gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Naturhistoriska

Publicerad 2012-02-29 21:46:54 i Vardag

Tog oss iväg tillslut efter visst strul på morgonen. Barnen och jag. Lilla King tyckte nog det var bäst med alla djuren. C verkade tycka det var jobbigt med allt folk. Trodde Stockholmarna rest bort men icke sa nicke. Lyxade med lunch på Mc Donalds men American barbecue var en besvikelse. Hade varit bättre att handla för pengarna men det är ju sportlov....
Kram k

Intyg

Publicerad 2012-02-28 15:21:17 i Vardag

Alla dessa papper hit och dit. Nu vill a-kassan ha anställningsbevis. Här har man varit ärlig och fyllt i att man har jobbat några få timmar och då vill de ha bevis på detta. Varför då?
Jag vickar ju bara, vilket innebär att det vore enklare att fuska än och be om intyg så fort man jobbat en timme.
Konstigt system.
Kram k

Nalle Phu

Publicerad 2012-02-27 17:02:31 i Vardag

Det börjar tidigt med utklädningskläder ibland.

Blogg

Publicerad 2012-02-27 13:15:59 i Vardag

Att folk orkar läsa dessa urtråkiga bloggar som har hur många besökare som helst men som inte ger oss någon mening i livet. Vem fa.... bryr sig?
Ge oss något att bita i, ge oss lite känslor, ge oss en tankeställare.
Klagar på andras och klagar på min egen men min är ju i alla fall min och läses ej av så många.
Ha ha ha inga fina bilder lyckas jag producera heller....
kram k

Soffläge

Publicerad 2012-02-26 21:57:30 i Vardag

Har slappat hela dagen. Sov när King sov sådär en två timmar. Hade nog kunnat fortsätta sova men man har ju lite plikter också. Gjorde bara nudlar och varma mackor till middag eftersom C är hos farmor så det var bara jag och A som skulle äta. King hade redan ätit. Synd att det är så dåligt på tv, mest repriser från veckan som varit. Sååå tråkigt. Är sjukt less på att ingenting göra. Behöver mental stimulans.
Kram k

Hatar tidig morgon

Publicerad 2012-02-26 08:00:09 i Vardag

Jag är inte skapt att vakna före 07.00. Har hela mitt liv varit morgontrött och kommer ihåg när man var tvungen att stiga upp till skolan. Det är också en av det jobbigaste med att ha barn, tidig morgon och dessutom få iväg de till skolan utan bråk när man själv bara vill gömma sig under täcket som en trotsig mini människa. Sportlov nu och de äldre sover men.....ja just det jag har ju en sladdis. Frukost och Bolibompa halv 7 varje morgon oavsett väder, dag eller när man somnat kvällen innan.
Zzzzzzzz
Kram k

Säga vad man tycker

Publicerad 2012-02-25 21:22:30 i Vardag

Finns det folk som säger vad man tycker?
Om melodifestivalen till exempel?
Hur kan man välja ut vissa låtar? Är det kanske dax att förnya de som bestämmer? Det är vi som betalar för det här kalaset.
Otajta dansare, vem är deras koreograf?
Lär er dansen eller byts ut!
Programledarnas kläder?
En ser ut som en blå sliten mus, en ser megafet ut och stackars den unga flickan har fått en klänning som ser ut som en begravningsklänning från förr i tiden. Lite väl mycket tyll.
Andra chansen: duell????
Låt alla möta alla det är väl mer rättvist?
Nä, sluta le och klaga mer om vi ska få någon ordning på detta liv.
Kram k

Ta ansvar

Publicerad 2012-02-24 15:13:50 i Vardag

Tycker jag är ganska bra på det, smiter inte undan, biter ihop, tar hand om hemmet ( vissa stökiga områden), jobbar när möjlighet ges, ägnar rätt så mycket tid åt barnen i stället för mig själv men ändå känns det som om man inte räcker till. När började det gå snett?
K

Rätt och fel?

Publicerad 2012-02-23 23:21:13 i Vardag

Blir så irriterad när man får veta att fängelse"kunder" får minst 88:- per dag i lön samt fri kost, logi, tvätt etc. Här har du en mamma med 3 barn som får 160:- per dag. Ska stå för kost och logi, barnomsorg på grund av att man för första gången i sitt liv är arbetslös. Det är ju helt snett i detta samhälle. Man kanske borde byta bransch?
K

A-kassa

Publicerad 2012-02-23 14:47:03 i Vardag

Det går som vanligt för mig. Börjar bli så djä.... less på allt. Självklart så har jag inte varit medlem i 12 månader så jag får endast garantinivå på 160:- per dag. Skatt på det dessutom, hur ska jag ha råd att betala någonting? Det räcker ju nästan inte ens till mat. Slänger snart in handduken, jag ger upp. Skiter i detta snart. Vad ska man kämpa för?
K

Vårdnadsbidrag

Publicerad 2012-02-22 15:49:41 i Vardag

Har äntligen fått iväg en ny ansökan. Läkarbesök nästa vecka så att alla intyg blir kompletta denna gång. Vårdnadsbidraget räknas ju inte med i existensminimum vilket är bra.
Kram k

Sjukstuga

Publicerad 2012-02-21 17:13:37 i Vardag

Har även dottern hemma i dag. Hon är helt slut. Ont i kroppen och huvudet. Köpt semlor i alla fall men vet inte om någon kommer att äta förutom vi vuxna.
När vart de så dyra? 38:- styck!!!!
Brukar ju baka själv men med en magsjuk så står jag över detta år. Hur många gånger kan man med gnällig röst säga mamma på ett dygn?
Har snart sår i öronen :-)
Älskar mina barn men nog är det lite jobbig när de är sjuka. Vilken lååång dag detta är. Väcktes ju 06.00 av C. Bolibompa på tv:n hela dagen och nu är det fortfarande timmar kvar till natt. När det blir mörkt kanske C blir trött och vill sova.....sova sig frisk. Hemmadag i morgon med alltså.
Njut av era semlor, kram k

Magsjuka

Publicerad 2012-02-20 22:28:06 i Vardag

Magsjuka har C. King är fortfarande förkyld. Jag är tung i huvud och bihålor. Jag har jobbat lite och Al jobbar natt. Vem har tid att vara sjuk när chansen ger att jobba?
Tog bilen in till stan när jag skulle jobba så Al snabbt kunde åka när jag kom hem. Fortfarande inte fått besked om a kassan men pratat med en person om vår situation. Hoppas det löser sig. Har för dyr hyra men vart ska vi ta vägen?
Hittar ju ingenting som vi kan hyra. Kollar på 3:or och 4:or men det verkar helt kört. Vi kommer ju snart att bli bostadslösa för nu har vi inte råd med mer hög hyra. Ska man våga säga upp kontraktet och hoppas på att något dyker upp inom tre månader?
Kram k

Grattis mamma!

Publicerad 2012-02-18 22:47:46 i Vardag

I dag fyller lilla mor 70 år. Vi lyckades samlas alla syskon för att fira henne. Började med skridskor i Kungsträdgården och avslutade med smörgåstårta hemma hos henne. Hade barnen med mig halva tiden och det kändes lite tråkigt att åka hem före alla andra. Värst snömodden på vägen hem så vi missade mer än halva melodifestivalen. C tyckte Molly var bäst bara för att hon varit tillsammans med hans stora idol. Vi gav mormor en turridning med islandshäst i Södermanland. Turen går av stapeln i juni när det hunnit bli varmt ute. Inte särskilt dyr var den heller. Nu tidig kväll för det känns som om jag håller på bli sjuk. Med sömn försvinner det nog.
Kram och godnatt, k

Tankar

Publicerad 2012-02-16 22:15:57 i Vardag

Var på habiliteringen i dag för möte med barnpsykologen. Han gav mig några saker att fundera på när det gäller utvecklingsstörning. Beror konflikter på att man som utvecklings försenad inte kan ta med sig en situation och sedan använda informationen man lärt sig vid ett annat tillfälle? Om däremot samma person som lärt den försenade personen upprepar samma inlärning så fungerar det?
Förstår ni hur jag tänker? Det är som att vara i olika rum. På toaletten vet man vad man gör, men när man plötsligt ska gå på toaletten tex. Utomhus blir det tvärstopp. Det uppstår då en konflikt.
Jag som vuxen måste i så fall ändra mitt beteende, det är för mycket begärt att barnet ska göra det. Ett frö är sått, jag ska fortsätta fundera på det här. En utvecklingsstörning är ju livslångt, vi måste hitta balansen.
King har varit sjuk en vecka nu men i morgon blir det dagmamman igen.
Inget extra jobb denna vecka....hade varit bra. Ska fortsätta söka andra jobb.
Ingen lön eller traktamente från Umeå. De tycker jag borde varit gratis....man får väl ställa upp. Gick minus på det alltså, så dåligt av de. Kanske borde man vara skitfräck och skicka fakturan till inkassering?
Kram k

Ingen förlikning

Publicerad 2012-02-15 18:43:14 i Vardag

Det visar sig att det var bygglov för bottenvåningen som saknas. Kan man ens bygga ett 2 våningshus med endast övervåning som har bygglov? Huset är byggt 1959, boyta 80 kvm enligt stämningen vi anser att det är större. Måste leta fram gamla papper.
De vill ha 600 000. Varför har de väntat så länge med detta? De hade ingen vidare bra advokat heller. Rättegång i maj. Kan de vara så att de är i behov av pengar? De säger att vi angett saker muntligt men vi har ju inte ens träffat människorna utom när papper skrevs under och betalning skedde. Man kan undra vad mäklaren sagt?
Kram k

In court

Publicerad 2012-02-15 12:51:50 i Vardag

Har nog inte berättat om att vi blivit stämda av de som köpte vårt hus vi sålde 2005. Nu stämmer de oss för att alla bygglov inte varit i sin ordning. Vi skrev klart och tydligt att bygglov för altan saknades. Det är deras skyldighet som köpare att kolla om alla bygglov finns. Förlika? Ja vi får väl se, allt är hur som helst byggt för mer än 10 år sedan. Inga pengar finns att få från oss. Vi ska ju söka skuldsanering så småningom så det här är slöseri på statens pengar. Vem får de pengar av om vi inte kan betala?
Den som lever får veta. Om 40 min ska vi vara där.....
Kram k

Alla hjärtans dag?

Publicerad 2012-02-14 23:18:53 i Vardag

Vissa dagar känns värre än andra. Vill bubbla av kärlek men det är ju inte sanningen. Har inga känslor. Känner mig ganska tom. Alla förtjänar att känna sig älskade. Varför ska just jag känna mig som en sliten, fattig, 40 åring?
Vill leva, inte i glamour men väl med känsla av att vara värdefull.
Förbjudna känslor?
Kram k

Biljetter

Publicerad 2012-02-14 23:13:09 i Vardag

Dottern lyckades få biljetter till Dirty Dancing så vi har varit och sett genrepet på China teatern. Den höll inte riktigt tempot och vissa danser kunde ha suttit bättre men om man ger den några månader är den absolut sevärd. Kändistätt var det, jag tror minst hälften av Stockholms kändisar var där. Kul att uppleva. King varit sjuk sedan i fredags men börjar äntligen bli bättre. Man märker vad lite energi man har när något utöver det ordinära händer. Synd om sjuka barn. Annars det mesta som vanligt. Trött, pank, tjafs.......kram k

Dansande

Publicerad 2012-02-10 19:16:01 i Vardag

Har varit och jobbat igen. Det är synd att det bara blir någon klass åt gången men bättre än inget. Jag har fortfarande inte fått besked om a kassan så slutet på månaden kan bli super tajt.
Dottern har blivit utplockad till en special grupp på dansen för de som vill satsa...vill vi det? Vill hon måste hon ju få chansen eller hur?
Svårt men vill hon i sitt hjärta så får hon.
Dans är ju underbart men hårt och inga pengar ger det.
Kram k

Nya kakor

Publicerad 2012-02-08 20:53:41 i Vardag

Nog var de goda men inte som på bilden att chokladen rinner ut. Det hade varit gott. Mer choklad åt folket.

In the sky

Publicerad 2012-02-07 22:31:17 i Vardag

Det är många år sedan vi firade min fars födelsedag. Han dog alldeles för ung, vi var unga. Tänker på honom rätt ofta. Hur olika man kan vara trots att man är sin fars dotter ändå var jag mer pappas flicka än mammas. Gillade våra bilturer då vi tjuvåt choklad.
Grattis pappa på din födelsedag.
Kram k

Näsblod

Publicerad 2012-02-07 00:02:40 i Vardag

Går så på toaletten för att göra mig klar för natten. Plötsligt droppar det blod ur näsan eller droppar och droppar?
Det forsar. Det är inte lätt att borsta tänderna med näsblod. Inte heller mysigt med den blodklump man får mot slutet i halsen. Tog ett bra tag att få stopp på blodet men nu verkar det ha gett med sig så nu säger jag godnatt. I morgon jobb. 4 barngrupper på eftermiddagen. Ska bli kul.
Kram k

Invägning

Publicerad 2012-02-06 21:27:37 i Vardag

Inte invigning....fast det hade ju varit trevligt. Veckans viktnedgång= 0.
Fattar ingenting, rört på mig och ätit rätt bra kost det känns tråkigt. Har tagit min kropps mått och det är några cm minus här och där men vikten står still. Är lite sliten av att ta hand om barnen både morgon och kväll när C bråkar dessutom. Det är nej till allt jag säger just nu och sen får han problem när det blir konsekvenser. Om man inte smörjer salva blir eksemen värre.....
Kram k

Länge sedan

Publicerad 2012-02-05 14:06:49 i Vardag

Vet inte vart dagarna flyger iväg. Har jobbat lite. Undervisade i torsdags samt några extra klasser i lördags. Ligger på ett snitt på 9 klasser i veckan och det behövs ju om jag ska få någon lön alls i slutet på månaden. Har haft det rätt jobbigt hemma under veckan. C har varit halvt bråkig och det känns som om jag ligger efter med allt. Städning, tvätt och handling hinns inte riktigt med när jag är och jobbar. Jag undrar när man får besked om lägenheten jag tackade ja till. Vill bo närmare stan, det blir så otroligt flängande fram och tillbaka när vi är 3 i familjen som " jobbar" i stan, dessutom så är C's träning inne i stan.
Invigning i morgon.... Suck!
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela