gormtanten

Snack om allt och ingenting. Precis som alla andra ointressanta bloggar:)

Snart 14 månader

Publicerad 2011-11-30 21:14:26 i Vardag

Vad säger man? I dag lyckades han klättra upp på skrivbordet. Det är bara att vakta.

Vaken

Publicerad 2011-11-28 21:26:37 i Vardag

Höll mig vaken hela dagen. Fick en svacka vid 16.30 men när middagen var i magen kändes det bättre. Helt okej dag fast att jag inte gjort så mycket. Tack till dottern min som drog med mig att sola några minuter. Tänk att hon är så stor att vi kan åka och sola tillsammans.
Hoppas på att få sova mer än varannan timme.
Kram k

God morgon

Publicerad 2011-11-28 07:30:08 i Vardag

Vaknade redan 05.50. Kunde inte somna om. Känner mig inte så super trött ännu i alla fall. Hoppas känslan håller i sig. Köpte Blutsaft för 250:-. Ska nu boosta mitt låga järnvärde och b vitamin brist. Kanske kommer livet sakta att återvända. Vill ju egentligen inte vara denna sura tant. När började det egentligen? Det måste bli slut på självömkan det är bara jag som kan förändra mitt liv. Frågan är bara vart man börjar.....vad är det som ska göras för att förändras?
Kram k

1:a advent

Publicerad 2011-11-27 17:55:29 i Vardag

En dag med regn, blåst och inte en skymt av någon tomte. Åkte på en liten julmarknad men de hade ingen tomte där. Gör i och för sig ingenting men det hade varit lite mysigt med snö.
Gillar dock att kylan väntar, jag gillar ju inte när de är kallt. Dunjacka i plusgrader passar mig.
Trevlig advent på er,
Kram K

Inte undra på

Publicerad 2011-11-26 07:58:29 i Vardag

Har nu två nätter i rad kollat på klockan varje gång King väcker mig för att dricka eller så. Det är en gång i timmen!!!!
Inte undra på att man lever i en dvala, sömnbrist kan ju göra vem som helst grinig eller hur?
Sömnbrist tillsammans med Reumatism är inte lyckad kombination. Hur kan han vara så törstig? Kanske använder han flaskan som trygghet och napp?
Tips någon?
Kram k

Skolplikt

Publicerad 2011-11-24 15:27:45 i Vardag

Fick i dag ett brev där kommunen informerar om att det enligt svensk lag det är straffbart om man inte har skolgång för sitt barn. Jag skulle genast ta kontakt med kommunen för att reda ut vart min son går i skola. Ringde upp numret. Kvinnan sa; det står att ni blev skrivna i kommunen den 30 september men vi har ingen uppgift om skolgång. Det har alltså tagit kommunen en månad och 23 dagar att upptäcka detta. Det är ju skrämmande, tänk om jag varit en mor med allvarliga problem? Om min son på något sätt farit illa. Svenskt skyddsnät finns det? Man blir ju nästan mörkrädd.
För er som inte vet så går min son visst i skolan och har gjort det sedan flytten.
Kram k

God morgon

Publicerad 2011-11-24 07:14:22 i Vardag

Tidig morgon efter en kort natt. C har åkt med taxin, den hämtar ju redan 07.00. King sover ju inte så bra på nätterna, ligger och små nyps och är törstig till och från. Får nog max 2 timmar sömn i sträck per natt. Al är borta i dag och det ska vara skönt att bara vara King och jag. Snart advent och dax att börja kolla belysningen. Vi har så otroligt mörkt runt huset så lite lampor behövs. I dag måste jag ta tag i resten av mitt liv. Dax att börja ta ansvar. Måste bara hitta lite energi först.
Finns det att köpa på burk?
Kram k

Underbara barn

Publicerad 2011-11-21 13:19:19 i Vardag

Har världens godaste bäbis här hemma men ändå känner jag mig så otroligt less på vardagen. Händer ingenting just nu, hittar inga jobb att söka och att bara göra ingenting är ju urtråkigt. King är åter igen förkyld så vi kan inte ens gå på öppna förskolan.
Sy? Baka? Städa?
Tips någon?
Kram k

Tonåringar

Publicerad 2011-11-18 21:35:10 i Vardag

Är svårt att göra sina barn nöjda. Är nog en överbeskyddande curling mamma men barnen är ju ens värld. Har precis haft en telefon disskution med dottern dom fick vara kvar inne i stan för att äta middag med kompisar. Nu är det så att en till kompis bor åt samma håll för vår dotter får inte åka själv på pendeln på kvällen så att vara kvar i stan var ju inget problem. Nu visar det sig att kompisen åkt hem men vår dotter stannat kvar i stan för en fest utan att fråga oss. Jag kan ju sova över hos någon.....knappast säger jag.
Det är bara att ta bilen och åka och hämta. Det blir en fest som slutar för en person när den börjar för andra. Jag är faktiskt mamma och det är jag som bestämmer. Så det så. Är jag för hård?
Kram k

Håret

Publicerad 2011-11-18 16:52:34 i Vardag

Har nu sett min nya hårfärg i dagsljus och jag måste erkänna att det inte blev bra. Eftersom jag var blond innan lyser det igenom så färgen tenderar att gå mot grönt. Hur gör jag nu? Köpa ett paket med färg och färga hemma eller färga på salong?
Förstår inte hur frisörerna kunde låtsas att de var nöjda. Deras blickar avslöjade vad de tyckte men de sa aldrig något. Jag hade nog gjort om det direkt om det var jag som misslyckats. Yrkesstolthet?
Måste ta tag i och söka fler jobb. Vet verkligen inte hur jag vill göra. Dans eller annat? Umeå vill att jag pendlar upp men för familjen är ju det lite krångligt. Allt beror ju på vad Al får för jobb, arbetstider etc. Det är ju november nu och Al är utan ersättning vilket gör att ekonomin dras åt yttligare. Det kanske inte är konstigt att man har huvudvärk och är dödstrött...
Kram k

Glömmer

Publicerad 2011-11-16 23:41:02 i Vardag

Inte lätt att komma ihåg allt...... Frisörens som färgade mig undrade vart jag klippt mig någonstans?
I Bro svarade jag.
Det är en av de sämsta klippningar vi sett på länge.....ojämn, hackig.... Du bör nog gå tillbaka och säga till.
Det var inte JAG som klagade denna gång men nog var det min magkänsla i går?
Kan man inte få bli nöjd någon gång eller är man för pessimistisk?
Well, you tell me, please.
Kram k

Full dag

Publicerad 2011-11-16 23:35:20 i Vardag

Har hunnit med mycket i dag. Var först med King på öppna förskolan och efter lunchen åkte jag till Wella studio och var hårmodell. Färgning stod på schemat men tyvärr var frisörerna lite fega så jag blev " bara " brunhårig. De satte i slingor också men det tog inte så bra. Lite koppar/guld slingor skulle nog passa bra.
Middag med stortjejen på stan för att sedan ha det första individuella skolsamtalet på hennes skola. Det gick bra, hon sköter sig vår tjej och det gör mig så stolt. Orkar hon fortsätta så så kan hon bli vad hon önskar här i livet.
Väl hemma sover redan pojkarna så lugn kväll också. I morgon när det är dagsljus ska jag granska min nya hårfärg:-)
Kram k

Klippa sig

Publicerad 2011-11-15 21:48:02 i Vardag

Stod inte ut längre så nu har jag varit och klippt bort lite. Vet inte om jag är nöjd för frisören tvättade inte innan och stylade inte efter så hur det egentligen ser ut när detta är gjort blir att återkomma med. Jag gillar inte frisörer som gör så. En del av grejen med att gå på någon slags behandling är ju för att bli extra ompysslad. Det var inte så dyrt....320:-..... Man kanske får vad man betalar för. Måste dock ge min Al beröm, det är ju inte så ofta. Varannan kväll har jag fått massage i min krampande rygg. Han har varit riktigt duktig och tryckt ordentligt och inte sådan där slapp massage som är helt värdelöst. I morgon ska läkaren på vårdcentralen ringa om mina provsvar. Vet ju inte vilka prover som togs men jag hoppas någonting visas så att jag kan få hjälp med min trötthet och värk.
Hörs i morgon, kram k

Humör

Publicerad 2011-11-14 20:39:24 i Vardag

Det är som om hela familjen är smått irriterad. C är rätt bråkig efter skolan så jag tror jag ska maila skolan och höra vad som händer under dagarna. Så hör brukar han vara när någon varit dum med honom. Han är inte så lätt att handskas med just nu.
King har fått sprutor i dag, en i vardera ben. Det verkar som det gått bra.
Har ni ätit ostkaka i dag?
Det är ostkakans dag bara så ni vet.
Kram k

Badhus

Publicerad 2011-11-13 15:59:56 i Vardag

Varit på badhuset här i Bro nu på förmiddagen. Varför så kallt?
Temperaturen är okej för äldre barn men de stackars små skakar ju tänder. Jag med, hatar kallt badvatten, ingen varmbassäng fanns så inte blev det jag som badade med barnen. Får ju så ont i kroppen när det är kallt. Nä ska jag kunna bada med barnen får vi gå annanstans.
Köpt overall till King i dag, hittade en på rea så det blev en ny och inte blocket som jag först tänkt. Han sover ju ute så en overall var ett måste. Det börjar bli kallt nu.
Kram k

Choklad

Publicerad 2011-11-11 16:22:56 i Vardag

Älskar att få slicka visparna.
Kram King

Öppen förskola

Publicerad 2011-11-11 16:20:15 i Vardag

Har så varit på kommunens öppna förskola med King. Al har varit där med honom tidigare men för mig var det första gången. Bra lokaler dock väldigt golvkallt så nästa gång blir det tjocksockar på fötterna. King älskar att göra saker, han lekte och knatade omkring jätte nöjd. Vad som förvånar mig lite är hur stora många barn är. King ser ut som en mini människa om man jämför. Mammorna var, inte alla men några var riktigt kraftigt överviktiga. Det är inte bra, jag undrar hur de och deras barn äter. Jag vet ju själv hur man mår som otränad och småfet. Kanske skulle man på öppna förskolor bedriva kostlära?
Bara en tanke.
Kram k

Huvudvärk

Publicerad 2011-11-11 11:26:26 i Vardag

Andra dagen med huvudvärk....ja jag har tagit värktabletter men det hjälper inte. Fick massage av Al i går kväll men spänningen släppte inte. Måste börja söka jobb men har fastnat i skrivandet av det personliga brevet. Vem är jag? Vad kan jag? Mina starka sidor?
Jag har ju inte sökt så många jobb i mitt liv, vet knappt hur man skriver en CV. Jag vet att jag skulle klara de flesta
slags jobb inom service eftersom min arbetsmoral är hög men hur får man ner detta på ett papper?
Inte så lätt....
Kram k

Otur

Publicerad 2011-11-09 14:34:54 i Vardag

Har ju inte så tur här i livet.....när man är hårmodell får man ett nummer och sedan blir man tilldelad den frisör som har samma nummer. Den jag skulle ha har helt plötsligt försvunnit efter lunch utan att säga till de som är kursledare. Så otroligt tråkigt. Jag blev alltså utan. Bara att åka hem igen. Fick lite produkter som plåster på såret men det känns ju ändå tråkigt. Ny tid gick att få den 6 december.....behöver ju klippa nu....vad gör man?
Kram k

Nervös

Publicerad 2011-11-09 13:20:55 i Vardag

Sitter nu i väntrummet på Wellastudio. Ber till gudarna......:-D

Lite bättre

Publicerad 2011-11-08 23:07:10 i Vardag

Det är inte bra men lite bättre mentalt. Var ute o krattade lite löv. Måste försöka hitta något jobb. Komma ut i verkligheten. Al o jag har varit hemma en evighet nu och det funkar inte. Vi klarar inte av varandra dygnet runt. Vilket förhållande klarar det?
Hur som helst bakade dottern helt underbart goda cup cakes i kväll. De får en plats i min receptbok. Det är inte alla recept som hamnar där ska ni veta.
Kram k

Uttråkad

Publicerad 2011-11-07 13:30:37 i Vardag

Mentalt uttråkad är jag. Vad ska jag hitta på för att få tillbaka glädje?
Vad är det för fel på mig? Jag vill inte känna så här men jag vet inte hur jag ska ta mig ur den onda cirkel jag befinner mig i. En kamp i livet, säkert inte mer än vad alla andra går igenom men min självömkan den måste få ett slut. Vad gör ni för att peppa upp er?
Det måste vara så gott som gratis för jag har ju inga pengar att spendera.
Tips snälla ni.
Kram k

Grattis!

Publicerad 2011-11-06 17:56:33 i Vardag

Grattis syster min på födelsedagen. Jag hoppas du fått vara ledig och njuta av mycket tårta och annat gott.
Kram k

Ryggont

Publicerad 2011-11-06 16:24:08 i Vardag

Blir på så otroligt dåligt humör när ryggen är krampig. Känner hur jag dessutom biter ihop käkarna för att hantera värken vilket leder till spännings huvudvärk. Det är inte bra just nu, ont, trött och grinig. Stackars min familj att ha en sådan sur mamma.
Kram k

Helg

Publicerad 2011-11-05 23:14:25 i Vardag

Varit in till city med de två äldsta barnen i dag. När det är röd lördag tror man ju att det ska vara okej med folk men det var ju hur mycket som helst. Inte lätt med C så det gick väl sådär. Roligt det här med Halloween, det har hållit på i 10 dagar nu..... Kan ni fatta att det är den 31 oktober denna dag firas och ingen annan dag?
Blir så trött att folk inte kan fatta detta.
Tänker på far och tänder ett ljus i min tanke nu när graven finns så långt bort.
Höstlovet snart slut så rutinerna kan komma tillbaka.
Kram k

Reumatiker

Publicerad 2011-11-03 21:53:15 i Vardag

Blir så otroligt less på sjukvårdens strul. Fick i dag ett brev att mottagningen här i Stockholm inte tar emot mig eftersom tidigare behandlande läkare inte haft någon slags behandling så eftersom inga reumatiska mediciner används så kan jag klara mig med min husläkare.
Det är ju det jag haft problem med.... Skit läkaren i Eskilstuna har ju inte gjort någonting utan bara suttit med armarna i kors. Jag har ju inte fått den behandling jag behövt. Vad gör jag nu då? Ny remiss? Denna gång från min husläkare, tillbaka till ruta ett ännu en gång. Är arg just nu......
Kram k

Lekland

Publicerad 2011-11-02 23:27:40 i Vardag

I går var barnen och jag på ett lekland som ligger inom en kvart med bil. 150:- och inte direkt fräscht om man vill ge en snäll bedömning. Vi kommer inte åka dit igen. Ska försöka publicera en bild så ni får se hur skitigt det var. Finns det inte regler hur ett lekland ska städas?
Det man tror är skugga på bilden är smuts.......
Kram k

Om

Min profilbild

gormtanten

Jag är 41 år och har 3 barn,en född oktober 2010,, en kille på 11 år och en tjej på 17år. Sambo sedan 22 år tillbaka - vi har alltså inte lyckats gifta oss. Jobb 50 % och reumatism 50 %. Sonen på 10 år har grav språkstörning och lätt utvecklingsstörning. En man som Al Bundy. Det stora intresset är dans och godsaker men kommer mest att blogga om sådana saker som stör mig, kanske mest för att få skriva av mig o kanske för att jag någon gång ska ta tag i saken och förändra livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela