gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Trött

Publicerad 2009-05-29 08:29:28 i Vardag

I dag känns det segt, är inte så stark i dag. Måste orka 3 dagar till i 100 % sen är flytten klar. Alex måste få ny säng och sen är vi utan matbord för det gav jag bort. Dessa saker måste jag hinna med i dag. Men klockan är ju bara 8.30 så dagen har många timmar kvar bara ryggen ger med sig så ska jag sätta igång. Har köpt en spikmatta, den ska vara bra för personer med värk o spänningar. Jag ska ge er en rapport om den hjälper när jag testat den eller om det är en yttligare onödig pryl. Vi får väl se. Hunden springer fram o tillbaka han verkar inte fatta någonting vad som är på gång. stackarn.
Vi hörs lite senare.
Kram k

Hinner inte med....

Publicerad 2009-05-28 22:41:42 i Vardag

I bland tror man att man ska ha hur mycket tid som helst men i morgon är det fredag och det är jätte mycket kvar att flytta. En mycket snäll Karin kom förbi och hjälpte till med de tyngsta sakerna. Tusen tack gumman.
I morgon kväll jobbar vi båda sent så  jag måste slita själv i morgon på dagen så jag hinner börja städa också. 5,5 rum med massor av fönster. Jag är verkligen dålig på fönsterputsning, lyckas aldrig få det rent. Någon som har tips på ett jättebra sätt att putsa på så tar jag mer än gärna emot det. Hur kommer det sig att jag hinner blogga?
Jo, Al jobbar såklart men vi ska köra ett sista lass sen. Vi har haft höstrusk i dag men nu ska vädret bli bättre. Äntligen den här veckan har varit helt vissen
Nu kommer Al.......bara att ta i igen.
Kram k

Flytthjälp??

Publicerad 2009-05-27 08:20:15 i Vardag

Jo, han hjälpte till men första omgången var seg. Vi får nog fixa hjälp med möbler. Nu visar det sig att han ställt alla lådor i vardagsrummet. Det innebär att jag måste flytta lådorna en gång till. 50 lådor från förråd. Varför har man så mycket skit? Får man slänga gamla saker typ alla teckningar som barnen gjort? Gamla böcker, papper o åter papper....4 lådor med sladdar av alla typer....prydnadssaker jag aldrig använder.....jag skulle behöva hjälp av städtanterna i tv4 och rensa. Vi har dock inga småkryp. Stökigt men rent. Här finns bara hundhår i hörnen. Just nu skulle man ha ett gäng snygga killar som flyttar allt med ett leende, typ chippendale. Vet ni vilka de är????
Drömma kan man ju....tillbaka till verkligheten....så känns det som om huvudet o kroppen gått en träningsrunda i går.  I dag ska jag jobba o fortsätta flytta grejer. Alex rum gäller i kväll. C.s rum är klart. Alla små bilar och legobitar är packade och sorterade i olika lådor för att jag ska hitta hans grejer sen. Vi andra har blandade lådor....kaos när vi ska ha något sen.
Vi hörs senare.
kram k

Nycklar till huset

Publicerad 2009-05-25 08:16:51 i Vardag

Nu ska vi äntligen till banken och köpa huset. Jag känner att det ska bli skönt med en gård men att packa o flytta grejer känns ganska segt. Men det är bara o bita i sura äpplet o köra på. Hur kommer det sig att vi kvinnor får förtsätta arbetsdagen i hemmet efter att vi har jobbat medans männen sätter sig i soffan o slappar? Finns det män som hjälper till när de haft en lång arbetsdag. Jag packade grejer i går men fick man någon hjälp? Nä kära Al hade ju ont i huvudet.....jaha och när jag har det så får jag fixa middag ändå - vi är inte alls jämnställda. Kanske borde man bli feminist?

Vi hörs senare, nu gäller banken.
Kram k

Banken & Sambo

Publicerad 2009-05-22 08:22:03 i Vardag

Jag var på banken i går. I bland känns det som om man aldrig blir riktigt vuxen, Sitta där och be om pengar. Jag känner inte en enda person som vunnit på lotteri och sen klarat sig ekonomiskt. Det är väl bara att inse att man arbetar inom den kulturella sektorn. Jag har haft ett toppen jobb men visst vore det lättare om man kunde leva i värme under de veckor man är ledig. I dag är ryggen alltså inte så bra. Hjälpte till och fixa utemöbler till hotellet i går så i dag känns det som man är overkörd av en ångvält. Ska dock jobba hela helgen - det är fullt. Jag som inte skulle dela denna arbetsbörda men är man sambo så är man.
Bankens otroligt trevliga kvinna sa att vi måste ta tag i och skriva papper mellan oss ( Al o jag ) om det skulle hända något. Lättatst vore tydligen att gifta sig. Varför efter 19 år????  I så fall blir det nästa år. 20 års jubileum. Coolt va?

Vi hörs efter denna kaotiska dag.
Kram k

Utkast: Vad gör ...

Publicerad 2009-05-21 21:34:03 i Vardag

Vad gör jag för fel när jag uppfostrar mina barn? De vill inte äta restaurang mat. Här har de en pappa som äger en restaurang men den maten duger inte åt mina barn - de vill ha mammas mat! Vilket jag i och för sig uppskattar väldigt mycket men vad skönt det vore att slippa laga mat. C är ju vrålhungrig efter fritids 16.30 så då äter han mat. Vid 19 är han ju hungrig igen så då ska middag nr 2 fixas. Oftast äter hela familjen då. Handla och laga mat kan jag i och för sig göra problemet är bara att min familj inte väljer vad de vill äta - det är oftast min uppgift och i hjärnan är det helt tomt på matideér.  Sen kommer alltid frågan om vi har något gott, vad är gott undrar jag då, inget svar nu heller. Måste man ha sötsaker hemma jämt? Om det inte finns något som passar är det ju så klart mitt fel. Jag blir så trött, trots att det alltid finns nybakat hemma hos oss så duger det inte.  Så fort jag har satt mig i soffan så måste jag upp och fixa något åt familjen. Har alla mammor det så här? Har en passupp som fixar det mesta, jag behöver nog en assisten, det ska jag skaffa när jag vinner på lotto.

Vi hörs,
Kram k

Jag lever....

Publicerad 2009-05-19 08:09:19 i Vardag

Man får nästan paniks när man inte hinner blogga. Jag som tyckte att det bara var löjligt - jag tar tillbaks det nu. Jag har jobbat dygnet runt senaste tre veckorna så tiden har inte räckt till. När man har eget företag.....eller inte jag men min kära Al....jobbar man ju jämt trots att timlönen blir löjligt låg. I bland tror jag faktiskt att en " vanlig anställd" har det bättre. Förstå mig rätt nu. Jag menar tänk er alla kommunanställda lärare med lov samtidigt som sina barn. Jo jag vet att de tycker lönen är låg och allt det där men ändå. Ibland drömmer jag om att få vara mammma ledig ett år. Nu ska jag ju inte ha fler barn för då är väl döden ett faktum men drömma kan man ju. Ledighet? Kanske har jag turen att skrammla i hop till en sista minuten på något sett. Jag vet att man ska leva positivt dag för dag men när kroppen protesterar och inte vill funka som jag är van vid blir det inte så lätt. Många vet ju inte om min kraftiga reumatism. Vissa dagar önskar jag nästan att det syndes på mig men med fullproppad medicinering klarar jag ett arbetspass till. Mediciner mot allt har jag nästan hemma eftersom ena medicinen ger biverkningar så man måste ta en annan.

Jag ska jobba idag med......hotellet.....banken......föräldrasamtal.....hämta Ebbe på hundhotellet och hinna fixa lite mat till barnen där i mellan. Tur att dagen innehåller många timmar. Visst är det bra att man hinner med allt frågan är bara vart man ska stoppa undan värken någonstans så att dagen ska fungera?

Någon som har ett tips?

Kram k

Street smart.

Publicerad 2009-05-09 09:40:59 i Vardag

Vi är ju lite annorlunda som personer. När man arbetar med barn och ungdomar svär man inte och verkar vara den mest ordningsamma person de träffat. Man röker inte, aldrig alkohol etc....... Man vill ju vara en förebild för dessa personer. Även där är man ju en roll man spelar. Jag kan känna att jag saknar svar på tal nu när man ska servera onyktra personer vara snabb med ett avbitande svar när de ger skamliga förslag eller klagar på ölpriset som är väldigt bra om man jämnför med övriga landet. Det är det jag menar med streetsmart, jag har levt i en skyddad värld där gatans tuffhet inte finns. Hur blir man bättre på detta? Kanske ger övning färdighet eller får man även träna detta om man gåt tex. en bartenderkurs. Hittade en kurs i Thailand på 5 veckor, någon sugen på att hänga med?

I går när jag jobbade skulle ju C egentligen till farmor, han var packad o klar för avfärd men gråter i pappas famn o säger att han inte vill åka. Okej då får du vara med pappa på jobbet. Min kära Al måste ha glömt att vi arbetar på samma ställe så jag hade en knölande kille vid min sida nästan hela kvällen. Pappa säkert! - alla vet ju hur mammig C är det värsta är att Al tror att C var med honom.....Vad ska man ta sig till?

Tiden får utvisa. I dag ska han till farmor!
Kram k

Tekniska prylar

Publicerad 2009-05-08 08:13:24 i Vardag

Varför går de flesta saker sönder precis när garantin gått ut? Våra Dvd spelare är det standard på. I går skulle C se en film. På den ena fick jag ingen färg och när jag bytte dvd blev det inget ljud. C sa att man inte kan se utan färg. Vi hade en svartvit tv när jag var barn det var bara att acceptera läget. Vi hade den som tv nummer 2 men min pappa såg alla nyhetssändningar så barnpogrammen var oftast svartvita.
Har en hektiskt helg framför mig. Ska jobba både lunch och kväll både i dag o i morgon. C ska vara hos farmor, tack o lov. A tycker inte om när vi jobbar natt o det kan man ju förstå. Ska man ha dåligt samvete för det också....
Hur man än gör så har man ryggen bak, eller hur?
Jag älskar mina barn och helst skulle jag gärna leva som en lyxhustru o bara jobba om jag har lust men tyvärr är livet inte så. Jag gör så gott jag kan, har haft lyxen att vara ledig alla skollov men livet förändras i bland och nu kommer jag bara ha 5 veckors semester som alla andra. Kanske kommer jag kunna resa under den tiden, sola och bada är det bästa som finns. Kanske skulle man haft en hydda utomlands? Ja, drömma kan man ju göra.
Ge människor mer ledig tid mellan varven så kanske livet inte skulle kännas så hårt. Det är bara att kämpa, det ska ju finnas ett ljus någonstans det gäller bara att hitta det. Jag som har så bra lokalsinne......borde jag inte ha hittat det då?

Kram k

Pengar

Publicerad 2009-05-07 15:14:43 i Vardag

Vad gör man när pengarna inte räcker till? Vilka räkningar är viktigast? Vi har aldrig behövt vända på slantarna som nu. Tack och lov är det sista månaden i lägenheten. Vi äger nu 10% av det röda huset, betalade handpenning i går. Boende kostnaden kommer att halveras. Eller rättare sagt - banken betalade.
Måste köpa ny dator denna går det bara att skriva 2 ord i taget sen hoppar den till en annan rad. Det är en djungel där ute bland datorvärlden, med eller utan mobilt bredband? Allt jag vill är att den fungerar och är billig. Någon som har tips? Inga krångliga saker,

Fick en fråga varför jag inte skriver något om mitt jobb, Det som jag skriver på bloggen är mina privata funderingar och har ingenting med mitt yrke att göra. Jag tror det är viktigt att skilja på sina olika roller. Visst har ni också olika personligheter beroende på vem ni pratar med?  Eller är jag ute och cyklar? Visst bemöter man personer olika trots att man ska vara lika i sina värderingar. Jag märker det ju extra tydligt nu när man arbetar med att servera eller stå i baren på hotellet. Snälla ni tänk på att dessa personer också är värda något. Kanske jobbar de som chef i ett annat liv......och stoppa inte servetter i glas och muggar det är jätte äckligt att städa ur detta.

Kram k

Suck!

Publicerad 2009-05-06 21:25:34 i Vardag

I bland blir allt bara för mycket, har tusen saker att göra men ork och tid finns inte just nu. Nu gäller det att prioritera jag vet..det är bara att jag inte vet var jag ska börja. Skrev faktist en lista och har under dagen beta av 5 punkter samt tvättat och diskat. Hann jobba på hotellet i 4 timmar också. Nu vill inte C somna heller, i bland gäller det verkligen att räkna till tio. Dessa barn som har en magik knapp att trycka på när vi föräldrar är som tröttast. De vet när de ska vara odrägliga och jobbiga likaväl som alla vet att jag älskar choklad.
Jag har funderat mycket kläder senaste tiden. Visst har storlekarna blivit mindre? Eller är det så att man bara växer och växer själv. Köpte ett par byxor i storlek 38 och jag kan inte ha dom. Sitter som korvskinn över låren fast att de ska vara luftiga. Storlek 40 var ju långa som min Al Bundy....så nu har jag ett par märkesbyxor som jag inte kan ha, jag köpte på rea så ingen bytesrätt har jag. Men priset var bra....1500:- kronor men jag fick de för 500.Någon som behöver nya byxor? Skulle vara intressant att veta hur många kilo man ska väga för att komma i dom.

Nä, nu måste jag hämta sista tvätten innan dörren låses. Det var dessutom något smarthuvud som inte tagit bort sin tvätt innan mig så jag fick börja med att röja i tvättstugan bland någon annans kalsonger - de var dock rena.

Kram k

Förkyld

Publicerad 2009-05-02 09:17:20 i Vardag

Två dagar med migrän blommar ut i förkylning. Kroppsvärk, huvudvärk och nästäppa - Ipren hjälper inte fast den är den...... reklam - bara skit. Ska försöka sysselsätta barnen så gott jag kan. C är lite av en hyper redan nu på morgonen...det kommer att i en lång dag. Solen skiner i alla fall + 20 grader. Bara sätta sig i en lekpark någonstans. Fast när man är förkyld föredrar man ju skugga.

Vi hörs.
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela