gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Myror

Publicerad 2010-05-31 08:50:23 i Vardag

När vi kom upp i morse var vardagsrummets bord fullt med myror. Såg några bakon soffan i lördags men trodde det var tillfälligt. De drunknar väldigt bra med ajax pray men måste nu införskaffa en myrdosa. Jag har inte levt med myror inne förut så jag hoppas det är något som är enkelt att få bort. Måste berätta något tokigt, i går morse när jag skulle hjälpa C i hans rum svänger jag förbi A´s rum och kollar tvätt. Vad gör du? Hörde jag från sängen. Där ligger alltså min dotter och sover, jag som trodde hon sov i tält. Hon har kommit hem tidigt på morgonen och jag har inte vaknat. Hunden skällde aldrig heller han som nästan väcker hela huset annars. Kanske börjar han känna igen våra steg. Det kändes ändå konstigt att jag missat att hon var hemma, jag som brukar ha sådan koll. Lyckades fixa undan ganska mycket papperarbete i går i alla fall och känner mig lite piggare i dag.
Al undrade vad som hänt med soffan? Jag har färgat den. Till vilken färg då? Ja den skulle bli mörkgrå men drog inte åt sig färg så nu ser den ut som ett ljust myrornas krig på tv vilket i och för sig inte blev så tokigt tycker jag. Köp aldrig vit soffa! Om det inte är barnen som spiller så är det en vuxen jag lovar. En dag max kan vi hålla den vita ren och jag hoppas att fläckarna inte kommer att synas lika tydligt nu. För visst måste man kunna äta godis, glass och annat gott framför tv:n. Skulle ha fotat den men just nu mår min kamera inte så bra. Barnen lånade den och glömde den ute i regnet. Så typiskt så typiskt får se om den vill leva när den torkat upp. Ska annars planera lite inför sommaren. Al kan inte ta ledigt förutom 3 dagar kring midsommar så det blir barnen och jag som får hitta på något. Kanske några dagar här och där. Ska i alla fall jobba i juli, dottern med måste bara kolla vad hon ska ha för lön. Här kör vi ju bara avtalsenligt förutom jag som alltid lyckas jobba nästan gratis. Har ju inte ens svart lön. Dottern min har gjort ett special arbete om språkstörning och ska publicera den här när allt är klart.
Nä nu är det dax att ta tag i dagen.
Kram k

Morsdag

Publicerad 2010-05-30 11:20:05 i Vardag

Vilken orginell rubrik i dag eller hur? Grattis på morsdag lilla mamma trots att du inte läser min blogg. Kanske den dagen du lyckas få till det med datorn så kan du sträckläsa den. Är så fruktansvärt less i dag, ingen mjölk eller juice hemma på morgonen och C fick faktiskt läsk till frukost. Han vågande knappt dricka först han trodde jag skulle bli arg trots att det var jag som ställde fram glaset. Cola till frukost???? Ja i dag blir det så, ingen bil för att handla så nu ger jag upp. Jobbat två kvällar i rad och C väckt mig vid halv 9. Han sa i alla fall grattis på morsdag. A har sovit i skogen någonstanns i ett tält. Någon gång måste man väl släppa kontrollen? Var så trött i natt så jag orkade faktiskt inte åka dit och kolla läget vilket jag gjort om jag varit mitt vanliga jag.
Barnen och jag var på marknad i går, köpte godis och lite annat gott. Tro nu inte att jag hann smaka, hunden hade ätit upp det när jag kom hem. Jag vet att jag lagt undan det innan jag åkte men nu är engelsk konfekt för 70 kronor i min hunds mage. Får väl se om energin kommer tillbaka. Al ska ta barnen och gratta farmor på morsdag, måste man följa med då? Det är ju faktiskt inte min mamma och jag tror jag gör familjen en tjänst om jag stannar hemma i mitt negativa humör. Det känns som om jag skulle behöva sova i tusen år. Foten är fortfarande stukad, vet inte om jag berättade det. Trampade fel efter ett hopp på dansen i måndags och sedan dess är den svullen. Går inte att sträcka på fullt ut och värker som sjutton. Är hur som helst ledig i dag eller är jag det??? Bokförning ja, måste reda ut alla resekvitton kanske har jag pengar att hämta. Ska också ta ett möte med Al för han lovade att ekonomin skulle vända mot sommaren och nu är det snart sommar.
Njut av dagen jag hoppas ni inte är lika orkeslös som jag.
Kram k

Bytt är bytt....

Publicerad 2010-05-29 10:09:38 i Vardag

Min stackars son blir lurad av sina fritidskompisar. Det är 3:e gången jag säger till personalen att han blivit av med grejer på fritids. Bakugan bollar som de ska byta men vi blir bara av med bollar. Om vår son haft ett större handikapp så hade nog personalen sett till att allt gått rätt till. Blir så trött. Har man inte vuxit upp med att barnen inte får ha med sig privata saker till dagis och fritids?
Erkännande: När jag var 10 år åkte jag fast på Åhlens för snatteri. En kompis och jag hörde till de som inte hade råd att köpa små smurf figurer i plast för att byta med våra kamrater så hon visade mig hur man kunde göra. Kontrollanten ringde hem och jag trodde mamma och papppa skulle döda mig. Jag grät i dagar. Nu visar det sig i efterhand att de inte alls varit så arga men jag lärde mig en läxa och har aldrig stulit mer. Utom kanske lite plockgodis och så när jag jobbade på Konsum som ungdom. Hade jag inte åkt fast så kanske jag blivit en stor tjuv? Vem vet.
Hur som helst så har Bakugan bollarna krymt från 9 till 3 och kompisarna säger: Bytt är bytt och kommer aldrig tillbaka. Vår son vill ju bara vara som andra - byta och vara en i gänget. Mitt hjärta svider.
Kram k

Vår familj.....

Publicerad 2010-05-27 08:54:09 i Vardag

Om någon kommer på besök hos oss skulle de nog tro att vi haft stor gräl och slängt alla saker omkring oss. Det är ju inte sant ni som känner oss men jag hinner inte med i svängarna. Att ha tre personer som droppar skaerna där de står samt en hund är lite väl övermäktigt för mig. Vårt hus ser ut som.....ja, jag har inte ord. Lämnade disken i går efter grådagens middag men det resulterade bara i att diskbänken är överfull nu på morgonen och att allt inte rymmdes i diskmaskinen så trots att jag nu fyllt den och den går för fullt så är diskbänken full.

Jag provade ett recept på hallonkakor i går som inte blev så bra - goda men jättefula. Inget att rekommendera. Ska baka tryffeltårta till jobbet i dag. En bokad middag i morgon kväll, tänk att man har en tårta som håller en klass att man kan servera den som efterrätt det är ganska coolt. Har en buss med gäster till luch i dag. 50 st med bordsservering. Ryggen är fortfarande inte bra sedan jag jobbade i fredags - inga mer tunga diskbackar blir det för mig. Undra vad en full back med ölsejdel glas väger? Någon som vet?  Vet vet en sådan sak och vem bryr sig? Tung är det i alla fall.

Fick själv värsta utbrottet på hunden i dag. När jag följt C till taxin o kommer hem står han och äter upp burken med leverpastej. Han har snott den från diskbänken vilket resulterar i att den nu är slut och jag blev utan till frukost. Gud vad jag blev arg på honom, i går när han var ensam ett tag hittade han på hyss också. Hur jag än kollar att inget ligger framme så hittar han något att sabba. Hur får jag honom att lyssna? det är som om han inte bryr sig, vet inte hur många gånger jag tryckt ner honom när han är på diskbänken snart skaffar jag en elstöt där. Finns det sådana? Jag skämtar bara det är nog bäst jag säger det om ni inte känner mig tillräkligt - alla djur jag är dum emot är: getingar, spindlar, mygg, broms och typ tvestjärtar en och annan mus har jag också dödat när vi bodde i Hissjö. Annars är jag ju snäll utom mot Al för han hjälper inte till hemma, I går kväll sa han: Varför har vi aldrig sex? Jo, vi har lika ofta som du plockar ur diskmaskinen min vän svarar jag. Vadå kan man ha det som utpressning? Ja, jag har kommit till det läget. Vem orkar tänka på samliv när man är tjock, kanontrött, halsbränna och sköter all markservice trots jag är utan bil?
Är det bara jag som är en sådan elak kvinna?
Kram k

Välkommen hem!

Publicerad 2010-05-26 08:28:30 i Vardag

Välkommen hem från Bali och grattis i efterskott. Jag visste jag skulle missa eftersom tiden inte riktigt var anpassad för mig :-). Kom själv en dag tidigare från Umeå eftersom det var föräldramöte på skolan i Sigtuna. Samma stökighet hemma så jag tog tag i städning innan bokföring.
Åkte på eftermiddagen till Sigtuna, två timmar tog det nästan att köra.  Att pendla är bara att glömma. Al kunde som vanligt inte följa med - mycket på jobbet, alltid , alltid. Kanske är det dax att prioritera familjen ibland. Jag är ju van att gå själv på det flesta möten men ändå, någon gång kunde det vara trevligt att få sällskap. Näsblod igen, minst en gång per dag, det är nog det jobbigaste med att vara gravid för mig. Nu om skolan:
Elevhemmet var trevligt men just i dagsläget bor där inga yngre barn vilket inte känns så bra. De har egna rum med gemensamt vardagsrum, lagar maten tillsammans, tvättar och har fritidsaktiviteter så likt hemmiljö som möjligt. Två i personal till 21 och en som sover natt vilket känns tryggt.
Skolan: Är under uppbyggnad vilket gjorde att personalfrågan inte är klar, hur många timmar logoped varje elev har till sitt förfogande är inte klart, allt ska anpassas efter barnet men det känns lite otryggt. Jag vill veta vad jag får och inte köpa grisen i säcken. Måste kolla upp detta mer känner jag. Sigtuna en trevlig stad som bjuder på en härlig omgivning men i dagsläget känns det lite osäkert. Vet att det ska vara Sveriges bästa skola för gravt språkstörda barn men med tanke på C´s ålder måste jag nog tänka både en och två gånger. Ska maila rektorn med lite frågor hade jag tänkt.
Vi har mulet och har hitills inte kunnat vara ute en enda dag och pyssla i trädgården. Antigen har jag jobbat eller så regn. Ge mig sommar och lite ledig tid så ska jordgubbarna blomstra var de nu under allt gräs finns.
Kram k

Väckt 04.40 av att en tattar mamma låter...

Publicerad 2010-05-25 06:21:35 i Vardag

Väckt 04.40 av att en tattar mamma låter sina barn leka i korridoren. Kallas tattare får man när man inte fattar att folk ligger o sover denna tid. Nu vet jag varför man ska åka första klass. Barnen var inte särskilt små heller. Har så ont i ryggen att jag inte kunnat vända mig i sängen i natt. Gillar inte reumatism:-( ha en trevlig dag. Kram k

Åker natt tåg hem. Har nu haft terminen ...

Publicerad 2010-05-24 21:23:24 i Vardag

Åker natt tåg hem. Har nu haft terminen s sista lektioner. Det känns lite konstigt att man inte ska jobba till hösten. Kan faktiskt inte riktigt ta det till mig. Fick en underbar present av de andra lärarna. De hade gjort en stor tårta av bäbis saker. Ska visa er en bild när jag väl lyckats fota den. Tusen tack tjejer o en kille:-)kram k

Nu är jag duktig:-). Tog mod till mig och...

Publicerad 2010-05-24 13:08:59 i Vardag

Nu är jag duktig:-). Tog mod till mig och besökte drop in salong på lunchen. Klippt och tonat hår för en trevlig peng. Hoppas det blir bra säger jag med färg i håret. Kram k

Väckt av dammsugare igen. Dax för hotell...

Publicerad 2010-05-24 13:01:08 i Vardag

Väckt av dammsugare igen. Dax för hotell winn i umeå se över sina städ rutiner. Fast fördelen är att man hinner jobba några extra timmar:-) Ha en skön dag. Kram k

Så sitter man på tåget mot sthlm igen. ...

Publicerad 2010-05-23 10:12:29 i Vardag

Så sitter man på tåget mot sthlm igen. Det känns som om jag inte hinner med någonting någonstans. Har ju jobbat torsdag o fredag. 2 hel dagar med fullt hotell. Måste köpa ett par fungerande skor. Hade så ont i fötterna så jag knappt kunde gå. Var på kusin dop i går. Trevligt, trevligt. A sjöng fint i kyrkan o var dessutom gud mor. Borde egentligen låtit Al gå men orkade inte jobba en dag till. Tänk att man kan jobba så man mår illa. Ha en skön söndag. Kram k

Öl och annat

Publicerad 2010-05-21 09:14:09 i Vardag

Med fullbelagt hotell hann jag nog hälla upp minst 100 öl i går kväll. Kanonväder gjorde att gäster satt ute och njöt. Man får ju bara servera utomhus till typ 22 men myggen löste de problemen så alla valde självmant att gå in. Halv ett tog vi sista beställningen så var inte hemma förrän 01.30. ( på en torsdag ) Folk på konferans gillar att dricka ibland. Har själv aldrig varit på sådan. Hunden skällde som en galning när jag kom på gården så nog vaktar han nog. Det är bra att veta - snart ett år sedan inbrottet.

Fixade massor med saker i går som släpat efter. Mödravården, tid för bilen - det gick på gubbens försäkring och hyrbil utgår med 100:- per dag. Var kan man hyra en bil för det priset? Har också lyckats fixa så att husbilen blir såld. Måste bara städa ur och åka in med den. Summan löser lånet i alla fall men vi blir ju av med en stor utgift som vi inte kan nyttja.

De ska även öppna en språkklass i Strängnäs, vi har cirka 6 mil dit ska kolla om årskurserna ligger rätt som jag förstod det så är det förskoleklass o ettan och C ska börja tvåan. Kanske ett alternativ till Sigtuna om det pajar. Folk omkring en har så hårda kommentarer att låta sitt barn gå på internat. Om jag hade haft ett gravt utvecklingstört barn och den hade gått på specialskola så hade ingen kommenterat men nu ska alla tycka o tänka. Ja, det är ett hemskt beslut. Men jag måste kolla upp alla alternativ innan jag säger ja eller nej. Det är klart att hjärtat nästan brister men han måste få rätt träning.

Svårt är det att få tag på en klipptid så här års. Tänkte jag kunde toppa för att sen färga hemma, utväxten är hemsk. Allt man ser i spegeln när man undervisar. Vill ju inte färga först det är ju pinsamt att gå till frisören då.

Hotellet är även fullt i kväll av samma firma fast i kväll ska de på middag vid 19 så efter det kan jag stänga.
Ni ska tro att man blir sugen på en natt öl när man kommer hem men icke sa nicke - här är bäbis i magen.

Kram k

Som ett slag i magen...

Publicerad 2010-05-19 08:48:23 i Vardag

Kommer hem till kaos, det är ju inte så ovanligt men de här gången känner jag mig lite sårad. Hade faktiskt städat innan jag åkte. Om jag inte hade barn skulle jag ha vänt vid dörren. Al har köpt utemöbler till vår nya altan men känner ingen direkt glädje då hemmet ser ut som det gör. Al s arbetsbil gick ju sönder för 2 veckor sedan då en i personalen tankat och kört med fel slags bensin. 60 000 ska det kosta o laga vilket är pengar som inte finns. Nu kör de ut mat med min bil så att jag tar mig ingenstanns. Sjukgymnast, mödravård och alla möten är bara att glömma. Det gör mig också ledsen. På något sätt känns det som om det alltid är jag som drabbas vid problem. Vi har ju bara en bil, hade vi haft råd skulle vi självklart haft 2. Våra inkomster är ju minimala och jag börjar be till gudarna att det vänder snart - orkar inte ha denna oro längre.  Som ni märker är jag lite nere i dag men det vänder väl. Ska gråta en skvätt och sen ta tag i livet med nya krafter. Är ju lite trött efter gårdagens sena hemresa. Hoppas er dag är bättre än min.
Kram k

sitter påumeå flygplats o är på ...

Publicerad 2010-05-18 19:19:18 i Vardag

sitter påumeå flygplats o är på väg hemmåt. Har fixat undan en massa pappers arbete o känner mig lite tom i huvudet. Eller så är det pasta som behövs. Vågade till slut väga mig. Jag har inte gått upp något mer. Hel konstigt. Magen är betydligt större men har ändå gott ner 2 kilo sedan invägningen kanske är det så att när man äter ordentlig frukost så äter man inte lika mycket under dagen? Kram k

0 energi

Publicerad 2010-05-17 14:44:14 i Vardag

Kan det vara så att ibland så går luften ur en? En tanke med det här att vara gravid är ju att jag tillslut hittat ett sätt att få möjligheten att få vara ledig lite? Nu var det inte planerat och en olycka händer så lätt men kanske var det så att jag inte heller var aktiv i skyddandet. Jag har aldrig varit ledig, jovisst har jag haft semester o så men aldrig varit heltids sjukskriven som läkarna bett mig eller mamma ledig som i vanliga familjer.  Jag har ju inte tagit ut en enda dag för Casper - det är ju helt sjukt - pengar som jag egentligen skulle ha haft men som bara fått förfalla. Jag var ju döds sjuk när jag fick honom så jag var ju heltidssjukskriven.
Kanske en tanke - är det därför jag nu blir gravid?
Kram k

Kall morgon i sthlm. Jag som glömde jacka...

Publicerad 2010-05-16 08:31:32 i Vardag

Kall morgon i sthlm. Jag som glömde jackan i Flen när jag åkte i går. Hoppas vädret blir bättre i Umeå så att man kan gå jacklös. Åt en god väl jagad middag med storasyster o mamma i går kväll på turkisk restaurang i stor stan. Ingen halsbränna gjorde att även jag kunde njuta. Kram k

Vart är solen?

Publicerad 2010-05-14 16:54:08 i Vardag

Nu har vi väl ändå haft tillräckligt med dåligt väder. Ge oss varma dagar och ljumma kvällar att vara ute på. Kanske är det bara jag som känner solbrist. Har varit ledig under dagen och passat på att tvätta, städa och plocka undan en hel del vinter kläder. Jobbar i kväll. Hockeyn i stan har fest och vi står för baren. Börjar inte förrän 20.00 och jobbar till 02.00. C hos farmor eftersom en i personalen har magkatarr o inte kan jobba??? Vem har inte jobbat med magknip?  Men vi är ju alla olika eller hur? Ska upp till Sthlm i morgon eftermiddag o sova hos mamma för att kunna ta morgonflyget på söndag till Umeå. det finns inte en enda biljett den tid jag brukar flyga inte ens dyra. Min syster kommer upp från Skåne så vi får en " tjej" kväll det ska bli jätte trevligt. Båda ska sova hos mamma och vi har inte sett varandra på flera år. Tänk att det nästan behövs bröllop eller begravning för att man ska hinna träffa släkten. Nu har vi ju bara 50 mil mellan varandra och inte 130 mil men det är ju endå en bit.
Ringde i alla fall min storebror i dag. Vi ses aldrig heller fast att han med familj bor i Umeå. De dagliga rutinerna tar sådan tid i anspråk att man aldrig hinner ses eller kanske är det så att man måste prioritera bättre. Hinner ni med släkt och vänner? Vad hoppar ni över för att få ledig tid? Det känns som om jag alltid har fulla händer med grejer. Alltid något man ligger efter med. Vet att jag borde strukturera upp livet så kanske man kan njuta när man är ledig men om man inte ens orkar strukturera? Vart börjar man då? Jag orkar ju inte ens blogga flitigt. Men fråga mig om det kommit någon godis nyhet då är jag med, jag hänger alltid med när det gäller goda saker.
Kram k

Tråkigt

Publicerad 2010-05-13 12:15:50 i Vardag

Vad allt kan kännas tomt i bland. Vet inte varför egentligen. Kanske är det regnet utanför fönstret som gör att det känns lite tråkigt. Alla föreställningar gick jätte bra och det känns som om man missat något. Skjutsade A till Nynäshamn klockan 06.00 i morse. Konfirmationsläger på Gotska Sandön. Jag har aldrig varit där o skulle gärna ta en tripp dit. Kanske något att göra till sommaren. En utomlands resa skulle inte heller sitta fel. Om man hade pengar skulle jag inte tveka. Boka omgående efter barnens skolavslutning. De har föräldra information på Sigtuna skolan den 25 maj och jag måste på något sätt lösa att jag kan vara där. En tisdag så klart dessutom den sista på terminen i Umeå men mötet är verkligen viktigt. Jag gillar ju inte att vara ledig från jobbet utom i krisfall vilket detta kanske är.  Min förkylning är bättre men inte helt bra, hostan är nästan borta men får fortfarande känslan av febertoppar fast att jag inte har någon feber. Vad som är riktigt jobbigt är denna halsbränna man får när man är gravid. Äter små portioner och nästan ingen stark mat men får ändå bränna hela tiden. Inga tabletter hjälper så bra heller. Om någon undrar hur länge jag har kvar så är jag i vecka 22.  Har faktiskt inte vägt mig på länge, vad ska vi tro? Tjock är jag i alla fall.  Kanske vågar jag ställa mig på vågen senare i dag eller spelar det någon roll? Kanske borde jag frossa i bakelser och allt onyttigt, skulle nog göra det om inte man fick sådan halsbränna och om man var helt frisk så att man kunde känna full smak.
Jaha, försök njuta av den lediga dagen.
Allt man kan göra här är att städa o dyl. när regnet strilar ner. Fick sanera huset efter grabbarnas ensamma dagar i huset. De hade monterat in altandörr utan att stänga andra dörrar och plocka bort grejer. Ett nice dammlager finns i hela huset. Kul va?
Kram K

Dansföreställningar

Publicerad 2010-05-08 21:44:27 i Vardag

Allt har gått jättesmidigt på våra 3 föreställningar. Vi gör HSM och med endast mindre missar fungerar allt bra. Vissa mycket bra danser andra lite mindre bra precis som elevföreställningar brukar vara. Jag är däremot kanon förkyld fattar inte att det inte släpper. Hostade i natt så att jag kräktes o inte bara en gång. Tack o lov fick jag inga hostattacker under dagen och nu till natten har jag host medicin så jag hoppas A får sova. Hon är med och är barnvakt till barngrupperna. Vi år kina mat i kväll hennes var riktigt god min lite mindre god. Våffla med hjortronsylt på hotellet till efterrätt. De bjuder på det på kvällen. Våfflor eller varmkorv det är lite olika. Med tanke på hur ofta jag bott på detta hotell känns det lite konstigt att personalen inte känner igen en. Det känns väldigt opersonligt. Måste kolla hur många rum de har. Men ändå, visst borde de känna igen stam kunder? Kanske har många inte ansiktsminne och inget man ska begära av folk.  Varför sänds bara gamla filmer på tv? Jag kan inte förstå varför man ska betala tv licens. Låt allt vara betalkanaler så att jag inte behöver betala för kanaler jag inte tittar på.
Cirka 70 procent på kanal 1 o 2 är ju repriser.
Sov gott,
kram k

Kort natt....

Publicerad 2010-05-06 09:26:57 i Vardag

Jobbade i går och diskade väl mest det är okej att diska det är bara det att när man inte är van med storköksdisk så är man så omständig. Var väl hemma vid 22.30, fikade lite, såg på tv och gick o la oss. tro nu inte att allt var lugnt där. Al lyckas vrida till sig i sängen så att baksidan på knäet hoppade ur led. Jag började ju tok skratta eftersom jag trodde det var kramp. ( Alla som tränar mycket vet vat jag pratar om. ) Skratta inte, det är knäet......inte hoppade tillbaka heller. När vi försökt dra lite i det under höga smärtor ringde jag sjukvårdsrådgivningen. Ni bör nog åka till akuten blev svaret. Hur ska jag nu som är 162 cm lång, tjock om magen få ut en skrikande karl ur huset samt få in honom i bilen? Det går inte. Al är 195 cm, väger kanske 85 kilo och har svin ont ( eller han är ju karl så hur ont det är vet jag inte).  Ringde tillslut 112. Ambulans kom och proppade honom med morfin. Efter ett lång tag lyckas de tillslut knäcka till knäet så någon transport till sjukhus behövdes inte i alla fall. När vi till slut kommit i säng. Al lite hög.....undrar han om vi ska mysa - knappast! Säger jag tänk om knäet hoppar igen. I vår säng blir inga barn gjorda - eller?
Kram k

Tankar

Publicerad 2010-05-05 14:19:44 i Vardag

Vad tankarna kan snurra ibland. Drömmde att askmolnet var tillbaka och jag inte hann till Umeå och föreställningarna.  Är ganska trött i dag. kanske borde jag stannat dessa två dagar i Umeå men det var billigare och åka hem än att bo på hotell. Sen så saknar C mig så mycket.  Vi har i alla fall sol i dag. Jobbar ju kväll, måste nog hinna med en powernap innan. Har C hemma från skolan i dag, hans lärare skulle på utbildning och han skulle vara med en klass han bara har vissa lektioner med. Med tårarna i halsen ringde han på min mobil i går och bad om att få vara hemma. Barn ska ju inte vara hemma om det inte är sjuka men magknip, oro och nästan panik är ju nästan sjukdom. C kom in i Sigtuna - bästa skolan för språkstörda barn. Nu till problemet - man går på Internat. Hur ska man kunna lämna bort ett barn på 8 år?
För hans skull skolmässigt är detta den bästa utbildningen man kan få i detta land men psykiskt då?
Klarar en 8 åring att separeras från sin familj? Klarar jag av det psykiskt?
Jag vet inte......jag måste nog hitta någon att prata med. Vad är bäst för C?
Familj eller skola, ska man inte kunna ha både och?
Kram k

Det tar sig...

Publicerad 2010-05-04 12:44:49 i Vardag

Danserna är klara och föreställningar i helgen. Det kommer nog att gå bra, en del musik att spela in samt att trycka programblad. Kommer upp tidigt fredag morgon så bör hinna med allt. Vissa personer är verkligen klippor på att fixa saker ska nog köpa en blomma för att visa min uppskattning. Var och köpte ett bälte till magen i dag. King ( Al´s namn på Den där inne ) gillar inte riktigt att jag skuttar och håller på. Är det så att magen ligger längre ner för varje barn? Eller har jag bara glömt bort? Var duktig och fixade undan allt i fläktrummet igår så nu har snart Norrvidden inget att skylla på att de inte fixar mögelväggarna - har nästan lust att kontakta arbetsmiljöverket men tänk om de då stänger lokalerna. Det kanske inte är så farligt men fixat måste det ju bli.
Vi har ju bara 3 veckor kvar på ordinarie kurser så efter det kanske......

I bland vet man inte hur man ska behandla vissa människor. Det finns personer som väljer att ta avstånd när det passar dem men när de känner för det ska man finnas där och vara trevlig. Behöver man det? Jag menar om man inte passar i alla väder varför då måsta vara " kompis " när det är regn och tråkigt? Och hur säger man till en sådan person att du har ju egentligen redan valt? Du valde de andra då får du också där stanna eller är man barnslig då? 39 år och barnslig tant? 
Något att fundera på.
Njut av solen - det gör inte jag för jag jobbar i en källare :-)
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela