flesta dricker och jag vet att även min dotter kommer att göra det någon gång. De är ju 16 år, förfest innan hos en i klassen.
Frågan är ju om man ska låta henne åka taxi på natten eller möta henne. Den slutar 02.00, ganska sent med tanke på skoldag nästa dag samt att jag ska med morgonflyg. Känner mig lite orolig. ( inte att flyga)
Kram k

Sluta amma

Publicerad 2011-09-20 11:00:56 i Vardag

Det fungerar inge bra för min King och jag med det här att sluta amma. Han är nu helt brösttokig och sover bara gott när bröstet är i munnen. Hur hamnade jag i denna sits? Jo genom att skämma bort honom med närhet och bröst i ett års tid men mysigt har det ju varit att snusa bäbis igen. Hur ska man då sluta?
Resa bort någon natt eller försöka bära honom till sömns? Hur ska han förstå varför han plötsligt inte kan få bröst?
Han blir ju så ledsen.
Han kan nu gå utan problem, knatar omkring här hemma och plockar med saker. Stoppar grejer i lådor, leker med bollen och verkar gilla livet. springa går inte så bra, ramlar en hel del så han har lite bulor här och där.

kom gärna med sluta amma tips, hur gjorde ni?

Kram k

Internet Hur kan det ta Telia 20 dagar att...

Publicerad 2011-09-19 22:35:58 i Vardag

Internet Hur kan det ta Telia 20 dagar att koppla om vårt internet? Så otroligt dåligt och om min magkänslan är rätt så lär de inte dra av någonting på fakturan. Gormtanten ......gormar!!!!!

Förkyld och goda besked. Vissa saker är sv...

Publicerad 2011-09-16 23:07:54 i Vardag

Förkyld och goda besked. Vissa saker är svåra att ta död på. Det är med glädje jag kan meddela att även i fortsättningen finns en dansskola i Umeå som arbetar på ideell basis. Att för dans intresserade hålla nere priserna, konkurrens är bra för staden, det gynnar den lilla individen. Jag ska stötta de, jag lovar frågan är bara till vilket pris. Det är svårt att ta betalt för ens eget arbete när man också vill arbeta ideellt. Kram k

Förkyld o dåliga besked. Vi fick avslag he...

Publicerad 2011-09-16 13:55:30 i Vardag

Förkyld o dåliga besked. Vi fick avslag helt plötsligt på vår ansökan till specialskolan. Vi trodde allt var klart men självklart hade en personal gått för fort fram. Det visar sig att logoped bedömningen är fel. Det står ingenstans att han har en grav språkstörning så nu är vi tillbaka på ruta ett. Fa.... Vad less man blir. Nu måste alla papper kopieras och lämnas till denna kommun för en skolplacering. Vanlig skola eller särskola? Kram k

Idiot läkare! Först är han 20 minuter sen....

Publicerad 2011-09-14 11:55:44 i Vardag

Idiot läkare! Först är han 20 minuter sen. Börjar med att säga: du behöver inte träffa mig om du inte vill, jag vet ju att du önskar byta läkare. Bra start! Men jag behöver förnya mediciner.... Det kan du göra på vårdcentralen säger han då. Vilken idiot, resten av mötet går i samma anda. Går där i från med recept på Alvedon - vilket skämt! Gud vad ska jag ta mig till? Kram k

Onsdag och har nog bara sovit två timmar i...

Publicerad 2011-09-14 09:50:28 i Vardag

Onsdag och har nog bara sovit två timmar i natt. King o jag är förkylda. Haft en mycket tidig morgon eftersom jag har läkarbesök i Eskilstuna. Min reumatiker läkare skriver inte ut några mediciner om jag inte kommer dit. Sitter nu på tåget och snorar. Är läkaren lika dålig som han brukar kommer jag få spel. Ska bli intressant att höra hans medicinska plan för mig. Tror ni han har någon? Det kostar ju lite besöket också. Om vi tar tåg från Flen ( är ju i Sthlm men det är ju inte hans problem). Resa 10 mil med bil. Eller 250:- med tåg. Läkarbesök 300:-. Då vill man ju inte att läkaren sitter med armar i kors. Återkommer. Kram k

I bland känner man sig verkligen som en då...

Publicerad 2011-09-11 23:34:19 i Vardag

I bland känner man sig verkligen som en dålig mor. Det är söndag o C har tillsammans med Al åkt tillbaka till Flen efter en intensiv helg. Inte för att vi gjort så mycket men jag måste hela tiden vakta C så att han inte hittar på något tokigt. Vi har nu i ett års tid försökt få hjälp med hans tempo utan framgång. Livet blir så mycket lättare att bara ha två av barnen. Jag vill inte känna så, det gör jätte ont i mitt hjärta. Det värsta är att C verkar tycka likadant. Ses på fredag säger han glatt. Nöjd att vara med sin pappa. Får man älska sina barn olika mycket? Kanske är kärleken annorlunda till sina barn för alla föräldrar? Förbjudna tankar? Man vill så mycket men allt funkar inte så som man vill. Att leva med ett barn med särskilda behov tär på familjen, alla får vi offra oss. Vill ge honom den kärlek han säkert behöver men det är som om jag inte räcker till. Tror han att jag inte älskar honom? Kram k

Var med barnen på " fest i byn" här i områ...

Publicerad 2011-09-11 00:04:23 i Vardag

Var med barnen på " fest i byn" här i området. Mycket folk, bor lika många personer i vår förort som i Flen men kommunen här är större. Flen har 16000 i kommunen och Upplands-Bro har 23000. Nu god natt då min lilla King inte vet att man ska sova länge när det är helg:-) Kram k

När Al kommer hem i kväll visar det sig at...

Publicerad 2011-09-09 23:05:12 i Vardag

När Al kommer hem i kväll visar det sig att två fönster står öppna efter dagens hus visning. Usch vad slarvigt av Svensk Fastighetsförmedling. Tänk om alla våra saker blivit stulna......

Ensam med barnen i Sthlm. Al var tvungen a...

Publicerad 2011-09-09 21:23:58 i Vardag

Ensam med barnen i Sthlm. Al var tvungen att rycka in o jobba i helgen så är det med det. Blir så irriterad att han ställer upp. 70 kronor i timmen får han. Chefen tycker det blir så dyrt annars. Han som köpte hotellet undrade här om dagen om Al ville köpa tillbaka? För vilka pengar då???? Nä bäst vore om vi kunde bo här i Sthlm allihopa så att man kan söka jobb på heltid. Komma in i vardagen, få rutiner. Mäklaren har inte hört av sig trots att han haft folk i vårt hus i dag. Man kan undra vad man betalar för. Nu fredags godis med de större barnen sen tidig kväll. Sover inte så bra på nätterna i soffan. Den stinker fruktansvärt sedan den varit i källaren. Kan det vara mögel? Är det farligt i så fall? Går det att rengöra eller bör man slänga soffan? Ge mig råd! Kram k

Mycket nytt blir det för hela familjen. Al...

Publicerad 2011-09-08 21:52:11 i Vardag

Mycket nytt blir det för hela familjen. Alla samlade och plötsligt är det som om vi vore allergiska mot varandra. Syskonen tjafsar direkt. Det är ju svårt när C inte kan uttrycka sig vad han vill. Han vill veta så mycket vi inte har svar på än. Skolan kom han in på men de kan inte ha inskolning förrän den 14 november. Skönt blir det i alla fall att få special skola. Den måste ju vara bra eller hur? Statens skola för språkstörda barn. Huset vi flyttat in i är så otroligt skitigt. De hade bara städat på ytan och det var länge sedan jag såg sådan smuts. Ska visa er ett foto på köksfönstrets handtag. Jag hoppas det syns på bilden. Vi har ingen internet än så jag får använda mobilen till allt. I morgon har de som var intresserade av vårt hus i Flen en besiktning så efter det lär det väl komma ett bud. Sov gott mina vänner! Saknar min säng. King o jag sover fortfarande på soffan. Det funkar det med. Allt funkar bara vi kan hålla sams inom familjen. Kram k

Att bo på två ställen är inte det lättaste...

Publicerad 2011-09-07 23:27:58 i Vardag

Att bo på två ställen är inte det lättaste. Man saknar vissa saker när man ska laga mat, städa etc. Visningen på vårt hus gick bra. De vill se igen på fredag så vi lär väl få ett skambud. Har hjälpt till med schema hos mitt gamla jobb. De ( vi ) är på g nu. Vad snopna vissa konkurrenter kommer att bli. Det är en bit att pendla här i Sthlm men man vänjer sig kanske, hur som helst är det för begränsad tid. I morgon kommer C och Al upp för att C också ska få fixa i sitt rum. I morgon tar hans skola beslut.  Kram k

En full dag eftersom vi tog morgon tåget t...

Publicerad 2011-09-05 22:03:30 i Vardag

En full dag eftersom vi tog morgon tåget till Sthlm. Efter lång försening kom dottern nästan försent till skolan. Varför sj? Ramlade nästan på ett jobb i dag. Kanske går det i lås, vi får se. En stund på stan, middag och nu slappa i soffan i nya huset som vi hyr. Ska vara en plötslig visning av vårt hus i morgon så stackars Al får städa allt själv. Kram k

Nu sover vi på ett nytt ställe, med nyckla...

Publicerad 2011-09-04 01:08:28 i Vardag

Nu sover vi på ett nytt ställe, med nycklar och fullastat släp har barnen och jag kört första flyttlasset till Sthlm. Vi ber till gudarna att det här blir bra nu. Att vi får hyra ett tag så att man kan koncentrera sig på annat viktigt i livet. Ett förstahands kontrakt hade varit bäst men nu får man bara gilla läget. Bor 3,5 mil nordväst om Sthlm. 35 minuter med pendeln in till city. Ska bli intressant om jag lyckas backa ut släpet i morgon. Bilen gick lite segt. Liten bil med stort släp hör ju egentligen inte ihop men ibland har man inget val. Kram k

Varit med familjen upp till Sthlm och titt...

Publicerad 2011-09-02 00:58:48 i Vardag

Varit med familjen upp till Sthlm och tittat på två villor som de hyr ut. Den första är stor och bra men den hade även en till salu skylt så tänk om det blir sålt o vi måste flytta igen om 3 månader. Ligger lite väl långt utanför men vad gör man? Den andra var helt off ute på landet så det funkar tyvärr inte. Tycker årets Robinsson är rätt bra. Fulla på giftiga rötter :-) kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela